Päiväkirja - Santtu21, 22 heinä 21

Eilen oli todella hyviä kommentteja ja kokemuksia postauksen keskustelussa niin kyselempäs lisää! Mikä on tai on ollut sinun projektissasi todellinen ongelma ja mitä olet tehnyt ratkaistaksesi sen?

Näytä dieettikalenteri, 22 heinäkuuta 2021:
1838 kcal Rasva: 38,30g | Prot: 176,71g | Hh: 185,94g.   Aamiainen: Kotimaista Kaurahiutale, Elixi Pellavansiemenet, Pirkka Suomalainen Omena, Whey'mo Protein Shake Creme Caramel, X-Tra Maustamaton Maitorahka, Nestlé Cheerios Oat Apple & Cinnamon, SportLife Nutrition Whey80 Vanilla + Stevia. Lounas: X-Tra Wok Mix, Lehtisalaatti Valikoiduilla Kasviksilla (myös Tomaatit ja/tai Porkkanat), Joulukinkku, Vaasan Ruispalat Ohut Herkku, Joulukinkku, Rainbow Sulatejuustoviipaleet 6%, Lehtisalaatti Valikoiduilla Kasviksilla (myös Tomaatit ja/tai Porkkanat), Arla Lempi Islantilainen Jogurtti 3%, X-Tra Maustamaton Maitorahka. Päivällinen: Snellman Naudan Maksa, Barilla Spaghetti, Kaali, Tomaatit, Herkkusieni, Rainbow Savulohi. Välipalat/Muut: Kotimaista Moniviljarinkula, Ålands Mejeriet Ahvenanmaan Luonnonjogurtti. lisää...
1578 kcal Harjoitus: Google Fit - 24 tuntia. lisää...

9 Kannattajaa    Kannatus   

1 - 20 (21)
Kommentit 
En nyt tiedä onko/oliko todellinen ongelma, mut vastaan tähän kun muut ei oi laittaneet mitään vielä. Eli omalla kohdalla punnitustiheys. Projektin alussa päätin ett käyn kerran viikossa, maanantaisin vaa’alla.. Ajattelin ett onpa kiva sit ku kerran viikossa on varmaan tippunut jo ”selkeästi”. No alkuun lähtikin ihan kivasti ja sit ehkä uteliaisuudesta tai jostain muusta syystä lisäsin myös torstain punnituksen ohjelmaan.. Mutta alun jälkeen aika nopeasti huomasin että eihän se paino putoa niin tasaisesti ja sitten ottikin henkisesti aika koville kun olit odottanut sitä seuraavaa punnituspäivää eikä ollutkaan lähtenyt yhtään, saattanut jopa tulla vähän plussaa. Tällä hetkellä käyn vaa’alla joka aamu. Enää ei hetkauta pienet nousut tai jumitus just siinä hetkessä. Mut tänne sovellukseen merkkaan aina vain laskut siitä edellisestä merkkauksesta. Joskus saa merkata monta päivää peräkkäin uuden painon ja joskus menee yli viikko ennen seuraavaa merkintää, mut se ei jostain syystä tunnu pahalle. 
23 heinä 21 jäseneltä: emmaingrid
Tuntuu, että uusia haasteita tulee aina, kun yhden taklaa jotenkin :) Ehkä suurin helmasyntini on ollut tietty malttamattomuus, painon pitäisi pudota heti ja kunto olla hyvä heti. Sitten kun on tullut se eka jumitus painoon, niin on helposti tullut vastareaktiona syötyä keralla kaikki viikon miinuskalorit takaisin tai jotain muuta yhtä fiksua. Senpä takia nyt otin heti excelin käyttöön, kun painonjumituksen tullessa huomasin mielen yrittävän vastareaktiota päälle. Excel on siis vain työkalu, hyvä sellainen :), mutta sen avulla pystyn näyttää itselleni pidemmän ajan kehityksen - paljonko on tullut kalorivajetta keskimäärin viimeiseen viikkoon, paljonko paino on tippunut viikon tai kahden jaksolla. Tämä on muuten hyvä sovellus, mutta tuo painoseuranta ei näytä kovinkaan hyvin todellista trendiä, jos painolla on yhtään taipumusta sahata päivien välillä. Aika moni omista haasteista painonpudotuksen kanssa on ratkennut sillä, että olen asennoitunut tähän elämäntapana - etsin ne minulle parhaimmat tavat syödä, liikkua jne. ja tavalla, johon voin sitoutua vaikka loppuelämäksi. Ja itselleni yksi the juttu on myös ollut tämän asenteen opettelu, että ei ole ongelmia vaan on haasteita. Itse tällä hetkellä lamaannun helposti ongelman edessä, mutta haasteet on taas tehty ratkottavaksi - ja ratkaisun etsiminen on jopa kivaa :) 
23 heinä 21 jäseneltä: magiste
No ensinnäkin se, että silloin kun tän painonpudotuksen aloitti, niin se mielikuva mitä ajatteli et miltä näyttää kun painaa 60-65kg ja sitten kun se ei kohdannutkaan. Tietenkin mulla on se etu, että jos haluaisi niin kuntosalille voisi mennä kiinteyttää(mullahan se kuukausikortti on mutta paikanpäälle en ole vielä uskaltanut) tällä hetkellä tuntuu että olen sellainen "laihaläski". Ja tietty se kaikki tänne nyt heti asenne. Heti kun ottaa takapakkia tai ei tipu samaa vauhtia niin alkaa miettii ettei jaksa enää tai on jotenkin epäonnistunut. Vaikka pitäis vaan pitää mielessä että kokonaisuudessaan -25kg on oikeesti hyvä saavutus eikä kukaan huomaa sitä että tällä viikolla ei olekaan tippunut sitä 200g Mitä itse olisi halunnut.  
