Päiväkirja - VIV3KA, 13 huhti 18

Onko täällä muita närästyksestä kärsiviä? Mulla tulee ja menee silleen kausiluonteisesti, mutta viimeiset kaksi viikkoa on ollut tosi pahoja. Esim. eilen heräsin alkuyöstä närästykseen vaikka olin syönyt iltapalaksi banaanin ja cashewpähkinöitä. Tosi turhauttavaa kun ylipainoakaan ei juurikaan ole, en käytä alkoholia ja syön terveellisesti. Mausteita ja sipulia kyllä käytän, mutta ei niitä joka aterialla ole.

Näytä dieettikalenteri, 13 huhtikuuta 2018:
1335 kcal Rasva: 35,11g | Prot: 124,18g | Hh: 124,94g.   Aamiainen: Myllärin Luomu Ruishiutale, K-Menu Rasvaton Raejuusto, Myllyn Paras Kaurahiutale, Pakkasmarja Mustikka. Lounas: Kanamakaronilaatikko. Välipalat/Muut: Vaasan Ruispalat, Baresa Hummus, Kartanon Kalkkunaleike, Ehrmann Rehti & Rasvaton Maitorahka, Star Nutrition Whey-100, Banaanit. lisää...
2433 kcal Harjoitus: Fitbit - 24 tuntia. lisää...


