Päiväkirja - Fattyman88, 16 heinä 19

Tuntu jotenkin tyhmältä mennä lääkäriin. Kun tiesi jo valmiiksi mitä siellä tullaan sanomaan. Pitkän tauon jälkeen aloittanut käytännössä nollasta super aktiiviseesti liikkumaan. kylmiltään ensimmäiset viikot 10-15km lenkkejä. lopputulos = penikkatauti ja järkyttävää särkyä kummassakin jalassa. Koitin vielä huijata ja päätin kivuista huolimatta rullaluistelua kävelyn&hölkan sijasta. Lääkäri puhui jostain tulehduksesta sen tarkemmin en muista. Lyhyesti ohjeistus oli että nyt pitää rauhoittua.. Näköjään ei tässä olla enään niin nuoria..

Näytä dieettikalenteri, 16 heinäkuuta 2019:
1551 kcal Rasva: 47,84g | Prot: 120,85g | Hh: 169,44g.   Aamiainen: Innocent Super Smoothie Antioxidant, Nektariinit, Mutant BCAA 9.7. Päivällinen: Rainbow Tonnikalaa Paloina Auringonkukkaöljyssä, Star Nutrition Whey-100, Ehrmann Rasvaton Maitorahka, Piltti Omenainen Kuningatar. Välipalat/Muut: Mr. Panini Kinkku-Salamipanini, Starbucks Chocolate Mocha. lisää...
2351 kcal Harjoitus: Lihaskunto - 20 minuuttia, Kävely (harjoitus) - 5.5 km/h - 1 tunti ja 20 minuuttia, Lepo - 14 tuntia ja 20 minuuttia, Nukkuminen - 8 tuntia. lisää...

10 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Voi ei! Nyt lepoa & malttia. Ja varovainen aloitus, kun vointi sen sallii. 
16 heinä 19 jäseneltä: J0hQ
Malttia, rentoutumista, lempeää venyttelyä jos siltä tuntuu.  
16 heinä 19 jäseneltä: täti omena
Tiedän tunteen! Kylmähoidoista on ollut itselle apua silloin kun vaiva on ollut niin pahana, että ihan levossakin särkee. Reippaasti myös särkylääkettä nassuun jos kipu ja tulehdus sitä vaatii. Kannattaa lepuuttaa perusteellisesti ennen kuin aloittaa edes kävelylenkit uudelleen, lähtee uusimaan todella herkästi jos heti ekana kivuttomana viikkona lähtee taas riehumaan. Tsemppiä! 😊 
16 heinä 19 jäseneltä: perunankuori
Kiitos kommenteista. Olen nyt kokeillut hoitaa jalkoja kylmällä. Lisäksi kotona käyttänyt "muljutinta". Varasin myös hieronnan loppuviikolle. Toinen hieronta sitten seuraavalla viikolla. Mitäs seuraavat päivät voisi sitten tehdä? Kotijumppaa kahvakuulan kanssa, kuulostaako järkevältä? (Välttäen jalkoihin kohdistuvia liikkeitä)  
17 heinä 19 jäseneltä: Fattyman88
Pyöräily ja uinti taitaa olla turvallisimmat lajit, mutta kahvakuulakin voi sujua jos tosiaan keskittyy muihin kuin jalkoihin. Olen ollut siinä luulossa että penikoita ei saisi hieroa silloin kun ovat tulehtuneet, mutta asiantunteva hieroja varmasti tietää paremmin. Joskus olen hierotuttanut ne kun pahin kipu on ollut ohi, ja voi pojat kyllä sai tuskan kyyneliä pyyhkiä sen operaation aikana. Kaukana rentouttavasta!  
17 heinä 19 jäseneltä: perunankuori
Fanaattisena pyöräilijänä suosittelen pyöräilyä: reidet tekee siinä suurimman työn 😎 50-100 kilsan lenkit parantaa hapenottokykyä huimasti, mutta nivelet lepää ja lihaksetkaan ei törkeesti kipeydy kunhan venyttelee hyvin 😊 
17 heinä 19 jäseneltä: nagikata
Uintia, viileässä vedessä 👍 
17 heinä 19 jäseneltä: tikkupulla123
Hierontaa ei suositella jos tulehdusta on, koska tulehdus saattaa levitä. Viilennystä vaan ja kevyttä venyttelyä. Penikat vaivaa itelläkin välillä joten lepoa lepoa ja lepoa. Liikunta on hyvä aloitella vähitellen esim alkuun eka viikko 30min lenkkejä ja lihashuoltoa/treeniä. Sitten seuraavalla viikolla 45min lenkki ja pari lihastreeniä. Kolmannella viikolla jo sitten vaikka niitä tunnin lenkkejä. :) Rauhallisesti ja maltilla kun aloittaa niin ei tuu ikäviä takapakkeja. Ja kun kroppa vaatii sitä lepoa esim flunssa, niin silloin levätään vaikka mieli sanois muuta.  
18 heinä 19 jäseneltä: Tuuve2
Kiitos vinkeistä. :) Välillä on todella vaikeaa "kuunnella" kroppaa. Mentaliteetti itselläni on aina ollut kaikki tai ei mitään. Kaikkeen panostetaan 100 lasissa eikä minkäänlainen "kultainen keskitie" ole ollut vaihtoehto. Siinä on hyviä puolia se että halutut tavoitteet on pääsääntöisesti aina saavutettu. Silti on myönnettävä (varmaan kaikkien näiden särkyjen takia henkisesti herkkänä), että oma ehdottomuus on todella kuluttavaa ja usein todella raskasta. Usein toivon etten olisi niin ehdoton asioiden ja päätösten suhteen.  
18 heinä 19 jäseneltä: Fattyman88
Juu samaa tapahtui itselle ennen vanhaan. Nyt osaan liikkua fiksummin ikääni, kokooni ja lihaskalvoihini nähden😁 
18 heinä 19 jäseneltä: Herttasalme
Rauhallinen kävely niittyjä katsellen tai metsässä keinahdellen on se seuraava. Kymmenestä kolmeenkymmeneen minuuttiin, jos aikasuositusta kaipaat. 
18 heinä 19 jäseneltä: Herttasalme
En tiedä ikääsi mutta niinhän se on että toipuminen hidastuu. Juoksin puolimaratonin lauantaina ja keskiviikkona juokseminen oli yhtä puuskutusta. Sunnuntaina vasta juoksu maittoi.  
18 heinä 19 jäseneltä: ritulissu

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - Fattyman88


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.