Päiväkirja - mademoiselle.noir, 12 helmi 18

Kyllä tää elämäntaparemontti on selvästi haastanut mut poistumaan omalta mukavuusalueeltani sekä kokeilemaan uusia ruokia ja makuja.
Vaikka tätä muutosta onkin takana vasta hieman vajaa 2 kuukautta, oon huomannut etten nykyään osaa olla päivääkään ilman kunnon lämmintä ateriaa. Sen lisäksi aterian kyljessä on pakko olla tuoretta salaattia, kun ennen menin päivän helposti läpi leivällä. Aiemmin lämpimän aterian kanssa ei ollut salaattiakaan ellen sitten nopeasti heittänyt pakastemaissia joukkoon.

Tänään tein ensimmäisen kerran elämässäni pinaattikeittoa (koska oon aiemmin elänyt uskossa että sen tekeminen olisi haastavaa). Vaikka keitto ei ollutkaan vielä täysin sitä mitä piti (ulkonäkö ja rakenne olisi voinut olla paksumpaa) niin maku oli silti hyvä ja aion tehdä uudelleenkin.
Toissapäivänä ostin ensimmäisen kerran Alpron mantelijuomaa ja se oli todella positiivinen yllätys. Pari vuotta aiemmin kokeilemani kookos kun ei miellyttänyt lainkaan.

Oon aina inhonnut ruoanlaittoa enkä siinä hyvä ole, mutta nyt kun sain vihdoin itseeni puhtia muokata ruokailutottumuksiani, oon huomannut ettei se ruoanlaitto ihan niin kamalaa sittenkään ole.
En syö lainkaan punaista lihaa, riistaa jne. Ainoastaan siipikarjaa ja satunnaisesti lohta ja tonnikalaa. Yritän nyt tämän ruokaremontin aikana tutustuttaa itseni enemmän kasvisruokaan.

Tämän vaan halusin ääneen sanoa. Oon vaan niin iloinen että tästä projektista on monella tapaa hyötyä. Vaikka se kalorien laskeminen on toisinaan turhauttavaa niin kyllä se paljon takaisin antaa. 😌❤️

Näytä dieettikalenteri, 12 helmikuuta 2018:
1551 kcal Rasva: 51,52g | Prot: 101,17g | Hh: 174,11g.   Aamiainen: Freshona Ananaspalat, Alesto Mixed Nuts, Vadelmat, Myllykivi Pikakaurahiutale. Lounas: Pinaattikeitto, Keitetty Kananmuna. Päivällinen: Pirkka Mozzarellapallot 17%, Uncle Ben's Täysjyväriisi (Keitetty), Kaali, Jäävuorisalaatti, Kanamestari Hunajamarinoitu Broilerin Fileesuikale. Välipalat/Muut: Tuorekurkku (Kuorittu), Valio Oltermanni 17%, Nixe Tonnikalafileitä Vedessä, Flora Kevyt Levite, Kiivi, Leipäaitta Ruispalat. lisää...
1963 kcal Harjoitus: Lepo - 14 tuntia, Nukkuminen - 10 tuntia. lisää...

25 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Kannattaa kokeilla paljon uusia ruokia se tekee kokkaamisesta aina hauskempaa. Ja vaikka jotkut ruoat kuulostaisivat tosi oudoita niin niistä voikin yhtäkkiä tulla ihan lempi ruokia tai ainakin näin mulle on käynyt. 
12 helmi 18 jäseneltä: jyylie
Oma lempi kasvipohjainen maito on kauramaito kannattaa jossain vaiheessa maistaa ja jos juot kahvia niin oatlyn iKaffea kannattaa laittaa. Ja jos keitoista tykkää niin kannattaa kokeilla bataatti linssi kookos keittoa (itse laitan mausteiksi currya, suolaa, pippuri,välillä kurkumaa ja savu paprikaa). 
12 helmi 18 jäseneltä: jyylie
Mulla vähän samat aatokset kuin sulla Mademoiselle.noir, kasvisten käyttö on varmaan 100-kertaistunut viimeisen puolen vuoden aikana 😁 ja kokkailu on alkanut innostaa kasvispainotteisen ruuan myötä. En ole myöskään koskaan aiemmin pitänyt ruuanlaitosta yhtään - leipominen on kyllä onnistunut. Mun ruuat on aika mössöjä 😏 mutta saan itseni lisäksi perheeni ruokittua suht terveellisesti joten olen kanssa todella tyytyväinen tähänkin puoleen tässä projektissa. 
12 helmi 18 jäseneltä: Pottu72
Sama juttu Pottu72, mullakin oli tapana tehdä mössöruokaa joka oli helppo valmistaa ja äkkiä syöty. 🙈 leipominen oli mulla myös se vahvempi laji vaikken silti pahemmin leiponutkaan. Mutta paljon enemmän kiinnostaa tämä projekti kun monta hyötyä. Ennen tuli ajateltua että ruokarempan ja laihduttamisen aikana kituutetaan monta kuukautta eikä syödä kuin porkkanatikkuja. Onneksi olin väärässä. 😂 Jyylie: pitää tosiaan käydä ahkerasti läpi noita erilaisia juomia. Bataatti on myös kovasti houkuttanut kokeilla kun siitä ihan vain keitettynäkin tykkään. :) 
12 helmi 18 jäseneltä: mademoiselle.noir

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - mademoiselle.noir


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.