Päiväkirja - kriskaja, 23 helmi 24

Aloitin eilen pätkäpaaston. Tavoitteena 16:8, mutta sallin loivemman alun. Tosin onnistuu näemmä vaadittukin tuntimäärä huomaamatta, kunhan on jotakin tekemistä.

Pätkikseltä toivon painonpudotusta, mutta sitäkin enemmän kiinnostaa autofagia. Kuulun reuma- ja syöpäsukuun - no tuohon jäljempään ikävä kyllä tuntuu kuuluvan yksi jos toinen tänä päivänä. Reumaa ei ole diagnosoitu enkä dg:tä haekaan, jos ei jossain vaiheessa osoittaudu välttämättömäksi eli tarvitaan hoitoa. Toistaiseksi on ohimeneviä ja satunnaisia nivelkolotuksia, joiden kanssa pystyn elämään. Vaan kun ikää tulee mittariin, en kaipaa enempiäkään haasteita, joten ajattelin kokeilla miten pätkis toimii.

Ehkä triggerinä vielä enemmän toimi, kun olen kohta vuoden kärsinyt selittämättömästä jalkojen pistelystä & puutumisesta, joka ilmenee kävellessä. Muutaman kerran on jalat koiralenkillä meinanneet mennä alta, kun jalat on menneet ihan tunnottomiksi pökkelöiksi.

Tätä lähdettiin viimein selvittämään, aluksi verikokein. Mitään häikkää ei niissä, paitsi kreatiinissa. Kokonaistulos siinäkin hyvä, mutta huomioina että joku arvo (virtausnopeuskohan se oli?) on yli viitearvojen. Soittoaika lääkärille: "se on vain yliherkkä, ei tarvitse välittää". Noh google kertoi tuon arvon ylittymisen mahdollisesti viittaavan munuaisten vajaatoimintaan. Asiat joista lääkäri on tietoinen: Unihäiriöt, väsymys, muutos hienhajussa, levottomat jalat, jalkojen lievä turvottelu, haavaumien hidas paraneminen sopisi. Ja itseasiassa tuntohäiriötkin on oireeksi mainittu, eikö pistely ja puutuminen ole sitä?

Sen sijaan, että tätä munuaishommaa siis tutkittaisiin, sain lähetteen neurologille. Kun valmiiksi perussairautena mulla on neurologin hoitoa vaativa asia, niin löytyyhän tuolla lähetteellä ainakin se - tähän jalkojen pistelyyn uskon käynnin olevan täysin turha. Noh, voinhan olla väärässäkin. Mutta pois suljetaan nyt se sitten, jotta voin sen jälkeen sitten taas lähettävälle lääkärille tarjota tuota munuaisvaihtoehtoa.

On se jumankauta kummaa, että se ainut arvo joka on pielessä, niin se sivuutetaan "liian herkkänä". Kuka ne viitearvot laatii, jos niillä ei ole mitään merkitystä, kysyn vaan?! Saakeli että alkoi taas suututtamaan tää homma.
82,6 kg Tähän mennessä pudotettu: 1,6 kg.    Vielä jäljellä: 12,6 kg.    Dieetin noudattaminen: Kohtuullisen hyvin.
Painonpudotus 4,9 kg viikossa