23 heinä 21 jäseneltä: Munkkiiri
Tuo on äärimmäisen hyvä kehityskulku @emmaingrid! Juurikin se että löytää ne omat hyvät toimintamallit ja ymmärtää oman kehon normaalia vaihtelua eikä vaadi itseltään aina sitä -tulosta sinä punnituspäivänä, kun keho valitettavasti ei kuuntele eikä lue kalenteria 👍. Mutta nousiko painosi @magiste yhdessä viikossa nykyisiin lukemiin? Niin miten se voisi laskeakkaan, tämä on kyllä vaikea pulma monelle ja on tärkeää, että jaat tämän yhteisölle! Moni ehtii luovuttamaan useammankin kerran, kun ei tule tulosta riittävän nopeasti, vaikka oikeasti olisikin suunta alaspäin. Excel on todella näppärä työkalu 👍 kun vielä saisi exportattua fatsecretin lukemat helposti jotenkin järkevästi niin saisi laskeskeltua vaikka mitä keskiarvoja jne 🤗 @munkkiiri pitäisi osata olla armollinen itselleen, mutta se on kyllä todella vaikeaa, kun joka puolella näkee vain niitä loppuun kiillotettuja kansikuvia. Tavoitevartalo ja siitä 15% taaksepäin on se mikä on usealle se todellinen realistinen tavoite, mutta jokaisen täytyy se itse löytää ja ovaltaa. Mahtavaa on kuulla, että teillä kaikilla on selvät sävelet ja ymmärrys omasta tilanteesta, niin jatkaminen on paljon helpompaa 💪🏼  
23 heinä 21 jäseneltä: Santtu21
Kun seuraan omia ja toisten kommentteja olen huomannut että moni (kuten itsekin) kokee ainakin jossain määrin olevansa suorittamassa projektia. Projektillahan määritelmällisesti on suunnitelma, tavoite ja aikataulu. Jotenkin itse projektia ajatuksena vierastan kun kyseessä kuitenkin mielestäni _pitäisi_ olla elämäntavan muutos 🤔 Itsekin excelin kanssa puuhastelen ja tarkastelen innokkaasti trendiviivaa joka piirtyy ja näyttää lokakuun alkuun n. 94kg painoa. En ole ihan varma onko projektimainen ajattelu pitkän päälle hyvä, tai mitä sitten lokakuun jälkeen. Excelin rivit ei toki lopu 🤣 Määrittelenkö uuden "projektin" ja jatkan sitä esim. tavoitteena pitää sama paino seuraavat 6kk... Viime päivinä olen alkanut vähän ehkä jo siirtää mietteitä tuonne pitemmälle... mutta onhan tää nykyinenkin "projekti" vielä pahasti kesken. 
