Päiväkirja - VIV3KA, 17 elo 18

Asiaa FODMAPista. Turhauduin kesällä päivän aikana iltaa kohden kertyvään, pahimmillaan jopa 15 cm:n turvotukseen - vatsanympäryksen ero mitattuna aamulla ja illalla oli mittauspäivinä 10-15 cm. Välillä tuntui oikein että vatsalihaksia venyttää! Tämän lisäksi olo oli tietysti iltaisin varsin kaasuisa.

Olin aikaisemminkin kuullut FODMAPista, mutta sivuuttanut sen koska en halunnut luopua esimerksi rakkaista pavuista. Nyt olo oli kuitenkin niin tukala, että luin muutaman oppaan ja latasin Monashin yliopiston sovelluksen, jolla pääsee näkemään kaikkien mitattujen ruoka-aineiden FODMAP-pitoisuuden. Olen nyt kaksi viikkoa noudattanut melko tiukkaa FODMAP-ruokavaliota, ja ero on kuin yöllä ja päivällä. Kotikeittiössä muutosten tekeminen oli helppoa, mutta ulkona syöminen kyllä aiheuttaa haasteita - valkosipulia ja vehnää kun on oltava joka paikassa :D

Onko täällä muita FODMAPia noudattavia tai sitä harkitsevia? Oletteko onnistuneet pitkällä aikavälillä hillitsemään vatsaoireita?

Näytä dieettikalenteri, 17 elokuuta 2018:
2219 kcal Rasva: 85,72g | Prot: 128,27g | Hh: 225,54g.   Aamiainen: Maitokahvi, Kanelipuuro. Lounas: Findus Uuni- ja Grillikasvikset Parila, Ruohosipuli-lihapullat. Päivällinen: Juustoinen sosekeitto. Välipalat/Muut: Vadelmat, Kotimaista Kaurahiutale, Fazer Iso Pätkis, Salonen Kaura100 Kauraleipä, Appelsiinit, Tonnikalatahna, Maitokahvi, Tomaatit, Tuorekurkku (Kuorineen). lisää...
2596 kcal Harjoitus: Fitbit - 24 tuntia. lisää...

8 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Moi! Kiitos, kun jaoit kokemuksesi. Kiva kuulla, että FODMAP toimii - harkitsen sitä ite kyllä: helmikuusta asti siirryin paljon entistä tietoisempaan ruokavalioon, mm jätin nopeat hiilarit pois, ja erityisesti vehnän, ja huomasin, että voin paljon paremmin - en edes osannut odottaa, että voi olla niin hyvä olo :) palkokasvitkaan mulle ei ilmeisesti kovin hyvin sopii, niin mietin FODMAP:n kokeilua. Asiaa tavallaan jopa helpottaa se, että seuraavat 4 kk vietän vieraassa maassa, ja onhan siinä tolkkua, jos en lähdekään maistelemaan kaikkea vastaantulevaa - kroppa varmasti kiittää. 
17 elo 18 jäseneltä: Shurshun16
Shurshun16, kiva kuulla! Vehnä on mullakin yksi pahimmista, ja sen olin tiennyt jo ennen tätä kokeiluakin. Mutta hyviä uusia ruokakokemuksia sinulle reissuun! :) 
17 elo 18 jäseneltä: VIV3KA
Mä vissiin oon tällainen urvelo kun en koko FODMAP:ista ole ikinä edes kuullut, mutta tän kirjotuksen jälkeen aijon tutkia asiaa! Kiitos tästä 
17 elo 18 jäseneltä: JENSW79
JENSW79, hahah et ole urvelo! :D Googlaamalla löytyy kattavasti tietoa, mutta joistain ruoka-aineista on jokseenkin ristiriitaista tietoa monissa blogeissa, eli viime kädessä kannattaa luottaa tuohon Monashin yliopiston appiin jos päätyy kyseistä ruokavaliota kokeilemaan :) 
17 elo 18 jäseneltä: VIV3KA
Hienoa, että olet saanut tuon avulla helpotuksen oireisiin 🤗 
17 elo 18 jäseneltä: J0hQ
Mä noudatan fodmap ruokavaliota ibs takia. Toimii todella ja nykyään olen voinut palauttaa osan ruoka-aineista takaisin kohtuullisina annoksina, se kuuluukin koko ruokavalion ajatukseen. Huonoina aikoina sitten taas rajoitetaan. Sipulit mulla ehdoton nou nou kokoaikaisesti. Itsellä taisi mennä ihan viikossa parissa pahimmat oireet (kipuili ja paha turvotus). 
17 elo 18 jäseneltä: Kainell
Ibs oireet helpotti, kun aloitin 16:8 pätkäpaaston! Suolisto saa levätä 16h ja sen 8 tunnin aikana syön 1500kcal (laihiksella). En syö punaista lihaa, koska se ei mulla sulla. Maitotuotteet laktoosittomia ja minimissä. Syön gluteenittomasti. Paljon kasviksia, salaatteja ja helposti sulavaa ruokaa. Ero on kuin heinäkuulla ja tammikuulla!! Nyt pystyn käyttämään mausteseoksissa olevia sipuleita 💪🏼 
17 elo 18 jäseneltä: NiinaAu

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - VIV3KA


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.