Päiväkirja - laurazki, 30 huhti 20

Voiko liikunta lihottaa? Mulla alkaa olla ahdistus päällä. Olen aloitellut hölkkälenkit ja edistynyt niissä tosi hyvin. Samalla paino on alkanut nousta. Olen yrittänyt syödä intuitiivisemmin ja lopettaa kalorinkyttäyksen, mutta painonnousu saa aikaan paniikkia. Eilisen kalorit lätkin illalla tänne ja 21 kaloria alle tavoitteen jäin. Eli ei pitäisi olla kiinni syömisistäkään.. Toki herkkuja on mennyt nytkään enemmän kuin aikaisemmin.. Ääh. Kohtalotovereita?

Näytä dieettikalenteri, 30 huhtikuuta 2020:
2973 kcal Rasva: 103,50g | Prot: 84,99g | Hh: 367,31g.   Aamiainen: Valio Kahvikerma, Rainbow Rasvaton Raejuusto 0,2%, Myllyn Paras Kaurapuuro, Valio Sokeriton Mehukeitto. Lounas:  Parmesanjuusto (Kova), Felix Tomaatti-Chili Salaattikastike, Oliivit (Vihreä),  Lehtisalaatti Valikoiduilla Kasviksilla (myös Tomaatit ja/tai Porkkanat), Pastaa Vihanneksilla. Päivällinen:  Soijarouhe bolognese,  Oliivit (Vihreä), Felix Salaatinkastike,  Lehtisalaatti Valikoiduilla Kasviksilla (myös Tomaatit ja/tai Porkkanat),  Peruna. Välipalat/Muut: Hartwall Original Long Drink, Hartwall Original Long Drink Light , Fazer Berliininmunkki, Fazer Amica Sima. lisää...

