Sitä on ilmassa. Minulla meni kourallinen jugurttikarkkeja (yli 250 kcal) ja yöllä pari riviä suklaata. Ja ihan omasta kaapista😁
11 huhti 19 jäseneltä: ritulissu
|
Mulla on myös mennyt pähkinöitä hillittömiä määriä. 🙊
11 huhti 19 jäseneltä: J0hQ
|
Kiitos kohtalotoverit😔. Huolestuttavinta on tämä hälläväliä-asenne syömisiin jollaista mulla ei ole ollut pariin vuoteen. Jotenkin pitäisi vaan lakata ahdistumasta asioista joille ei itse voi mitään ja varsinkaan kun syöminen ei asiaa lainkaan auta: Jos auttaisi niin söisin kyllä mielelläni enemmänkin lihomisen uhallakin. Tähän ikään pitäisi osata käyttää järkeä...
Pähkinöistä olen miettinyt että pitäisi olla iso dosetti mihin päivän pähkinät annosteltaisiin etukäteen kun niitä tulee niin helposti syötyä liikaa.
11 huhti 19 jäseneltä: Pottu72
|
11 huhti 19 jäseneltä: täti omena
|
Pottu72: Nyt vaan ilmeisimmän tekijän tsekkaus tässä. Syöthän tarpeeksi hyvää ruokaa. Eli sellaista, jossa on sun mielimakuja, rakenteita ja värejä? Joka aterian ei tarvitse olla luksusta, mutta ainakin yhdellä aterialla kannattaisi olla jotain sellaista, joka oikeasti ilahduttaa sinua. Mitä se sitten milloinkin on, voi vaihdella tai pysyä pitkään samana. Se voi olla joku vaivalloisempi juttu tai sitten joku helppo, mutta nerokas yhdistelmä. Jos ruoka ei ilahduta, on inhimillistä hakea korviketta ruuan kaltaisista valmisteista.
11 huhti 19 jäseneltä: täti omena
|
Taidan olla mielentilassa jossa oikein mikään ruoka ei ilahduta ja syöminen on sijaistoiminto hermostuneisuuden poistamiseen. Parasta painon hallinnan kannalta olisi kyllä kun pääsisi joka päivä valmiiseen pöytään ilahduttavien ruokien äärelle. Yritän nyt myös psyykata itseäni että napostelu ei ole ratkaisu ongelmiin 😔
11 huhti 19 jäseneltä: Pottu72
|
Kyllä. Valmis pöytä, kunnon valikoima ja huolella tehty safka edesauttaa ja helpottaa hyviä syömistapoja valtavasti. Kaikilla ei ole sitä etuoikeutta edes kuukausittain ja minusta se on väärin. Kuinka moni ehtii ja jaksaa pohdiskella kivoja makuyhdistelmiä, marinoida papuja, pilkkoa kaalia, hauduttaa kasvispataa, idättää ja etsiä hyvälaatuisia retiisejä joka päivä. Ei kovin moni. Toivottavasti löydät jotain kivoja juttuja lautaselle välillä edes. Onneksi kohta tulevat alkukesän kasvikset. Voimia!
12 huhti 19 jäseneltä: täti omena
|
Pakkohan se ehtiä tekemään safkaa. Erityisesti sitä mieleistä. Ei ole oikein vaihtoehtoja. En osaa oikein valmista pöytää kaivatakaan.
12 huhti 19 jäseneltä: japolarhe
|
Japolarhe: kyllä, napansa saa täyteen jollain keinolla. siitä ei nyt ollut kyse mun kirjoituksessa.
12 huhti 19 jäseneltä: täti omena
|
Pottu72: Laitoin viestiä.
12 huhti 19 jäseneltä: täti omena
|
Kun iski makianhimo, tein taivaallista marjakiisseliä, jota söin kermavaahdon kera :P kermavaahto loppui, joten kevytmaitoa kehiin. 400 milliä söin kiisseliä/per päivä, sallitut kalorit eivät ylittyneet ja paino on pudonnut :) makia auttaa ahdistukseen, niinkuin donitsit ja karkit. kaikkea saa syödä, mutta kohtuudella. kuitenkin minun on lisättävä proteiinin syöntiä, joten proteiinijauhelitkua kehiin sekä patukkaa ja rahkaa.
13 huhti 19 jäseneltä: anna-tiinavalonen
|
Täti Omena, vastasin 😉. Anna-Tiina, kiisseli on aika hyvä kun siinä on aika vähän kaloreita per 100g, pitäisikin tehdä.
13 huhti 19 jäseneltä: Pottu72
|
Olin itsekin yllänyt, kiisselin vähäisestä kalomäärästä :) ja kun kiisselin suurustaa perunajauhoilla, ei tule siitäkään paljon kalorioita. Ja kun kiisseliin laittaa vaniliasokeria, sokerin lisäksi, niin se vie hapokasta makua pois ja sokeria ei tarvitse paljon laittaa. Itse tein vadelmista, punaisista karviaismarjoista ja raparperista kiisseliä 5:n litran kattilallisen.
13 huhti 19 jäseneltä: anna-tiinavalonen
|
Millaisia pähkinöitä suositte?
13 huhti 19 jäseneltä: irmaelina
|
Olen syönyt maapähkinöitä ja välillä suolapähkinöitä, koska minulla menee verenpaine alas tämän laiduttamisen takia. Pitäisi varmaan verenpainelääkitystäkin alentaa.
13 huhti 19 jäseneltä: anna-tiinavalonen
|
Suolaamattomia pähkinöitä käytän, saksanpähkinöitä ja manteleita kuluu eniten. Maapähkinää ja cashew-pähkinöitä lähinnä vain ruuanlaitossa.
13 huhti 19 jäseneltä: Pottu72
|
Mä syön kaikenlaisia pähkinöitä, katson että olis paras hh-rasvasuhde. Pääasiassa maapähkinää, mantelia, pekaania, paraa, saksanpähkinää. Makademiaa ja pistaasia joskus myös. Cashewtä yleensä vain pähkinäsekoituksissa, siinä on eniten hh. Suolattuna & naturellina.
14 huhti 19 jäseneltä: J0hQ
|
Mä tartuin tohon pähkinädosettiin. 😄
Mulla oli jättipurkki pähkinöitä pöydällä, kaadoin siihen aina pähkinöitä pussillisen tai kaksi täydennykseksi. Saatoin syödä sopivan määrän salaatin kanssa ja sitten x kourallista ihan vaan jälkkäriksi. 🙈
Purkitin pähkinät pieniin purkkeihin, joihin menee noin 30 g. Siirsin vielä purkit jääkaappiin, pois silmistä. On toiminut tosi hyvin! Nappaan purkillinen päivällisen kanssa, jos se sattuu osumaan jääkaapista silmiin sopivasti. 😁👍🏻
23 huhti 19 jäseneltä: J0hQ
|
Joo, yleensähän sanotaan että ei saisi olla näkyvillä ylimääräiset naposteltavat ja vastaavasti kasvikset pitäisi olla houkuttelevasti valmiiksi pilkottuina läpinäkyviin astioihin. Pähkinät mullakin on kaapissa piilossa mutta se ei ole vielä estänyt rohmuamista. Varmaan tosiaan pikkupurkit tai minigrip-pussit voisi toimia 🤔 ...Tarkemmin ajateltuna kaikki ateriat pitäisi olla valmiiksi annosteltuna ja ne työnnettäisiin postiluukusta kotiin niin eipä olisi houkutuksia 😂
24 huhti 19 jäseneltä: Pottu72
|