Päiväkirja - Kyykky-Pasanen, 18 marras 23

Itselle suurin ahaa-elämys on ollut tässä (kirjan luettua, tutkimusraporttiin tutustuessa ja empiirisen tutkimuksen tehneenä), että kalori ei olekaan kalori, vaan mistä molekyyleistä kalori tulee.

13 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Näinhän se on. Kalorit on kuitenkin sitä energiaa, joka muodostuu kun syödun ruuan molekyylit hajoavat ja muuttuvat kehossa kemiallisten sidosten kautta uusiksi molekyyleiksi. Ihmiskeho on "kemiantehdas", eikä "ydinvoimala", joten ei kalorit maagisesti suoraan muutu läskiksi. Molekyyleistä se muodostuu ja kaloreilla vaan mitataan energiaa. Näin olen ainakin itse halunnut ymmärtää 🤣 
18 marras 23 jäseneltä: Wilitheman
Kaikki ylimääräinen fruktoosi varastoituu rasvaksi, kun se ei varastoidu esimerkiksi lihaksiin kuten glukoosi.  
18 marras 23 jäseneltä: Kyykky-Pasanen
Vuonna 2015 ryhmä tutkijoita Kalifornian yliopiston San Franciscon -kampuksella todisti, että voimme syödä jatkossakin täsmälleen saman määrän kaloreita kuin ennenkin, mutta jos alamme syödä toisenlaisia molekyylejä, voimme parantaa sillä kehomme sairauksia. He esimerkiksi osoittivat, että fruktoosin kalorit ovat pahempia kuin glukoosin (koska fruktoosi tulehduttaa kehoa, vanhentaa soluja ja muuttuu rasvaksi enemmän kuin glukoosi).193 Tutkimuksessa oli mukana liikalihavia teini-ikäisiä. Heitä pyydettiin korvaamaan ruokavalionsa fruktoosiperäiset kalorit glukoosikaloreilla (he korvasivat fruktoosia sisältävät ruoka-aineet, kuten donitsit, ruoka-aineilla, joissa oli glukoosia muttei fruktoosia, kuten bageleilla). Heidän kuluttamansa kalorimäärä pysyi vakiona. Mitä tapahtui? Heidän terveytensä koheni: verenpaine laski ja triglyseridien ja HDL-kolesterolin suhdeluku (joka on sepelvaltimotaudin tärkeä markkeri) parani. Heidän rasvamaksansa ja tyypin 2 diabeteksensa alkoivat parantua. Tämä merkittävä muutos terveydentilassa tapahtui vain yhdeksässä päivässä. 
18 marras 23 jäseneltä: Kyykky-Pasanen
Nämä on kyllä oikein mielenkiintoisia 😊 Minkäs niminen se kirja oli minkä luit? 
18 marras 23 jäseneltä: Wilitheman
sokeri muuttuu rasvaksi pitää kohtuudella syödä 🤔 
19 marras 23 jäseneltä: omenapuu0
Jessie Inchauspé - Glukoosi kumous. Vahva suositus kyseiselle teokselle. En tosiaan yleensä innostu mistään tämmöisistä, mutta tässä kirjassa on viitteet joista voi tarkastella tietoja tarkemmin ja kirjoitettu aika paljon tieteellisesti.  
19 marras 23 jäseneltä: Kyykky-Pasanen
Pääpointti on, että pitää välttää glukoosipiikkejä ja kiinnittää huomiota insuliiniin. 
19 marras 23 jäseneltä: Kyykky-Pasanen
Glukoosikumous https://www.bookbeat.fi/kirja/1030785 
19 marras 23 jäseneltä: Kyykky-Pasanen
Tänks! 
19 marras 23 jäseneltä: Wilitheman
onhan ruuan sisällöllä iso merkitys ja etenkin näillä insiliinipiikeillä. Ja ongelmahan ei ole siinä, että ei ymmärtäisi, vaan siinä, että keho taistelee vastaa ja yrittää edelleen olla siellä verensokeriheittelyn äärellä 😬 
19 marras 23 jäseneltä: Hansku_76
Kannattaa lukea kirja, siinä on paljon vinkkejä loppupuolella. Itsellä eka viikko oli vaikeaa, mutta sitten kun keho tottui uuteen, niin Johan alkoi asiat sujumaan. 