23 heinä 21 jäseneltä: teemurrr
Käytän itsekin tuota projektia, kun se jotenkin tuntuu helpommin lähestyttävältä kuin "elämäntapamuutos" tai "laihdutus", vaikkakin olet ihan oikeassa, projektilla pitäisi olla se loppu ja tavoitteet on siihen mennessä toivottavasti saavutettuina. Toisaalta kääntäen tässä on juuri mahdollista palastaa sitä elämäntapamuutosta, nyt projektina -5kg ja opetella syömään säännöllisemmin, seuraavaksi lisätä liikuntaa ja lisätä proteiinia, sitten opetella herkuttelemaan kohtuudella jne, jolloin projekti ei välttämättä kohdennu enää vain kilollisiin tavoitteisiin 🤔 Omasta mielestäni ongelmia kehkeytyy siinä vaiheessa jos projekti onkin tiukan aikataulun sisältävä ja äärimmäisyyksissä syömisien kanssa vaativa, jolloin on äärimmäisen tärkeä olla myös juuri tuo exit-suunnitelma. Vähän samaan tyyliin, kun olen koittanut huudella täällä kaikille jotka päättävät ketoilla pudottaakseen painoa: Mutta entä sitten kun et enää, miten sillon hallitset painosi? Jälleen todella hyvä nosto ja korostaa pitkäjänteisyyden tärkeyttä! 
23 heinä 21 jäseneltä: Santtu21
Mun suurin ongelma on se etten ole saanut kirkastettua itselleni laihdutuksen motivaation syytä tai sitä syytä miten pääsisin niistä heikoista hetkistä eteenpäin. 1) painoindeksi - olen lievästi lihava ja melkein kymppi pitäisi saada pois jotta olisin normaalipainoisten ylärajoilla. Mutta tämä tieto antaa hetkittäin vain ärsytystä omaan kehoon. Ei anna positiivista buustia. 2) miltä oma keho näyttää - välillä (varsinkin aamuisin) oma keho näyttää tosi hyvältä. Välillä taas todella pahalta. Tämäkään ei siis anna minulle pysyvää tasaista intoa. 3) oma terveys ja nivelten kestävyys - nyt kun polvi kipuilee niin tiedän selvästi että painon pudotus voisi auttaa polveen kun rasitus vähenisi. Haluan olla kykenevä liikkumaan vielä eläkeiässäkin. Tämä on ehkä vahvin syy niin pudottaa painoa ja toisaalta liikkua ja vahvistaa lihaksia. Pahimmillaan puolitoista vuotta sitten painoin 81kg ja tänään aamupaino 74kg. Ja tämä onkin ollut minun ratkaisu. Pudotan painoa miinuskaloreilla silloin kun motivaatiota löytyy. Jos motivaatiota ei ole niin pyrin syömään terveellisesti ja pitämään painon samassa kuin mihin olen päässyt. Yritän näillä jaksoilla opetella elintapoja jotta sitten joskus kun olen normaalipainossa niin paino ei nousisi ja osaisin syödä ja liikkua oikein minulle sopivalla tavalla. 
23 heinä 21 jäseneltä: Wimma79
Minulla suurin ongelma on vielä ratkaisematta, kun 3 kk on mennyt: miten saada "automatisoitua rehut" lautaselle 😆 Vielä tässä vaiheessa jaksan kyllä uskoa, että painon saan putoamaan, vaikka tuleva talvi hieman hirvittääkin, jos menee samaan malliin kuin edellinen (sohva+suklaa+telkkari). Eilenkin meinasi vihannekset unohtua mikroon. Ja toki lukuisat ruoka-aineallergiat vaikuttaa, että alkaa tympimään ainainen (kukka)kaali-psrsakaali-porkkanalinjasto... Lisänsä soppakattilassa on alipainoinen puoliso, jonka ruokavalioon pitäisi upottaa terveydenhuollon ohjeills niin kermaa kuin voitakin 🙄. Mutta onhan tässä aikaa opiskella, tavoitteeseen (ensi kevät/kesä) on vielä reilusti aikaa 😊 
23 heinä 21 jäseneltä: eevam.seppanen
@Wimma79 motivaatio tosiaan täytyy tulla itsestä ja jos selkeää "miksi" löydy voi olla todella haastavaa jatkaa kovin pitkään. Ainakin suurien muutosten tekeminen voi tuntua lähes mahdottomalta. Eikä tämä vain yksinkertaisesti ole kaikille ja se on ihan OK. Toivottavasti löydät sinulle sen miksi jaksaisit tätä taivalta kulkea 👍 
23 heinä 21 jäseneltä: Santtu21
@eevam.seppanen kannattaa ehdottomasti tuossa tapauksessa tehdä kaikenlaisia keittoja laatikoita, muhennoksia, curreja ja wokkeja joissa kaikki kasvikset ovat ihan perusaineina, eikä niinkään lisänä. Silloin niiden lisääminen myös normiannoksiin tulee luontaisemmaksi. On haastava yhdistelmä tehdä kahden eri ääripään ruokaa, mutta olisiko siihen helpoksi avuksi öljyt, pähkinävoit ja siemenet mitä on helppo lisätä jälkikäteen annoksiin +200kcal. Pikkuhiljaa opit kasaamaan annoksesi monipuolisesti, kun vasn jaksat kokeilla rohkeasti. Pinterestiin casn selaamaan low-cal reseptejä 🤗 
23 heinä 21 jäseneltä: Santtu21
*vaan eikä casn, nakkisormet ei osu oikeille kirjaimille 😅 
23 heinä 21 jäseneltä: Santtu21
Tunnesyöminen. Auttoi se, kun tajusi, että vaikka kuinka söisi tunne ei syömällä lähde. Sen lisäksi kun oppi kanavoimaan muuhun tekemiseen (tässä tapauksessa liikuntaan), niin tunteisiin syöminen on jäänyt paljon vähemmälle.  
