Päiväkirja - Kahvatonkuula, 12 joulu 22

Voiko laihduttamisessa onnistua, jos ei oikeasti pidä salaateista, marjoista ja marjarahkasta? Jos elää sille, että saa kaloreihin mahtumaan suklaapatukan ja (linssi)sipsipussin? Sen sijaan, että söisi värikkäitä salaattiannoksia ja välipalaksi porkkanoita?

Tai joo, välillä salaattikin on ihan kiva ja hyvää, mutta jotenkin illalla kotiin tultua askareiden päätteeksi pasta-annos, sipsit ja suklaa vie mennessään.

Ei liene fiksua elää päivää 500 kalorilla ja huitasta illasta loput 1250 kcal, mutta nälkä/ruuanhimo tuntuu ihan samalta iltaisin, oli syönyt päivän aikana sen 500 tai 1500 kcal 🙄

Toki paino nyt on pudonnut vaikka viime viikolla taisin viitenä!! Iltana syödä sen suklaapatukan ja 110g linssisipsejä, mutta tuntuu että ei tää varmaan pysyvä ratkaisu ole. Miten jatkaa tästä?
149,5 kg Tähän mennessä pudotettu: 10,5 kg.    Vielä jäljellä: 79,5 kg.    Dieetin noudattaminen: Kohtuullisen hyvin.

Näytä dieettikalenteri, 12 joulukuuta 2022:
1324 kcal Rasva: 54,42g | Prot: 109,90g | Hh: 104,02g.   Aamiainen: Saarioinen Bataatti Sosekeitto. Lounas: Valio Arki Rae Rasvaton, UniCafe Härkäpapubolognese. Päivällinen: UniCafe Härkäpapubolognese. Välipalat/Muut: Becel Kevyt Margariini, Oululainen Hapankorppu. lisää...
Painonpudotus 0,5 kg viikossa

