Päiväkirja - laurazki, 24 elo 19

Mikä kaipaisin nyt tsemppiä ja/tai kohtalotovereita.

Olen huhtikuusta asti rajoittanut syömisiäni, laskenut kaloreita ja punninnut sekä mitannut itseäni. Paino on pudonnut ihan hienosti - 10kg, vyötäröltä - 10cm ja reidestä - 6cm. Voisi sanoa, että ylipaino on lähtenyt, koska normaalipainon rajaan on 1kg. Mutta.. Nyt alkaa syömähimot nostamaan päätään. Kesälomalla heinäkuussa otin iisimmin ja loma viikko etelässä meni syöden ja juoden. Olo oli tosi kurja reissun aikana ja sen jälkeen. Mutta paino on siis siinä missä se oli ennen reissuakin.

Pitkä sepustus ja nyt itse asiaan. Syömähimot (hiilarihimot), annoskoon repsahtaminen ja luovutuksen olo painaa niskassa. Tuntuu, että tää oli nyt tässä. En ikinä pääse sinne normaalipainoon saatikka saa pidettyä sitä kun aina käy näin. Ja siis tosi usein on käynyt näin. Pudotan painon ja sit iskee epätoivo kun paino ei enää putoakaan tai vähän nousee ja iskee olo, että ei tää taaskaan onnistunut. En haluais että taas käy niin, joten sitä tsemppiä ja ajatuksia. Pätkä paasto ei ole mun juttu. Kokeilin, mutta iskee herkästi nälkäkiukku ja ainakin hiilarirajoitteiden kanssa tuntui huonolta yhtälöltä (mulle). Liikuntaa harrastan jonkin verran ja kalorit pidän n. 2000.

Arvostan kaikkia, jotka viitsi lukea tänne asti ❤️

Näytä dieettikalenteri, 24 elokuuta 2019:
2420 kcal Rasva: 166,98g | Prot: 146,71g | Hh: 67,02g.   Aamiainen: Valio Oltermanni 17%, Saunapalvikinkku, Vähärasvaisempi, Tuorekurkku (Kuorineen), Cheese Mix Juustoraaste, Psyllium, Keitetty Kananmuna, Cheese Mix Juustoraaste, Psyllium, Keitetty Kananmuna. Lounas: Lehtisalaatti Valikoiduilla Kasviksilla (myös Tomaatit ja/tai Porkkanat), Rainbow Broilerin Fileesuikale, Valio Koskenlaskija, Rainbow Vispikerma, Valio Emmental Juustoraaste, Kukkakaali, Parsakaali. Päivällinen: Rainbow Broilerin Fileesuikale, Valio Koskenlaskija, Rainbow Vispikerma, Valio Emmental Juustoraaste, Kukkakaali, Parsakaali. Välipalat/Muut: Toffifee Toffifee, Rainbow Kermajuusto 17%, Rainbow Pear Light Siideri, Patros Feta, Oliiviöljy, Santa Maria Green Jalapeno, Kurkku. lisää...

