Päiväkirja - °*TwinkleStar*°, 08 maalis 19

Lidlin pakastevadelmissa ei ole merkintää kuumentamisesta, joten syön sellaisenaan. 🤞🏻 Mitä kokemuksia muilla ulkomaisista pakastemarjoista?

Näytä dieettikalenteri, 08 maaliskuuta 2019:
1593 kcal Rasva: 48,05g | Prot: 95,57g | Hh: 175,30g.   Aamiainen: Alpro Natural, Vaasan 100% Kauraleipä, Munankeltuainen, Kananmunan Valkuainen, Pauluns Granola Kaneli, Manteli & Omena, Mass Omega3, Alpro Soya Makeuttamaton, Rainbow Kauramaito, Fazer Alku Maistuvampi Kaurapuuro, Pellavansiemenet, Foodin Heraproteiini Natural, Mandariini, Pirkka Suomalainen Omena, Chiquita Banaani, Mangot, Pirkka Veriappelsiini, Pakastevadelmat (Makeuttamattomat), Pakkasmarja Mustikka, Mustaherukka. Lounas: Pirkka Veriappelsiini, Pakastepinaatti (Hienonnettuna tai Lehtineen), Pirkka Maustamaton Jogurtti (Luomu), Elixi Pellavansiemenet, Fazer Alku Maistuvampi Kaurapuuro, Pauluns Granola Kaneli, Manteli & Omena, Chiquita Banaani, Pirkka Suomalainen Omena, Pakastevadelmat (Makeuttamattomat), Foodin Heraproteiini Natural, Pakkasmarja Mustikka, Mustaherukka, Goldessa Cream Cheese Light, Urtekram Basil Pesto, Paprika, GoGreen Luomu Kikherneet, Jalotofu Kylmäsavu, Kukkakaali, Porkkanat. Päivällinen: PicaDeli Musta Kvinoa & Linssisalaatti, Tomaatit, Paprika (Keltainen), Lämminsavulohi. Välipalat/Muut: Mandariini, Laitilan Leipä Suklainen Kääretorttuviipale, Laitilan Leipä Bebe-Leivos, Samppanja. lisää...

