Päiväkirja - Kevyempi minä, 29 kesä 22

Huomenta, oivalsin eilen tälläisen jutun: jos ruoka on menossa roskiin huomenna jos sitä ei tänään syödä ja muut ei sitä syö, minä syön sen, koska tuntuu pahalta laittaa ruokaa roskiin. Ja tästä syystä myös varmasti tulee ylensyöntiä. Nyt annan itselleni luvan laittaa ruokaa roskiin jos sitä ei voi pakastaa (tietysti yritän tehdä ruokaa sen verran ettei sitä yli jäisi).

Näytä dieettikalenteri, 29 kesäkuuta 2022:
197 kcal Rasva: 2,90g | Prot: 13,60g | Hh: 25,20g.   Aamiainen: Pakkasmarja Mustikka, Ingman Pehmeä Rahka, Elovena Kaurahiutale. lisää...

9 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Sama ongelma on ollut mulla hävikkiruuan kanssa, koska en halua heittää ruokaa roskiin. Pakastan aina kyllä, jos on vaan pakastettavissa.  
29 kesä 22 jäseneltä: Vnica83
Mä suhtaudun ruuan poisheittämiseen hieman kaksijakoisesti. Periaatteessa en sitä kannata todellakaan, mutta jos poisheitettävä aiheuttaa mulle tai jollekin muulle enemmän haittaa/pahaa mieltä eli sillä on negatiivinen vaikutus niin en kanna siitä huonoa omaatuntoa. Ihan turha kenenkään uhrautua ja toimia jätesankona ja sitten korjailla vahinkoa tai harmitella ylensyöntiä. Toki pois syödään kaikki ne mitkä tekee hyvää mielelle ja keholle.  
29 kesä 22 jäseneltä: Sera62kg
Pakastaminen on tietysti hyvä keino siirtää ylijäänyt ruoka tulevaisuuteen odottamaan, mutta aika moni -kuten myös minä- tekee näitä löytöjä sitten x ajan kuluttua eikä annos ehkä jostain syystä silloinkaan päädy syötävien listalle... 
29 kesä 22 jäseneltä: Sera62kg
ruuan hinta on noussut niin paljon, että meillä ei ruokaa heitetä roskiin!  
29 kesä 22 jäseneltä: Alli Huuppa
Minulla on samaa taipumusta ... tosin lämmittelen loppuja mikrossa. Kaikkea jämää en silti syö. Jotkut päätyvät aikansa syömistä odoteltuaan kompostiin. Pyrin hyödyntämään jämät ruuan laitossa tai töissä eväänä. 
30 kesä 22 jäseneltä: Kuunkääntäjä
Miten määrität mikä heitetään juuri huomenna roskiin? Jos tänään päätät, että huomenna roskiin niin voisko sen huomisen roskan koittaa syödä aamupalalla pois? Pohdin siis että voisko suunnitelmallisuudella saada sen vielä syötyä? Itsellä safkat lentää roskiin vasta kun maku/haju/ulkonäkö on kuvottava 
01 heinä 22 jäseneltä: Kuulis
Oon keksinyt hyvän tavan hyödyntää ruua jämiä. Niistä tehdään " piirakka". Eli laitan mantelijauhoa, kookosjauhoa, pofiberiä, soodaa, kananmunia, ruokakermaa, mausteita, juustoraastetta. Sekoitan ja lisään jämäruuan joukkoon. Paistan piirakkavuoassa 30 min 200 asteessa. 
02 heinä 22 jäseneltä: Alli Huuppa
Tunnistan saman ongelman myös lapsen lautaselle jättäneen ruoan kanssa. Äitinhän se biojäte pitää olla... 
03 heinä 22 jäseneltä: Karjalatar
Kiitos viesteistä ♥️ olen lomalla niin ei tule täällä joka päivä käytyä. Täytyy yrittää tarkemmin suunnitella, ettei tulisi hävikkiä eikä ylensyöntiä.  
06 heinä 22 jäseneltä: Kevyempi minä

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - Kevyempi minä


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.