Päiväkirja - Vicke1981, 16 tammi 22

Hei kaverit 👋
Kuinka paljon liikutte per vk?
Keskimäärin syön noin 1700kkal päivässä, liikun ~3 krt viikossa. Paino ei lähde 🤷🏼‍♀️
Mietin et onko liikunnasta mitään hyötyä laihduttamiseen? Nyt en puhu terveydestä, aineenvaihdunnasta ym vaan puhtaasti painon hallinnasta.
Kiitos jo etukäteen ihanat! 🙏

Näytä dieettikalenteri, 16 tammikuuta 2022:
1977 kcal Rasva: 85,62g | Prot: 69,10g | Hh: 226,49g.   Aamiainen: Fazer Laskiaispulla Mantelimassalla, Valio Oltermanni 17%, Vaasan Taika Täysjyväkaura, Paistettu Kananmuna, Avokado. Lounas: Nutrilett Strawberry Shake. Päivällinen: Ristorante Pizza Spinaci, Omenasiideri. Välipalat/Muut: Fazer Fazermint Suklaakonvehti . lisää...

15 Kannattajaa    Kannatus   

1 - 20 (30)
Kommentit 
Minä kävelen päivittäin, minimissään 45 minuuttia, yleensä sellanen 60-75 minsaa, joskus enempikin. Kesäsimmillä keleillä pyöräilen, nyt talvisaikaan tosi satunnaisesti tulee poljettua kuntopyörää 15-30 minsaa. 
16 tammi 22 jäseneltä: heepoxx
liikunta vaikuttaa loppupeleissä todella marginaalisen osan koko viikon poltettuihin kaloreihin. Viikossa on 168h ja jos niistä 3h vetää korkealla sykkeellä, niin silti vaikutus jää loppupeleissä kokonaisuudessa aika vähäiseksi :) paljon enemmän on ihan vaan perusaineenvaihduntaa ja sitä arkiaktiivisuutta. oman lepoaineenvaihdunnan saa arvioitua kohtalaisen hyvin netissä googlaamalla löydettävillä laskureilla :) Mulla 61kg painolla ollaan 1350kcal kieppeillä ja siihen kun lisää arkiaktiivisuuden niin ollaan 1800kcal kieppeillä (teen töitä puolet päivästä kävellen/seisten), liikunnan kanssa pääsen sinne ka. 2000kcal kokonaiskulutukseen (päivittäin 5km kävely ja kerran viikossa uinti).  
16 tammi 22 jäseneltä: Tinka.arr
Kiitos paljon! 😊🙏 
16 tammi 22 jäseneltä: Vicke1981
Mulle päivittäinen kävely on tärkein pään takia, mutta myös sillä että nyt mulla on kevääseen nähden hurjan paljon parempi kunto, on tosi iso vaikutus päivittäin kulutettaviin kaloreihin. Ja en tarkoita pelkästään kävelyyn kuluvia kaloreita, vaan jaksan päivän aikana puuhastella kaiken näköstä askaretta huomattavan paljon entistä enemmän ja sitä kautta ihan varmasti kaloreiden kulutus on kasvanut. Mulle siis ainakin on liikunnan lisäys tosi tärkeä juttu tässä elämäntapamuutoksessa. Omalla kohdallani en ainakaan voi vähätellä liikunnan merkitystä kokonaisuuden kannalta. 
16 tammi 22 jäseneltä: heepoxx
Koirien kanssa 30-60 minuuttia kävelyä päivässä, omaa urheilua 45-60 minuuttia 5-6 kertaa viikossa ja pari lyhyttä lihaskuntojuttua päivittäin. Siis n. 12 tuntia viikossa. 
16 tammi 22 jäseneltä: entinen perhonen
