Päiväkirja - djeoro, 07 helmi 21

Noudatatteko tämän apin GDA-laskurin suositusta? Minulla nimittäin laskuri suosittelee 3300 kcal päivässä päästäkseni tavoitteeseen, joka on -15 kg. Painoa 113,5kg nyt. Kyseiset kalorit kyllä kuulostavat enemmänkin painon ylläpitokaloreilta. Olen siis määrittänyt sopivan kalorimäärän itse (2800kcal)... tippuu hitaasti mutta varmasti toistaiseksi :)

Näytä dieettikalenteri, 07 helmikuuta 2021:
2800 kcal Rasva: 94,64g | Prot: 191,24g | Hh: 282,30g.   Aamiainen: HK Kalkkunafilee Ohuen Ohut, Kotimaista Laktoositon Kevytmaitojuoma, Pohjolan Juustola Hermanni Kermajuusto, Kananmunan Valkuainen, Vaasan 100% Kauraleipä, Voi, Avokado, Paistettu Kananmuna. Lounas: Heinz Tomaatti Ketsuppi, Rainbow Sourcream & Onion Riisikakku, Felix Kevyt Thousand Island Salaattikastike, Salaatti, Kotimaista Kanan Filee Suikale Maustettu ja Paistettu Öljyssä ja , Santa Maria Täysjyvä Nuudeli. Päivällinen: Heinz Tomaatti Ketsuppi, Santa Maria Whole Wheat Noodles , Kotimaista Kanan Filee Suikale Maustettu ja Paistettu Öljyssä ja . Välipalat/Muut: Rainbow Tonnikalaa Mausteena Tilli, Felix Jogurtti-Ruohosipuli Salaattikastike, Salaatti, Heinz Tomaatti Ketsuppi, Oliiviöljy, Bataatti, Laitilan Kukko Pils Alkoholiton Olut, HK Kalkkunafilee Ohuen Ohut, Pohjolan Juustola Hermanni Kermajuusto, Avokado, Vaasan Kaurasydän, Whey'mo Protein Shake Chocolate, Myllyn Paras Pikakaurahiutale. lisää...
3257 kcal Harjoitus: Kuntosali (Gym) - 33 minuuttia, Juoksu - 10 km/h - 10 minuuttia, Lepo - 14 tuntia ja 17 minuuttia, Nukkuminen - 9 tuntia. lisää...