1 - 20 (23)
Kommentit 
täällä yks! mä kärsin ennen kyllä pahemmin, nyt oon oppinut elämäntavoilla hillitsemään. jos menee heti iltapalan syötyään makuulle, närästys on taattu. kannattaa siis syödä iltapala joku vähintään puoli tuntia ennen makuulle menoa. ja itse jouduin pahimmassa vaiheessa karsimaan ihan chilimausteet yms. vahvat sekä sipulin ja paprikan. kaikki rasvainen myös pitää karsia, mutta syöt varmasti muutenkin terveellisesti jo. kannattaa pitää tasaiset ruoka-ajat eikä päästää vatsaa koskaan liian tyhjäksi tai liian täydeksi. sängyn päädyn korotus auttaa joita kuita. somaccia 20mg saa vissiin ihan käsikaupalla apteekista. yllättävätkin ruoka-aineet voi närästää, esim. juuri hedelmät. ei auta kuin etsiä niitä, jotka itsellä sen närästyksen rauhoittaa. mulla esim kaurapuuro, höyrytetyt vihannekset ja keitetyt kananmunat sekä avokado ovat parasta ravintoa silloin, kun närästys on paha. 
13 huhti 18 jäseneltä: karkkikarkki
Toi on harmi juttu tuo närästys: Moni sukulainen ja ystävä kärsii siitä. Siinä suhteessa oon onnenkas kun olevan valkosipulin ja chilin suurkäyttäjä. Auttaako teille nuo närästyslääkkeet? 
13 huhti 18 jäseneltä: chili233
Banaani ja ruisleipä on pahoja... 
13 huhti 18 jäseneltä: rinne.mikael
Mä kun olin ollut siinä uskossa että banaani nimenomaan ois vatsaystävällinen! Syön iltapalan yleensä noin tunnin ennen makuulle menoa. Kaikissa närästyksen välttely -ohjeissa sanotaan tosta rasvan käytöstä, niin kuinka paljon sitä pitäisi välttää? Mun GDA on 1800kcal josta 30% on rasvaa, koska haluan saada tarpeeksi hyviä rasvoja. Onko tämä määrä pahaksi vatsalle? Rakastan sipulia, valkosipulia ja chiliä, mutta pitänee nyt kokeilla olla hetki ilman jos siitä olisi apua.  
13 huhti 18 jäseneltä: VIV3KA
Mua närästää vain tietyt ruuat: lohi, kalaöljykapselit, kananmunat, grillimakkarat ja kaikki, minkä valmistamisessa on käytetty jotain viiniä. Pahimman närästyskohtauksen ikinä laukaisi savustettu lohi jonkun riisin kanssa, kun sen riisin valmistamisessa oli käytetty jotain viiniä.  
13 huhti 18 jäseneltä: usk@
Unohdin mainita maapähkinävoin. Jos sitä menee syömään etes lusikallisen sellaisenaan, aivan varmasti kohta närästää. Vaikutus ei oo ihan yhtä paha, jos sitä syö muun ruuan kanssa. 
13 huhti 18 jäseneltä: usk@
✋ ilmoittaudun kanssa. Välillä elämä on yhtä helvettiä närästyksen kanssa mutta onneks olen saanut lääkityksen siihen. Kun sain painoa pois olo helpottui mutta painon lisääntymisen myötä myös närästys tuli takaisin.  
13 huhti 18 jäseneltä: Suvi-Tuulia
usk@ tällä viikolla en ole syönyt noista kun kananmunaa. Mutta kai nää on tosi yksilöllisiä juttuja, koska siitä oon satavarma että esim. maapähkinävoi ja lohi ei aiheuta mulle oireita. Söin muuten äsken rahkan seassa banaanin ja taas polttelee vietävästi. Eli banaani jää nyt kyllä tauolle! 
13 huhti 18 jäseneltä: VIV3KA
Närästystä aiheuttaa mustapippuri. Ja se korvennus on jotakin aivan älytöntä tuskaa. Tämäkin tulee ja menee. 
13 huhti 18 jäseneltä: japolarhe
Suvi-Tuulia hienoa, että olet saanut lääkityksen! Mäkin olen ollut siinä uskossa että laihtumisen pitäisi helpottaa oireita, ja jonkun aikaa vaikuttikin siltä. Oon alle kahden kilon päässä normaalista BMI:stä niin alkaa tässä vähän huolettaa että onkohan mulla joku toiminnallinen vika siinä läpässä joka tota hommaa säätelee. 
13 huhti 18 jäseneltä: VIV3KA
Hahhah tästä kun tekisi listan mitkä kaikki ruoka-aineet närästää ketäkin niin ei jäisi kyllä mitään syötävää! :D Japolarhe millä oot korvannut mustapippurin sitten? 
13 huhti 18 jäseneltä: VIV3KA
En oikeastaan millään. Jännä että chiliä voi vetää tulisuus asteista välittämättä. Joku velho osasi kertoa etä närästys aiheutuisi piperiini nimisestä aineesta jota siis nimenkin perysteella pitäisi olla mustassa pippurissa. 
13 huhti 18 jäseneltä: japolarhe
Tuo mustapippuri oli aika yllättävä. En siis normaalisti kärsi minkäänlaisesta närästyksestä, kun oon tottunu välttelemään nuita aikaisemmin luettelemiani ruokia, mutta joskus harvoin tulee syötyä ulkona ja sillon huomaa, ettei mulle sovi liharuuat, kun niitten sulattelu tuntuu kestävän vähintään puoli päivää ja yleensä sillon saattaa jossain vaiheessa närästää, jos oon syöny ihan huolella vaikka jollain brunssilla sekaisin sitä sun tätä. Possunliha taitaa olla lihoista pahin närästyksen aiheuttaja mun tapauksessa. En muista ainakaan, että mikään kasvisruoka ois ikinä närästäny.  
13 huhti 18 jäseneltä: usk@
Ai kauheeta! Tungen mustapippuria joka ruokaan 😬 ja rasvaakin on, ei onneksi mikään ruoka-aine närästä. 
13 huhti 18 jäseneltä: J0hQ
Me ollaan JOhQ tosiaan hippasen onnekkaita. Meitin ruokavalio ei kyl onnistuis jos kovin närästäis! Toivon helpotusta teille kaikille närästäville! :) 
13 huhti 18 jäseneltä: chili233
Juu se on tosi yksilöllistä mikä närästää. itellä kans viini yks ihan pahimmista.. 
13 huhti 18 jäseneltä: karkkikarkki
ja se ei kyllä auta ketään närästyksestä kärsivää että joku tulee sanomaan ettei itse siitä kärsi. sairastan ite keliakiaa ja sillonku se mulla todettiin, kaikki aina kauhisteli että miten pärjään kun en voi syödä sitä ja sitä, että he eivät kyllä pärjäis. kaikkeen tottuu, myös elämään ilman gluteenia tai millon mitäkin närästävää ruoka-ainetta. ihan niinkuin me laihduttajat (toivottavasti) opitaan olemaan ilman sokeria tai rasvaa tai punaista lihaa tai alkoholia tms. tottakai olen onnellinen jokaisen ihmisen puolesta joka tästä todella inhottavasta vaivasta ei kärsi, mutta kunhan tuli mieleen tämä. peace and love kuitenki. ✌❤ 
13 huhti 18 jäseneltä: karkkikarkki
banaani itselläkin yksi pahimmista mikä aiheuttaa.  
13 huhti 18 jäseneltä: Saturnus1985
Minulla närästykseen auttaa samarin hedelmäsuola... ei tarvitse heti syödä rennietä tms. 
13 huhti 18 jäseneltä: jascuel
Karkkikarkki: ei ollut tarkoitus loukata vaan myötäelää, pahoittelen. Itsellä vaikea atooppinen ekseema johtuen mm. pahiten vilja-allergiasta. On joskus viikkoja etten kehtaa lähteä muualle kun lähikauppaan, koska tuntevat minut siellä eivätkä kauhistele kun naama on aivan ruvella. 
13 huhti 18 jäseneltä: chili233

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - VIV3KA


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.