Päiväkirja - paahtoleipäjuustolla, 10 elo 19

Yksinasuvat opiskelijat/muuten ruoassa pihistelevät! Kuinka paljon teillä menee ruokaan rahaan keskimäärin kuukaudessa? Minkälaisia suht terveellisiä ruokia valmistat pienellä budjetilla?

Ideoita kaivataan makaronilaatikon ja perus keittojen rinnalle.😊

12 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
En ole laskenut kuukauden ruokalaskua, mutta munia, seitiä ja porkkanaa kuluu paljon 😄 Kalakeiton teen ilman perunaa seitistä, porkkanasta, palsternakasta +mitä kasviksia sattuu kaapissa olemaan. Joskus laitan tomaattimurskaa vähän joukkoon ja maustan voimakkaammin. Pähkinöitä saa edullisesti usein itämaisista liikkeistä. En syö maitotuotteita enkä lihaa, joten niiden hintaan en osaa ottaa kantaa. Salaattia ostan harvoin ja sen sijaan käytän raasteita. 
11 elo 19 jäseneltä: Pirita3
itsellä menee max 50€/kk Syön kasvisruokaa eli esim linssejä, papuja, kikherneitä soijarouhetta, pastaa ja perunaa. Aamu- ja iltapalaksi kaurapuuroa ja itsepoimittuja mustikoita pakkasesta  
11 elo 19 jäseneltä: hanipöö
Kaikkein halvimmaksi tulee kaalipata, joka sisältää maalia, sipulia, valkosipulia, porkkanoita, perunoita, jauhelihaa ja pikkasen jotain mausteista makkaraa ( kasvissyöjät varmaan laittaa jotain soveltaen). Lämmitettynä oikein hyvää, joten kannattaa tehdä isosta kaalista tai kahdesta pienestä, kaloreitakaan ei kamalasti. 
11 elo 19 jäseneltä: Leena.pudottaa
Chicocili: nopea kesäkurpitsa-linssispagetti. (Kasvis)hernekeitto itsetehty tai purkista. Potut on myös edullisia ympäri vuoden 😋 
11 elo 19 jäseneltä: Pottu72
no tänä aamuna söin mannapuuroa rasvattomaan maitoon puurot on halpoja erilaiset kasvikset myös  
11 elo 19 jäseneltä: salonenmarjatta am
Soijarouhe on erittäin hyvä vaihtoehto rahallisesti jauhelihan korvikkeeksi. 1 pkt soijarouhetta vastaa n. 3 pkt jauhelihaa määrällisesti. Mutta tässä tapauksessa soijarouhe maksaa yhden Jauheliha paketin verran. Eli säästät tällöin 2/3 osaa. Kannattaa hyödyntää papuja linssejä jne. (kuiva osastolta) joita sitten liotellaan vaikka kun olet töissä/koulussa ja keitetään 30-60 Min. Monesti 1pss jossa on esim 350g voi maksaa muutaman euron. Niistä saa myös proteiinia. Itse teen aina paljon ruokaa ja osan laitan pakkaseen, koska muuten menee pilalle. Käytän paljon mausteita jotta maistuis hyvälle. Esim. Grillausmausteella(valmiiksi jo suolaa) /pippurirouheella pärjää pitkälle.  
11 elo 19 jäseneltä: 75pp
Kannattele käydä myös zekkaamassa nämä aasia- /Afrikkalaiset, jne marketit koska siellä myydään monesti edullisemmin papuja /linssejä 🥰 
11 elo 19 jäseneltä: 75pp
Kiitos vinkeistä! Itse olen tottunut syömään ruokaa jossa lihalla on ollut isokin painoarvo, mutta olen myös avoin kasvisruokavaihtoedoille ja haluaisinkin tutustua tarkemmin erilaisiin kasvisruokiin. Mielenkiintoista että soijarouhe on noinkin halpaa, täytynee ottaa uusi aluevaltaus lautaselle, sekä tutustua ruokamarkettejen antimiin. Hanipöö: 50€ kuukaudessa kuulostaa niin lompakkoystävälliselle rahamäärälle että vau! Kuinka tarkasti tuolla budjetilla suunnittelet syömiset kauppareissua varten? 