15 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Oon kokeillut sitäkin, että kaikki herkut pois, mutta toistaiseksi se on aina aiheuttanut ahmimiskierteen sillä sekunnilla, kun olen sallinut itselleni herkkupäivän. Nyt sentään olen 3kk pysynyt keskimäärin 1750-2000kcal/pv joitain poikkeusviikonloppuja tms. lukuunottamatta, mutta aina pystynyt palaamaan takaisin, mikä on iso ero aiempiin laihdutusyrityksiin. 1750kcal/pv olen pääsääntöisesti pyrkinyt, mutta mennyt joitain viikkoja 2000kcal/pv jos on ollut nälkäinen olo tai tuntunut ettei se 1750 riitä vaan mieli pyörii koko ajan syömisessä.  
11 joulu 22 jäseneltä: Kahvatonkuula
Minäkään en tykkää tyslästä salaatista mutta on paljon reseptejä olemassa. Minä löysin niitä mistä tykkään ja niitä syön usein. Esim kaali (minun mielestä parempi kun salaatti) grillattu vihannekset, feta, quinoa ja tofu tai kana. Tai pasta, pesto, pinaatti, kurkku, oliivi, tomaatti, kana. Ei mitään tylsä jäävuorisalaatti ja tylsä kastike ainakin 😁 
12 joulu 22 jäseneltä: 2gbwb79hjv
Lehtikaalin tarkoitan 
12 joulu 22 jäseneltä: 2gbwb79hjv
Mä syön pääaterian illalla, helposti sen 1000 kcal. Sopii mulle parhaiten. saatan merkitä aamulla lounaan ja välipalan, mut syön ne vasta illalla.  
12 joulu 22 jäseneltä: Sera62kg
Itsellä on toiminut se, etten kiellä mitään, mutta määrät kohtuullisena sekä yrittänyt niistä herkuistakin valita vähempi kaloripitosia. Sokeri on huume, mitä enemmän sitä saat, sitä enemmän mieli huutaa sitä eli hetken totaali kieltäytyminen voi taltuttaa sen himon. Itse tykkään salaateista, hedelmistä ja marjoista, mutta väittäisin myös ettei kukaan voi sanoa ettei mistään noista tykkää, kun vaihtoehtoja riittää ja kyllähän se maku tulee muusta kun vaikka siitä porkkanasta eli kyse enempi reseptistä (ja ennakkoluulosta). Uudet maut vaatii totuttelua, mutta kyllä se nopsaan makuaisti oppii. Överit olen välttänyt sillä, että syön säännöllisesti päivän aikana eli en päästä sitä jätti nälkää tulemaan, koska se tarkoittaa äkkiä napostelua. Sipsit ja sokeriset herkut on sellasia kaloripommeja, että jos niitä haluaa vedellä joka päivä isoja määriä laihduttaessa, sitten pitää liikkua ihan älyttömiä määriä ja sitä taas et jaksa noiden voimalla. Sipsipussi tai suklaapatukka vaatii aikamoisen lenkin. Jos olet nykysyömisellä saanut painoa lisää tai vaikka eded pitänyt ennallaan, täytyy vaan hyväksyä, että samalla tavalla ei voi jatkaa, jos laihtua meinaa. 
12 joulu 22 jäseneltä: heepoxx
Vaihda suklaapatukka proteiinipatukkaan ja säästä sipsit muutamaan päivään kuukaudessa. Salaatteja ei tarvitse syödä mutta kasvikset missä muodossa tahansa on kyllä hyviä laihduttajalle ja painonhallitsijalle, koska tuovat aterioihin bulkkia ja täyttävät mahaa ilman liikoja kaloreita. Ja ylipäätänsä alhaisen kaloritiheyden ruoat jotka täyttävät mahaa vähäisillä kaloreilla ovat hyviä. Täytä maha ensi kunnon ravitsevalla ruoalla ja vasta sitten lupa herkkuihin. Ja se mitä Heepox sanoi sokerista pitää paikkansa. Itsekin olen aikamoinen sokerihiiri luonnostani, mutta jo parin viikon sokerilakko kyllä saa sen sokerinhimon häviämään. Jotkut meistä pystyvät kohtuudella nauttimaan herkkuja, ja jotkut eivät, ja sekin saattaa vaihdella samalla ihmisellä kaudesta toiseen. Minulla esim. on toiminut aika hyvin se, että syön proteiinipatukoita tai -vanukkaita suht säännöllisesti, mutta en juurikaan muita herkkuja. (Joulunaikaan kyllä herkuttelen ihan hyvällä omalla tunnolla!) Kotiin ei kannata ostaa ruokia joiden tietää olevan itselleen ongelmallisia, se on minulla itselläni ainakin toimiva periaate.  
12 joulu 22 jäseneltä: Cloudberries
