Päiväkirja - Jennamariat, 29 elo 19

Huoh.. en näemmä vaan osaa syödä oikein. Läski mikä läski. Vituttaa, että paino nousee vaikka syö kuitenkin pääsääntöisesti terveellisesti, herkutellut en ole 3 viikkoon ja tavallaan on tunne että ei ole syönyt esim sitä mitä haluaisi vaan valinnut paremmin. Liian vähää en varmasti syö vaan todnäk liikaa. Sillä välin mies laihtuu vaikka ei laihduta kun oltiin molemmat herkuttomalla 😅 vähän sellanen fiilis että mikä pointti, ei ainakaan ne herkut ole lihottaneet aiemmin kun ei näy mun painossa niiden katoaminen. Se vika on perustassa, liikaa kulutukseen nähden todnäk. En vaan haluaisi koskaan enää laskeskella kaloreita tai ryhtyä dieetteihin.. joku muu keino sopisi itselleni paremmin. Ääh..
104,5 kg Tähän mennessä pudotettu: 10,5 kg.    Vielä jäljellä: 7,5 kg.    Dieetin noudattaminen: Kohtuullisen hyvin.
Painonnousu 0,6 kg viikossa

25 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
tsemppiä  
28 elo 19 jäseneltä: petri tremk
Enemmän kasviksia, vähemmän juustoa ehdottaisin.  
29 elo 19 jäseneltä: Pottu72
Hyvä alku sulla kuitenkin!  
29 elo 19 jäseneltä: ritulissu
Hyvä alaku sinulla on ollut. Nyt vain hieno säätöä syömiseen, ateria rytmiin ja liikuntaan niin hyvä. tullee.  
29 elo 19 jäseneltä: JouKemp1971
mulla onnisti hyvin syömällä 6 kertaa/pv ja pieniä aterioita, pieni lautanen, paljon kasviksia ja paljon kalaa. Lähes 50kg lähti tuolla ja työmatkat kävelemällä (4km suuntaansa). kyllä se lähtee! Usko ittees! 
29 elo 19 jäseneltä: Leena.pudottaa
Tsemppiä. Älä luovuta, ettei mee hyvät tulokset hukkaan. Voithan kokeilla ihan vaan pienentää annoskokoja entisestä, jos et tykkää laskea kaloreita. Ja herkkuja voi syödä pienen määrän, jos muuten tuntuu, että joutuu luopumaan kaikesta hyvästä. Mulla menee päivittäin tummaa suklaata pala (10-14 g) kahvin kanssa eikä se määrä vielä toivottavasti lihota ketään. Kokonaisenergiansaanti ja kulutus ratkaisee. Yritä joko lisätä kulutusta lisäämällä liikuntaa tai pienentää vähän annoskokoja tai korvata jokin energiatiheä ruoka-aine kevyemmällä versiolla. Itse opettelen nyt korvaamaan kermajuuston raejuustolla, lisäkeriisin ja pastan kasviksilla jne. Kannattaa myös muistaa, ettei paino aina putoa suoraviivaisesti ihan joka päivä, vaan yleensä sahaamalla pienesti edestakaisin ja humpsahtamalla sitten kerralla vähän enemmän alaspäin. Kova stressi ja huonosti nukkuminen voi vaikeuttaa projektia, joten riittävään nukkumiseen ja stressinhallintaan kannattaa niihinkin panostaa, jos niissä on vielä parantamisen varaa. Välillä tulee huonompia päiviä, jolloin motivaatiota koetellaan, mutta sillon kannattaa muistuttaa itseä siitä, mitä on jo saavuttanu ja miettiä, haluaako tosiaan palata takas lähtötilanteeseen.  
29 elo 19 jäseneltä: usk@
