Päiväkirja - Sannikka74, 21 touko 19

Tilanne ollut paha ja kilojakin tullut mutta aloitan nyt taas rauhallisesti merkitsemällä syömisiä jotka mennyt tämän stressikauden aikana pieleen.

Hävettävää että tilanteet muuttuu näin usein mutta elämä ei aina ole helppoa. Ylipaino alkaa nyt vaikuttaa selkeästi mun jaksamiseen ja se huolettaa juuri nyt!

7 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Tsemppiä! 🤗 
22 touko 19 jäseneltä: J0hQ
Kuulostaa tutulta ja tuolta tasolta lähdin 1,5 vuotta sitten. Stressi vaikuttaa merkittävästi laihdutustulokseen (kortisolit ylös, josta johtuen insuliinit ylös, josta syystä ei laihdu) ja sitten stressaa siitä, että ei laihdu. Kortisolien(kin) vaikutusta voi kompensoida mm. syömällä (tai muuten) lisäämällä kaliumin, sinkin ja magnesiumin saantia; ne kaikki vähentävät tulehdusarvoja ja/tai tasapainottavat insuliinitasoja, mikä parantaa myös laihdutustulosta. Samoin hiilihydraattien (eteenkin sokerien) vähentäminen auttaa laihduttamisessa, koska ruokailusta johtuva insuliinivaste pienenee. Pätkäpaasto auttaa myös (itsellä: eteenkin), sillä tällöin insuliinivaste ei tule niin usein. Jos lähdet tälle linjalle, kannattaa ensin pyrkiä siihen, että syö vain kolmesti päivässä ja jättää sokerit pois. Kannattaa myös muistaa, että fruktoosi on lähes alkoholin kaltainen maksamyrkky, joten eteenkin hedelmiä tulisi syödä kohtuudella tai ainakin valita vähäsokerisempia hedelmiä (esim. kalium kannattaa hankkia ennemmin avokadosta, kuin banaanista). Kasviksista kannattaa suosia vähätärkkelyksisiä kasviksia/vhanneksia. Proteiinin saantia ei pidä rajoittaa alle suositusten, jotta lihasmassa ei ala pienenemään. Toisaalta reilu ylitankkaus proteiinia voi aiheuttaa insuliiniarvojen nousua hiilareiden tapaan. 
22 touko 19 jäseneltä: mikapeltokorpi

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - Sannikka74


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.