Päiväkirja - Heihoi, 13 heinä 18

Eläin-feminismistä Süddeutsche Zeitungissa. Mitä laittaa lautaselle?

Näytä dieettikalenteri, 13 heinäkuuta 2018:
605 kcal Rasva: 27,30g | Prot: 58,16g | Hh: 39,20g.   Aamiainen: Valio Profeel Proteiinipirtelö Appelsiinikaakao. Lounas: Asparagus , Asparagus, Isokari Graavattu Lohisiivu, Pirkka Pecorino Romano, Mushrooms, Radish, Mixed Salad Greens. Välipalat/Muut: Grape Leaves Stuffed with Rice. lisää...

9 Kannattajaa    Kannatus   

1 - 20 (64)
Kommentit 
Totta joka sana, mutta enpä ole koskaan ajatellut asiaa tuolta kantilta. Urokset pääsee "helpommalla", kun ne tapetaan heti kun lihaa on tarpeeksi luiden päällä... 
13 heinä 18 jäseneltä: nagikata
Mikä tossa ydinajatus? En osaa yhtään saksaa. 
13 heinä 18 jäseneltä: J0hQ
Pointti on se, että naaraspuolisia eläimiä pidetään paljon kauemmin vankeudessa, jossa esim. niiden maitoa riistetään kellon ympäri... Kasvissyöjät vähentävät siis vain urospuolisten eläinten kärsimystä. 
13 heinä 18 jäseneltä: nagikata
mutta naaraat saa elää pidemmän elämän popsien hyviä eväksiä 
13 heinä 18 jäseneltä: zenniiii
Ja musta on myös aika väärin että lehmä emolta viedään sen vasikka pois heti kun se on synnynttänyt sen. Vaan koska ”ihmiset tarvitsevat enemmän lehmän maitoa kuin vasikat😂”. Suomessa juodaan enemmän maitoa kun missään muualla ja Suomessa myös esiintyy eniten laktoosi-intoleranssia. Ja sitten nämä ihmiset jotka sanovat ”ostan vain luomu maitoa”. Siinä tapauksessa vasikka saa olla emonsa kanssa noin muutaman kuukauden jonka jälkeen ne erotetaan (minusta vielä kamalempi tapa kuin heti synnytyksen jälkeen). Luomu lehmillä on kumminkin sama tarkoitus tälle maapallolle eli tuottaa maitoa ihmisille ei niitä huvikseen siellä pidetä. Ja loppuun haluan esittää vielä kysymyksen kuinka moni ihminen olisi valmis elämään pienessä häkissä yli 20 h vaan sen kahvimaidon ja raejuuston takia? 
13 heinä 18 jäseneltä: jyylie
Enkä sano näitä asioita siksi että haluan riidan aikaiseksi vaan sen takia koska en halua missään nimessä tukea tätä julmuutta. Aamen🙏🏼😇 
13 heinä 18 jäseneltä: jyylie
Ihan ne tyytyväisiä on vasikat ihmis hoitajaanki ja lehmät jalostettu tuottamaan maitoa yli vasikan tarpeen=jos niitei lypsettäs niin sairastuisivat kun maito pakkautuisi utareisiin. Mutta joo emmä ala riitelemään asiasta. Jokaisella saa olla oma mielipide asioihin ja hyvä niin.  
13 heinä 18 jäseneltä: zenniiii
Nii mutta ei se valio ole niitä lehmiä hommannut sen takia että se voisi auttaa niiden utareita vaan rahan😂 Mutta hei sehän on ihan täysin luonnonmukaista, että lehmiä keinohedelmöitetään niin monen vuoden ajan, kunnes niiden utareet ovat niin tulehtuneet ja, sitten se lehmä on hyödytön ja se lähetetään teurastamoon. Tosi luonnollista hei!! Lehmän luonnollinen elinikä on 20 vuotta, mutta se tapetaan 10 vuoden ikäisenä, koska silloin se on jo hyödytön. Mieltä olisit itse siitä, että sun lapsi vietäis pois vain jotta joku muu vois pumpata susta maitoa? Vaikka niillä olis kuinka kivat hoitajat emoa ei silti korvaa mikään. 
13 heinä 18 jäseneltä: jyylie
Ajattelemme asioista eritavoin. Ne on eläimiä ja niissä monen elanto kiinni. Ei ne utareet kyllä automaattisesti tukehdu naudan iän myötä. Siihen tarvii jonkin tulehduksen aiheuttajan kuten lika tms 
13 heinä 18 jäseneltä: zenniiii