Kiitos tsempeistä teille! ❤️ Juustoa en olekaan nyt hetkeen syönyt hirveästi, ehkä noin 4 siivua per päivä. Mutta kasviksia kyllä menee välillä tosi vähän, välillä taas tosi hyvin. Olen jaloillani/kävelen suurimman osan työpäivästä (kirurgisen osaston sh) ja kotona 1,5v perässä tulee mentyä. Käyn lenkillä 1-3x viikossa (nyt 1x vaan) ja ens ti alkaa jumppa kerta viikkoon. Tuntuu että syöminen on se ongelma, liikun ihan ookoo arkeen suhteutettuna. Annoskokoa pitää pienentää ja kasvista lisätä kuten ohjeistitte ❤️ Näillä eteenpäin.. 
29 elo 19 jäseneltä: Jennamariat
Hei Jennamariat! Käytän itse fatsecrettiä pääsääntöisesti asiakkaiden ruokavalioiden tekemiseen varmistaen ravintosisällöt. Nyt näin kuitenkin kirjoituksesi tuossa yllä ja ajattelin kertoa sinulle muutaman asian ja antaa hieman vinkkiä vaikka olisivatkin jo kuultuja: 1. Tuossa yllä taidettiinkin jo sanoa että välillä paino junnaa paikallaan. Kutsun itse näitä metaforisesti "tiiliseiniksi". Välillä voi olla jykeväkin "seinä", mutta kun se kaadetaan niin homma toimii jälleen. Parhaimmillaan valmennettavillani kestänyt tämä jakso jopa kaksi viikkoa vaikka ollaan tehty asiat niin kuin pitääkin. 2. Lihaskuntotreenien tärkeys on aivan uskomaton apu rasvanpolttotavoitteissa. Sen lisäksi että poltat kaloreita treenin aikana poltat niitä myöskin ulkopuolella treenistä lihasten palautuessa ja korjatessa itseään. Saat näin siis boostattua aineenvaihduntaasi tehden kropastasi kunnon rasvanpolttomasiinan. Tähän tietysti vielä lisäksi se että pysyt yleisesti vahvempana ja jaksat enemmän. Pieni lihaserottuvuus myöskin muuttaa peilikuvaasi huomattavasti vaikka paino pysyisikin samana. Mikäli kuitenkin kuntosalilla treenaaminen ei tunnu siltä omalta jutulta, niin jumppavaihtoehtojakin on monia hyviä bodypumpeista power-tunteihin yms. joilla pystyy hieman korvaamaan salitreeniä + välineettömät kotitreenit. 3. Mikäli sinulle tulee päivänmittaan hiilihydraatteja niin koita nauttia suurin osa hiilihydraateista kovien treenisuoritusten jälkeen. Tällöin kroppa ottaa kiltimmin vastaan hiilihydraattia ja käyttää ne lihasten palauttamiseen eikä mene tällöin niin helposti rasvakudokseen. 4. Aivan älyttömästi tsemppiä sulle tavoitteeseesi! Tulet aivan varmasti onnistumaan kun jaksat vaan nyt painaa säännöllisen hyvin. Täällä on Turussa meikäläisen peukut pystyssä puolestasi! -BodyTrainer Jani Lehtilä  
29 elo 19 jäseneltä: BodyTrainer Jani
Usko itseesi! Jokainen hyvä valinta vie lähemmäksi tavoitetta. Ja välillä on ihan ok sortua. #rakastaitseäsi #elämäonl 
30 elo 19 jäseneltä: Sirrai
mä olin 8 viikkoa valmennuksessa ja siinä oppii mitkä asiat mihinkin vaikuttaa ja myös miksi ei rasva pala ja oppii aktivoimaan rasvan käytön kropassa.Suosittelen 
31 elo 19 jäseneltä: ArtsiAA
Viides viikko täällä menossa ja ihan samat fiilikset! Tsemppiä.. 👍 
31 elo 19 jäseneltä: makida73
Jos ei kaloreiden laskeminen kiinnosta, niin on siihen muitakin vaihtoehtoja. Pätkäpaasto: Jätät aamupalan väliin ja syöt muuten päivän ruoat normaaleihin aikoihin. Syöt vain ruokia, joissa on max 150kcal / 100g. Pakkaus selosteet pitää katsoa, mutta ei muuten vaadi laskemista. VHH / Keto. Rajoitat hiilihydraattien saamista, jolloin päivittäiset kalorit laskevat, jos et liiaksi rasvaa tai proteiinia lisää ruokavalioon. 
