Päiväkirja - jascuel, 11 kesä 19

Mitä mieltä olette, minkä verran päivässä voi tai on järkevää syödä proteiinia grammoissa? Voiko syödä liikaa ja onko se terveydelle haitallista? Onko siihen, joku laskukaava, ikä, paino, pituus, aktiivisuus tms. Googlaamalla varmaan löytyy tietoa mutta mitä mieltä tai tietoa teillä on? Kysyn siksi, kun meinasin, lisätä proteiinin käyttöä lihaksistoa kehittääkseni... vai pitäisikö vetää kreatiinia sekä, että...

Näytä dieettikalenteri, 11 kesäkuuta 2019:
2639 kcal Rasva: 133,57g | Prot: 153,13g | Hh: 198,61g.   Aamiainen: Maitokahvi, Elovena Välipalakeksi Voimakaura, Sokeri, Dansukker Sirkku Palasokeri, Kahvikerma (Kevyt), Kahvi. Lounas: Rainbow Miniluumutomaatti, Dansukker Sirkku Palasokeri, Atria Meetvurstipizza, Maitokahvi. Päivällinen: Valio Arki Juusto, Dulano Salami Meetvursti, Oivariini Oivariini, HK Kalkkunaleike, Sämpylä. Välipalat/Muut: Paistettu Kananmuna, Sokeri, Kahvikerma (Kevyt), Kahvi, Teho Sport Palautusjuoma Mansikka. lisää...
3770 kcal Harjoitus: Apple Health - 24 tuntia. lisää...


Kommentit 
Jos haiusta meinaa kasvattaa ihan urakalla, niin sitte suurempaa käyttöannosta kuin normaali suositus reilu gramma per painokilo. 
11 kesä 19 jäseneltä: japolarhe
Itse olen 60kg kokoinen likka, käyn kuntosalilla ja proteiinia menee päivässä semmoinen 100-120g about. Toiminut itselle ainakin todella hyvin tämä määrä 👍🏻☝🏻 
11 kesä 19 jäseneltä: Ehlli
Hakkarainen joka näissä asoissa on varmaankin jonkinlainen guru (ja jotkut muutkin) suosittelee lihaksen kasvatukseen noin 2 g per painokilo. (ja ilmeisesti vielä mieluummin laskettuna rasvattomasta massasta) Liikaahan ei kannata vetää, ei hyötyä ja muuttuu vain läskiksi ja rasittaa munuaisiakin.  
11 kesä 19 jäseneltä: ritulissu
Yläpito: 0,7-1g/painokilo/päivä. Jos treenaa kovaa, niin 1,8-2 g/painokilo/päivä on jonkinlainen maksimi (enempi muuntuu sokeriksi/rasittaa munuaisia). Ja tosiaan joku minullekin tällä viikolla kertoi, että rasvattomasta massasta laskien. 
12 kesä 19 jäseneltä: mikapeltokorpi
Joo eihän läski eli rasva kirjakielellä sanottuna hyödy proteiinista. Ylenmääräinen mättäminen ei siis hyödytä liikkumatonta ylipainoista ja varsinkaan jos lihas ärsykkeet ovat minimaalisia.  
12 kesä 19 jäseneltä: japolarhe
Tässä fat secretissä on ravintoainesuositukset kun laittaa omat tiedot ja arvioi liikunnan määrän. Mikrot ja makrot joita voi seurata. Tein itse Haikaraisen ( liikunta fysiologi ) kirjan ohjeen mukaisesti itselle ruokamääräarviot oman aktiivisuuteni mukaisesti. Hämmästyin kuinka vastaavuus fat secretiin oli kymppi. 
12 kesä 19 jäseneltä: joviavita
Hyvä, kiitos.. useasta vastauksesta tuli vinkki tuosta 1g x painokilo, joten taidan kokeilla tuota... mutta mitä mieltä olette tuosta kreatiinista? 
12 kesä 19 jäseneltä: jascuel
Jascuel: Mitä sun historiaa olen vilkuillut, niin olisiko kuitenkin tärkeintä saada se ruokailu yleisesti hyvälle tolalle - mitä kohti oletkin matkalla. Tää on vain mun mielipide tosiaan, ei mikään ohje : ). Eli siis kun syömiset on kunnossa määrien, rytmin ja laadun suhteen, alkaa sitten vasta optimoimaan lihaskasvua. Ettei tule liikaa opeteltavaa kerralla, jolloin voi kyllästyä. Protskuja tarpeeksi ihan oikeasta ruuasta (esim. se 1,5 g/rasvaton painokilo), niin pysyy maha kunnossa ja nälkä poissa. Aloittelijalla lihaskasvua tapahtuu nopeastikin perustreenillä ja hyvällä syömisellä ilman sen kummempia temppuja. Sitten kun alkaa olla tikissä ja treenit tapissa, voi alkaa pohtimaan kreatiineja yms. Mutta siinä vaiheessa on jo niin hyvä näppituntuma syömiseen ja lihaskasvuun, että tietää itsekin, olisiko kreatiinista apua. Mun mielipide siis, että ensin perusasiat kuntoon, sitten vasta hifistelemään. Aikaa on.  
16 kesä 19 jäseneltä: täti omena
Tottahan toki, olet oikeassa 😊 ...salitreeniin minä tuota proteiinia haenkin... hikoiltavaa ja jumpattavaa tässä vartalossa toki riittää ja päiväkohtaisten kalorien vahtaamiseen 😅  
17 kesä 19 jäseneltä: jascuel

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - jascuel


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.