Siis tulehdu 
13 heinä 18 jäseneltä: zenniiii
Tuskin mikään ruokavalio on yksiselitteisen hyvä - siis eläinten, ihmisten, luonnon, maapallon hyvinvoinnin kannalta. Ainoa ehkä, jos omasta pihasta saisi ruuat aina haettua, mutta varmaan siinäkin joku menisi pieleen. Pyrin ostamaan lähiruokaa, eettisesti tuotettua ruokaa ja puhdasta ruokaa aina kun mahdollista. Enemmän kuitenkin painaa se, että saan ruokaa, jolla voin hyvin. Enemmän minua ahdistaa muoviroska, ruokahävikki tai vaikkapa uutiset. 
13 heinä 18 jäseneltä: J0hQ
Ihan oon samaa mieltä johq Tuota muoviasiaa oon kans miettiny 
13 heinä 18 jäseneltä: zenniiii
En tiedä luitko J0hQ vähän aikaa sitten ilmestynyttä uutista veganismista tehokkaimpana keinona vähentää ilmastonmuutosta? Minusta se oli aika yksiselitteinen. Lähiruoka on varmasti myös hyvä asia, mutta faktahan se on, ettei maapallo kestä nykyistä tehomaatauloutta ja lihankulutusta, vaikka ihmiset ovatkin nihkeitä karsimaan omista melko ylellisistä tottumuksistaan. 
13 heinä 18 jäseneltä: anniholt
En oikeastaan seuraa uutisia (viittaan aiempaan kommenttiini), joten en ole tuota lukenut. Oliko siinä siis tutkittu/huomioitu muitakin kuin ruokia? Täytyy lukaista. Vaikka olen kiinnostunut monenlaisista itselle uusista jutuista, en itse koe kasvissyöntiä tai veganismia omaksi jutukseni. On tarpeeksi haastavaa syödä näin enkä tosiaan kaipaa lisähaasteita siihen puoleen.  
13 heinä 18 jäseneltä: J0hQ
Löysin tutkimuksen, jonka mukaan tehokkainta ilmastonmuutoksen kannalta on jättää lapset tekemättä. 🤔 No, sen verran ikää, että enää en lisäänny, mutta nuoremmat voi ottaa tästä koppia. 
13 heinä 18 jäseneltä: J0hQ
3x tehokkaampaa kuin veganismi, olisi luopua auton käytöstä. Myös lentomatkailusta luopuminen on tuplasti tehokkaampaa kuin veganismi. Nyt siis puhutaan hiilidioksidipäästöjen vähentämisestä. Yksi lapsi vähemmän on 60x tehokkaampaa kuin veganismi. 
13 heinä 18 jäseneltä: J0hQ
Linkki vielä: https://www.lunduniversity.lu.se/article/the-four-lifestyle-choices-that-most-reduce-your-carbon-footprint Lundin yliopiston tutkimus viime vuodelta. 
13 heinä 18 jäseneltä: J0hQ
En ole koneen ääressä niin en jaksa tuota juttua rueta puhelimella kaivamaan. Mutta, jotkut tutkijat esimerkiksi ovat sitä mieltä että 51% kasvihuonepäästöistä tulee maatalouden seurauksena, eikä se varmaan ole kenellekään yllätys että kuormitus on korkea. Uutisten seuraamatta jättäminen on itsekunkin henkilökohtainen valinta, mutta toivoisin ettei täälläkään kerrottaisi omia mielipiteitä tosiasioina, varsinkin jos niistä ole oikeaa tietoa. 
13 heinä 18 jäseneltä: anniholt
Pohjimmiltaan kysymys on että millä perusteilla oikeutamme itsellemme toisten eläinlajien hyväksikäytön. Lehmät ovat tuntevia olentoja siinä missä ihmisetkin (tai vaikka kissat ja koirat). Ihmisen ei ole välttämätöntä syödä eläinten lihaa elääkseen terveenä joten oikeutusta ei mielestäni ole.  
13 heinä 18 jäseneltä: Pottu72
anniholt, mihin viittaat, että mielipiteitä kerrotaan tosiasioina? Tämä on keskustelupalsta, jossa kerrotaan omia kokemuksia, mielipiteitä ja näkemyksiä. Ohessa linkki tutkimukseen, johon viittaan. 
13 heinä 18 jäseneltä: J0hQ

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - Heihoi


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.