Päiväkirja - VIV3KA, 09 tammi 19

Lopetin jossain vaiheessa syksyllä kalorein kirjaamisen tänne katsoakseni sujuisiko syöminen omalla järkeilyllä. Olin jo aikaisemmin syksyllä nostanut GDA:ta pimahdettuani totaalisesti jatkuvaan nälkään. Paino pysyi tasaisena ja marraskuun kehonkoostumusmittauksen mukaan lihasmassaa oli tullut huimasti lisää. Oli ihanaa treenata kun ei ollut nälkä - kehitys kuntosalilla oli huomattavasti nopeampaa kuin miinuskaloreilla. Joulukuussa meni sitten syömiset ihan mahdottomiksi, oli niin paljon kaikkia juhlia ja ulkonasyömisiä, että tuli arkiruokailuunkin vähän sellainen että kun jo kerran on näin pielessä niin mitäs tässä edes yrittää. Koko joulukuun jatkuneesta hervottomasta syömisestä sitten tuli odotetustikin muutama kilo.
Rupesin nyt sitten taas kirjaamaan syömisiä ylös tänne ajatuksena syödä lepopäivinä 2000 kcal ja treenipäivinä 2200 kcal. Mutta tämä nälkä! Vähän mietityttää onko tämä hirveä näläntunne oikeasti mun korvien välissä vai missä on vika? Oman järkeilyn mukaan 158 cm pitkän naisen pitäisi noilla kaloreilla selvitä varsin hyvin.

Näytä dieettikalenteri, 09 tammikuuta 2019:
2272 kcal Rasva: 59,01g | Prot: 162,93g | Hh: 265,96g.   Aamiainen: Pirkka Kaurahiutale, Pakkasmarja Puolukka, Banaanit, Pakkasmarja Mustikka, Arla Lempi Maitorahka. Lounas: Oliiviöljy, Rainbow Mansikka-Vadelmarahka, Valio AB Piimä, Oivariini Oivariini, Vaasan Koulunäkki, GoGreen Papumix, Lehtisalaatti Valikoiduilla Kasviksilla (myös Tomaatit ja/tai Porkkanat), Kypsennetty Lohi. Päivällinen: Tomaatit, Soijarouhemakaronilaatikko. Välipalat/Muut: Kartanon Sinappikalkkuna, Baresa Hummus, Appelsiinit, Maitokahvi, Porkkanatuorepuuro, Tuorekurkku (Kuorineen), Porkkanat, Banaanit, Star Nutrition Whey-100, Vaasan Ruispalat Ohut Herkku. lisää...
2667 kcal Harjoitus: Fitbit - 24 tuntia. lisää...

