Päiväkirja - J0hQ, 26 joulu 18

Katsoin tänään Netflixistä. Tykkäsin, herätti ajatuksia. Toki tämä puhuu ketogeenisen ruokavalion puolesta vahvasti. Oma ajatus: vielä on itsellä parannettavaa syömisten suhteen.

9 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Juuri lopetin tuon dokkarin katsomisen. 🤔Oli kyllä ajatuksia ravisteleva👍 
26 joulu 18 jäseneltä: chili233
Suhtaudun epäluuloisesti intomielisiin yksinkertaisiin totuuksiin, joita koristellaan tieteellisillä anekdooteilla. Toteen näytettyä on kyllä se, että ravintorikas, "oikea" kunnon ruoka on ihmiselle hyväksi, prosessoitu höttö altistaa sairauksille. Dokkarin esimerkkihenkilöt söivät sellaista kuraa, että dramaattinen muutos olisi tapahtunut vaikka suomalaista kouluruokaa popsimalla. Terveyden kohenemiseen ei siis tarvittu nimenomaisesti gheetä, possunlihaa ja kookosöljyä. Dokkarissa erityisen hyvää oli käyttökelpoinen käsite "ruuan kaltaiset tuotteet". Näteissä paketeissa lukee, että "sisältää kokojyväviljaa", vaikka tuote pääosin on höttöä ja ihmiset todella ajattelevat, että siinäpä sitä on kunnon ruokaa. Ruuan kaltaiset tuotteet valtaavat markkinoita pikku hiljaa myös Suomessa ja siinä on punajuuri heikoilla, kun joku upeasti pakattu, hetkessä valmis pastarelli-jauhopipana saa paikan perheiden ruokapöydässä. Tai onhan niin jo käynytkin.  
27 joulu 18 jäseneltä: täti omena
Dokkarin järkyttävintä antia mun mielestä oli se, että kun julkista rahoitusta tutkimuksille ei ole, elintarviketeollisuus tosiaan voi manipuloida sitä tietoa, minkä perusteella ravintosuosituksia laaditaan. Tutkimuksen lähtökohdat asetetaan niin, että tulokset ovat rahoittajille suotuisia - eihän yrityksellä luonnollisesti ole intressiä rahoittaa tutkimusta, jonka tulokset olisivat epäsuotuisia liiketoiminnalle. Ja tässä on pelottavaa se, että Suomessakin on leikattu hirvittävästi esimerkiksi THL:ltä, joka voisi tuottaa tai kerätä järjestelmällisesti luotettavaa tietoa.  
27 joulu 18 jäseneltä: täti omena
Teollinen ruoka ehkä itseä rassaa eniten: E-koodit, geenimanipulointi, ruuan ”täyteaineet”, transrasvat, keinotekoisuus. On kallista syödä hyvin. Oma tahtotila on alkaa panostaa enemmän luomuruokaan jatkossa ja jättää teollinen ruoka entistä vähemmälle. Toivoisin joskus olevani ruuan suhteen omavarainen, mutta se on kaukainen haave. Dokkarissa masensi mm. aborginaalien elämän muutos, tuo elintarviketeollisuuden järkky koneisto, se mihin suositukset alkujaan perustuvat ja miten ne paisuvat totuudeksi. 
27 joulu 18 jäseneltä: J0hQ
Nauroin tuolle "ruuan kaltaiset tuotteet", kun olen maun vuoksi lanseerannut jo iät ajat sitten espanjalaisille tomaateillae ja kurkuille termit "tomaatin kaltainen tuote" ja "kurkun kaltainen tuote" (koskee näitä Suomeen tuotuja, ei etelämpänä ostettuja). Jenkkilässä pika/katuruoka on kyllä keskimäärin käsittämätöntä 💩:aa - poikkeuksia toki on. Mutta ei sitä pääsääntöisesti voi kyllä hyvällä omallatunnolla syödä, vaikka paikalliset kuinka sitä kehuisivat. #maissisiirappi 
27 joulu 18 jäseneltä: mikapeltokorpi
J0hQ: On kallista syödä hyvin varsinkin jos ei yhtään panosta keittiössä. Toisaalta perusaineksista voi tehdä aikamoisia herkkuja kuten esim sun ruokakuvissa näkyy ♥️. Kuvittelen edelleen, että edullisesti voi syödä hyvin (satokauden kasvikset, palkokasvit, täysjyväryynit ja -jauhot, maustamattomat maitotuotteet, kananmunat, kalaa joskus) ja panostaa varojen mukaan extraa esim pähkinöihin ja öljyihin. Tai ainakin huomattavasti paremmin kuin saman rahan iskisi pikaruokaan ja prosessoituun höttöön. Voin olla väärässä. Joillakin alueilla jenkeissä vissiin ollaan menty sen rajan yli, että oikeat raaka-aineet tulee kalliimmaksi kuin täyteaineilla pakatut hötöt.  
