Päiväkirja - vainminä, 27 helmi 18

kuinka tärkeä ateria aamupala on teille laihduttamisen suhteen? kyselen, kun en edes muista milloin olisin syönyt viimeksi aamupalaa, ehkä ala-asteella... 😬

5 Kannattajaa    Kannatus   

1 - 20 (21)
Kommentit 
Olen ollut vuosia syömättä tai juomatta arkiaamuina mitään. Vkl sitten myöhäisaamupala. Nyt olen opetellut syömään aamupalaa ja se on nyt kyllä tullut tärkeäksi. Arkisin syön tuorepuuron ja juon kupillisen kahvia. Vkl menee sitten brunssityyliin vähän enemmän ruokaa. 
27 helmi 18 jäseneltä: J0hQ
En osaa sanoa onko vaikuttanut laihduttamiseen 😄 mutta ei tunnu ainakaan haittaavan sitä. 
27 helmi 18 jäseneltä: J0hQ
Pätköpaastoillessani en syönyt siis lainkaan aamupalaa ja ihan hyvin se meni, kunhan siihen tottui. Pienestä pitäen mut on tosin opetettu syömään aamupalaa ja nyt syön taas heti aamulla, kun en enää paastoile. Oon huomannut, että aamupala mulle henk.koht. on aika tärkeä, aamulla nykyään heti herätessä kiljuva nälkä ja koko päivän syömiset menee epäterveelliseks naposteluksi, jos aamupala ei oo kunnollinen.  
28 helmi 18 jäseneltä: kiksu112
Mulle aamupala on päivän tärkein ateria. Päivä ei käynnisty ilman aamupalaa. 
28 helmi 18 jäseneltä: MARJAKJAK
Kyllä se tärkeä on. Rytmittää muun päivän syömiset, illalla ei tule naposteltua kun on tasainen ruokarytmi ja nälkä pysyy loitolla.. 
28 helmi 18 jäseneltä: Maevel
Ei ole mitään merkitystä laihduttamisen kannalta. Kun päivän kokonaisenergiansaanti on pienempi kuin kulutus - laihtuu. 
28 helmi 18 jäseneltä: JuhoJuho
Kroppa on yön jälkeen katabolisessa tilassa, joten aamupalan syömättä jättäminen vain nopeuttaa lihasten palamista rasvan sijaan. Itse en poistu kotoa ilman aamupalaa. Laihtumisen kannalta vain kalorivaje vaikuttaa putoaako paino, mutta syömisellä(ja liikunnalla) voi vaikuttaa onko lähtenyt paino rasva- vai lihaskudosta. Päivän tärkeimmät ateriat aamupala, treenin jälkeinen ateria sekä iltapala. 
28 helmi 18 jäseneltä: e m v
Omasta mielestäni aamupalalla on iso merkitys. Aikaisemmin en juonut aamupalksi kuin kupin kahvia. Nykyään syön pari munaa erinäisten lisukkeiden kanssa (puuro, leipä tms) ja sitä kahvia. Kun olen syönyt aamupalan pysyn kylläisenä ja houkutusten houkuttelevaisuus on pienempi.  
28 helmi 18 jäseneltä: Hekui
todella tärkeä, aamupalalla saa aamun käyntiin ja (korjatkaa jos olen väärässä) ensimmäisen tunnin aikana heräämisestä keho tekee arvion päivän energian saannista, ja jos ei sen tunnin aikana syö niin keho luo virheellisen, suuremman arvion, jolloin päivän aikana nälkä on suurempi ja lihominen on todennäköisempää  
28 helmi 18 jäseneltä: erika_karoliina
Ravitsemusterapeutti on mulle sanonut, että aamupala on siitäkin tärkeä, että aineenvaihdunta lähtee hyvin käyntiin. En aiemmin oo syöny aamupalaa, mutta nyt siitä on tullut tapa ja hyvä tapa onkin. Kun syön säännöllisesti aamusta lähtien niin mieliteot on milteimpä kadonnut kokonaan eikä tule naposteltua tai syötyä turhia välipaloja. 
28 helmi 18 jäseneltä: avrinkc
Jos aamulla syöminen ei oikein uppoa (niinkuin mulla) kannattaa ottaa vaikka joku helppo hedelmä esim. banaani/omena/päärynä tai pilttiä että aineenvaihdunta lähtee käyntiin.  
28 helmi 18 jäseneltä: Suvi-Tuulia
Aamupala voi olla myös eilisen päivällisen jämät, jos ei puuron keittelyyn ole aikaa/intoa. 
28 helmi 18 jäseneltä: LiisaJo
Oi on tärkeää! On ihanaa päästä syömään, mulle se on aamun kohokohta. 😊 
28 helmi 18 jäseneltä: Maikki1
Inhoan syödä aamupalaa 
28 helmi 18 jäseneltä: thindisorder
En selviäis päivästä ilman aamupalaa. 😄 Oon aina tykänny syödä täyttävän aamupalan. 
28 helmi 18 jäseneltä: Hobbitti
Minulla usein ruisleipä kookosrasvassa paistetulla munalla ja kahvi. Ei siis mikään runsas mutta jotain. Tykkään säästää kaloreita iltaan mikä liene ei ole oikeaoppista😞 
28 helmi 18 jäseneltä: ritulissu
Nuoruuden ahmimishäiriö loppui, kun aloin syödä aamupalaa. Sokerit pysyivät tasaisina, joten oli vähemmän makeanhimoa. Nälkä ei siis aamulla ollut, mutta aloin syödä silti. 
28 helmi 18 jäseneltä: Jendelin
Teini-ikäinen tyttäreni alkoi noin vuosi sitten syömään reiluhkon aamupalan. Sanoi makeanhimon kadonneen melkein kokonaan. Myös kouluruoka tuntui maistuvan paremmin . Kun ennen sitä korvattiin jollain hötöllä. Likka pieneni 36 koosta kokoon 34. Ihmetteli kovasti sitä että syömällä fiksusti, pysyykin sutjakassa kunnossa. 
28 helmi 18 jäseneltä: japolarhe
Aineenvaihduntaa ei tarvitse startata mitenkään syömällä, joten se on ihan sama syökö vai ei. Joillain aamupala auttaa vähentämään turhaa napostelua päivällä, joillain taas ei.  
01 maalis 18 jäseneltä: Soijanakki
Itse oon sitä mieltä että aamupala kannattaa syödä mut ei välttämättä tarvii olla runsas amerikkalainen aamiainen 
01 maalis 18 jäseneltä: onkopakkojoseitaho

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - vainminä


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.