Päiväkirja - Riqnna, 22 heinä 22

Projekti paussilla, kun olen kärsinyt viime viikot sappivaivoista ja tänään tulikin päätös pääsystä sappirakon leikkausjonoon. Edellinen sappikohtaus tukki sappitiehyen ja maksa-arvot oli taivaissa. Kohtaukset selvästi lisääntyneet tässä laihtumisen jäljiltä, onpahan kurja sivuhaitta.. Jos täällä muilla löytyy kokemuksia sappivaivoista tai leikkauksesta, niin saa jakaa 🙂

15 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Toivottavasti saat helpotusta vaivoihin, kuulostaa kurjalta 
22 heinä 22 jäseneltä: heepoxx
Työkaverille kävi juuri samalla tavalla. Laihtui noin 10 kiloa ja joutui äkisti sappikohtauksen jälkeen leikkaukseen. Ilmeisesti laihdutus provosoi sappikohtaukseen.  
22 heinä 22 jäseneltä: Punainenkuu
Mulla alkoi sappivaivat esikoisen syntymän jälkeen, sappirakko poistettiin. Silloin kohtauksen aiheutti kahvi, kananmuna, omena ja rasvaiset paistetut ruoat. Vieläkin kärsin vatsavaivoista , raskasta ruokaa pitää välttää. Olen aina reagoinut stressiin vatsalla, sukuvika🙄!  
22 heinä 22 jäseneltä: MargitAnneli
Näin kans lueskelin et laihdutus saattaa altistaa sappivaivoille 😕 Mulla alko ekat satunnaiset kipukohtaukset esikoista odottaessa n. 3vuotta sitten, mut viimiset 6kk kohtauksia ollu paljon enemmän. Viime kohtauksen jäljiltä kärsin lähes 2viikkoa pahoinvoinnista, väsymyksestä ja kutinasta kun maksa tosiaan hieman otti itteensä. Esim. p-alat arvo oli 800 kun pitäis naisilla olla alta 35.. 😨 mut koska tukos häippäs itsekseen eikä missään näkyny tulehdusta, niin oon ainakin toistaiseksi kiireettömässä leikkausjonossa. 
23 heinä 22 jäseneltä: Riqnna
Mulla tuli laihdutuskuureista sappivaivoja. Kohtaukset ajoittui selvästi kahteen eri jojotuskertaan, kun pudotin paljon painoa lyhyessä ajassa. Kivuliaita kohtauksia kyllä aiheutti. Leikkaus auttoi 😀. En ole huomannut syömisen puolesta eroa leikkauksen jälkeen. Syön samoja ruokia kuin ennenkin. Itse leikkaus tähystyksellä nukutuksessa ja 4 reijästä ei ole näkyvissä arpia.... sen sijaan jälki jäi saman leikkauksen yhteydessä tulleesta tyrästä, joka operoitiin jälkikäteen...(sappi leikkaus ei kyllä tyrää aiheuttamnut, vaan vatsakalvossa ennestään mahdollisesti repeämä. Epäilivät että leikkauksessa suoliston puhallettu ilma olisi ollut viimeinen isku heikkoon kohtaan) 
23 heinä 22 jäseneltä: naxwax
Minullekin tuli laihdutuksen seurauksena sappikiviä. Tähystyksellä pois ja vaivat jäivät. Tulen aina muistamaan heräämöstä sen tunteen kuin koko kroppa oli kiittänyt, että kivulias sappi oli leikattu pois. Ehdin aika monta järkyttävän kivuliasta kohtausta saamaan, ennenkuin tajuttiin mistä oli kyse. Pahimmat kohtaukset tulivat mausteisesta ruoasta muutaman tunnin viiveellä. Tsemppiä sinulle, onneksi olet menossa leikkaukseen :) 
01 elo 22 jäseneltä: k_soleil

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - Riqnna


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.