Päiväkirja - paahtoleipäjuustolla, 26 heinä 20

Gallup:

Oletteko joutuneet vastaanottamaan suoraa tai epäsuoraa negatiivistä kommentointia omasta painostanne, kunnostanne tai ulkomuodostanne? Ovatko kommentit tulleet läheisiltä, tuntemattomilta tai kenties somesta? Miten kommentointi on vaikuttanut sinuun tai mitä ajatuksia ne ovat herättäneet?

Itse olen viimeisen kahden kuukauden aikana joutunut vastaanottamaan enemmän palautetta omasta ulkomuodostani kuin mitä koskaan aiemmin. Tarkastelun kohteita ovat olleen mm. Painoni spekulointi, isot reidet/pakarat ja kaksoisleuka, sekä lihaskuntoni pohdinta. Itseäni on eniten ”järkyttänyt” se, että edellä mainitut ulkonäkökeskeiset kommentit ovat tulleet läheisiltä ihmisiltäni. Tiedostan painoni nousseen n. 5kg, mutta en koe ulkomuotoni olevan huomiota herättävä. Koen pystyväni sivuuttamaan epäasiallisen kommentoinnin suht. hyvin, mutta olen huomannut, että niistä johtuen epävarmuus kehoani kohtaan on viime aikoina noussut huimasti. Aikaisemmin vastaavaa olen omalta osaltani kokenut erittäin harvoin.