11 elo 19 jäseneltä: paahtoleipäjuustolla
Kun rahat ovat vähissä, olen erityisesti keskittynyt ostamaan kauden kasviksia, bongannut tarjouksia ja päiväysalennettuja tuotteita. Tähän vuodenaikaan myös kerännyt metsästä ja puutarhasta syötävää. Helpottaa, jos käytössä on pakastin. Satoa voi myös keittää hilloiksi tai mehuksi. Munakas on helppo, nopea & ravitseva ruoka - täytteitä voi muunnella lähes loputtomiin. Tykkään myös paistaa pannulla kasviksia & lisätä sekaan esim juustoa. 
11 elo 19 jäseneltä: J0hQ
Terveellisimmäthän ruuat on just halpoja! Perunaa, soijasuikaleita, papuja, vihreitä linssejä ja tofua (aasiakaupoista), kaurapuuroa, täysjyväpastaa ja -riisiä, täysjyväleipää lidlin -30% hyllystä, juomaksi vettä.. 
13 elo 19 jäseneltä: kesäkuntoon18
Ja esimerkiksi kaalilaatikko soijarouheella on melkeen ilmasta ja tosi hyvää ja terveellistä 💪 Soijasuikaleista tulee hyvä pasta, vihreistä linsseistä pihvejä tai lasage. Kantsii tehä isoja määriä kerralla ja laittaa pakkaseen! 
13 elo 19 jäseneltä: kesäkuntoon18
200-300€ kuukaudessa ruokaan. Halvimmillani olen päässyt, kun on syönyt: - 3 kpl isoja kananmunia - paketti (400g) broilerin jauhelihaa - 120g makaronia - 60g kaurahiutaleita - rasia (400g) raejuustoa + ripaus öljyjä mukaan ruuanlaittoon yht. 1788kcal 187g prot. 115g hh 62g r 15g kuitu 
15 elo 19 jäseneltä: faabio
Koululla kannattaa käydä syömässä! Perus terveellistä ruokaa, salaattitarpeita joka lähtöön ja erittäin halpaa 
17 elo 19 jäseneltä: jeremaki
Puuro Kananmuna Joskus ateriana vaan vaikka raejuustoa ja kurkkua Joskus korvaan ateria pirkka pro proteenijuomalla, maksaa alle 2e muistaakseni Omena banaani kiwi Porkkana Tykkään syödä ruoka - aineita sellaisenaan ja harvoin teen mitään gourmet annoksia.  
23 elo 19 jäseneltä: karoliinanprojekti
Linssit on tosi hyviä, proteenipitoisia ja halpoja 
23 elo 19 jäseneltä: karoliinanprojekti
Näin syksyllä uunijuurekset on tosi hyvä lisäke, niistä saa kivasti väriä lautaselle. Myös minestrone-keitto on aika hyvä syksyruoka, sillä siihen voi lisätä melkein mitä tahansa kasvista. Linssidahl ja muutki palkokasvipohjaiset curryt auttaa take away kaipuuseen. Broileri riisikasvispedillä valmistettuna uunissa tulee ittestään. Toinen tällanen "laiskotus"-ruoka ittellä on uunipuuro. Sitä ei tarvi vahtia, ja sen ajan voi käyttää sit johonki muuhun (kouluhommiin tai netflixiin). Valmista uunipuuroa on helppo myös lämmittää aamu- ja iltapalaksi. Ittellä sekaaniruokaan menee n. 150e/kk, mikä opiskelijalle tuntuu välillä vähän hurjalta, mutta ajattelen sen olevan osa terveyden ylläpitoa ja että se auttaa jaksamaan opinnoissa.  
27 loka 19 jäseneltä: lassomafia

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - paahtoleipäjuustolla


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.