21 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Liikut kyllä paljon, mutta silti... Tarkoittaako tuo gda-homma sitä, että seuraat myös proteiinin määrää? Mulle tulee nälkä jos niitä liian vähän. Ja sitten tosi outo juttu: oon lisännyt hurjasti kasvista, joten syön isoja annoksia, joissa myös tuoretta paljon. Jos jostain syystä en saa esim raasteita tms tarpeeksi lounaalla, iltapäivällä sellainen omituinen nälän oloinen tunne. Joko se on niin, että hampaat haluaa rouskuttaa jotain. Tai sitten elimistö haluaa puuhailla kasvisten kimpussa eikä ole tyydy muuhun ravintoon.  
09 tammi 19 jäseneltä: täti omena
Kyllä se voi hei olla tuo liikkumisen määrä ja kasvanut lihasmassa. Tunnin päivittäinen kävely liukkaudessa ja loskassa muun liikunnan päälle on paljon. Mulla kertyi yhdessä vaiheessa hyötyliikuntaa eri syistä parina viikkona paljon, ja sykemittarin mukaan energian tarve olikin sitten 2400-2600. Se on enemmän kuin normaali n 2300 ja vajetta olisi kertynyt nopeasti liikaa jos en olisi lisännyt syömistä. Nälkä illalla kertoi, että tarvetta oli.  
09 tammi 19 jäseneltä: täti omena
Paino on ennemminkin se, joka kertoo minkä verran ihmisellä on massaa ja millä kaloreilla minkäkin painoinen henkilö pärjää. Ymmärtääkseni esim. 66kg painava 158cm pitkä ja 66kg painava 178cm pitkä kuluttavat saman verran kaloreita, vaikka pituusero on 20cm. Kalorimääräsi kuulostavat siltä, että ehdottomasti noilla tulisi tuon kokoisen henkilön pärjätä (vrt. itse 70-kiloisena koitan syödä lepopäivinä 1800kcal max ja treenipäivinä 2000kcal max). Toki jos lihasta on paljon niin kuluttaa myös enemmän. Nälkään olen kans itse huomannut proteiinin vaikuttavan. Jos aamiaisella syön jotain proteiinipitoista, ei maha kurni ennen lounasaikaa. (Nyt täytyy myös myöntää, että omat protskumäärät tällä hetkellä on liian alhaalla.) Lisäks vihannekset on siitä kivoja, että ne on kevyitä, joten niitä voi syödä kasapäin ja niissä oleva kuitu täyttää vatsaa. Ehkä myös kehosi kestää tottua vähempään ruokamäärään, jos olet ennen syönyt enemmän? 
09 tammi 19 jäseneltä: karkkikarkki
Täti omena: Kyllä, seuraan myös makrojakaumaa. Protskua saan takuuvarmasti tarpeeksi. Syön myös paljon kasviksia, tykkään rouskuttaa niin kuin sinäkin :D Tiedän, että liikunnasta tämä painonhallinta ei ole kiinni. Saan toimistotyöläiseksi tosi hyvin aktiivisuutta arjessa, ja sitä kuuluisaa "treenimotavaatiota" ei tarvitse erikseen etsiä, vaan salille on aina kiva mennä. Karkkikarkki: Proteiinin saannissa vika ei voi olla, sitä on runsaasti joka aterialla. Kuitua tulee päivässä 40-50g. Tottumuskysymys tämä varmasti on, mutta hitto kun tietäisi miten siihen vähempään syömiseen tottuisi. Kärvistelin nälässä viime vuoden tammikuusta pitkälle kesään ja sitten en enää jaksanut. Väsytti, vitutti ja heikotti joka päivä. Silloin alkuvuodesta toki yritin olla liian pienillä kaloreilla (1600 kcal/pvä), mutta vaikka sitten vaihdoin 1800-2000 kcal/pvä, nälkä ei ei vaan talttunut.  
09 tammi 19 jäseneltä: VIV3KA
Hmm. Jos lihasmassaa oli kehonkoostumusmittauksen mukaan tullut huimasti lisää, tarkoittaa se myös sitä, että kulutat enemmän ja tarvitset enemmän energiaa. Voisiko olla, että olet jo niin lihaksikas ettei tuokaan kalorimäärä riitä energiaksesi? 
09 tammi 19 jäseneltä: karkkikarkki