varmaan voi onnistua, mutta toki se vaikeaa on. Ja ehkä pitäisi vähän kuitenkin miettiä, onko ihan oikeasti niin, että ei ole yhtään mitään kasviksia joista pitää, vai onko kyse enemmän tottumuksesta. Ei varmaan kukaan keskellä talvea tykkää salaatti-tomaatti-kurkku-osastosta! Eihän ne maistu miltään, kun eivät ole sesongissa ja maksavatkin vielä hirveästi. mutta toisaalta joku ihana kasvissosekeitto (johon voi muuten vaikka murustaa pinnalle niitä linssisipsejä. Toimii! 😉) maistuu kunnon lumimyräkässä taivaalliselle. Ja niihin pastakastikkeisiinkin voi "piilottaa" vaikka mitä kasviksia. joku kesäkurpitsa ei maistu miltään, kun sen raastaa ruokiin sekaan, mutta keventää kummasti kaloritiheyttä. Tästä voi kysyä lapseltani, joka urhoollisesti väittää VIHAAVANSA kesäkurpitsaa vuodesta toiseen, vaikka olen lukemattomia kertoja vakuuttanut hänelle hänen syövän sitä useita kertoja viikossa. 😅  
12 joulu 22 jäseneltä: lady_luck
Mä oon syönyt myös herkkuja ja paino silti tippuu tasaista tahtia. Mutta tuohon hiilarihimoon yms. ei auta kyllä muu kuin se, ettei alunperinkään osta (vakio)herkkuja kotiin ja hankkii muuta helppoa ja hyvää tilalle. Proteiinin lisääminen helpotti ainakin mulla huomattavasti nälkää ja ruokahimoja. 
12 joulu 22 jäseneltä: getfitrosa
Ja jos sun paino täällä on suunnilleen nyt oikein niin kaloreiden pitää olla tarpeeksi korkeat! Säästöliekille ei halua kukaan. En tiedä sun ikää ja pituutta niin en voi laskea, mutta esim. edes 2000 kcal tuskin on alkuun sulle liikaa. 
12 joulu 22 jäseneltä: getfitrosa
Inhoan kasvisten käsittelyä, pesemistä ja pilkkomista. Ei ole ollut aiemmin tapana syödä, korkeintaan kurkkua on löytynyt jääkaapista. Mutta olen kohta vuoden syönyt salaatin ihan joka päivä. Teen salaatin edellisenä iltana, se on valmiina jääkaapissa tai työpäivinä otan sen töihin. Ei tulisi kyllä muuten syötyä. Salaatinkastike on tärkeä ja siemenet/kuivatut hedelmät kivoja salaatissa. Laitan salaattiin yleensä kaalia, kesäkurpitsaa, kurkkua, paprikaa, tomaattia, joskus hiukan sipulia. vesimeloni (ei sipulin kanssa) tai suolakurkku antaa myös kivasti makua. Nyt olen kesästä lähtien lisännyt aamupalallekin rasiallisen pikkutomaatteja, syön ne ensin ja sitten tuorepuuron. Kasviksia syömättä voi laihtuminen olla tosi vaikeaa, koska ruoka ilman kasviksia sisältää enemmän energiaa. Samalla ruokamäärällä saa siis enemmän kaloreita, jos kasvikset puuttuu. Olen valmennuksessa, jossa opetettiin, että jos ruuassa on kaloreita enemmän kuin 120kcal/100g, tulee sitä laimentaa kasviksilla, että pääsee alla tuon lukeman. En kyllä itse tuota noudata, mutta voi auttaa hahmottamisessa. Inhoan edelleen kasvisten käsittelyä, niin suoritan ne kahdella aterialla pois päiväjärjestyksestä. Pastaa Olen kyllä laimentanut kasviksilla, en koe, että maku kärsisi isommastakaan määrästä tomaattia. Niin ja sitten on olemassa vielä kasvissosekeittoa, jos ne maistuu, niin niistä saa hyvin kasviksia, kannattaa esim. raejuustoa lisätä proteiiniksi, että pitää nälkääkin. 
12 joulu 22 jäseneltä: wadelma
Kiitos hyvistä kommenteista! Ja joo vähän raflaava aloitus, kyllähän mä kasvissosekeittoja syön, lisään papu-riisi pataan kukkakaalia niin että riisin määrä vähenee, syön wokkeja joissa wokkivihannekset ja välillä sen salaatinkin - mutta monesti jää kyllä ruuan sivusta salaatti pois. Hyvä huomio tosin se, että onhan nekin kasviksia mitä ruokaan upottaa, vaikka se ei siltä tunnu 😄 Ja joo, yritän nyt rajoittaa iltaherkkuja niin, että ostan ja syön vaikka muutaman kerran viikossa sen sijaan, että kaarran kaupan kautta melkein joka päivä hakemassa sen suklaapatukan ja linssisipsit. Raejuusto onneksi on herkkua, sitä syön melkein joa ruuan kyljessä. Kiitos vielä, jotenkin helpottaa kun turhautumisen hetkellä voi jakaa näitä juttuja tänne. Tarkotus olisi kumminkin pysyvä muutos niin oppimista riittää!  
13 joulu 22 jäseneltä: Kahvatonkuula
