Päiväkirja - tepe_00, 25 syys 21

Tässä vaiheessa puran omia satunnaisia mietteitä tänne. Jos ei muuta, saanpahan omia ajatuksia kokoon.

Paino pysyttelee aika lailla samoissa lukemissa. Kuitenkin kun katson elokuun alusta tähän päivään, trendi on alaspäin. Yritän malttaa ja luottaa prosessiin.

Nyt syyskuun aikana olen alkanut pitämään jumppataukoja päivän mittaan tauottamaan istumista. En tiedä onko tuo noin 3 kertaa 20 minuuttia viikossa näkynyt vaa'alla mutta siitä huolimatta aion jatkaa niiden pitämistä. Opintojen alettua on ollut välillä päiviä jolloin tietokoneen edessä on tullut työskenneltyä aamukahdeksasta iltakahdeksaan, ruokatauot siinä välissä.

Päätin jo ajat sitten että en tee painonpudotuksen eteen mitään mihin en aio sitoutua loppuelämäksi. Poikkeuksena ruokapäiväkirjan pitäminen, jonka aion lopettaa hiljalleen sitten kun joskus olen tavoitepainossa. Silti olen harkinnut keittiövaa'an hommaamista, vaikka tiedän miten helposti siitä on aiemmin muodostunut pakkomielle.

Kävin pitkästä aikaa porukoilla ja siellä ihmeteltiin että onko multa pudonnut paino. Jotenkin tuo kommentti tuntui vaan tosi pahalta. Ja ei, paino ei ole pudonnut siitä kun viimeksi nähtiin.

Yritän jo henkisesti valmistautua siihen miten elämä tulee muuttumaan vajaan puolen vuoden päästä. Siinä vaiheessa opinnot ovat viimeistä työharjoittelua varten valmiina. Sen verran lupasin itselleni että jos työmatkaan ei tarvitse varata tunttia suuntaansa joka päivä, hommaan jäsenyyden jollekin kuntosalille. Salijäsenyyden aion hommata kuitenkin viimeistään sitten, kun olen oikeissa töissä.

Näytä dieettikalenteri, 25 syyskuuta 2021:
1365 kcal Rasva: 51,91g | Prot: 135,48g | Hh: 77,18g.   Aamiainen: Paulig Kahvi, Kotimaista Rasvaton Maito. Lounas: Auran Chilimajoneesi, Rainbow Miniluumutomaatti, Kurkku, Pirkka Salaatti, Punasipuli, Arla Apetina Classic 3%, Pirkka Pintamaustettu Broilerin Fileesuikale (Chili). Päivällinen: Vaasan Ruispalat, Flora Normaalisuolainen, Cucumber, Saarioinen Kultakalkkuna. Välipalat/Muut: Valio Rasvaton Raejuusto Laktoositon, Flora Normaalisuolainen, Vaasan Original Hapankorppu, Uunilohi, Valio Profeel Suklaa Proteiinivanukas . lisää...
409 kcal Harjoitus: Samsung Health - 24 tuntia. lisää...

8 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Hyvää pohintaa. Pidin tuosta ajatuksesta, ettei tee laihdutuksessa mitään mihin ei sitoutuisi loppuelämäksi. Olen miettinyt jotain samansuuntaista: että tämä laihdutusruokavalio ei saisi olla liian erilainen kuin se loppuelämän terveellinen ruokavalio. Itse olen kyllä päätynyt vaa'an käyttäjäksi, niin ruokaan kuin oman painon punnitaan. Luin jostain, että ne jotka pystyy pitämään terveelliset elämäntavat ja tavoitepainon, ovat sellaisia jotka seuraavat painoaan. Eli olen valmistautumassa siihen, että sitten tavoitepainossakin "joutuu" punnitsemaan itseään - ja ruokia! Eli ei voi aivan rentoutua. :D. Omalla kohdalla lihominen on tullut juuri liian isoista ruoka-annoksista ja siitä, että liian pitkäksi aika on ikään kuin sulkenut silmät omalta painolta ja sen ylöspäinmenosuunnalta. Ja uskon, että kun itsellä on taipumus lihoa eli tykkään vaan tosi paljon ruuasta ja haluaisin syödä sitä paljon, joudun sitten ylläpitovaiheessakin pitämään kyllä yllä jonkinlaista kontrollia. Ajattelen myös, että jonkinlainen kontrolli vain kuuluu siihen, että pyrkii elämään terveellistä. No niin, tällaisia ajatuksia tuli, tsemppiä sinulle :)  
25 syys 21 jäseneltä: Dietcoke6
Ulkonäkö voi muuttua vaikka paino ei olisikaan muuttunut. Itselle kävi niin, että jumivaiheen aikana reisistä katosi monta senttiä ja kylkien jenkkakahvat suli ihan silminnähden ja paino pysyi samana aikana liki paikallaan. Itse en näe muutosta peilistä oikein vieläkään, mutta mittanauha ja paremmin istuvat vaatteet vakuuttaa muutosta tulleen. Ruokavaaka on ihan hyvä apuväline opetellessa oikeita annoskokoja. Itselle oli järkytys alussa hiilihydraattien kalorit. 40g riisiä on ihan kohtuullinen vielä kaloreissa, mutta olin tottunut ainakin tupla-annokseen. Hetken aikaa kun punnitsee ruokia, niin alkaa hahmottua ne eri ruokien mittasuhteet lautasella. Ylläpitovaiheessa voi sitten hyödyntää tätä, niin ei tarvitse punnita ns hamaan ikuisuuteen  
25 syys 21 jäseneltä: magiste

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - tepe_00


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.