42 Kannattajaa    Kannatus   

1 - 20 (25)
Kommentit 
Tuttuja tunteita ja mietteitä. Minua auttoi, kun luin erään ravitsemusterapeutin haastattelun, jossa sanottiin, että "hiilarihimo" voi olla merkki siitä, ettei elimistö saa tarvitsemiaan ravintoaineita, mineraaleja jne. Minun "hiilarihimoni" talttui, kun tuplasin aamiaisen ja lounaan koon ja lisäsin ruokavalioon proteiinia ja kasviksia. 
24 elo 19 jäseneltä: Merri K
Paljonko menee hh päivässä? Mulla hiilarirajoitus on ainut asia mikä pitää himot poissa. Paljon rasvaa ja protskuja. Ja kunnolla ruokaa, ei kituuttelua. Ruuat max 3 h välein. Hormonaaliseen kiertoon liittyvät mieliteotkin pystyy selättämään tällä. Sit voi itselleen sallia hiilaripäivän kerran parissa kuukaudessa. Se vaan että ei tee mieli! Itselläni hh alle 50 g, rasva jotain 200 g ja protskut 100 tienoilla. Kalorit tällä hetkellä 2400 tai alle. Tosin olen ylläpidolla jo. 
24 elo 19 jäseneltä: Hansuska
Onko ne muutokset mitä oot tehnyt sellaisia mitä voisit jatkaa "loppuelämän" vai sellasia väliaikaisia "nipistyksiä" eli täytyy tsempata itseä että jaksaa niin tehdä? Mulla hiilari/herkkuhimoihin vaikuttaa myös jos oon väsynyt, stressaantunut, ahdistunut koska herkuista oon aiemmin sitä lohtua/mielihyvää hakenut. Mutta siis yleisesti ottaen himot on vähentynyt kun ruokavaliosta hiilarit (lähinnä vehnä ja valkoinen sokeri) on vähentynyt. Ja hyvä pointti tuo että se on merkki jostain mitä kroppa kaipaa.  
24 elo 19 jäseneltä: sarppali~
Kiitos teille ❣️ Mulla on hiilarit nyt vähän heitellyt 20-100 välillä. Pyrin pitämään alle 50hh/pv. Koen, että voin karpata loppu elämäni. Lähinnä siksi, että mun krooninen mahakipu on poissa. Se huomasi tuon "syöntiviikon" aikana myös, että maha oli ahdingossa. Mut tulen nostamaan hiilarit sit joskus sinne lähemmäs 100/pv. Mun makrot on rasvan ja protskun osalta n. 150 rasvaa ja protskua päivästä riippuen 80-150. Otan monivitamiinia päivittäin ja kasviksia menee kyllä monipuolisesti ja suhteellisen paljon. Mikähän keholta vois puuttua? 🤔  
24 elo 19 jäseneltä: laurazki
syö mielummin kunnon ruokaa,minä ainakin aion pitää jonkun päivän viikossa sellaisen jolla syön jotain herkkua,vettä kannattaa juoda noin kaksi litraa päivässä liika vesi ei kuulemma ole hyväksi että jatka vaan. 
24 elo 19 jäseneltä: salonenmarjatta am
huomioi laskennassa myös liikunta - jos liikut reilusti niin 500-1000 kcal voi lisä päivän syöntiin - samalla parempi fiili muutenkk  
24 elo 19 jäseneltä: KalleBemböle
Komppaan tuota, että voisiko kyse olla kropan viesteistä että se ei saa jotain mitä tarvitsee. Itsellä esim. sellainen yksinkertainen juttu kuin että jos jää iltaruoka heikommaksi, niin koko illan tekee mieli puputtaa jotain syömistä! 😅 Ja nimenomaan hiilaripitoista tekee mieli ja makeaa, joista kroppa saa nopean avun. Testaa vaikka lisätä vähän proteiinin määrää, ja katso muuttaako se tuntemuksia. 
24 elo 19 jäseneltä: marlyo
Hienosti sulla on edennyt! Ymmärsinkö oikein, että olet huhtikuusta pitänyt tarkasti silmällä syömisiä. 5 kk on pitkä aika keikkua tahdonvoimalla tikistysten ja "repsahdusten" välillä. Kannattanee hakea tapa, joka itselle on miellyttävä ilman suuria ponnistuksia. Ehkä voisi katsoa päivän aterioita rehellisesti silmiin: onko tämä tapa sellainen, että haluan syödä näin loppuelämäni? Onko ateria yleensä kiva kokemus? mahtuuko mukaan jotain silmäniloa? Mitä hyviä fiiliksiä näistä mun omista ruokatavoista tulee? Pointtini on se, että kannattaa löytää se oma iloinen, hyvä (terveellinen) tapa syödä ja paino sitten kyllä asettuu oikeisiin lukemiin. Se just oman tavan löytäminen on aika tutkimusmatka. Varsinkin jos on esim tottunut tankkaamaan kiireessä ja/tai mättämään tylsyyteen/stressiin - ja syömään velvollisuudentuntoisesti kalorit mielessä takoen. Sulla varmasti on jotain sellaisia mieltymyksiä (esim jotkut ruokalajit, ruoka-aineet, tavat), jotka tukee myös sun painonhallintatavoitteita ja muuta hyvinvointia. Kannattaa miettiä näitä ja etsiä niitä lisää. Toivottavasti en saarnannut. Mun tärkein tapa: isot annokset ja ateriarytmi. Näin muistan pitää itsestäni huolta joka päivä koko päivän. Enkä illalla nälissäni tankkaa pizzaa ja suklaata, kuten ennen tuppasi käymään.  
25 elo 19 jäseneltä: täti omena
Ja komppaan edellisiä siinä, jos joku hivenaine tai vaikka kuidut tai protsku jää vähiin, voi tulla kummia mielitekoja. Siksi mahdollisimman paljon erilaista kasvista, siementä jne.  
25 elo 19 jäseneltä: täti omena