4 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
🙋‍♀️Hei vaan. Sama täällä, tosin en juokse, koska minulta kielletty juoksu, kun pomppuliike. Kuntopyörällä ja käyn sauvakävelyllä, joka toinen päivä/päivittäin molempia. Paino sahaa ees taas 😱 Kalorit pysyy kokolailla samoissa ja herkkuja tosin houkuttimeni myötä tulee liiankin usein syötyä, mutta mittarin rajoissa. Kaipa se auttaisi, ko jättäis ne nimenomaan pois.... Kerää kaiketi nesteitä? 🥳🎉Ihanaa Vappua kaikesta huolimatta 🎈✨🎊🎉🎈🎈 
30 huhti 20 jäseneltä: Saddari
Kiitos @saddari. Helpottaa kuulla, että muidenkin keho toimii näin. Mun keho tuntuu aika helposti reagoivan kaikkeen ja oon ihan varpaillani, kun aika helposti se 5-10kg tuntuu tulevan ja todella hitaasti lähtevän. Reilua! Mutta, kuten sanoit, hyvää vappua kaikesta huolimatta!  
30 huhti 20 jäseneltä: laurazki
Liikunnan aloittaminen saattaa kerätä kehoon nestettä, lihasten mikrorepeämien korjaantuminen lisää kudoksissa olevaa veden määrää. Nesteen kertymisen pitäisi loppua ja normalisoitua parissa viikossa tietääkseni 😊 
30 huhti 20 jäseneltä: kissanhiekkalinna
Kiitos @kissanhiekkalinna. Mulla on nyt kolmas viikko "tehokkaampaa" lenkkeilyä menossa eli normalisoituminen pitäis alkaa jo 😊 
30 huhti 20 jäseneltä: laurazki
Pidäthän myös lepopäiviä? Syömiset ovat laihtumisen suhteen olennaisempia, kuin liikkuminen. Eli syömiset kuntoon. Liikunta ei välttämättä näy vaa’alla painonlaskuna. 
30 huhti 20 jäseneltä: J0hQ
@Johq yritän tunnollisesti noudattaa juoksuohjelmaa, johon kuuluu juoksua, kävelyä ja lepoa. Täytyy varmaan taas vapun jälkeen tsekata ruuat ja energiankulutukset vielä uudelleen kuntoon.  
30 huhti 20 jäseneltä: laurazki
Jos todellakin 5-10kg tuntuu tulevan helposti, niin suurin osa varmasti nestettä, ellei tämä tietenki pitkällä aikavälillä ole. Kaikesta huolimatta jos se paino menee vaa'alla ylös päin, syöt enemmän kuin kulutat.  
01 touko 20 jäseneltä: Korvaboosti
itelläni on se että on tullut joulun jälkeen 2-3 kiloa lisää (toki olin vähän höllentänyt syömisissä) vaikka oonkin liikkunut 30min-1h. Luulen että se johtuu veden kerääntymisestä ja hiilareista.  
01 touko 20 jäseneltä: eaterone
en tiedä voiko liikunta lihottaa, mutta minä olen omalla kohdalla huomannut m, että jos kulutan paljon kun fyysinen työ ja sen jälkeen reeniä, niin jos en syö tarpeeksi niin paino saattaa jopa nousta 🙄😁 eli kun liikkuu paljon, niin pitää myös syödä enemmän ja lepopäivänä pitää kalorit päivän tavoitteessa, minimissä..tämä siis minulla tullut nyt esiin 😊 painoa olen pudottanut 1,5vuoden aikana 40kg 😊  
02 touko 20 jäseneltä: @Maria8
Näitä ku lukee niin ei tiedä pitäskö itkee vaiko nauraa. Sen lisäks että liikunta pidentää elin ikää ja kohottaa peruskuntoa, se myös kuluttaa kaloreita ja nopeuttaa aineen vaihduntaa. Liikunta ei missään tapauksessa voi ”lihottaa” ketään. Vettä se voi tietenkin kerätä hetkellisesti kehoon, mutta jos kuluttaa enemmän kuin syö niin vesipainonkin pitäisi lähteä pois. Toki lihasmassan kasvukin vaikuttaa painoon, mutta jos sinä tosiaankin vain lenkkeilet etkä harrasta painoharjoittelua, sen ei pitäisi olla lihasmassaa, vaan tosiaan sitä vesipainoa jos kalorit ovat kohdallaan. 
03 touko 20 jäseneltä: hanna kilponen
Täytyy muistaa että aineenvaihduntaan vaikuttaa kovin monet asiat, ei pelkästään syöty ruoka ja sen energiamäärän kulutus. Liikunnalla on monella tapaa vaikutusta elimistön nestekiertoon, ja myös sillä kuinka hyvin lepäät, mitä syöt (ei pelkkä kalorimäärä) jne. Kun huomioidaan hormonitoiminta (eteenkin naisilla) ollaan aika kryptisen homman äärellä...  
03 touko 20 jäseneltä: ulla.i
Kiitos kommentistasi Hanna Kilponen! Luin uudelleen kirjoitukseni. Ehkä se oli epäselvä. En tarkoittanut mitenkään, että lopettaisin liikunnan tai ettenkö tietäisi, kuinka terveellistä se on. Tarkoitukseni oli vain kysyä, voiko se nostaa painoa ts.lihottaa, kun en suoraan syömisistä saa syytä painon nousuun. Mutta nyt sain lokia vastauksia ja täytyy taas tarkemmin seurata, mitä syö. Ilmeisesti olen "laihdutuskuurilla" lopun ikääni, koska keho reagoi todella herkästi kaikkeen. Nyt syömään grillissä tirissyttä lihaa ja salaattia, nam!  
03 touko 20 jäseneltä: laurazki
Kiitos @ulla.i melkoista tähtitiedettä tämä tosiaan on 🤣 Mut täytyy varmaan taas kirjailla syömisiä ja seurata tapahtuuko muutosta vai ei.  
03 touko 20 jäseneltä: laurazki

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - laurazki


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.