21 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Oiskohan tuo munuaisten toimintaa kuvaava, mainitsemasi veriarvo Glomerulussuodosnopeus GFR? Mulla on myös siinä häikkää, mut neurokirurgi ei siihen puuttunut, kun mulla ollut pitempään maksimiannos Gabrionia hermokipuun ja Tramal retard käytössä myös, jotka kuormittaa munuaisia. Nämä kaularankarappeuman ja hermoahtauman vuoksi. Hyvin samantapaisia ongelmia mulla jo 1,5 vuotta, mut ainoastaan vasemmassa jalassa; alaselkäkipua, pökkelöä tunnetta, pistelyä sääressä, tunnottomuutta nilkassa kävelyvaikeuksia, jolloin nivuseen ja alavatsaan sattuu. Mulla todettiin lannerangan mri:ssä paljon ongelmaa, mm. rappeumaa, välilevynpullistumaa ja hermoahtaumaa. Tehtiin myös enmg- hermoratatutkimus, jossa lievä hermovaurio.  
23 helmi 24 jäseneltä: Yrityshyvä10
Hoitona oli L5 hermon pitkäaikaispuudutus, joka auttoi osittain 3 viikkoa. Kuukaudwn päästä taas neurokirurgialle miettimään mitäs sitten tehtäis. Uskon, että sieltä neurologialta sulle saadaan jotain vastauksia, joilla päästään sun hoidossa eteenpäin. Vaatii vaan kärsivällisyyttä ja tiedän miltä tuntuu kun haluaisi liikkua, mutta ei pysty. Tsemppiä myös painonhallintaprojektiin!  
23 helmi 24 jäseneltä: Yrityshyvä10
No juu, tuo arvo juurikin on kyseessä! Kävin tarkistamassa Terveystalon apista. Ai vitsi, heti löytyi kohtalotoveri, kiitos näistä tiedoista! Tosi kurjaa, että sulla on jatkunut noin pitkään tää, mutta joo eipä tää ihan nopsaan ohimenevältä vaikuta. Mulla ei sinällään oo tolle mitään vielä toistaiseksi tiedossa olevaa selittävää tekijää, kun lääkkeitä ei onneksi tarvitse juurikaan käyttää. Hyvä kuulla, että neurologista voi olla jotakin hyötyä, niin en kiukuttele itsekseni enempää ennen käyntiä :D Yhdistettiinkö sulla nuo oireet / tuon arvon häikät munuaisiin, hermovaurioon, vai noihin lannerangan ongelmiin? Vai kaikkiin yhtäläisesti? On vaan jännä yhteensattuma, että samanmoiset oireilut ja samassa arvossa häikkää, niin sillä tätä pohdin. Mutta ehkä näitä yhteneväisyyksiä löytyy vielä lisääkin, kunhan on enempi tutkittu ja hutkittu. 
23 helmi 24 jäseneltä: kriskaja
Mulla tuo veriarvon pieni poikkeama selitettiin siis lääkityksen aiheuttamasta munuaisten kuormituksesta. Katsotaan nyt kun lääkitystä päästään pikkuhiljaa vähentämään kuukausi sitten tehdyn kaularankaleikkauksen jäljiltä. Kiitos myötätunnosta. Ja Omenapuu, samankaltaista ongelmaa siis sinullakin ollut. Onneksi leikkaus auttanut, vaikka tottakai toipuminen kestää kauan.  
23 helmi 24 jäseneltä: Yrityshyvä10
Minulla on käytössä 12h paasto ja päivän mukaan yritän venyttää, mutta huonoin tuloksin. Armollisuutta, emme oo kaikki samasta puusta. 🤷‍♀️ Tsemppiä! 
23 helmi 24 jäseneltä: Reino Tapperin
Kiitos kaikille tsempeistä :) Samaa toivotan teille, sitä aina matkan varrella tarvitaan. Ja Reino, kukin tavallaan ja miten itselle parhaiten sopii. Veikkaan, että mullekin tulee vielä monia 12h, tai alle paastopäiviä, tilanteet kun elää - kuin myös me, onneksi :) 
23 helmi 24 jäseneltä: kriskaja
Isot tsempit täältäkin pätkäpaastoon. 👍 Alkuun kannattaa antaa keholle aikaa tottua paastoon. 12 tunnista on esimerkiksi hyvä lähteä liikkeelle ja nostaa sitten pikkuhiljaa paastoaikaa. Toivottavasti pätkäpaasto sopii sinulle ja hyödyt siitä mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. Mulla tästä on muodostunut uusi normaali ja sopii itselleni kuin nenä päähän. 😀 
23 helmi 24 jäseneltä: Kride75
Aloitin tuon 16/8 ja minulla toimii. Alotin heti 16h paastolla ja siiheen tottuu tosi nopeasti jos se sinulle sopii. Onnea matkaan👍 
24 helmi 24 jäseneltä: Fanni2013
Minulla tulee 13 tunnin paasto syön kaikki ruuat klo.7-18 aikaikkunassa ennen söin jopa klo.20.30 nykyään klo.18 jälkeen ei mitään ruokaa eikä juomaa jos joisin ravaisin pissalla monta kertaa yössä 👍 
24 helmi 24 jäseneltä: omenapuu0
Mulla on sellainen aikataulu, että puhelin muistuttaa iltapalasta klo 20. Muutenkin pahasti unihäiriöinen, niin en ota riskiä, että nälkä kolkuttelisi vielä lisäksi, kun muutenkin herään aamuyöstä ennen aikojani. Ruokailut aloitan joskus klon12-13 välillä eli kyllä se sinne 16:een tuntiin loksahtaa. Tänään jännitti miten voimat salilla riittää, kun ruokaikkuna aukesi palkkariin, mutta oikein hyvin jaksoin 💪 Toistaiseksi vaikuttaa siis oikein mukavalta. Huomaan röyhtäileväni, mitä yleensä en tee, mutta lie jotakin kuonahöyryjä 😄 
24 helmi 24 jäseneltä: kriskaja
16 tunnin paasto olisi hyvä en saisi syödä klo.16 jälkeen mitään pitää kokeilla pysyykö siihen kyllä siihenkin tottuu🙄 
24 helmi 24 jäseneltä: omenapuu0

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - kriskaja


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.