Päiväkirja - callmelaice, 13 touko 19

Mielenterveyskuntoutujana ei ole helppoa. Omakantaa katsoessa on diagnoosia jokalähtöön, lihavuudellekkin omansa, jopa muutama eri.
On diagnoosia syömishöiriöstä, lihavuudesta, mt-häiriöstä, fyysisistä sairauksista.

Vatsakaan ei meinaa toimia oikein,
Hormonit ei toimi oikein,
Aivokemiat ei toimi oikein.

Yritä tässä sitten rakentaa parempaa elämää ja syödä paremmin, liikkua paremmin ja nukkua paremmin. Väsyttää jo valmiiksi niin perkuleesti.
Noh, kyllähän oikeanlainen ravinto, uni ja liikunta auttaa, mutta jos Aivokemiat ja hormonit (pcos) ei toimi, ne vaan ei toimi. Toki ruokavaliohoito olisi erittäin tärkeässä asemassa näissäkin jos ehtisi ja jaksaisi ottaa selvää.

Tietoa on, älykkyyttä ei puutu. Jaksamista puuttuu. Ja rohkeutta.

Koko elämänsä on turruttanut itsensä syömällä, on vaikea keksiä pahaan oloon, tylsyyteen, ahdistukseen ja turhautuneisuuteen muutakin kuin ruokaa.

Onko kenelläkään kokemuksia aivojen ja hormonien epätasapainon hoidosta ruokavaliolla?

Näytä dieettikalenteri, 13 toukokuuta 2019:
515 kcal Rasva: 25,44g | Prot: 18,28g | Hh: 52,12g.   Aamiainen: Rainbow Esipaistetut Ranskalaiset Sämpylät, Tuorekurkku (Kuorineen), Kotimaista Kermajuusto, Snellman Kotimainen Meetvursti, Flora Kulta. lisää...
2572 kcal Harjoitus: Google Fit - 24 tuntia. lisää...

