Päiväkirja - pinkbabyelephant, 25 helmi 18

pitkästä aikaa merkkailin päivän ruuat ylös, ihan mielenkiinnosta. pätkäpaastoilulla ja vegaaniruokavaliolla mennään. jotenkin kauhistuin rasvan määrästä (n. 46g päivän vikan aterian kirjaamisen jälkeen) ja ehkä vähän myös hiilareiden määrästä (n. 180g). salimimminä protskun määrä ei juuri muuta kuin ilahduttanut 😁 mutta miten on, mitä normaaliruokavaliota noudattavalle painonpudottajalle suositellaan rasvan ja hiilarin määräksi g/kg päivässä?

Näytä dieettikalenteri, 25 helmikuuta 2018:
1538 kcal Rasva: 43,73g | Prot: 84,86g | Hh: 189,81g.   Aamiainen: Kaslink Kauravälipala Mansikka, Myprotein Soijaproteiini, Puhdistamo Chia-Siemenet, Valio Sokeriton Mehukeitto, Elovena Kaurahiutale. Lounas: Sipulit, Valkosipuli, Flora Laktoositon Margariini, Rainbow Rusinat, Mandariini, Lidl Hapankorppu, Eldorado Extra Neitsyt Oliiviöljy, Pirkka Ohuet Vihreät Pavut, Tomaatit, Paprika (Punainen), So Fine Tofu Maustamaton. Päivällinen: Elovena Välipalakeksi Kaura-Puolukka. Välipalat/Muut: Omenat, Maitokahvi. lisää...

6 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Nyt heitit pahan, kun itse noudatan toisenlaista ruokavaliota mutta määriin vaikuttaa myös että treenaatko ja kuinka paljon ja millaista treeniä vedät. ;) 
25 helmi 18 jäseneltä: chili233
Pottu72 varmaan ainakin osaa sanoa, en muista kun eivät myöskään ns koske mua. 
25 helmi 18 jäseneltä: J0hQ
Tai Pottu72 ainakin just jonnekin ketjuun noita prosenttimääriä kirjoitteli. 
25 helmi 18 jäseneltä: J0hQ
Tietty herää kysymys, että mitä sä sit söisit, jollet rasvaa ja hiilaria proden lisäksi? 🤔 
25 helmi 18 jäseneltä: J0hQ
JohQ, totta tuokin 😅 täytynee perehtyä asiaan paremmin vanhan kunnon Googlen avulla 
25 helmi 18 jäseneltä: pinkbabyelephant
Ravitsemussuosituksen mukainen määrä on 10-20%:a energiasta proteiinista. Jos syö 1500kcal päivässä niin grammoina se olisi välillä 37.5 g - 75 g , luulisi suositusten pitävän sisällään kohtuullisen lihaskuntoharjoittelunkin. Mä en juurikaan treenaa mutta usein kuullut ton että gramma jokaiselle tavoitepainokilolle se ei varmaan huono sekään. Täytyy toisaalta muistaa että näitä ei ole suosituksia tarkoitettu kuin suuntaa antaviksi ohjeiksi, ei niin tarkkaan tarkoitus seurata. Itse seuraan että tulee 50 g täyteen eli 13%a. Ehkä lisäät jotain proteiinijauhetta jos tuntuu ettei muuten tule tarpeeksi? 
25 helmi 18 jäseneltä: Pottu72
Rasvan saantisuositus on 25-40%a eli 1500kcal päiväsaannilla 42-67g. Pitävät sisällään myös laihduttajan energiaravintoainetarpeen nämä suositukset ymmärtääkseni. 
25 helmi 18 jäseneltä: Pottu72
kiitos Pottu72! tuo about-tavoitepainon mukainen grammamäärä kuulostaa helpolta ja järkevältä. tiedän stressaavani turhaan rasvoista, kaloreista yms. mutta vanhoista tavoista on hankala päästä kokonaan irti. näistä neuvoista ehkä hieman mielenrauhaa ja ohjenuoraa jatkoon ☺️ 
25 helmi 18 jäseneltä: pinkbabyelephant
Vhh-puolella ”minimi” on tuo tavoitepainon verran proteiinia grammoina. Eli 1-1,2g per tavoitapainokilo ns kaikille ja jopa 2g per tavoitepainokilo jos treenaa. 
25 helmi 18 jäseneltä: J0hQ
joo, ruokaahan sitä syödään eikä makroja tai kaloreita 🤣 Tykkään kyllä tarkkailla esim että rasvaa ei ole liian vähän/liikaa ja tietysti että (kasvi)proteiineja tulisi riittävästi ja monipuolisesti.  
25 helmi 18 jäseneltä: Pottu72
Miten pätkäpaastoilet? Itsekin olen vegaani. 
26 helmi 18 jäseneltä: Taraia
Taraia, pätkäpaastoilen aina kun päivärytmi salii, eli yleensä ainakin viikonloput, ja yleensä sen 14-16h kerralla. ruokailut ovat tuolloin suurinpiirtein seuraavasti: lämmin aamupala ennen puoltapäivää, 12-15 välillä lounas ja ennen klo 18 päivällinen. Iltanapostelu ja muu turha herkuttelu jäänyt, kun saa aterioilla oikeasti vatsan täyteen ja vikan ruuan jälkeen nälkä vasta seuraavana aamuna kunnolla nälkä. toki vaatii alkuun hieman totuttelua. 
26 helmi 18 jäseneltä: pinkbabyelephant
Mäkin syön yleensä kolmella aterialla kaikki päivän kalorit. Voisin kokeilla tuota pätkäpaastoa. Tarkoittaisi, että söisin aamupalan vasta paljon myöhemmin kuin nykyään. Nyt kun olen vasta alkanut laskea kaloreita pitkän tauon jälkeen, en halua mennä nälkäisenä nukkumaan, mutta ehkä jonkin ajan päästä. 
26 helmi 18 jäseneltä: Taraia

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - pinkbabyelephant


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.