Päiväkirja - niksujs, 16 syys 21

ohhoh, olipa nousua vuorokaudessa. Kaalia olen syönyt ja maha on ollut jumissa ja kai se eilinen 5 km lenkki teki tämän. Tänään kävin toiset 5km.
Lihavuusleikkaus projekti edistyy, 30.9. sisätautien lääkärikäynti.
94,3 kg Tähän mennessä pudotettu: 2,7 kg.    Vielä jäljellä: 22,3 kg.    Dieetin noudattaminen: Kohtuullisen hyvin.

Näytä dieettikalenteri, 16 syyskuuta 2021:
1187 kcal Rasva: 21,13g | Prot: 52,73g | Hh: 188,73g.   Aamiainen: Valio Rahkapannari, Lakka. Lounas: Calvo Tonnikalaa Vedessä, Risella Kvinoa, Kotimaista Suomalainen Kiinankaali. Päivällinen: Elovena Täysjyvä Kaurahiutale, Kotimaista Rasvaton Maustamaton Jogurtti. Välipalat/Muut: Fazer Täysjyvä & Lese Paahto, Ingmariini Vähärasvaisempi, Felix Maustekurkku, Siripiri Rypälesokeripastilli, Fazer Puikula Täysjyväruis, Ingmariini Vähärasvaisempi, Irtokarkki. lisää...
2507 kcal Harjoitus: Kävely (kohtalainen) - 5 km/h - 55 minuuttia, Lepo - 15 tuntia ja 5 minuuttia, Nukkuminen - 8 tuntia. lisää...
Painonnousu 7,7 kg viikossa

19 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Tsemppiä! 🌞 
16 syys 21 jäseneltä: Dracotar
Ei vielä leikata, vasta tutkitaan kelpaanko, mutta kiitos  
16 syys 21 jäseneltä: niksujs
noin kevyt ja leikkaus? hyvin onnistut ilman veittä 😊👍 
16 syys 21 jäseneltä: ronnqvist91
Minä painoin 98 kg kun aloin laskemaan kaloreita nyt paino 85 kg 13 kg pudonnut 7 kk aikana enkä ole ollu nälässä napostelu jäänyt pois klo. 19 en syö ja juo mitään en olisi uskonut et laihdun ilman liikuntaa hyöty Liikunta vain ollut puutarha töitä ja ulkohommia kärsin myös kilpirauhasen vajaatoiminnasta tehty totaali poisto struuman takia 7 v sitteb hyvä ilma kalorilaskuri sovellusta en olisi onnistunut👍🏼🥰 
16 syys 21 jäseneltä: akujaanja
Kiitos hmmm, kevyt, no joo, pitäisi painaa 72 mutta 20 kg ei lähde millään. Muutama vuosi ( -16) sitten voin jättää insuliinin pois kun liikuin hulluna, mutta kun se jäi (pää ei enää jaksanut) ins tuli takaisin ja kilot. Leikkaus ehkä auttaa pääsemään inskasta eroon ja kilotkin sitten lähtevät. 
17 syys 21 jäseneltä: niksujs
Tunnen 5 ihmistä jotka on käynnyt leikkauksessa, kaikki oli yli 150kg... laihtuivat aluksi muutama kymnenen kiloa jokainen ja ovat tänä päivänä kaikki, eli jokainen yli 150kg takasin lähtöruudussa. Olen pahimmillaan painannut yli 112kg, otin itteni niskasta kiinni. Suosittelen sinun tekevän samoin. Vaikka se kui pahalta tuntuu mutta jonkun on sullekki totta puhuttava. 
17 syys 21 jäseneltä: ronnqvist91
Mikä tää insuliini juttu on? Siis itsellä oli insuliinihoitoinen raskausdiabetes ja stressi ja vaikeat elämäntilanteet käytännössä rikkoi kroppani ja lisäksi, kun lopetin tupakoinnin, ei paino meinannut pudota millään. Nyt, 5 vuotta myöhemmin, on sama ongelma. En millään meinaa päästä alle 85kilon ja vaikka pääsisin, se AINA tulee takaisin. 92-96 kiloa on nykyinen normaali painoni 😱 Täytyy toki muistaa, että minulla on lihasmassaa entisenä kehonrakentajana/kontaktilaji harrastajana (parin vuoden takaisen mittauksen mukaan lähemmäs 55kiloa), joten en todellakaan voi edes laihtua pituuteni mukaiseen normaali painooni vuodelta nakki, eli 53-58 kiloon. Luut jne painaa parikymmentä kiloa. Mutta silti, voiko minulla olla kyse samasta kuin sinulla? Siis että alle 90kilon pääseminen jo teettää aivan hirveesti työtä ja kun sen alle pääseekin (taisin parhaimmillaan päästä 86kiloon?), niin se pamahtaa HETI takaisin, kun otan vähänkin rennommin. 🤔 Ei ennen ollut näin? Mutta ei minulla kyllä ole diabetestakaan ollut ennenkuin kuopusta odottaessa - ja kunnon diabetes olikin. Kysyn tosiaan mielenkiinnosta, sillä en tiennyt, että insuliiniresistentti voi päästä lihavuus leikkaukseen. 🤔 Muista, että jos veitsen alle tosiaan päätät mennä, niin: Vatsalaukku venyy. Siis leikkauksen jälkeen on tehtävä samaa, kuin ennenkin sitä, eli syötävä usein ja pieniä aterioita. Muista myös vetää kasvikset aterialla ensin ja joka aterialla proteiinia. Kasvikset täyttävät mahaa ja tasaavat verensokeria. Proteiinia taas tarvitaan lihaksille. Itse vedin treenien jälkeen kre-alkalyneä ja proteiinia noin 23grammaa. Lihaksiin kannattaa ainakin jonkin verran panostaa, sillä nehän polttavat läskiä, kun pidät muun energian saannin tarpeeksi alhaalla ja muistat vetää kalaöljyä ja kasviöljyjä kovien rasvojen sijaan. Ketossa rasvaa voi vetää rauhassa kovina ja pehmeinä, mutta tavan ruokavaliossa pehmeiden, laadukkaiden rasvojen merkitys kasvaa monista syistä. Erityisesti siksi, että niitä suosiessa keho polttaa ensisijaisesti läskejä pojes, toisakseen siksi, että kalaöljyssä on rasvahappoja, jotka "syövät" kovaa rasvaa ja kolmanneksi siksi, että kasviöljyt tosiaan tasaavat sitä verensokeria. 😊 
17 syys 21 jäseneltä: Kati.N.Rontti
Minun tapauksessa voi toki olla kyse monen asian summasta, esimerkiksi tupakoinnin lopettamisesta ja iästäni - alkaa aineenvaihdunta jokatapauksessa hidastumaan -, mutta olisi mielenkiintoista kuulla, mikä korrelaatio insuliiniresistentin ja lihavuus leikkauksen välillä on?  
17 syys 21 jäseneltä: Kati.N.Rontti
Jotkut leikkauksen käyneet voivat päästä eroon lääkityksestä. Muistan lukeneeni. Täytyypä kysellä tarkemmin sitten vastaanotolla.  
17 syys 21 jäseneltä: niksujs
https://care.diabetesjournals.org/content/26/3/944 täältä voi käydä tavaamassa miten liikunta parantaa insuliiniherkkyyttä (insulin sensitivity) kuten myös painonpudotus vaikka tässä https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5519190/ Jossette punnitse ruokianne, on turha ihmetellä jos paino ei putoa.  
17 syys 21 jäseneltä: Santtu21

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - niksujs


Hanki sovellus
    
© 2021 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.