21 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Tsemppiä!  
12 touko 19 jäseneltä: satuli78
Ei ole kokemusta, mutta tuli mieleen Kaisa Jaakkolan 'Hyvän olon hormonidieetti'- kirja. ei ole kyseessä dieetti kuitenkaan, vaan siinä on hyvää tietoa hormonien vaikutuksesta kehoon kaikella tavalla. Jos osaat hyvin englantia, niin netistä saattaisi löytyä mielenkiintoista tietoa. Luontaistuotekaupoissa saattaa olla myös asiantuntevaa porukkaa töissä. Esim. Vaasassa Ekosopissa omistaja itse on homeopaatti, ja osaa neuvoa minkälaisia luontaistuotteita mihinkäkin vaivaan tarvitsee. 😊 Valoa ja voimia sulle 😊 
13 touko 19 jäseneltä: Saaroliak
Hormoonit tarvitsevat proteiinieja ja rasvoja, ei niinkään hiilareita. Sillä se painokin alkaa laskemaan. Eli kannattaa ainakin kokeilla hiilareiden vähentämistä. Kaliumin lisääminen ruokavalioon tasapainottaa insuliinia, joka myös edistää laihtumista ja laskee tulehdusarvoja. 
13 touko 19 jäseneltä: mikapeltokorpi
Mikapeltokorven kanssa eri mieltä, jos kyseessä on pääasiassa PCOS. Mulla on PCOS ja toimiva dieetti, joten luulen, että tiedän asiasta jotain ;) PCOSssä sokeriaineenvaihdunta on sekaisin ja tarvitset kuitua hidastamaan sokerin tuhotöitä kropassasi. Vaihda ainakin nämä: aamupalaksi kaurapuuro (mulla riittää jo tämä pitämään asiat melko kuosissa) jugurteiksi ja mehukeitoiksi hyvin sarjan juttuja (Juustoportti). Paljon vihanneksia esim kukkakaali ja porkkanaa naposteltaviksi. Leivässä ravintokuitu yli 7 (pussin kyljestä näet määrät). Kun hankit nämä kotiisi, olet jo hyvällä tiellä :) Painon pudotukseen meikäläiset tarvii ylimääräistä energiaa enemmän kuin muut, mutta noilla tilanne ainakin tasoittuu. Sit jos jaksat alkaa ihan kunnolla hommiin, voin kertoa, miten ite oon saanut 40kg pois... 
13 touko 19 jäseneltä: tuittu81
Oon meinannu kirjoittaa tänne vähän samankaltaista aloitusta, mutten ole jaksanut vielä keskittyä. Mulla myös mt-ongelmia ja PCOS. Aloitin terolut-hoidon, sen myötä sain ihan mahdottomat pms-oireet ja mielihalut kuriin. Voi kun jaksaisin kirjoittaa lisää.. nyt en enempiä mutta ehkä toiste. 
13 touko 19 jäseneltä: Maikki1
Mulla on todettu PCOS 15 vuotta sitten (olin tuolloin normaalipainoinen urheilija). Aika paljon on vaatinut opettelua, tutkimista ja lääkekokeiluja. Mikään lääkehoito ei ole omalla kohdalla toiminut mutta oon kuullut että monella auttanut! Pahimmat kipua ja turvotusta aiheuttavat triggerit: punainen liha, kana, prosessoidut lihajalosteet, eläinperäiset rasvat, margariini, juustot, kukka- ja parsakaali, maito, kerma, lisätty sokeri, pavut, perinteinen rahka, vichyt, kaikki valmisruoat pakasteranskalaisista lähtien. Erityisen hyviä juttuja mm.: kala, tofu, katkaravut, kasvikset, hedelmät, marjat, hapatetut maitotuotteet (skyr, kefir, viili, maustamaton rasvaton jugu), soijarahka, soijakerma, yrtit, ruisleipä, hapankorput, täysjyvätuotteet, kaura, linssit, siemenet, pähkinät, kikherneet, kauramaidot, omenaviinietikka, vihreä tee, kahvi. Rasvaiset ruoat on pahimpia. Paljon proteiinia ja hyviä hiilareita ja rajoitetusti hyviä rasvoja, niin pysyy hormonitoiminta tasapainoisena. Jotkut ruoat on pahempia kuin toiset kierron tietyissä vaiheissa (oma kierto vaihtelee 20-80 päivän välillä). Liikunta ja lihasmassan kasvattaminen on auttanut huomattavasti. Näin siis itsellä, ei varmastikaan sovi kaikille 😊 
13 touko 19 jäseneltä: Manjaana
Manjaana ja Tuittu tietää ja tuntee tätä aihepiiriä. Mä tuun huitomaan asiaa enempää tuntematta toisesta näkökulmasta. Tuo sun tilanne vaikuttaa tosi uuvuttavalta ja joku voisi jopa toivonsa menettää. Sinä onneksi et. Kaisa Jaakkola lähestyy kehon (epä) tasapainotilaa mielestäni hedelmällisesti kirjassaan Hormonidieetti (kirjan nimi saattaa johtaa harhaan, kuten edellä kommentoitiin). Voisiko olla hyvä lukaista se innostuksen ja tiedon lähteeksi? Sillä välin vaan rima tarpeeksi matalalla ja pieniä, hyviä mikromuutoksia. Nimittäin jos vaatii itseltään, että yhdessä rysäyksessä tänään liikkumiset, syömiset ja nukkumiset kuntoon, ei voi kuin epäonnistua tai uupua. Pienet hyvinvointia tukevat valinnat johtaa sellaiseen onnistumisen spiraaliin (esim hyvä syöminen helpottaa nukkumista - > levänneenä on helpompaa tehdä hyviä valintoja). Mutta miten löytää se oma tapa päästä alkuun, siinäpä kysymys. Kun sellaisia tapoja on niin monia. Paljon tsemppiä!  
13 touko 19 jäseneltä: täti omena
Komppaan täti omenaa. Niillä pienillä muutoksilla alkuun omista lähtökohdista. Mt-taustaa itsellänikin. Terveemmät syömistavat ja liikunnan opettelu on ottanut aikaa mutta on kannattanut, mielen itsehoidossa ollut ihan ykkösasioita.  
13 touko 19 jäseneltä: ritulissu
Niin, pitääkin aina välillä muistuttaa, että ketogeeninen dietti ei ole Atkins/paleo/carnivore. Ainakaan itsellä; tomaattia, kurkkua ja salaattia menee yhteensä 2-3 litraa päivässä. Manjaanan listalta laskisin pois lähinnä soija- ja viljatuotteet (satunnaista ruisleipäviipaletta lukuunottamatta). Ulkomailla aika moni vannoo (tällaisen) ketogeenisen dieetin nimeen myös PCOS:n kohdalla.  
13 touko 19 jäseneltä: mikapeltokorpi
Niin. Joillekin ketogeeninen ruokavalio toimii. Itselläni se pahensi tilannetta. Minä nimenomaan tarvitsen ne viljatuotteet (täysjyvä-ei pullaa ;) Ja arvelen sen liittyvän juuri pcos:n sokerimuutoksiin. Ulkomaillahan niillä ei yhtä hyviä täysjyviä ole, kuin täällä meillä, joten varmaan siksi sitä mainostavat siellä. Toisaalta tuntuu, että tuota protskudieettiä kaupataan kaikkeen, eikä muita vaihtoehtoja ole. Suututinpa siskonikin, kun olen laihtunut ”väärin”, eli täysjyvällä : D Lopulta jokaisen on tunnusteltava oma kroppansa. Pcos:n kanssa helpoin paikka aloittaa on ehkä kuitenkin ihan yleiset terveyssuositukset. Jos ne eivät toimi, sitten voi kokeilla muuta. 
13 touko 19 jäseneltä: tuittu81
Miten ihana yllätys oli monet monet kommentit! Paljon vinkkejä ja ajatuksia tuli. Omaa kehoani tuntien en siedä -sokeria, liikaa rasvaa, palkokasveja, nopeita hiilihydraatteja (peruna, vehnä, riisi, pasta - ei edes täysjyvä...), paras leipä vatsalle on kauraleipä, maitoa. Hassua on myös se, että vatsa ei siedä kaurapuuroa tai neljän viljan puuroa tms. Oivallista oöidi, kun vielä kuuntelisin kehoani 🙄 
13 touko 19 jäseneltä: callmelaice
Pystyn niin samaistumaan sun tilanteeseen! Omalla kohdalla tuntui, että kaikki kulminoitui ruokailuun ja sen hallitsemattomuuteen, joka taas synnytti lisää tuskaa ja ahdistusta. En sen enempää ota lääketieteellistä kantaa tilanteeseesi, mutta hurjasti voimia ja tsemppiä sulle! Se että otat asian puheeksi on jo askel kohti parempaa huomista ✌️ 
14 touko 19 jäseneltä: karninen
tsemppiä 
14 touko 19 jäseneltä: petri s

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - callmelaice


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.