4 Kannattajaa    Kannatus   

1 - 20 (22)
Kommentit 
Itse syön vähän alle sovelluksen laskeman kans, mutta en vielä uskalla sanoa, kuinka kannattavaa on.  
07 helmi 21 jäseneltä: mähky
Ite huomasin, että alle sovelluksen laskemien paino vaan junnasi. Lisäsin sovelluksen laskemiin lukemiin ja alkoi pudota. Ite ketoillessa sallin kcal/pvä mennä myös yli suositellun, jos hiilarit pysyy hyvin alhaalla. Nyt ketoilu tauolla, koska rv 25 menossa ✌🏻🤰 
07 helmi 21 jäseneltä: S.Salli
Tämähän on täysin yksilöllistä ja noihin GDA laskelmiin ja niiden oikeellisuuteen vaikuttaa niin paljon se liikunnan määrä. Vedin tammikuun 2900 kcal ja söin sit enemmän treenipäivinä mutta kokoajan tavallista ruokaa. Kroppa alkoi kiinteytyä kyllä, jaksoi urheilla paremmin kuin pitkään aikaan. Paino ei vain tippunut. Nyt kyllä on lähtenyt tippumaan ja taidetaan olla aika suurella miinuksella kun en huomio liikkumista vaan pidän tasaiset 2800 kcal. Oli kuitenkin hyvä kokemus tuo tammikuu ja kun pääsen tavoitteeseen niin kyseinen tyyli voisi toimia sitten jatkossa hyvin.  
07 helmi 21 jäseneltä: djeoro
se riippuu niin paljon millaisen aktiivisuus tason tälle antaa... -mulla oli helppo pistää tuo aktiivitaso nollaksi, sohvaperuna kun olen, enkä myöskään ole valmis sen kummosemmin lisäämään liikuntaa, mutta kun kotitöiden tuomaa hyötyliikuntaa (nyt keväällä kun alkaa olemaan puutarhassakin vaikka mitä hommaa) aluksi antoi 1700/pv ja tuossa kun tarkistin uudelleen jonkin aikaa sitten, niin kalorimäärä oli tippunut 1600/pv kun mukana kannettava paino olikin pudonnut. -kannattaa olla siis mahdollismman rehellinen tuon aktiivitason suhteen... ;)  
07 helmi 21 jäseneltä: läskeillekyytiä
Minulle sovellus laskee 1900 kcal, sen mukaan että olen melko aktiivinen ( niinkuin nyt tällä hetkellä olenkin ) laskin kalorit vähäisen aktiivisuuden mukaan eli 1700 kcal. Olen nyt kaksiviikkoa ylikin laihduttanut...ja lihonnut. En enää tiedä pitäskö tässä nyt itkeä😭 vai nauraa🤣 Olen ollut kylläinen ja energinen. Vatsakin voinut hyvin. Itsestäni ylpeä kun olen liikkunut monipuolisesti ja melkein päivittäin. Ja kun syön 5 kertaa päivässä monipuolisesti terveellisesti sekin on oikein kivaa, olen jättänyt kaikki ylimääräset herkut väliin. On semmonen hyvää oloa tuottava kierre.. paitsi kun tuo paino ei oo tippunu...muuta kuin välillä vähän ja sitten taas nousee samoihin lähtölukemiin. Tänään juuri mietin että jos huomenaamulla vaaka näyttää plussaa miinuksen sijaan niin alan syömään sen 1400 kcal mukaan ja toivon vaan että se ei vie liikunnan iloa minulta. Haluaisin muutenkin laihtua niin että lähtis läskistä ei lihaksista. Minun pituus on 151, kun on lyhyt niin ilmeisesti se sitten on tosi vähän mitä saa syödä.  
07 helmi 21 jäseneltä: marinorsu
Se on tosi mahtava juttu jos olo on energisempi dieetin myötä! Ärsyttävä asia tietty se jos paino ei tipu. Kaloreita kun tiputtaa entisestään niin treenaamisen kanssa saa olla tarkkana -milloin syö ennen ja milloin jälkeen treenin. Itsellä pakko olla ruokailu alla ja vähintäänkin välipalaa heti treenin perään. Iltaisin muuten harrastan ”volyymisyömistä” eli vähäkalorista ruokaa kuten salaattia, vihanneksia yms jonkun proteiinin ja hiilarien kera alas. Siis oikeasti isoja määriä.. muuten tulee kyl nälkä. Tosiaan hieman eri kalorimääristä puhutaan mutta itsellä pituus 189 cm. Tosi kiinnostavaa kuitenkin kuulla millaisia kalorimääriä muut täällä syö nyt! Yritetään pysyä nälästä erossa :) 
07 helmi 21 jäseneltä: djeoro
Samaa olen miettiny.. viikon olen tätä käyttänyt ja noudatin, tuli viikossa 1 kg takas, kun kuukaudessa sain vhh:n avulla -3 kg kuukaudessa. 
07 helmi 21 jäseneltä: Sussu74
Sussu, otitko siis nyt hiilarit tavallisesti ruokavalioon vai jatkoitko vhh-ruokavaliota ja noudatit tän sovelluksen kalorisuositusta? Mä nyt olen tätä aihetta pyöritellyt päässäni ja katsellut eri lähteistä. Suosittelen eri lähteiden käyttöä.. tulee huomioitua se aktiivisuustasojen ”kertoimien” vaihtelu. Nykyisen 2800kcal määritin tällä tapaa. Katsoin siis nykyisen painon ylläpitokalorit useasta lähteestä ( löytyy myös ohjeet, että voi itse laskea) ja vähensin siitä 500 kcal. Aika näyttää kuinka toimii vai puhunkö pötyä :) 
