Hirveä hapankorppu himo iski ;b
|
Kommentit
Mielestäni Oululaisen hapankorput ovat parhaita. Jos niissä olisi vähemmän suolaa (1,2g/100g), olisivat jopa terveellisiäkin.
21 joulu 22 jäseneltä: pekkis61
|
Oululainen tumma hapankorppu on hyvää, mua ei suola huoleta, en syö noita usein ja en juuri käytä suolaa tai syö eineksiä niin tuskinpa saan liikaa suolaa mun ruuista🙂
22 joulu 22 jäseneltä: LadyLazarus82
|
Tummissa hapankorpuissa taitaa olla siirappia, ovat makeita? Suolaa saa helposti liikaa vaikka sitä ei lisäisikään ruokaan. 5g suolaa/vrk (2g natriumina) tulee mulle ainakin todella helposti.
23 joulu 22 jäseneltä: pekkis61
|
Jaa, ei ne mun mielestä makeita ole 🤔 mun perus ruuat on kana tai seiti, kasviksia, välillä leipää, ei joka päivä, puuroa, rahkaa, proteiinivanukasta, en syö leikkeitä, eineksiä tms. Niin mun tietääkseni noissa ei ole mitään hurjaa piilo suola määrää. Ruoka päiväkirjan mukaan kuukauden natrium keskiarvo on 300mg
23 joulu 22 jäseneltä: LadyLazarus82
|
Pekkis mikä sun fiksaatio tuohon suolaan on? Tiedän kyllä että suomalaiset keskimäärin syö liikaa suolaa mutta mun ongelma on ennemmin ollut sokeri 🤪
23 joulu 22 jäseneltä: LadyLazarus82
|
Natriumin suositeltu enimmäispäiväannos on 2g, suolana 5g. Liika natrium rasittaa munuaisia ja nostaa verenpainetta. Ei sen vakavampaa 😛. Leivässä ja valmisruoissa on yleensä paljon suolaa. Suomalaisissa näkkäreissä on jostain syystä enemmän suolaa kuin ulkolaisissa (Ryvita, Tastino jne.)
24 joulu 22 jäseneltä: pekkis61
|
Itselläkin välillä tulee hapankorppuhimo 😅
24 joulu 22 jäseneltä: onkopakkojoseitaho
|
|
|
|
|
Lähetä kommentti
Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
|
|
|
Painohistoria - LadyLazarus82
|