Mun kohdalla kaikki liikunta tukee painonhallintaa, kun käyn salilla, tulee ihan huomaamatta ryhdistäydyttyä syömisten suhteen, vaikka muuten itse painonpudotukseen se liikunnan panos on vähäinen. Kehonkoostumus ja sen muokkaus on sitten se toinen juttu. Nyt on liikuntapaikat kiinni, joten olen arkiaktiivisuuden ja koiralenkkien varassa. Lenkit 1h+1-2 lyhyempää 20-30min lenkkiä päivässä. 2 pientä lasta pitää hyvin huolen siitä muusta aktiivisuudesta, pulkkamäki on hyvää liikuntaa.  
17 tammi 22 jäseneltä: hanna_mariia
Koronasulun takia nyt käyn vaan kävelyllä. Ei-korona-aikana käyn 1-3 krt ryhmäliikunnoissa. Itsellä liikunta motivoi myös syömään terveellisesti, se on myös tekemistä joka pitää poissa sohvalta ja napostelulta. Mutta muuten se vanha ohje taitaa olla, että ruoka on se pääjuttu laihdutuksessa 🤔 
17 tammi 22 jäseneltä: Dietcoke6
Se on turhauttava fiilis jos paino ei lähde putoamaan vaikka syö säntillisesti! Nähdäkseni harris-benedict kaava on se joka on hyvä lepoaineenvaihdunnan laskemiseen, googlaa se. Minullakin koronasulku vaikuttaa liikuntaan, mutta teen silti sen 3 voimateeniä (kotona) viikossa, yhden kaksi porrastreeniä ja päivittäistä kävelyä. Taitaa tosiaan olla niin, että ruokavalio on se suurempi tekijä. Tosin voimaharjoittelun avulla voi ylläpitää lihasmassaa painonpudotuksen aikana, tuskin lihasmassan väheneminen on toivottu lopputulosn ja lisäksi lihas kuluttaa levossa enemmän. Omalla kodalla liikunta ehkä eniten auttaa henkisellä puolella niiinkuin muutkin mainineet; tulee tehtyä parempia valintoja myös ruuan kanssa kun liikkuu. Makrojakauman olet varmaan jo moneen kertaan tsekannut että se kohdillaan? Tsemppiä!!  
17 tammi 22 jäseneltä: Aallokkomaisteri
Keskity kuituun. Se auttaa painonpudotuksessa 
17 tammi 22 jäseneltä: juumiet
Itse liikun vaihtelevasti, mutta useamman kerran viikossa kyllä. Liikunta näkyy itsellä laihdutuksessa ehkä enemmänkin parempina ruokavalintoina eli siinä mielessä toki tärkeä. Sen tarkemmin nyt tietämättä ruokavaliotasi tai muuta, niin ehkä hieman vielä nipistäisin noista päivittäisistä kaloreista, jos tuntuu, että ei lähde tippumaan. Itse koittanut pitää 1600 kcal/pv ja se nyt ainakin toistaiseksi toiminut.  
17 tammi 22 jäseneltä: Heanni81
Liikunta ei nosta painoa jos ei sillä tarkoiteta kuntosalia. Liikunnan vaikutus painon pudottamiseen riippuu täysin siitä paljonko liikkuu. Ei ole marginaalinen hyöty viikko tasolla ainakaan itsellä. Viikon treeneissä itellä palaa kaloreita 4000-7000. Keskiarvona varmaankin kahden päivän ruokamäärä. Sama huomio myös täälä, että kun treenaa hyvin niin syökin terveellisemmin. Lepo/ sohva päivänä niin ei tule syötyä niin terveellisesti kun normaalisti. 
17 tammi 22 jäseneltä: Nupe41
2×viikko sali, jokapäiväiset lenkit(1000km/vuosi), sitten tietenkin kaikki arkiliikunta/hyötyliikunta, mm.lumityöt, polttopuun teko, ruohonleikkaus, uinti, pyöräily ym. 
17 tammi 22 jäseneltä: Enonmies
Viimeisimmässä Tiede-lehdessä oli kattava artikkeli liikunnasta ja laihduttamisesta. En lähde referoimaan sitä, mutta kovalla liikunnalla saattaa jopa pilata laihdutusprosessin. Kannattaa lukea! Liikun itse kyllä ihan paljonkin, joten en tällä kommentilla yritä laittaa liikuntaa pannaan. Tsemppiä kaikille👍🏻 