01 syys 19 jäseneltä: faabio
Kaikki hyviä taktiikoita faabio! 
01 syys 19 jäseneltä: ritulissu
mää aikani rimpuilin ja totesin et ehkä sittenkin jotain muuta. cambridge on ollu mun pelastus, nyt 10kg kevyempi. 5kk takana. hitaasti, mutta varmasti kuitenkin. 
02 syys 19 jäseneltä: Tanja.Läde
Hei sä olet tehnyt jo ison urakan. Onneksi olkoon siitä. Olen lukevinani kuvauksestasi, että et ole syönyt ihan sitä, mitä haluaisit, kun ne herkuttelut on jääneet pois. Oletko ehtinyt ja sallinut itsellesi etsiskellä ravintorikkaita herkkuja? Mitkä on maut ja rakenteet, jotka oikeasti ilahduttaa sua. Tällaiselle löytöretkelle työn ja lapsiperhearjen ristipaineessa ei helposti löydy aikaa. Aloita pienestä tavoilla, jotka sopii sulle. Iltapalaksi marjahedelmälautanen sormiruokana, niin taapero tulee ruokittua samalla? Välipalaksi rahka vai jogurtti + mistä tykkäät sen kanssa vai ehkä pähkinät? Vai banaani ja pähkinät? Mikä on just sun lemppariaamupala arkena vs vapaapäivinä? Mulle tämä oli tärkein vaihe. Tai ehkä ateriarytmi. Tai näiden yhdistelmä.  
06 syys 19 jäseneltä: täti omena
Annoskoot on toinen juttu, jossa on syytä löytää oma tyyli. Itsehän olen suurten lautasten nainen. Ruuan jälkeen pitää olla kylläinen, mutta kevyehkö olo. Ei saa yhtään jäädä olo, että ruoka loppui kesken tai että en saisi syödä tarpeeksi, muuten iskee hätätila päälle ja otan menetyksen takaisin monin kerroin. Vaihtoehdoksi jää siis ruuan energiatiheyden huomioiminen. Kasvista ja palkokasvit yli puolet lautasesta. Majoneesia tai kermakastiketta vain muutama rkl. Loput perunaa ja kalaa/papuja/jotain rasvaista protskua. Tai jos on lasagnea, niin sitä vain neljäsosa lautasesta jne. Alussa harmitti, kun buffassa ei voinut kauhoa chilimajoneesia, nyt riittää pari rkl oikein hyvin. Sen tilalle on tullut ihania kasviksia. Siis tää kuulostaa niin tylsältä, mutta on toimi mulla. Enkä koe, että jään paitsi jostain. Valkoista jauhoa syön vain pizzassa, se on ainoa rajoite.  
06 syys 19 jäseneltä: täti omena
Kiitos vielä isosti teille kaikille! Tosi hyviä ajatuksia/ehdotuksia ja tsemppejä 😊 se auttaa kun miettii tosiaan jo kuljettua matkaa, miksi nyt luovuttaisi ja palaisi taaksepäin! Ruokavaliota en tule enää koskaan rajoittamaan tietynlaiseksi (esim keto) tai ryhdy erilaisiin ENED-dieetteihin (kuten cambridge, nutrilett) yms. Ne polut on kokeiltu, ja erittäin tehokkaita olivat ja painoa lähti mutta pysyvää muutosta niillä en saa. Se on omalla kohdalla 10v aikana todettu 🙂 toisille toki voi sopiakin erittäin hyvin ja ko asiasta tulee elämäntapa. Huvittavaa on, että vaikka painonpudotus on hyvin "yksinkertainen" asia, ja itse omaa erinomaiset tiedot ravinnosta sekä laihdutuksesta ihan oman ammatin puolesta, se on silti pään sisässä vaikeaa. Tahtoa, päättäväisyyttä, periksiantamattomuuttta, joudtoa.. kaikea se vaatisi! 
09 syys 19 jäseneltä: Jennamariat

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - Jennamariat


Hanki sovellus
    
© 2020 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.