Päiväkirja - Suvi-Tuulia, 15 huhti 18

Täällä tuntuu olevan paljon kävelijöitä/juoksioita niin kuinka vältätte jalkojen kiputilat? Itselläni on ollut aina ongelmia jalkojen kanssa ja viimeksi hieroja kertoi että sääriluu olisi jopa päässyt luutumaan. Nyt kyseiseen sääreen on tullut penikka. Onko muilla ongelmia ja kuinka välttää näitä?

Näytä dieettikalenteri, 15 huhtikuuta 2018:
2121 kcal Rasva: 120,42g | Prot: 48,65g | Hh: 204,47g.   Aamiainen: Södergården Puolukkahillo, Saarioinen Mansikkahillo, Yosa Kauravälipala Naturell, Tuorekurkku (Kuorineen), Saarioinen Uunikinkku, Keiju Margariini 70%, Vaasan Koulunäkki. Lounas: Keiju Kasvirasvalevite 70%, Vaasan Koulunäkki, Nakkikeitto. Päivällinen: Alpro Dark Chocolate Soya Dessert, Magnum Classic, Saarioinen Pinaattikeitto. Välipalat/Muut: Oululainen Pullava Mustikka-Vadelmapitko, HK Popsi Nakki, Pähkinäsekoitukset. lisää...

   Kannatus   

Kommentit 
mulla on järkyt länkisääret ja polvilumpiot tekee mutkaa liikkuessaan (kuluttaa rustoja ja puhkoo verisuonia). Penikkaan ei oikein auta kuin treenaus, venyttely ja lepo. Vähän kuin tulehtuneeseen lihakseen.  
15 huhti 18 jäseneltä: lakkanen
Sanoit että sääriluu olisi päässyt jopa luutumaan, Onko sinulla ollut sääriluun murtuma? Silloinhan hyvä jos on luutunut ja murtuma parantunut :O 
15 huhti 18 jäseneltä: chili233
Mielestäni en ole koskaan särkenyt mitään paikkoja mutta en osaa sanoa. Onhan sitä vanhemmat voineet jättää jotain kertomatta.  
15 huhti 18 jäseneltä: Suvi-Tuulia
Voihan olla että olen kuullut väärinkin asioita kun eka kerta hierojalla jännitti ja ajatus oli jossain muualla 
15 huhti 18 jäseneltä: Suvi-Tuulia
Mä yleensä pitkien lenkkien jälkeen nostan jalat seinää vasten vähintään 10minuutiks ja taas nukkumaan mentäessä sama. Se ja tarpeeks lepopäiviä lenkkien välissä auttaa.  
15 huhti 18 jäseneltä: Nette83tku
Uskoisin kuitenkin, että muistaisit jos sääriluu murtunut ja jos olet ollut pieni jos näin on tapahtunut niin olisi jo kauan aikaa sitten luutunut. mut anyway, olet varmaan käynyt lääkärillä? 
15 huhti 18 jäseneltä: chili233
Mulla oli ennen aina jalat kipeät lenkistä. Huomasin, että johtuu osin siitä et jostain syystä jännitin nilkkaa kun askelsin jonka seurauksena reidet ja varsinkin penikat meni jumiin. Opettelin olemaan jännittämättä nilkkoja niin paljon ja sit mulla auttoi hyvät lenkkikengät. Kävin ostamassa kunnon lenkkarit ja ei ole juuri kipuja ollut. 😊 
15 huhti 18 jäseneltä: kevytversio
Hyvät lenkkarit mielellään myyjän opastuksella. Mulla taipumusta jalkasärkyyn joten yritän pitää jalat aina lämpimänä muuten viimeistään nukkumaan mennessä kolottaa, kotona ja töissä mulla on aina villasukat jalassa 😊 
15 huhti 18 jäseneltä: Pottu72
Kokeile tukisukkia. Itselläni ainakin auttaa kävellessä. Ei tule jalat niin kipeäksi. 
15 huhti 18 jäseneltä: jantsu85
No kompaan edellisiä, että kunnon kengät. Itsellä auttanut, että aloitin kävelylenkn hitaasti vähitellen vauhtia lisäten. Muuten heti lenkin alussa sääret meni niin kipeiksi, että oli miltei pakko pysähtyä niin kauan kunnes kiputila meni ohi. Siis kipu oli "helvetillinen". Vähitellen tullut ilmeisesti tukilihasta lisää, joten kiputilat vähentyneet todella paljon ja eipä ole niin kovia kipuja ollutkaan, mutta silti aloitan lenkin rauhallisesti, ihan kaiken varalta :) Niin ja venyttely on hyvästä ;) 
16 huhti 18 jäseneltä: Suusa70
Mulla itsellä on tullut 16-vuotiaana vaivaisenluut molempiin jalkoihin(sukuviat jee) joiden ansiosta en ole pystynyt käymään juoksulenkeillä ikuisuuksiin, pitkä kävelykin sattuu mutta venyttely ja hieronta auttaa myös penikoihin tai ainakin näin olen kuullut👍🏼 
16 huhti 18 jäseneltä: idaparviainenn
Valtaosalla juoksijoista ja varsinkin sitä aloittaville yleisin jalkakipujen syy on väärä tekniikka tai askelluksessa voisi olla pienelle korjaukselle varaa. Osansa toki on kengilläkin. Kärsin itsekin aikoinaan jalkavaivoista ja varsinkin kun vaihtelen kenkiä eri alustoille jalat toisinaan kipeytyy. 
16 huhti 18 jäseneltä: japolarhe
Mä kärsin tuosta penikka vaivasta ajoittain kävellessä. Jalka muuttuu tönköks ja sitten särkee hetken. Mutta kun jatkaa kävelyä vähän rauhallisemmin niin se helpottaa. Oikein muuta keinoa siihen ei oo kuin hyvät kengät ja huomion kiinnittäminen siihen askeleeseen. Ns rullaava askel. Tukisukista voi olla myös apua.  
16 huhti 18 jäseneltä: Pullukk
Avantouinti palauttaa hyvin ja kylmä-kuumasuihku tekee juoksijalle hyvää. Venytän käsin säären etuosan lihaksia, magnesiumia tabuna ja geelinä ja piikkipallolla hierominen pitää kivut pois. Toki tärkeintä on palautus ja hyvät kengät 😊. 
16 huhti 18 jäseneltä: Kettu_

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - Suvi-Tuulia


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.