Päiväkirja - JäsenF, 24 huhti 21

Syönkö liian vähän kaloreita, noin 1400-1500 (GDA 1600), kun paino vaan jumittaa paikalla? 172cm/85,7kg.

Näytä dieettikalenteri, 24 huhtikuuta 2021:
1043 kcal Rasva: 63,16g | Prot: 64,90g | Hh: 47,06g.   Aamiainen: Foodin Heraproteiini, Kahvi, Fazer Real Ruisleipä, Keitetty Kananmuna, Oliiviöljy, Rasvaton Maito. Lounas: Findus Wok Spicy Zanju, Naudanpaisti (Katanon) Kotimainen Naudanpaisti (Karanon Ohen Ohut). Päivällinen: Oliiviöljy, Naudanpaisti (Katanon) Kotimainen Naudanpaisti (Karanon Ohen Ohut), Oivariini Oivariini, Leipomo Rosten Siemennäkkileipä Kurpitsansiemen & Pellava , Milbona Tilsiter Juusto. lisää...

7 Kannattajaa    Kannatus   

1 - 20 (38)
Kommentit 
Miten ajattelit pudottaa painoa syömällä enemmän? Tuohon päivittäiseen kcal kulutukseen vaikuttaa niin moni asia, että ei voi sanoa one size fits all lukua. Paljonko tulee askelia päivässä? Pysytkö jalkeilla koko päivän vai viihdytkö sohvan nurkassa? Onko jotain olemassa olevaa terveysongelmaa, joka voi vaikuttaa, esim kilpirauhasen kanssa? Harrastatko liikuntaa miten ja kuinka paljon? Tekijöitä on niin monta kuin haluaa laskea. Kauanko paino on pysynyt samassa tuolla kalorisaannilla?  
24 huhti 21 jäseneltä: Santtu21
No on sitä lukenut, että paino voi lähteä laskuun jos lisää vähän kalorimäärää! Paino pysynyt samana 3-4 viikkoa. Se, että en viime aikona ole pystynyt tekemään saivakävelylenkkiä 1-4 kertaa/viikko kuten aikaisemmin, ei pitäisi vaikuttaa näin radikaalisti painon jumittumiseen. Liikunnan osuus kun on aika vähänen tekijä. Kilpirauhasen vajaatoiminta pitää ehkä tarkistaa, vaikka mulla ei kyllä ole mitään muita siihen viittaavia oireita. Onkohan mun makrojen suhteessa vikaa? Esim. eilen rasva 89g, Prot 120g ja hh 59g? 
24 huhti 21 jäseneltä: JäsenF
Jos oot aiemmin heittäny sen keskiarvolta 2 lenkkiä viikkoon (varmaan about 1h ja 5km?) niin siinä on varmaan kulutuksena sellainen 800kcal yhteensä, joten oot oikeassa, se ei nyt vastaa noin 90g rasvaa energiamäärältään. Mutta se kuitenkin nostaa myös kokonaista päivän aktiivisuutta, eikä pelkästään tarkoita itsestään harjoituksen aikana kulutettuja kaloreita. Makroilla harvemmin on merkitystä, varsinkaan projektin alkuvaiheessa, kunhan saat riittävän proteiinin, kuten nyt saatkin. Voithan sä koittaa sitä, mutta jos sen korkeemman viikon jälkeen on paino noussut niin sillon täytyy muistaa et on ite nostanut nyt ylös eikä pidä panikoida 👍🏻 
24 huhti 21 jäseneltä: Santtu21
https://www.trainer4you.fi/blogi/olen-yrittanyt-kaikkea-mutta-paino-ei-vaan-putoa-saastoliekki-osa-1/ kannattaa tutustua säästöliekkiin. Itse tutustuin jo ennen painonpudotuksen aloittamista. Paino pudonnut tasaisesti, vaikka kalorit eivät ole paljoa miinuksella. Netistä löytyy myös ohjeet, kuinka voi säästöliekkiä elimistöstä purkaa. Säästöliekilläkin laihdut lopulta, mutta se on eri asia onko se kannattavaa.  
25 huhti 21 jäseneltä: tigsu
Tai sit kokeilen laskea kalorimäärää😉. Helposti käy niin, että kaikkea ei laske. No nyt akillesjänne on parantunut aika hyvin, joten kokeilen kuitenkin liikkumista ensin. Kiitos kommentoinnista, hyvä kuulla muita näkemyksiä! 
25 huhti 21 jäseneltä: JäsenF
Kerrankin postaus jossa siteerataan edes jokin tieteellinen artikkeli, mutta näissäkin on omat hölmöytensä. @tigsu Luen juuri tuota suurin pudottaja juttua ja onko ihmekään että kokonaisenergian vähenee jos paino tippuu 50-100kg 😅 Miettii ihan sitä työn määrää mikä tarvitaan kehon liikuttamiseen kun painoa on 100kg enemmän. Varmaan ois päässy aika liki, jos olisi laitettu saman verran painoa niskaan painoliivin muodossa.  
