Päiväkirja - maantiejyra

1 - 5 (29)
Sivu:   1   2   3   4   5 ...  Seuraava

27 heinäkuuta 2021

Taas on merkkailut olleet vähän niin ja näin. Olen ollut töissä paljon öisin ja siihen päälle oman yrityksen työt... ei ole ollut vaan energiaa, kaikki ylimääräinen aika tietysti mennyt lasten kanssa puuhastellessa. Vaikken ole merkkaillut joka päivä, niin olen tehnyt terveellisiä ruokavalintoja ja kuunnellut kroppaa ja lenkkeillyt ja jumppaillut, vaikka on väsyttänytkin.

Silloin kun paino kertyi kauheaa vauhtia viime kesänä ja syksynä muunmuassa stressin ja väsymyksen vuoksi, en ehtinyt liikkua ja ahmin usein epämukavaan oloon ja omaan arvottomuuden tunteeseen. Tämän projektin aikana en ole ahminut kertaakaan, sillä tuntuu, että olen ensimmäistä kertaa antanut itselleni luvan edetä juuri omaan tahtiin (vaikka hitaus joskus on harmittanutkin, etenkin alussa). Elämäni on niin kuormittavaa tällä hetkellä työkuvioiden vuoksi, unohtamatta että suurpeheen äitinä lapset tuovat aina omat mausteensa soppaan, että armollisuus sopivissa määrin itseään kohtaan on uskoakseni avain onnistumiseen...

Tänään taas merkkailun pariin ja yritän kyllä taas jatkossakin saada kaikki syömäni kansien väliin. Toivottavasti ensi viikolla voin tuulettaa (taas) 120 alitusta :).
Paino: Tähän mennessä pudotettu: Vielä jäljellä: Dieetin noudattaminen:
120,2 kg 4,8 kg 50,2 kg Kohtuullisen hyvin
   Lisää kommentti Painonpudotus 0,1 kg viikossa

18 heinäkuuta 2021

17 heinäkuuta 2021

Pari viikkoa ilman merkkailua takana. Sen jälkeen kun viimeksi hehkutin kahden viikon lomaa, meninkin vielä neljäksi päiväksi töihin (silloin jo alkoi punnitsematon jakso, sillä piti kiirettä työn ja lasten kesäloma-aktiviteettien parissa ja mieluummin silloin menin pienellä ravinnolla). Sen jälkeen oli oikeasti lomailua viikko ja nyt juuri palattu viikon reissusta, jossa ei ollut mahdollisuutta punnita ruokia. Söin paljon salaatteja ja kieltäydyin monista herkuista - tosin myös söin herkkuja, enkä varsinaisesti ollut nälissäni missään vaiheessa. Ihan siis ymmärrettävä tämä painonnousu ja olinkin valmistautunut siihen :). Ainoastaan se harmittaa, että vielä on hirveästi matkaa siihen tilanteeseen että näyttäisin "itseltäni", etenkin nyt kun tässä on tämä parin viikon suvantovaihe.

Olen alkanut katsoa itseäni enemmän peilistä ja tajunnut tämänhetkisen ylipainotilanteeni ihan oikeasti - etenkin sen, että mulla on ikävä elintapavatsa keskellä kehoa, eikä se yhtään sovi mulle :D. Peilikuva ei siis yhtään miellytä, mutta koitan nyt vaan olla kärsivällinen ja punnita jatkossa taas kaiken syömäni (kesäloman varsinaiset reissut tehtynä, joten loppukesä sujunee paremmin tämän osalta). Tosin ei ruokien merkkaus ole mulle mikään vastenmielinen asia, vaan ihan mielekäs, kunhan on keittiövaaka ja ravintosisällöt tiedossa.

Se on ihanaa, että tänään saan taas tehdä Body Pump -jumpan viikon tauon jälkeen. Loma oli aktiivinen ja askelia tuli päivässä reilusti, mutta jumppa ja hölkkäpätkä-lenkit oli tauolla viime viikon. Ihana siis jatkaa taas niitä <3.
Paino: Tähän mennessä pudotettu: Vielä jäljellä: Dieetin noudattaminen:
120,4 kg 4,6 kg 50,4 kg Kohtuullisen hyvin
   (4 kommenttia) Painonnousu 0,3 kg viikossa

05 heinäkuuta 2021

Tänään taas 11 kilometrin lenkki hölkkäpätkillä ( 4 x 500 metriä) + pari lyhyttä hölkkäjaksoa, joiden kestoa en mitannut.

Lähdin keskipäivällä auringonporotukseen lenkilleni ilman vesipulloa, joten oli kyllä jano kotiin päästessä X-D. Mutta tietoisesti jätin veden kotiin, sillä en oikein tykkää raahata vesipulloa lenkillä ellei ole pakko, tiesin kyllä että selviydyn ilman vettä vielä tämänmittaisesta lenkistä.

Hölkät menivät rauhallista tahtia, keskityin pitämään "paketin kasassa" ja siinä varmaan onnistuinkin. Vaikka tiedostan edelleenkin olevani todella kaukana huippuaktiivisten vuosieni kunnosta, on kiva huomata että joka kävely-hölkkälenkillä tapahtuu vähän edistystä. Hölkkä tuntuu joka kerta vähän kivemmalta, vaikkakin sykkeet pompsahtaa siinä nopeasti ylös.

Lenkin jälkeen kotona jäävesi maistuikin taivaalliselta ja huomasin että kellokin oli tuominnut lenkkini "maksimiharjoitukseksi" :D. Muistaakseni kellossani on myös joku maksimiharjoitus+ ja ++ vaihtoehdot, joten ei silti ihan henkihieverissä menty kellonkaan mukaan :D. Maksimisyke lenkillä oli 170, mikä oli ilahduttavaa, sillä muissa liikuntalajeissa en oikein saa sykkeitä nostatettua tällä hetkellä. Olen jo niin tottunut bodypumppiin (vaikka vaihdankin ohjelmaa jatkuvasti), että siinä maksimisyke on parissa kohtaa noin 150 ja keskisyke noin 138 (toki pumppihan onkin pääasiallisesti voimaharjoittelua, vaikka syke etenkin jalkalihaspätkissä nouseekin). Myös kävellessä sykkeet pysyy melko matalalla, samoin pyöräillessä, koska pyörä nyt on niin rämäkin ettei sillä kehtaisi hiki hatussa päästellä :D. Siksi toivonkin, että saisin hölkän ihan vakituisestikin lähikuukausina taas mukaan omaan liikkumiseen.

Mahtavaa huomata että jo viiden kilon pudotus tuntuu hölkätessä. Tuskin maltan odottaa hölkkälenkejä vaikka -10 kilon päästä!

04 heinäkuuta 2021

Paino: Tähän mennessä pudotettu: Vielä jäljellä: Dieetin noudattaminen:
119,8 kg 5,2 kg 49,8 kg Kohtuullisen hyvin
   Lisää kommentti Painonpudotus 2,8 kg viikossa


Painohistoria - maantiejyra


Hanki sovellus
    
© 2021 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.