En usko, että sillä olisi niin valtaisa merkitys, vaikka tietysti lihasmassan lisäys lisää myös energiankulutusta. Ehkä mä vaan olen maailmankaikkeuden surkein kestämään nälkää :D Varmaan kokeilen mennä nyt muutaman viikon tällä 2000/2200 GDA:lla ja katson tottuuko nälkään yhtään tällä erää, ja jos treeni alkaa pahasti tökkiä niin sitten nostan vähäsen ja seuraan taas joitakin viikkoja laskeeko paino ja helpottaako nälkä jos söisi vaikka 2200/2400 GDA:lla.  
09 tammi 19 jäseneltä: VIV3KA
Jos nälkä tuntuu rinnan alapuolella, on se oikeaa nälkää. Jos rinnan yläpuolella, se on mieliteko. Nämä olis hyvä erottaa toisistaan. Oikeassa nälässä ei kannata kärvistellä jos kuluttaakin paljon energiaa. 
09 tammi 19 jäseneltä: pekkis61
Tuollaista vinkkiä en ollutkaan aikaisemmin kuullut, Pekkis61! Mun tapauksessa kyse on ihan sellaisesta koko keskikroppaa vääntävästä nälästä. Rupesin tässä miettimään, että onnistuvatko jotkut laihduttamaan ilman sietämätöntä nälkää sinne normaalipainoon asti? Omasa projektissa ensimmäiset 10-15 kg lähti silleen kohtalaisen kivuttomasti, en kokenut kärsiväni. Sen jälkeen onkin ollut tosi vaikeaa :D 
09 tammi 19 jäseneltä: VIV3KA
Kyllä mulla on ainakin järkyttävä nälkä sali ja juoksupäivien jälkeen. Vaikka olisi syönyt reilusti ylikin. Eilen oli sellanen reipas kolmen tuhannen kalorin päivä ja piti nousta sängystä vielä ennen unta syömään. Myös tänään töissä oli hervoton nälkä. Naiskolleega lähti myös hakemaan lisätäydennystä omaan satsiin. Oli ollut jalka ja selkäpäivä 😂. Kun lihasekonomia parantuu se käyttää kaiken mitä sille annetaan 
09 tammi 19 jäseneltä: japolarhe
Eilen oli just tollanen 3k-päivä kuntonyrkkeilyn ja vielä vähän normaalia runsaamman kävelyn takia. Vaihtelee vaan tosi paljon toi kulutus. Ei treenipäivänä se on mulla 2200-2300, mutta sitten esimerkiksi viime viikolla kun olin kipeänä ja makasin kotona, niin huonoimmillaan 1600. Koen kauhean vaikeaksi syömisten ajoittamiset kulutuspiikkejä (tai laskuja) varten.  
09 tammi 19 jäseneltä: VIV3KA
Kyllähän se tietysti pikkusen etukäteissuunnittelua vaatii tuollainen dynaaminen tai pitäiskö sanoa progressiivinen syöminen. Haasteellista siitä tekee jos ei tiedä viikkoaan etukäteen. Mä syön yksinkertaisesti lepo tai välipäivinä vaan kevyemmin. Ihan löysin rantein. Kyllä se alkaa sitten jossain välissä sujua.  
09 tammi 19 jäseneltä: japolarhe
VIV3KA: joskus nuorena laihdutin nälässä. Ei ikinä enää. Nyt 9 kk:ssa - 14 kg eli normaalipainon puolelle syömällä hyvin. Ei yhtään nälässä paitsi just ennen ruoka-aikaa. Ja illalla jos on liikkunut paljon eikä syönyt tarpeeksi. Jos sulla on ihan vatsaa vääntävä nälkä, niin meneekö se pois jos otat esim. rahkan + kuivattuja marjoja välipalaksi? Ateriat 3 ja välipalat 2 kertaa päivässä.  
09 tammi 19 jäseneltä: täti omena
Hhmm okei. Hienoa, että olet löytänyt sulle noin toimivan tavan, toivottavasti mäkin vielä joskus! Syön kyllä viisi kertaa päivässä ja salipäivänä vetäsen näiden lisäksi vielä heti treenin perään heraproteiinin ja banaanin. Teen yleensä seuraavan päivän välipalatkin valmiiksi rasioihin, niin ei tarvi nälkäisenä väsätä niitä eikä tule lisättyä niihin mitään mielitekoja. Rahka ei oikein uppoa kuin jossain smoothien seassa. 
09 tammi 19 jäseneltä: VIV3KA
Sä teet kyllä kaiken niin oikein ja fiksusti kuin vain voi. Onkohan esim 3k:n kulutuksen päivinä vaan 2200 kcl liian vähän? Jos se laukaisee sen nälkähormonin erittymisen. Oli taannoin lyhyt juttu hs:ssä, että se voi selittää osaltaan, miksi laihduttajat lihovat.  
10 tammi 19 jäseneltä: täti omena

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - VIV3KA


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.