23 heinä 21 jäseneltä: Emma_Rossi
Minulla on useitakin haasteita, niin henkisiä kun fyysisiä. 😅🤣🤷🏼‍♀️ Ensinnäkin haasteita saada vatsa toimimaan säännöllisesti ja hiukan nopemmalla tahdilla. On hirmu turhauttavaa kun tekee kaikki keksimänsä muutokset ja suoliso imee itseensä kaiken viimeistä kaloria myöten ja panttaa loppua ikuisuuden. Onko jotain ruokavaliollisia vinkkejä jakaa? Muu kuin veden juominen ja kuitujen lisääminen? Henkisellä puolella mulla tosi kaksipiippoiset fiilikset, olen onnellinen ja tyytyväinen jokaiseen sataan grammaan jobka saan kehosta lähtee mutta mua ärsyttää yhteiskunnan oletukset lihavista. Kannatan muotisanoiksi muodostunutta kehopositiivisuutta ja kehorauhaa. En halua ulkonäöstäni kommentteja ja mua ärsyttää miten yhteiskunnassa ihanoidaan laihtumista. Jos saatte ajatuksesta kiinni😊 
23 heinä 21 jäseneltä: margareta911
Päässy hyvin tiputtaa siihen 80kg paikkeille (joka on siis BMI yms. mukaan normipainon keskihaitarilla pituuteen ja ikään nähden), projektin seuraava vaihe on kuitenkin ollut hieman haastava eli kuinka kiinteyttää pehmeäksi jäänyttä vatsan seutua (viimeiset rasvat) ja siirtyä lean-ruokavalioon joka kasvattaisi myös lihasta. Tällä hetkellä paino onkin vähän noussut tod.näk liikunnan puolesta vaikka kalorimäärä on edelleen maltillinen. Onko kokemuksia kuinka toteuttaa hallittu siirtymä puhtaasta laihduttamisesta, niin että saisi vielä loput rasvat palamaan ja oikealla ruokavaliolla lihakset kehittymään ilman että uutta rasvaa lähtisi kertymään?  
23 heinä 21 jäseneltä: Pössington
Nyt on pakko korjata tuota mun kommenttia minkä mä itse ilmaisin huonosti. Meinaan tota "ei sitä huomaa kukaan muu ettei tällä viikolla tippunutkaan sitä 200g mitä itse toivoi". Eihän tätä tietenkään tehdä kenenkään muun takia, vaan täysin itsestään lähtee. Mutta esimerkiksi oon huomannu et pelkään epäonnistuvani tässä tai ottavani liikaa kiloja koska sitten muut huomaa ettei tuo taaskaan saanut noita kiloja pysymään poissa. Tää ajatus iski loman jälkeen töihin palattua oikeen huolella ja sen työstämisessä meni aikaa, kun aamulla pukkarissa tuli työkavereiden kanssa juttua siitä että vähän turvottaa ja lomakiloja on tainnut tulla. Mä olen nykyisessä työpaikassa nyt kolme kertaa vaihtanut pienempään vaatekokoon ja yksi työkaveri ilmaisi aika selkeästi olevansa erittäin vahingoniloinen siitä jos pienemmät työvaatteet nyt ei menekään päälle(selkeästi jopa toivoi sitä).  