Minun mielestä kyllä kuulostaa siltä että joko et syö päivällä tarpeeksi (siis ehkä edes se 1500kcal ei ole ollut tarpeeksi päivällä, vaan pitäisi syödä esim 2000kcal iltapalaan mennessä?) tai sitten herkkujen syöminen on ennemmin totuttu tapa: illalla kun kaikki työt ja askareet on tehty, kuuluu rentoutumiseen myös syöminen. Minulla oli tapana syödä iltaisin juuri tylsyyteen/tavanvuoksi/ saadakseni jotain mielihyvää. lisäsin kaloreita päivään ja nyt en syö mitään iltaruoan jälkeen (klo 17 about). Iltaruoalla syön niin paljon sitä kunnonruokaa+salaattia että olen täynnä. Ja sit kun alkaa tekemään mieli herkkuja parin tunnin päästä, muistutan itseäni että aitoa nälkää se ei ole. 
13 joulu 22 jäseneltä: vappula
150 kg ja 2000 kcal? Painan 120 kg ja laihdun syömällä 3300 kcal päivässä. Tuhoon tuomittu yritys noin pienillä kaloreilla 
13 joulu 22 jäseneltä: Mikakami
Mikakami riippuu iästä, sukupuolesta, aktiivisuudesta ja pituudesta. Kyllä 150 kg TDEE voi olla esim. 2500 kcal, jos on nainen. 
13 joulu 22 jäseneltä: getfitrosa
getfitrosa Toki. 500 kcal lisäys on kuitenkin pitkäjänteisesti painoa pudottaessa iso määrä, ja nääntymällä on iso riski oppia lähinnä inhoamaan koko muutosta.  
13 joulu 22 jäseneltä: Mikakami
Erikoinen mielipide että 2000 kalorilla nääntyy 🤔🙄 mä oon laihduttaessa syönyt 1200-1400 kaloria ja ihan hyvin oon pärjännyt, pitää vaan valita vähä kalorisempia ruokia niin voi syödä enemmän. Jos nyt söisin 2500 kaloria päivässä niin alkaisin lihomaan. Mutta suosittelen etsimään korkeimman kalorimäärän millä paino tippuu niin on varaa vähentää kun painoa lähtee ja laihtuminen ei ole kiinni mitä syöt vaan miten paljon kaloreita syöt 😊 tietysti jos päivän kalorit on jatkuvasti pelkästään herkkuja ja hiilareita niin ei se kovin terveellistä ole  
14 joulu 22 jäseneltä: LadyLazarus82
itse olen pudottanut yli 80 kg syömällä ruokaa jolla on merkitystä, niin sielulle kuin ruumiille. Olen myös ollut itselleni kalori kateellinen eli harkinnut tarkoin näänkö nälkää illalla, jos mättään päivällä. Olenkin pitänyt noin 300 kal herkuttelu kiintiön päivässä. Olen syönyt viikossa noin 10000-12000 kal viikossa lauantaina on mättöpäivä jos huvittaa silloin kalorit ovat 2300-2700 välillä, tämäkin siis sisältyy viikko kaloreihin. Ateria kasaan niin että tulen kylläiseksi joka arialla ja tässä on tärkeää riittävä proteiini. Höttöhiilarit, ovat kalorikateuteni vuoksi lähes jääneet pois. Syön siis mielummin illalla jäätelöä kuin päivällä perunaa, riisiä tai pastaa, tämä siis minun tapani ajatella. 
15 joulu 22 jäseneltä: hilma71
Mulle avainsana hiilarihimoon ei ollutkaan se vaan nostinkin rasvaa eli se olikin rasvanhimoa esim. aivan jumalattomasti teki mieli suklaata(!)mutta sen jälkeen kun tajusin niin eipä ole tullut. Myös vesi on tärkeä(!!)2,5-3l sekin täyttää mahaa. Teoriassa kalori on kalori ja laihdut kyllä jos syöt 1500 edestä karkkia päivässä ja se on sun ainoa kaloria sisältävä juttu mutta aika pian alkaa puutostilat vaivaamaan. 
15 joulu 22 jäseneltä: Jenzu95
Sokerista vierottuminen vaati ainakin mulla myös vehnän ja tärkkelyksen(esim peruna) jättämistä koska nekin muuttuvat elimistössä sokeriksi. Aivot eivät pysty erittelemään, söitkö karkkia vai muuta sokeria, vaikka just riisiä, pastaa, viljoja... sokeri addiktoi kun mikä tahansa muukin riipouvuutta aiheuttava.  
15 joulu 22 jäseneltä: Sera62kg
Painon pudottaminen käy helpoiten niillä ruoilla mitä syö muutenkin. Kalorivaje on avain. Kannattaa seurata vaikka pari viikkoa nykyistä kalorinsaantia. Kun se on selvillä, niin vähentää saantia 200kcal/vrk siitä. Liian raju kalorivaje ja jatkuvasti on väsy/kiukku/nälkä/mielitekoja. Siitä päivän saannista sitten viilauksia, ettei esim. hiilareita tule aivan liikaa verrattuna rasvoihin ja proteiineihin. Kuitua kannattaa lisätä, mihin pystyy. Se täyttää vatsaa ilman kaloreita. 
15 joulu 22 jäseneltä: möyhömöö

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - Kahvatonkuula


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.