Ihanan monta kommenttia ja sama-sekä erisuuntaisia ajatuksia. Olen huhtikuusta asti ollut herkuitta. Se on ehkä suurin rajoitus. Pari satunnaista jäätelöä kesällä, mutta muuten kaikki karkit, Sipsit jne pois. Ruokavalio ketokarppina. En siis kokoaikaa ole joutunut kärvistelemään. Alku meni hyvin. Ennen lomaa, mutta "ruotuun palaaminen" on ollut haastavaa. Ja nyt on iskenyt syömähimoja ja tsemppin puutetta. "ylimääräisistä" syömisistä saan helposti morkkiksen enkä siksi kauheasti ruokavalion ulkopuolelta syö. Teidän kommenttien jälkeen taidan vaihtaa parempaan monivitaliinivalmisteeseen  
25 elo 19 jäseneltä: laurazki
Ja jatkuu.. Katosi teksti jonnekin kun kännykällä naputan. Mutta siis. Pitänee kiinnittää vielä tarkemmin huomiota ruokailuhetkeen ja - tahtiin. Karppiruoka on niin ihanaa, että en koe jääväni mistään paitsi, vaikka en pastaa/perunaa/riisiä/leipää syökään. Ruoka on hyvää ja nautin siitä, mutta kaloreita lasken kyllä kroonisesti. Kiitos tsempistä kaikille! Eiköhän tämä tästä. ❤️ 
25 elo 19 jäseneltä: laurazki
Hieno saavutus tuo kympin pudotus! Entäpä jos pitäisit dieettitaukoa siten, että pyrit pitämään painon nykypainossa esim. parin kuukauden ajan? Tai sitten ota mukaan tankkauspäivä viikkoon, jolloin syöt kulutuksen mukaan. Mulla kalorit jakautuu 40% hiilareita ja 30% rasvaa ja 30% proteiinia.  
25 elo 19 jäseneltä: Surde
Mitä jos söisit mitä vaan mitä tekee mieli, mutta pitäisit huolen ettei kalorillisesti mene yli sen 2000 mitä olet tähänkin asti tehnyt. Pysyy pääkoppa kunnossa kun saa ottaa rennommin mutta tieteellisesti et voi lähteä lihomaan jos olet kalorivajeella.  
25 elo 19 jäseneltä: jennikohta
Kiitos @surde ja @jennikohta myös teille. Olen miettinyt diettitaukoa ja karppitaukoa, mutta en ole vielä ryhtynyt toimiin kummankaan suhteen. Jos ei olot muutu ja/tai painoputoa niin taidan jotain muuttaakin ihan mielenterveyden säilyttämiseksi. Mulla on tämä tyhmä psykologinen painomääritelmä päässä ja haluaisin niin kovasti päästä 69.9 kg painoon edes 🤣 Mut ymmärrän kyllä, ettei sillä oikeasti ole mitään väliä kilo pari sinne tänne. Minusta ei itseasiassa juurikaan edes huomaa 5kg muutosta. Mutta kun haluaa. Tuhannet kiitokset kaikille ootte ihania 
25 elo 19 jäseneltä: laurazki
Hyviä neuvoja. Ateriaväli. Riittävät annoskoot. Lisäisin vielä, että liikunnan lisäys arkeen auttaa pitkällä tähtäimellä. Jos ei muuta, niin 30 min reipas kävelylenkki/pvä. Tai 60 min useampana päivänä viikossa. Kun liikkuu, mieli virkistyy, saa energiaa ja tsemppiä, iloa ja tahdonvoimaa. 
25 elo 19 jäseneltä: anne.ranta
Itse syön nykyään ketogeenisen ruokavalion mukaisesti ja nälkäkiukut ovat poissa!  
26 elo 19 jäseneltä: Sirkku.S
Millä menetelmällä/syömällä laihdutat? 
26 elo 19 jäseneltä: Herttasalme
Hei, Itse en käytä lainkaan tätä sovelluksen ”sosiaalista” puolta. Satuin lukemaan vahingossa tuon sun juttus, ja luulen et voisin jeesatakkin. Olen itse kanssa nyt dieetillä. Käyn salilla neljä kertaa viikossa ja pyrin samalla pitämään ja kasvattamaan lihasmassaani. Päivässä menee n. 2100kcal ja makrot R/40g P/120 HH/250. Painoa lähtee pikkuhiljaa (toivottavasti rasva :D) Tarttisin aika tarkan sepustuksen siitä, mikä todella on just se sun ongelma. Pystyn kuitenkin nyt muutaman ajatuksen jakamaan. MUTTA Ei ihme, jos tekee mieli hiilaripitoista ruokaa, jos syöt miinuskaloreita, etkä saa hiilareita jaksamiseen. Keho käyttää energiansa pääsääntöisesti hiilihydraatteja, joten pitkiä aikoja ei kannata olla vähillä hiilareilla. Ei ole terveellistä.  
26 elo 19 jäseneltä: kannusruoho
Ei mahtunu samaan ja ei näyttävästi kappalejaotkaan tullu... MUTTA Pidä kalorit samassa missä nyt. Lisää hiilihydraatteja. ÄLÄ lisää perunaa riisiä yms. Höttöhiilaria. OTA RUOKAVALIOOSI POPCORNIT, KAURALEIPÄ JA KAURAPUURO. Ne ovat terveellisimmät ja parhaiten nälkää loitolla pitäviä. Missään muussa ei ole niin hyviä makroja kuin näissä. Elämänmittaista muutosta ja painonhallintaa tehdessä tulee muistaa terveellisyys ja kaikkien tärkeiden ravintoaineiden saanti. Jos tarvitset enemmän jeesiä niin voin aina auttaa.  
26 elo 19 jäseneltä: kannusruoho
Laita meiliä tähän teemu.makelaa@hotmail.com. Tarvisin tiedot mitä oikein syöt ja paljonko. Voin auttaa sua tuossa sun ongelmassasi. Suurin ongelma on, että et syö hiilareita. Muutamalla hyvällä kikalla veikkaan, että saat syömisesi kuntoon :) 
26 elo 19 jäseneltä: kannusruoho

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - laurazki


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.