23 heinä 21 jäseneltä: Munkkiiri
@Emma_Rossi todella hyvä vaihtoehto, mutta suosittelen lämpimästi löytämään myös jonkin sisäisen keinon käsitellä tunteita, koska entä jos kävisi niin ettet pääsisikään liikkumaan? Mutta ehdottomasti hyvää kehitystä 💪🏼 @margareta911 ymmärrän hyvin tuon turhautumisen yhteiskunnalliseen asenteeseen ja sen tuomaan painostukseen. Onneksi et selkeästi anna sen liikaa painaa mieltäsi 🤗 Jos tosiaan vettä ja kuituja menee jo asialliset määrät (väh 10g kuitua/alkava 1000kcal itsellä ohjenuorana) niin sitten voisi olla tarvetta poimia ruokavaliosta pois jotain minkä jälkeen huomaat turvottavan olon tms, esimerkiksi useille kaalit ovat tälläisiä, toisille taas pasta vaikkei varsinaista keliakiaa olisikaan.  
23 heinä 21 jäseneltä: Santtu21
@Pössington ei muuta kuin ruokavaliomuutos samoilla kaloreilla työn alle niin paino jatkaa putoamista. Jos saan udella niin tahtoisin kuulla tuosta Lean-valiosta, että miten aiot sen koostaa ja miten se eroaa nykyisestä. Suoraanhan rasva ei lihaksiksi muutu, mutta saamalla lihasta lisää muotokin muuttuu ja kun tekee treeniä hyvin niin kroppa myös tarvitsee energiaa, jolloin rasvaa alkaa kulumaan. On hieno kuulla onnistumisestasi! @Mukkiiri nyt ymmärrän mitä tarkoitit! Osittain epäonnistumisen pelko sen takia, että muut pääsisivät sanomaan että mitäs mä sanoin. On todella surullista, että toiset kommentoivat painoa yleensäkään, saati tälläisessä negatiivisessa asiayhteydessä. Lieneekö tuo tarve kumpuavan omista epävarmuuksista. Mutta usko itseesi, koska vain itse voit vaikuttaa onnistumiseesi, ja tekemällä pysyviä muutoksia parempaan onnistut tässä laihdutuksessa ja pidät ne kilot pois. Ei niinkään että pitää lopun ikäänsä kieltäytyä kaikesta, mutta se että ymmärrät mistä kalorit kertyvät, miten voi helposti niitä vähentää ja olla tietoinen miten toimia jos suunta alkaakin olemaan taas ylöspäin 
23 heinä 21 jäseneltä: Santtu21
@santtu21 itsehän kirjoitan siansaksaa kaiken aikaa, kun ei nakit vain osu kohdilleen 😄  
24 heinä 21 jäseneltä: eevam.seppanen
@Pössington itse tekisin reverse-dieetin ollessani lopullisessa painotavoitteessa tai kilon parin päässä siitä jumittamassa eli nostaisin päivittäistä kalorimäärää esim. 200 kcal parin viikon välein ja katsoisin, lähtisikö kroppa sillä kiristymään, pysyisikö paino samassa vai lähtisikö peräti nousuun ja korjausliike sitten sen mukaan. Kerralla en uskaltaisi nostaa kovin paljon tuota +200 kcal enempää, että aineenvaihdunta ehtisi mukaan nostoihin. Nostaisin parin viikon välein siihen pisteeseen asti, jossa paino ei enää laskisi tai jossa se lähtisi nousuun. Lopussa nostot voisi olla maltillisempia +100 kcal parin viikon välein. Tarkkailisin myös makroja. Proteiinia tarpeeksi alusta asti (2g/ihannepainokilo, jos reenaa salilla) ja hiilarimäärää voisi hieman nostaa loppua kohti. Jos nestettä on kertyny, niin tarkistaisin suolan määrän ja poistaisin mahdollisen vehnän kokonaan ruokavaliosta. Nämä nostaa itsellä eniten painoa.  
24 heinä 21 jäseneltä: usk@
Mun ongelma on ikuisesti se, että muu perhe ei suostu juurikaan syömään kasviksia. Pitää olla itse todella motivoitunut, että jaksaa koko ajan miettiä mitä itse syö vs mitä muu perhe syö. Esim salaateillahan voisin lisätä omaan ruokavalioon kasviksia, mutta puolikiloa päivässä pelkkinä salaatteina on minulle liikaa. Minun täytyy siis lisätä kasviksia ruuan joukkoon. Tänään ajattelin kokeilla tomaattista jauhelihakastiketta höystettynä sipulilla ja kesäkurpitsalla. Josko se uppoisi koko perheelle 😅  
25 heinä 21 jäseneltä: Merkkari78

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - Santtu21


Hanki sovellus
    
© 2021 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.