Päiväkirja - Dietcoke6, 05 maalis 22

Muutamia ajatuksia tässä kohtaa:
- paino nyt noin 63 kg (+/-), ollut noin 1 kk ajan (eli tavoitepainoa on suht ylläpidetty).
- huomaan että välillä ruokien merkitseminen tänne jää - sitten palaan taas. Sellaista "rennompaa - ruotuun" -sykliä 👍
- painon olen mitannut joka aamu, ja se tuntuu tärkeältä, ei ahdista, ei vaikka olisi korkeampi - nyt korkeampi paino vain muistuttaa painonhallinnasta, ja sinä päivänä tulee syötyä sitten terveellisemmin.
- sama rutiini kuin laihdutusvaiheessa on jäänyt: sunnuntaisin seuraavan viikon ruokien suunnittelu (3 ruokaa arkeen, aamiaiset, välipalat, iltapalat), kaupassa käynti ja 1-2 ruuan teko valmiiksi + annosrasioihin.
- olen syönyt enemmän kasvisruokaa, kokeillut soijarsuikale- ja tofueseptejä, vaihtanut maitotuotteita kauratuotteisiin jne. Mietin ruuassa nyt muutakin kuin laihdutusvaikutuksia, mikä on ollut tavoitteenakin.
- juuri nyt: ei ole kiire, mutta mielessä on hahmottumassa muutama ajatus nykypainoon ja kehoon liittyen. Painoon olen tyytyväinen, mutta lihaskunto / kiinteys olisi ajatuksena. Tämä on ollut jo aiemminkin mielessä kyllä. Mietin vielä sopivaa aikaa ja lajeja - ja mukava juttu on, ettei tällä ole kiire, mietin jopa ensi syksyä ja uuden urheilulajin aloitusta (vasta) silloin!
- huomasin myös vähän ikävän jutun: tällä viikolla huonojen yöunien jälkeen ja muutaman pettymyksen takia tuli ahmimisajatuksia. Oli ajatuksia, että jos söisi ison määrän hyvää ruokaa, olo olisi parempi. Kävin jopa ruokakaupassa ostamassa ruokaa syötäväksi, mutta ulkoisesta syystä toiminta keskeytyi, sain muita ajatuksia, enkä päätynyt syömään liikaa! Tällaista minulla on ollut aiemmin, ja tästä olen päässyt eroon.
- tärkeää olisi saada 8 h yöunia, ne auttaisivat!
- join eilen kaksi olutta ja sen jälkeen teki mieli syödä paljon leipää 😄 pitää siis mustaa, että omalla kohdalla alkoholi tosiaan lisää ruokahalua.
- tällaista nyt, elämä jatkuu painonhallinnan kanssa. 🙂 Tsemppiä kaikille! 👍

38 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Kuulostaa hyvältä 👍🤗 
05 maalis 22 jäseneltä: wadelma
Kiitos Dietcoke6. Mielenkiintoista lukea kun itsekin tavoitepainon ylläpidossa, ja melkeinpä varmaan saman ajankin tässä "taistellut" ;). Hyvin samoja ajatuksia.. Mulla edelleen samat perusrutiinit kuin mitä suunnilleen viime elokuussa aloitin. Eli paino aamulla ja syömisten merkkailua... hieman kuitenkin rennommalla asenteella. Yllättävän vaikeaksi itselle huomasin luopua ajatuksesta vielä ehkä tavoitella jotain normaalipainon ylärajaa, kun kuitenkin oon paljon oon pudottanut ja pää pikkuhiljaa alkaa uskoa tilanteen mikä oma koko todella on. Tämä paino saa nyt kelvata. Olen todennut että tämän hetkinen liikuntainnostus kuluttaa niin paljon että syönnin määrää on ollut tarpeen nostaa. Nykyisin myös oon viikottain ottanut tavaksi käydä syömässä jotain burgeria yms. mutta periaatteessa samoilla kasvispainotuksilla kaikissa ruuissa perusarjessa. Jotenkin ajattelen että noita epäterveitäkin ruokia pitää uudelleen taas oppia syömään ilman pelkoa painonnoususta. Hiilarien osuutta koitan pikkuhiljaa nostaa ruokavaliossa lähemmäksi 50% suositusta. Pudotuksen aikana jotenkin omaksuin isot proteiinimäärät ja hiilarien rajoituksen joten se tapa jäi jotenkin päälle.  
05 maalis 22 jäseneltä: teemurrr
Kuulostaa hyvältä ja oon niin iloinen puolestasi!!! 
05 maalis 22 jäseneltä: heepoxx
👌🏻😊🌸 
05 maalis 22 jäseneltä: Persimon78
Kiva, kiitos teille kommenteista! 🙂👍🌸 Ja Teemur, kiinnostavia havaintoja. Itsellenikin on jäänyt hiilarien rajoittaminen, mutta nyt kun teen vaikka pastaa / riisiä lisäkkeeksi, olen lisännyt määrää, mutten kuitenkaan kovin paljon! Tällaista harjoittelua ja tasapainoilua tämä on 👍 Itsellä tulee välillä mieleen se, että välillä törmää "pelotteluihin", että monet laihduttajat saavat kilonsa takaisin. Että millä tavalla minä olisin sitten poikkeus 🤔 ei kai auta kuin harjoittaa edelleen kärsivällisyyttä ja tehdä tästä painon ylläpidosta se tavoite. Ja terveellisistä elämäntavoista. 🍎 
05 maalis 22 jäseneltä: Dietcoke6
Ai niin, sanon tämän vielä @heepox: ehkä jo aiemminkin olen tästä sanonut, mutta joskus viime syksynä kun olin saanut jo laihdutettua, mutta sitten tuli joku jumi, ja valittelin täällä, että ei meinaa jaksaa laihduttaa, pitäisikö vaan jäädä tähän painoon, niin sinä kommentit että nyt rutistat vaan ne viimeiset kilot! 😄 Se innosti ja sain taas motivaatiota laihdutukseen. Kiitos! 😍👍 
05 maalis 22 jäseneltä: Dietcoke6
@Dietcoke6 oi kun kiva kuulla että olen onnistunut kannustamaan!! 🌹🌹 
05 maalis 22 jäseneltä: heepoxx
Ihanaa lukea näitä onnistumisia täällä, hyvä sinä! 👏 Itsellä on homma jäänyt jumittamaan, mutta onneksi ei ole kuitenkaan lähtenyt nousukäyrälle. Paljon stressiä, ja siihen päälle vielä korona. 🙈 Jospa tästä pudotuksesta saisi vielä kiinni, ja pääsisi siihen tavoitepainoon itsekin. 
06 maalis 22 jäseneltä: Sandyanna
Kyllä, heepoxx 🙂 Ja tsemppiä, Sandyanna! Nyt vaan jatkat! 💪 Toki hyvä ettei ole lähtenyt nousuun. 👍 
06 maalis 22 jäseneltä: Dietcoke6
Kiitos @Dietcoke6, tsempit tulee tarpeeseen. 🥰 Tällä viikolla on syömiset menneet jo vähän paremmin, ehkä tää tästä taas. 💪 
08 maalis 22 jäseneltä: Sandyanna

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - Dietcoke6


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.