07 helmi 21 jäseneltä: djeoro
Mulla näyttää painon ylläpitoon 3700 kaloria, mutta se tosiaan omalla kohdalla tulee täyteen vain noin 2 tunnin treenillä. 173cm ja 108kg, oli lähtö...oon vasta vähän tutkaillut tätä sovellusta, mutta näyttäis kalori kulutus olevan hyvin lähellä sitä mitä näyttää ranteessa oleva mittari.  
07 helmi 21 jäseneltä: Nupe41
Nupe, millaisella kalorivajeella olet liikkeellä? 3700 kcal kuulostaa siltä että varmasti pysyy paino yllä. 
07 helmi 21 jäseneltä: djeoro
noudatan, koska en juurikaan liiku, minulle suosittaa niin alhaista kalorimäärää, että laihdun melkein 3 kiloa joka kuukausi 
07 helmi 21 jäseneltä: maar.tai
Mulle suositus oli 1800 kcal kun aloitin tämän 76kg/152cm. Se oli ihan ok. vaikka aika usein tuli arvioitua aterioiden määrät yläkanttiin, todellisuudessa kaloreita tuli varmaan 1700 päivässä, kun ei voinut punnita kaikkea... Yli 3000kcal päivässä kuulostaa kyllä hurjalta, jos painoa on tarkoitus pudottaa. Olethan varma että et ole laittanut tavoitteeksi painonnousu/ylläpito?  
07 helmi 21 jäseneltä: Salla_91
Mielestäni laitoin kyllä painonpudotus ja -15 kg tavoitteeksi. Jälkikäteen kävin kokeilemassa laskuria vielä uusiksi ja sama tulos.  
07 helmi 21 jäseneltä: djeoro
Kulutukseen nähden vähintään -500 kaloria....tämä viikko kohta taputelu ja keskiarvo mennee noin 2700... 
07 helmi 21 jäseneltä: Nupe41
Minulle 1800 kcal/päivä ja mielestäni liikaa. Olen sitten vain mennyt 1200 kalorilla. Kilpirauhasen vajis ja ikää jo 62 eli aineenvaihdunta toimii huonommin. Paino ei laske yhtään jos syön 1800 kcal.  
07 helmi 21 jäseneltä: marjotou
En ole kaloriteorian ystävä, vaikka kaloreita laskenkin. Mutta sen sanon vaan, että nuo liikuntasuoritusten kalorit on kyllä ihan päin honkia, ainakin osalle lajeista. Niin paljon päin honkia, että toivottavasti ihmiset ei kuvittele kuluttavansa sellaisia määriä oikeasti. 
07 helmi 21 jäseneltä: bumperbutt
Se on kyllä usein totta. Tulee itsellä ainakin pyöristeltyä järkevämpään suuntaan liikuntasuoritusten kulutuksia. Kaikki niistä kuitenkin lisäävät kalorivajetta jos taso on muuten kunnossa ja paino tippuu.  
07 helmi 21 jäseneltä: djeoro
Ranteessa oleva sykemittari ja netistä löytämäni kaava , missä laskin sykkeen mukaan kalori kulutuksen olivat hyvin lähellä toisiaan. En pidä mahdottomana että itselläni olisi 2h18min treeni 131keskisykkeellä kuluttanut noin 1500kaloria. 🤔. Ja varmasti tuo luku olisi eri, jos painoa olisi vaikka 20kg vähemmän 
08 helmi 21 jäseneltä: Nupe41
Appsi laskee todella rajusti yläkanttiin. Olen itse kovaa treenaava 97kg harrastelijatason kehonrakentaja suht alhaisella rasvaprosentilla. Kevyt työ. Oma arvio rasvaprosentistani on 12-14% inbodyt jne näyttää samaa. Minun maintenance kalorit on tasan 3000kcal/päivässä todella tarkan punnituksen ja kirjanpidon kanssa. Paino pysyy tuolla samassa yli tai alle niin nousee tai laskee. Ongelma on että appi ei huomioi rasvaprosenttiasi. Jos esim koet olevasi merkittävästi ylipainoinen voit vähentää painostasi rasvat. Esim ylipainoisella miehellä rasvat 25-40% sen vähintään lasket omasta painosta pois. Eli poistat apsiin syötettävästä painosta omapaino x 0,40 jos olet 40% rasvoissa. Rasvamassa ei tarvitse energiaa siten mitä lihaskudoksen 
08 helmi 21 jäseneltä: Solator69
En ymmärtänyt ihan kaikkea, oli niin hienoja sanoja🧐 mutta kyllä kannan mukanani myös sen kaiken rasvan ja senkin liikuttamiseen tarvitaan polttoainetta...ei pelkkien lihasten. Sykemittari ja erilaiset taulukot näyttävät samaan suuntaan. Nähtäväksi jää tuleeko tulosta kun tämän ohjelman laskurin mukaan otan päivän kulutuksesta 5-700, pois.  
08 helmi 21 jäseneltä: Nupe41

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - djeoro


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.