8 Kannattajaa    Kannatus   

1 - 20 (24)
Kommentit 
oma veljeni on heittänyt kommentteja mun mahasta. Hän itse on laiha. Totesin hänelle että mennään salille kokeilemaan, niin loppu vitsailu siihen 😂 
27 heinä 20 jäseneltä: Kyykky-Pasanen
ja faktahan on se, että selän takana sitä vasta jauhetaan; Ai herra isä miten paljon xxx on lihonnut, niin oli sanos muuta, tekisi itselleen jotain, etc. olen itse saanut kuulla tätä kun toiset on selän takana jauhanut shaibaa....  
27 heinä 20 jäseneltä: Kyykky-Pasanen
Normaalipainosena en oikeastaan saanut mitään palautetta, mutta alipainosena yhtäkkiä puolituntemattomatkin oli kiinnostunut mun painosta/ulkonäöstä/syömisestä. Ja selän takana puhuttiin todella paljon, joskus kuulin itse ja toisinaan jonkun toisen kautta. Eipä oikein huvita palata opiskelemaan, kun tiedän että nyt puheenaihe on se, kuinka paljon olen lihonut (eli parantunut anoreksiasta) ...  
27 heinä 20 jäseneltä: Letkuli
Onneks olen välttynyt tosin voi olla että ummistan silmäni tälläiselle kommentoinnille kouluaikoihin painosta saikin kuulla enemmän ja olen oppinut olla välittämättä(yllätys nimimerkkini on kouluajoilta mut ite pidän sitä hauskana 😂). Anna muiden puhua mitä puhuvat harvemmin heilläkään on edes normaali paino tai peruskuntoa. Näin laihduttaessa saattaa monella pk ollakin parempi kun monella muulla kun liikkuu paljon ei se paino sano mitään.  
27 heinä 20 jäseneltä: L1h15
Sukulaisilla on monenlaista mielipidettä nyt kun oon laihtunu 🙄 aiemmin sain olla rauhassa mutta nyt mun paino sopii vissiin keskustelun aiheeksi kun ei ole ylipainoa...muuten on lähinnä ollu kyselyä että miten oon laihduttanu, itseä tuo kysely ei ole haitannut... 
27 heinä 20 jäseneltä: Raistlin82
Oma perhe ja ystävät ei kommentoi, mutta tukevat dieettiä ihan täysin. Sen sijaan itse olen se pahin itseni mollaaja. Kun katson peiliin, näen pulleat posket ja mahamakkarat. Koska oon 5 lapsenkin jälkeen ollut aina alle 65 kg on äkillinen +13 kg vaikuttanut mieleeni. 
27 heinä 20 jäseneltä: jansku1971
Kiitos teille ajatuksia herättävistä kommenteista! Erittäin mielenkiintoista päästä lukemaan muidenkin kokemuksia asian tiimoilta ja monelta eri kantilta. Tuli mieleen omista kokemuksista, että on mielestäni erikoista, että minulle on kommentoitu suoraan että olen saanut liikakiloja tai että omia muotojani pohditaan välillä halveksuvasti. Samalla jos kerron tavoitteistani niin samat ihmiset eivät tue tai ota tosissaan omia tavoitteitani painon pudotuksen ja terveellisempien valintojen suhteen. Mikään ei ole ilmeisesti hyvä. Eli summauksena turha se on muita koittaa vakuuttaa jos vain itse on tyytyväinen siihen mitä on ja mitä tekee.  
27 heinä 20 jäseneltä: paahtoleipäjuustolla
koko elämän sai paskaa kaikilta painosta enään ei saa kun sopii muottiin. muista kumminkin se että elämän tavat kannattaa muuttaa ihan oman terveyden vuoksi 
27 heinä 20 jäseneltä: aaroziih
Ensin kiusattiin koulussaja kotona isä oli koko ajan et kato läski tuli kotiin ja läski vaihda kanavaa läski läski... Myöhemmin äiti laihduta vähän ku oot pyöreä ja veli komppaa iskää lihapulla, porsas... Koko hemmetin elämä. Luulin että se loppui kun isä menehtyi 2008 mutta ei.... 
28 heinä 20 jäseneltä: Taisukka
En ole suoraan minulle sanottuna mutta varmaan selän takana on arvosteltu enemmän olen saanut suoraa haukkumista siitä kun olen tumma hiuksinen vaikka olen supi suomalainen on jopa kehotettu lähtemään sinne mistä olen tullut se on pahinta mutta en valkase hiuksia sen tähden  
28 heinä 20 jäseneltä: tikumiki
On kiusattu ja huomauteltu aina. Pennusta lähtien olen ollut lihava, laiha, lihava, laiha... Taysissa diagnosoitiin aikoinaan aineenvaihdunnan häiriö, muttei muuta apua saatu kuin että "kuluta enemmän kuin syöt." Koko aikuisiän olen sitten jojoillut normipainon ja sairaalloisen ylipainon välimaastossa ja saanut kyllä kuulla todella laajan skaalan kommentteja painostani. Onneksi (jos paino tätä vauhtia putoaa) pystyn pian sulautumaan massaan ja muutun huomaamattomaksi. 
28 heinä 20 jäseneltä: Nurinkehrääjä
Moneen vuoteen en ole ainakaan saanut tietää että ois kommentoitu, mutta lapsuudessa ja nuoruudessa sitä sai kuunnella senkin edestä. Nykyään toistelen vaan itselleni niitä aiempia kommentteja ja tuosta tavasta yritän opetella pois.  