5 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Ainahan ne pitää kuumentaa, se on yleinen suositus. Eikä sitä tosiaan lue kaikissa pakkauksissa, eikä varmaankaan tarvitse lukea. Itse kuumennan aina, jos joskus tulee ulkomaalaisia ostettua  
08 maalis 19 jäseneltä: salmiaccandy
Mä oon syönyt ulkolaisetkin marjat kuumentamatta.. ei oo onneksi ollut huonoa tuuria noiden kans 😀 
08 maalis 19 jäseneltä: Saaroliak
Myyjän mukaan noi on Saksasta, luotan kyllä saksalaisten marjojen puhtauteen enemmän kuin serbialaisten, mistä pakastevadelmat usein on. Suomalaiset on niin naurettavan kalliita 😵 
08 maalis 19 jäseneltä: °*TwinkleStar*°
Joo ne on kalliita kyllä, siksi myös ostan ulkomaisia.. uskon kans että Saksasta tulee puhtaita marjoja 😊 
08 maalis 19 jäseneltä: Saaroliak
Saksalaiset ehkei niin pahat, mutta monet ulkolaiset kyllä kastellaan ihan ulostevedellä. 😅 Eviran suositus kaikkiin ulkolaisiin se kuumennus. En pysty itse kakkamarjoja syömään edes kuumennuksella 😂 
08 maalis 19 jäseneltä: Cilatus
Oon syöny koko elämäni ajan ulkolaisia pakastevadelmia viikottain kuumentamatta 🤷‍♀️ Ei oo ikinä ollut mitään ongelmaa niiden suhteen. Syön tosin reissuillakin ihan mitä vaan hedelmiä/marjoja (ja muita ruokia), eikä oo vielä kakkataudit iskeny 😄 
08 maalis 19 jäseneltä: Manjaana
Manjaana, et ehkä itse tautia, mutta sitä itseään todennäköisesti olet syönyt kyllä. 😅 Mutta juu, sehän on tuurista kiinni, ei tietenkään kaikkien kakissa ole haitallisia viruksia, paska tsägä jos semmoista viruskakkelia sattuu omalle kohdalle. 😁 Eviran pistokokeissa niitä kuitenkin on melkoisesti löytynyt, siksi suositus.  
09 maalis 19 jäseneltä: Cilatus
Oon syöny Lidlin pakastevadelmia lähes joka aamu vuoden ajan kuumentamatta niitä koskaan eikä oo mitkään taudit vaivannu. Saan ruokamyrkytyksen tosi helposti, joten en usko, että Lidlin pakastevadelmissa on mitään ylimääräistä, koska en oo oksentanu kertaakaan loppupäivää niitä syötyäni.  
11 maalis 19 jäseneltä: usk@
mua naurattaa jo koko tää aihe 🤣 oon niin utelias et varmaan laitan Lidlille viel tiedustelun alkuperämaasta, aspasta ne varmaan osaa sanoa varmemmin kuin myymälässä. Mut aion kyl jatkossakin noita ihan surutta syödä, en oo itekään kovin tarkka, esim harvoin huuhtelen salaatinlehtiä koska en tykkää märästä salaatista etenkään leivän päällä.. 🤷 
11 maalis 19 jäseneltä: °*TwinkleStar*°
Eikös tässä just todettu, että Lidlin ois Saksasta? En ole kyl tutkinut. Vai onko niissäkin se Eviran kehoitus? 
12 maalis 19 jäseneltä: Cilatus
Lidlin myyjän mukaan ne on "todennäköisesti" Saksasta, mut eihän myymälähenkilökunta välttämättä tiedä. Kuulemma niissäkin oli aiemmin ollut merkintä kuumennuksesta, mut se oli poistunut. 
12 maalis 19 jäseneltä: °*TwinkleStar*°
Se merkintä tosiaan ei ole pakollinen, joten sen puuttuminen ei tarkoita mitään. Jokainen tyylillään, mutta onhan se vähän turha riski toimia suositusten vastaisesti. Ulkomaalaiset marjat on kuitenkin helppo kuumentaa 😊 salmonellaakin on jossain ulkomaalaisissa kananmunissa, ei todellakaan kaikissa. Vaikka siis söisi raakoja ulkomaalaisia munia, ei välttämättä sitä saisi vuosikausiin. Mutta turha riski sekin  
12 maalis 19 jäseneltä: salmiaccandy
Kuumentamattomat ulkomaalaiset pakastemarjat sisältää hepatiitti A-riskin ja norovirus riskin. Riittää kun marjoja on käsitellyt tartunnan saanut henkilö. https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/turvallisen-kayton-ohjeet/ulkomaiset-pakastemarjat/ 
12 maalis 19 jäseneltä: Santsi 76
Aika paha tuo Hepatiitti A:n riski.🙁😬 Jääköhän niihin marjoihin enää mitään ravinteita kuumentamisen jälkeen? 🤔 Ja pitääkö ne ihan keittää? Menee vaikeaksi, jos pitää laittaa rahkaan keitettyjä marjoja 😁 
12 maalis 19 jäseneltä: usk@
Marjoja voi kuumentaa myös uunissa ilman vettä. Miedolla lämmöllä jottei pinta pala. Sen jälkeen marjat saa jäähtyä hetken huoneen lämmössä ja sitten jääkaappiin odottamaan käyttöä. Olen tehnyt näin monta kertaa ja käyttänyt marjoja, jopa kakun täytteissä, eikä ketään ole huomannut kuumennustapaa😁 
16 maalis 19 jäseneltä: mimmat
Mimmat, koostumusko ei siis uunissa muutu? Kiitos vinkistä, pitää joskus kokeilla 🙂 
16 maalis 19 jäseneltä: °*TwinkleStar*°
Kuumennuksen jälkeen marjojen koostumus on vähän samanlainen, kuin sulatetuissa marjoissa. 😊 
17 maalis 19 jäseneltä: mimmat

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - °*TwinkleStar*°


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.