Päiväkirja - ccooll, 19 tammi 18

Kello on jo noin ja kaloreita päälle 600kcal syömättä. Onko muilla ongelmana se, ettei kaloreita meinaa kertyä vaikka kuinka syö? Toki tänään oon syöny erityisen vähän, kun heräsin myöhään ja matkustin porukoille. Oon yrittäny miettiä vegaanisia vaihtoehtoja, missä olis kaloreita, mutta ei pelkkää rasvaa (banaani, avokado, pähkinät).

Näytä dieettikalenteri, 19 tammikuuta 2018:
1464 kcal Rasva: 56,77g | Prot: 39,08g | Hh: 185,58g.   Aamiainen: Pakkasmarja 100% Kotimainen Mustikka, Nalle Kaura & Ruis Puuro. Lounas: Subway BBQ Kastike, Subway Valkosipulikastike, Subway Veggie Delite Leipä. Päivällinen: Subway Veggie Delite Leipä, Subway Valkosipulikastike, Subway BBQ Kastike. Välipalat/Muut: Oatly Ikaffe Kauramaito, Avokado, Tomaatit, Keiju Laktoositon Kasvirasvalevite 70%, Pirjon Pakari Porkkanasämpylä. lisää...


Kommentit 
Jos vaan saan syötyä normaalisti, niin ei ole tuota ongelmaa, mutta syönkin rasvapainotteisesti. Jos joutuu syömään ilman rasvaa, tulee kyllä ongelmia saada kalorit kasaan. 
19 tammi 18 jäseneltä: J0hQ
Rasvaa en pelkää, mutta yritän pitää makrot tasoissa. Rasvathan on helpoin tapa lisätä kaloreita, mutta pitäis syödä muutaki ku rasvaa. 😁 
19 tammi 18 jäseneltä: ccooll
Mulla on sekä lounaalla että päivällisellä aina perunaa/bataattia/ohraa/riisiä/pastaa n 200 kalorin edestä. Aamiaisella iso osa kaloreista tulee kaurahiutaleista. Pysyn noilla kylläisenä ja saan kalorit kasaan (ja lisäksi tietty pavut, pähkinät, vihannekset ja hedelmät). Syön aika hiilaripainotteisesti eli jos haluaa painottaa enemmän proteiinia niin vissiin sit papuja ja linssejä, nyhtistä enemmän? Reissatessa tietty omat hankaluutensa on ruokavalio mikä tahansa.  
19 tammi 18 jäseneltä: Pottu72
Noh Paahdetut härkäpavut / soijapavut on tosi hyviä, ei ole lisättyä rasvaa, suolattu on. Oletko kokeillut? Aion ottaa seuraavaan reissuun evääksi ja aiemmin iltaisin täytin kalorit loppuun noilla. Prismassa ei vaan enää ole näkynyt myynnissä, Vegekaupasta ostin viimeksi. 
19 tammi 18 jäseneltä: Pottu72
Pottu syön kans ite aamuisin puuroa, lounaalla ja päivällisellä kokojyvä pastaa, riisiä tai nuudelia ja lisäksi sitten jotain pyöryköitä/pihvejä tai papuka/kikherneitä. Kylläiseksi saisin itseni alle 1300kcal/pv, mutta yritän syödä vähintään 1400, mieluiten mahdollisimman lähelle 1600kcal. Mutta kiitos vinkistä! Nyt leipää avokadolla ja muilla höysteillä iltapalaksi. 😊 
19 tammi 18 jäseneltä: ccooll
Niin ja toki kasviksia tai marjoja syön joka aterialla.  
19 tammi 18 jäseneltä: ccooll
No joo, niin, itsekin joskus söin 1300 kcal ja olin ihan tyytyväinen.. 
19 tammi 18 jäseneltä: Pottu72
mulla saattaa tulla alle 1000kcl reippaasti joinakin päivinä.. sitten vaan oliiviöljyä kehiin.. ja ei ole nälkä ollut..eikä mielitekoja..mutta huomio siihen, että en harrasta aktiivi liikuntaa..säännöllisesti 
19 tammi 18 jäseneltä: Ancaha
Juu täällä kans sama vika, miten saada kalorit täyteen, mutta ilman rasvalla mässäilyä. Mut olen sit ostanut valmiita pakaste/eines kasvis/kviona/ jne pihvejä, mitä nykyään on myynnissä onneksi hyvin. Banaani ollut kans mulla hyvä kaloreiden pelastaja ja saa muutenkin hyvin energiaa siitä. Samoin keitetty muna. Mutta olisin varmaan vieläkin enempi ihmeissäni jos olisin täysin vegaani! Nyt lakto-ovo-lohi kasvissyöjä.  
20 tammi 18 jäseneltä: vappupirkko
Mulla ei ole tuollaista ongelmaa, päinvastoin, joutuu jarruttelemaan ettei söisi liikaa ja nälkä on. Tuntuu että mitään ei saisi syödä ja silti kalorit paukkuu. Aamiaista en voi syödä ollenkaan muuten tulisi liikaa kaloreita. Vegaani olen ja harrastan liikuntaa reippaahkosti. Tässä yksi vinkki hyvästä vähärasvaisesta mutta proteiinipitoisesta ruoasta, itse jätin jauhot pois, käytin kauramaitoa ja lisäsin paprikasuikaleita, maissia ja mausteita muistaakseni cajunmaustetta ja basilikaa. Annoksessa rasvaa 5 g ja proteiinia 25 g. https://vegesun.com/spagetti-bolognese-kastike-herneproteiinista/ Katsoin hieman ruokapäiväkirjaasi, ja aika paljon valmistuotteita näytti olevan. Itsekin niitä tietyssä elämänvaiheessa käytin paljon, mutta nyt olen palannut kokkailemaan enempi vaikka se vie aikaa enkä millään tykkäisi. Suosittelen tutustumaan kuivattuihin linsseihin ja erilaisiin papuihin, niihin löytyy kevyitä reseptejä. Esim. linssistä saa herkullisia sosekeittoja ja vaikkapa bolognesekastiketta, viimeisin herkkuni oli etiopialainen linssipata. Pavuista saa herkullisia patoja, omia suosikkeja on kidneypapu ja kikherne. Keitän papuja isomman määrän kerralla ja laitan osan pakkaseen. Laitan myös patoja ja keittoja annoksina pakkaseen niin sieltä on helppo ottaa. Kikhernejauhosta saa muuten munakkaan, mutta en nyt tiedä sen ravintoarvoja, pitäisi ihan tehdä pitkästä aikaa. Hummuskin on parasta itse tehtynä alusta lähtien, itse yritän leivän päälliset korvata nyt itsetehdyillä levitteillä. En kyllä ole mikään keittiöhirmu, kuten sanoin en pidä kokkailusta. Nyt minulla on iso kasa vegaanisia proteiinijauheita ja patukoita ja tulee korvattua esim. lounas marja-proteiinismoothiella. 
20 tammi 18 jäseneltä: Repis
Ahaa, ei näy tuo linkki. Spagetti bolognese löytyy Vegesunin sivuilta, herneproteiinirouhe on siis kyseessä.  
20 tammi 18 jäseneltä: Repis
Repis, paljonko sun kaloritavoite on per vrk? 
20 tammi 18 jäseneltä: J0hQ
Oikeastaan enemmän seuraan miinuskaloreita, tavoitteena ehkä keskiarvoin 500-800 miinuskaloria päivässä. Päivätavoitteeksi olen laittanut 1700 mutta käytännössä tämä vaihtelee.  
20 tammi 18 jäseneltä: Repis

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - ccooll


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.