19 marras 23 jäseneltä: Kyykky-Pasanen
Mun mielestä yksi erittäin hyvä asia johon Jessie ottaa kantaa on ruokateollisuus "Varo valheita" ja jos sokeri on lueteltuna tuoteselosteen 5 ensimmäisen ainesosana joukossa, on tuote Make ja sitä kannattaa välttää.  
19 marras 23 jäseneltä: Kyykky-Pasanen
Kannattaa pitää eräs asia mielessä: viime vuosina valmistajat ovat vähentäneet suositeltuja tarjoilukokoja pakkauksissaan saadakseen sokerin näyttämään paremmalta. Pienempi tarjoilukoko merkitsee vähemmän sokeria per annos. Mutta hei, kuka muka syö vain kaksi täytekeksiä? Luvut tuotepakkauksen kyljessä eivät kerro kaikkea. Tärkeämpää ovat suhteelliset ainesmäärät. Avaan nyt hieman, miten ottaa tehokkaasti selvää pakkausmerkinnoistä. Tärkein asia ensin: voit suoralta kädeltä jättää väliin pakkausten höpinät kaloreista. Aivan, juuri ne lauseet, jotka on painettu isolla, koska niihin valmistajat haluavat sinun keskittyvän. Molekyylit ovat merkityksellisempiä kuin kalorit. Tuoteselosteen ravintosisältöosiossa elintarvikkeen molekyylit on ilmoitettu selvästi – jos niitä vain osaa tulkita oikein. Pidä silmällä näitä: agavenektari, agavesiirappi, dekstriini, dekstroosi, fruktoosi, fruktoosipitoinen maissisiirappi (HFCS), galaktoosi, glukoosi, haihdutettu ruokosokerimehu, hedelmämehu, hedelmämehutiiviste, hedelmäpuriste, ruokosokerikiteet, ruskea riisisiirappi, ruskea sokeri, sakkaroosi, sokeri, sukanaatti, taatelisokeri, tomusokeri, turbinadosokeri, täysruokosokeri, viinirypälesokeri. Erityismaininnan saavat hedelmämehu, hedelmämehutiiviste, hedelmäpyreetiiviste ja hedelmäpuriste: näitä näkee yhä useammin muropaketeissa, jogurttipurkeissa ja muromyslipakkauksissa. Kuten nyt tiedät, heti kun hedelmä on jotenkin käsitelty ja siitä on poistettu kuitu, se muuttuu silkaksi sokeriksi. Kun ostat mehun tai smoothien, suhtaudu siihen kuin mihin tahansa prosessoituun ruokaan: jos pääasiallinen ainesosa on sokeri – eli yksi edellä listaamistani ”hedelmien” sivutuotteista – jätä se väliin. Syö mieluummin persikka tai omena.hedelmäsose, hunaja, juurikassokeri, karamelli, kiinteä glukoosisiirappi, kiinteä maissisiirappi, kookossokeri, kultasiirappi, kultasokeri, maissisiirappi, ohramallas, raakasokeri, riisisiirappi, ruokosokeri,  
19 marras 23 jäseneltä: Kyykky-Pasanen
Mielenkiintoista tietoa kiitos  
19 marras 23 jäseneltä: omenapuu0
Näköjään osa pidä silmällä näitä meni "syö vaikka omena tai persikka lauseen jälkeen". Eipä mitään, kirjailijalle kiitos kuuluu. 
19 marras 23 jäseneltä: Kyykky-Pasanen
1500 kaloria pitää vähintään syödä aikuinen ellei ole tosi pieni kokoinen ihminen nyt syön noin 1600 kaloria 63 vuotias 160 cm pitkä  
20 marras 23 jäseneltä: omenapuu0
🧐 
20 marras 23 jäseneltä: Fit Bogler
Kuka on kirjoittanut kirjan minkä niminen  
20 marras 23 jäseneltä: tuula.laakkonen
Aiemmista kommenteista löytyy. Ei mene varmaan pitkään kun joku PT alkaa myymään Jessien asioita omana "oivalluksen".  
20 marras 23 jäseneltä: Kyykky-Pasanen

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - Kyykky-Pasanen


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.