28 heinä 20 jäseneltä: tepe_00
Isoimman jäljen on jättänyt mun äiti. 175cm 58kg äiti, joka oli aina niin läski jne. Mulle sanoi, että kohta et mahdu ovista. Oot kohta ihan kuin tätisi (sairaalloisen lihava tätini). Olin 171cm ja 65kg. Kamala läski. Niin ja siis 12 v. Olen aina ollut rintava. Siis siitä 11v asti, kun menkat alkoi. Olen ajatellut silloin ja ajattelen yhä jonkin verran (ikää nyt 35) että olen niin iso. Epäonnekseni kaikki ystäväni ovat olleet ja suurin osa on edelleen minua n.20cm lyhyempiä. Minun aivoni näkevät heidät pienempinä. Parilla shoppailu reissulla olen nyt havahtunut siihen, että he käyttävät samankokoisia vaatteita kuin minä. Siitä olen joutunut peilaamaan omaa painoani ja kehoani erilaisessa näkökulmassa. Mutta ongelmia on. Ja laihdutus tuskin loppuu koskaan.. 😔 Mutta. Lapsilleni en ikinä puhu laihduttamisesta tai näennäisestä lihavuudestani. Josko vaikka laihdutuskierre jäisi tähän..  
28 heinä 20 jäseneltä: laurazki
Kun painoin n. 52 kiloa, sain todella paljon huomauttelua painosta, pahimmillaan että posket on lommolla yms, koskaan ei ole niin paljon sanottu mun painosta kuin silloin ja usein ei mitenkään positiivista. Silloin tuntui kyllä pahalta.  
28 heinä 20 jäseneltä: Cat_1982
On tullut kommenttia..pahimmat jäivät päähän pyörimään yläaste iästä.. joka johtikin eriasteisiin syömishäiriöihin... Edellisin oli ihan reilu kk sitten kun tuttuja näin coronan ym jälkeen.. painoa oli tullut n. 7kg neljässä kuukaudessa.. Kyllähän se loukkasi, mutta myös motivoi uuteen alkuun.. Vaikkaki pääsääntöisesti itseni takia painoa seuraankiin :) 
29 heinä 20 jäseneltä: Ancaha
Olen jo ikäihmisiä, eivätkä läheiset ole koskaan sanoneet mitään ja muista tuntemattomista en välitä. Olen sitä mieltä, että ne ihmiset, jotka tahallaan haluavat loukata toisia on itsellä niin paha olla ja läheisille ei voi riehua, niin tuntematon on hyvä kohde, kun pitää saada purkaa omaa pahaa oloa. 
29 heinä 20 jäseneltä: Ersku
Niin, niin, n i i n monesti ihan lapsesta asti. On mm. huudeltu, että maanjäristys, kun juoksen. Kaikilla tavoin ala-asteen alusta lähtien mulle on tehty selväksi kuinka oon isompi kuin muut ja se ei oo okei, niin muiden lasten kuin aikuistenkin (esim. kouluterveydenhoitaja, teini-iässä lastensuojelulaitoksen ohjaajat) puolelta. Ensimmäiseksi tulee mieleen kerta kun laitoksessa yksi tyttö oli veitsi kädessä, toi sen lähelle mun kylkeä ja kysyi “jos sua puukottais mahaan, tulisko ulos verta vai läskiä?” 
29 heinä 20 jäseneltä: aurinkc
Unohdin mainita tuohon aikuisten listaan valmentajat lentopallossa ja tanhussa. Vaikka liikuin kuinka niin mun paino ei laskenut (varmaan koska tunnesyöminen on alkanut ihan kakarasta ja äiti on ollu tosi iso edesauttaja/enabler siihen) ja kunto ei ollut mikään paras, joten sain aina kuulla piikittelyä siitä, kuinka mun pitäisi laihduttaa. 
29 heinä 20 jäseneltä: aurinkc
Erskulla hyvä pointti. Kertoo huomauttelut enemmän sen sanomasta kuin vastaanottajasta. 
30 heinä 20 jäseneltä: Umalsh
Eniten haukkuja ulkonäköön liittyen on tullut lapsena ja teini-iässä ja silloin oli vaarana kyllä sairastua syömishäiriöön ja muutenkin se, että kuva omasta kehosta vääristyy ja katsoo itseään aina negatiivisessa valossa. Tuleehan sitä kaikenlaista kommenttia nykypäivänäkin, niin negatiivista kuin positiivista, mutten enää näin 27-vuotiaana jaksa piitata toisten mielipiteistä. Jossain vaiheessa se vain valkeni mulle, että muiden mielipiteillä ei ole mitään merkitystä ellen minä sitä merkitystä niille anna. Elämässä on muita oikeastikin tärkeitä asioita, joihin voi omat energiansa käyttää sen sijaan, että ahdistuu tai ylpistyy toisten mielipiteistä. Ja vaikka olenkin lievästi ylipainoinen ollut jo vuosia, niin olen itse tyytyväinen kehooni, koska olen kuitenkin uusien elämäntapojen opettelun myötä kohtuullisen terve ja voin myös mieleltäni paremmin ja näen itse itsessäni paljon hyvää monin tavoin, ja sillä on eniten painoarvoa itselleni.  
30 heinä 20 jäseneltä: pinkpazuzu

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - paahtoleipäjuustolla


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.