17 tammi 22 jäseneltä: pirkkoku
Kuulostaa myös siltä että syöt aivan liian vähän. (paremmin tietämättä)  
17 tammi 22 jäseneltä: juumiet
Jostain luin nyrkkisäännön, että laihdutuksessa ruokavalion osuus on 80% ja liikunnan 20%. 
17 tammi 22 jäseneltä: NTPpro
Terve! 😊 nyt tääl on kyl tosi paljon spekulointeja ja väärää tietoa kommenteissa nii ei kannata kovin vakavasti näihin suhtautua 😅☝️ jos paino ei putoa niin joko syöt vähemmän tai liikut enemmän sen valitset itse 😊 mutta se joka sanoo että liikunnasta ei ole mitään hyötyä niin se on kyllä hakoteillä 🙏 
17 tammi 22 jäseneltä: ronnqvist91
Tuo mainittu Tiede-lehden artikkeli on kyllä mielenkiintoinen. Luin sen samantien kun sattui digi-versio olevan käsillä.  
17 tammi 22 jäseneltä: heepoxx
Tämä on kopioitu tuosta tiede-lehden artikkelista, jostain syystä sanavälit katoaa, mutta ehkä pienempi rikos näin. Toivottavasti saatte selvää 😉 Tuloksetyllättivät:Mitärivakampaa liikuntaaihmisetharrastivat,sitähitaamminkaloreitapaloilepoaineenvaihdunnassa.Josnormaalipainoinen ihminenkuluttipäivänaikanasata ylimääräistäkilokaloria,hänenlepoaineenvaihduntansakulutti30kilokaloriavähemmän. Ylipainoisillakompensointiolivielä suurempaa.Sataliikunnallapoltettua kilokaloriavähensilepoaineenvaihdunnassakuluviakaloreita50:llä.Toisinsanoenjokaistaliikkumallakulutettuakilokaloriakohdenylipainoisten lepoaineenvaihduntasäästipuolikilokaloria.Tämäluonnollisestitekee liikkumallalaihtumisenylipainoisille kahtavaikeammaksi. Tutkimuksessaolimyöspieniryhmä, jotaseurattiintavallistapidempään,eli heiltäotettiinkaksinäytettäkuukausienpäästätoisistaan.Tässäryhmässä liikunnanaiheuttamakulutuskompensoituiläheskokonaan,elilepoaineenvaihdunnanhidastuminenpaikkasi kaikenliikunnanlisäämänkalorienkulutuksen. ”Tämäonkiehtovaosoitussiitä, mitenkehosopeutuufyysisessäaktiivisuudessatapahtuviinmuutoksiin”, Pontzersanoo. Laihduttajankannaltatällaisessa kompensaatiossaeiolehänenmukaansamitäänjärkeä,muttaevoluution näkökulmastaon.Lajille,jollenälänhätäonollutainainenuhka,energian 
17 tammi 22 jäseneltä: heepoxx
Mä kans luin et 80% ruokavalio ja 20% liikunta. Kiitos kaikille tosi paljon kommenteista! Laskin juuri tuolla metodilla et pitää olla noin 1900kk päivässä jos liikut ja noin 1300 jos et liiku. Toki ymmärrän et lihakset ovat erittäin tärkeitä mut nyt kiinnosti enemmän painonhallintaa. Mietin et ehkä epäonnistun kun syön liikaa suolaa joka pitää nesteet sisällä 🤔 
17 tammi 22 jäseneltä: Vicke1981
Haluaisin muistuttaa myös veden juomisen tärkeydestä. Sitä saa kitata aika paljon päivässä 😊 
17 tammi 22 jäseneltä: soinimarjut

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - Vicke1981


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.