27 joulu 18 jäseneltä: täti omena
Hyvää ja ravitsevaa ruokaa tosiaan voi saada kohtuuhinnalla lautaselle, mutta halvimmalla pääsee syömällä teollista/höttöä. Vehnäsämpylät vs vhh-leipä. Margariini vs voi. Lenkkimakkara vs täysliha. Kalapuikot vs kalafile. Pitääkö höttö nälän poissa, on sitten eri asia. Itse syön pienellä budjetilla, joten yritän hyödyntää tarkkaan kausituotteet, alet, punalaput.  
27 joulu 18 jäseneltä: J0hQ
Aivan totta! Lisäksi esim silakoita on harvoin kalatiskillä, joten kyllä helpommin tulee monella napattua kalapuikot, kun niihin tottuu.  
27 joulu 18 jäseneltä: täti omena
Googlasin nopeasti: litran tönikkä maustamatonta jogurttia on kalliimpaa kuin makeutettu. 😳 
27 joulu 18 jäseneltä: täti omena
Jep... terveellinen on lähes aina kalliimpaa. (Nyt oli muuten Lidlissä 2 kpl kilon pönttöjä turkkilaista jugua yht. 3,50e - en tiedä onko yleinen tarjous.) 
27 joulu 18 jäseneltä: J0hQ
Lisäksi tarjouksessa on yleensä just ne sokerijugut, sämpylät, keksit, hillot, suklaa tai irtokarkit, limut, ranskikset, margariinit jne. muu höttö. 
27 joulu 18 jäseneltä: J0hQ
Katsoin myös ”What the health” -ohjelman. Mielestäni vähän sama lähtötilanne: syödään aluksi prosessoitua roskaa ja kun siirrytään puhtaaseen, luonnonmukaiseen ruokaan, vointi kohenee. Nyt vaan pahis on eläinperäinen ravinto. Vähän häiritsi, ettei näytetty miten ihmiset söivät ennen ja mitä jälkeen. Myös häiritsi, miten sokeria suitsutettiin. Roskaruoat ohjelmassa olivat kuitenkin täyttä höttöhiilaria & rasvaa, joka on oikeasti tappava kombo. Joko hh tai rasva, ei molempia. Kaikki roskaruoka, prosessoitu ruoka on pahasta tai se huonoin vaihtoehto. Lisäksi jos kerran elintarviketeollisuus määrää tutkimukset, ravintosuositukset jne. on vaan ilmeisen paras olla niitä noudattamatta. 🤔 
29 joulu 18 jäseneltä: J0hQ
Katsoin tuota semmosen vartin verran...en oikein tykännyt tupakkaprovosoinnista versus pekoni. Oli kyl mielestäni semmonen jenkkityyliin vedetty ylilyönti et paistetaan tupakkaa pannulla ja lapset syövät sikari-hodaria🤣🤣 Saattaa olla että jos olisin katsonut koko ohjelman olisin saanut edes jotenkin järjen tynkää.....mut ei kyl mene päähän et yks paistettu muna vastaa yhtä röökiä🙊 
29 joulu 18 jäseneltä: chili233
Mun mielestä toi oli yksipuolinen ja jotenkin vääristynyt. Ei saanut käsitystä mitä sitten oikeasti pitää syödä - ainoa konkreettinen vinkki oli että prodet saa isosta kulhollisesta riisiä ja pienestä kulhollisesta parsakaalia. 🙈 Ja että sokeri on hyvä asia. Demonisoitiin lääkkeitä, lääkäreitä, terveysjärjestöjä, kuolleita eläimiä, lihateollisuutta (varmasti ihan syystäkin). Hillittömät lääkearsenaalit jäi pois kun siirtyi kasvisruokavalioon. (Olisin edelleen halunnut nähdä mitä syötiin ennen - jälkeen).  
29 joulu 18 jäseneltä: J0hQ
Niin minunkin mielestä siitä vähästä mitä katsoin, mut on kuitenkin mielenkiintoista katsoa eri näkökulmia....kunhan osaa katsoa kriittisesti.😉.Mut sit on maailma täynnä kaikenlaisia hattarapäitä, jotka uskovat kaiken näkemänsä ja kuulemansa🙈😂 Hyvät bongaukset👍...enpä olisi muuten kumpaakaan huomannut 
29 joulu 18 jäseneltä: chili233
Siinä oli dokkari tuotettu niin paskoilla periaatteilla kuin vain voi. Tiede valjastettu herättämään suuria tunteita eikä ajattelua. Tai en tiedä, ärsytti niin paljon, että en voinut katsoa kovinkaan pitkälle. Lapsille joo syötetään tupakkaa 🙄 
30 joulu 18 jäseneltä: täti omena

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - J0hQ


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.