25 huhti 21 jäseneltä: Santtu21
Samoin noiden viittauksien käyttö on vähän irrallista, niistä poimitaan pointtina " 3-4k kcal/kg rasva-vapaasta kehon painosta ja vaikka laihduttamisen jälkeen paino nousisi takaisin entiselle tasolle, aineenvaihdunnan taso jää matalaksi." ja nojataan tutkimukseen jossa on pieni otanta sekä todella äärimmäinen dieetti (suurin pudottaja). Mutta kaikenkaikkiaan ihan OK kirjoitus, koska siinä ollaan tuota yleistä "ai sä olet kalorivajeella ja syöt alta 1800kcal, oot varmasti tuhonnu sun aineenvaihdunnan ja säästöliekki vaan lihottaa sua vaikket söis mitää!!" -ajatusta vastaan. 👍🏻 
25 huhti 21 jäseneltä: Santtu21
Itsellä GDA on liian korkea... on liian lähellä maintenance kaloreiden yläosaa pudottamiseen. Siitä jos ottaa 500 kcal pois kuten sovellus suosittaa niin ei enää itsellä tapahdu muutosta. Joutuu hienosäätää kovalla urheilulla ja suunnitelluilla ylityspäivillä, tarkoituksena niillä on piristää aineenvaihduntaa ettei kroppa nukahda. 
25 huhti 21 jäseneltä: voituhluri
Syöt liian vähän. Ja jos sinulla on proteiinien määrä tuosta luokkaa 100 g tai enemmän, niin syöt todellakin liian vähän. 
25 huhti 21 jäseneltä: jakke.lehtonen
Mihin perustuen liian vähän @jakke.lehtonen?  
25 huhti 21 jäseneltä: Santtu21
Mikä olisi @jakke oikeampi kalorimäärä? Ja huomioi, että GDA on 1600. Tai eikö kannata välittää tuosta GDA:sta? 
25 huhti 21 jäseneltä: JäsenF
Onko tuo GDA low, active vai seditary. Seditary on itsellä 2k, Low on itsellä 2.2k ja active 2.5k... nuo kaikki on hieman yläkanttiin TDEE laskureilla. Päätin siksi tehdä muutokset toteutuneen liikkumisen mukaan, liikun 500kcal-1500kcal riippuen treenistä. Insuliinin nosto liikunnan jälkeen edistää laihtumista, teen sen tavallisella ruualla. Otin tavoite arvoksi low -500kcal ja lisään liikunnan. 
25 huhti 21 jäseneltä: voituhluri
Fakta on aina se, että jos syöt vähemmän kuin kulutat niin laihdut 😂 Vaikka olisi paastolla niin pysty reenaan ihan hyvin jos ei puhuta ammattiurheilusta. Aamulla kannattaa tehdä puolen tunnin lenkki ennen kuin syö yhtään mitään. Laittaa kivasti kropan liikkeelle. Tsemppiä kaikille 👊 
25 huhti 21 jäseneltä: sarisau
@Santtu21 perustuen painoon ja pituuteen.  
25 huhti 21 jäseneltä: jakke.lehtonen
@sarisau noilla faktoilla saa itsensä rikki aika äkkiä. 
25 huhti 21 jäseneltä: jakke.lehtonen
@jäsenF 1800 on aika alarajoilla ja oikeampi on jossain 2000 - 2300 välillä. GDA on pelkkä laskennallinen arvaus, ei sen enempää.  
25 huhti 21 jäseneltä: jakke.lehtonen
Juurihan sanoit että perustuen painoon ja pituuteen @jakke.lehtonen ja sitten GDA ei kelpaakkaan, joka ottaa huomioon myös aktiivisuustason, ja tavoitteen pudotuksesta tai nostosta kun laskee tällä sovelluksella. Joten mikä sen nyt määrittää? Ja rasvaprosentilla tai lihasmassan määrällä tai aktiivisuudella tai sukupuolella ei ole mitään merkitystä päivän kulutuksessa?  
25 huhti 21 jäseneltä: Santtu21
Ja @JäsenF tuohan näyttää ihan kohdillaan olevan 3 viikkoa = 2100 kcal vajausta jos GDA 1600 ja syöt 1500 niin tuo 2100 on sellainen 300g painoa joka helposti menee punnitusepävarmuuden piikkii 
25 huhti 21 jäseneltä: Santtu21
Ok, thx Santtu21! 
25 huhti 21 jäseneltä: JäsenF
Jakke, kuulostaa huikealta tuo kalorimäärä. En ole aktiiviurheilija enkä yritä nostaa painoani😊 
25 huhti 21 jäseneltä: JäsenF

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - JäsenF


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.