Päiväkirja - paahtoleipäjuustolla, 15 syys 22

Olen todennut ettei laihduttamiseen ole ihme konsteja. Nyt kiinnostaisikin tietää mitä te muut olette muuttaneet arkisissa ruokailutottumuksissa kun haaveena on pysyvä painonpudotus ja elämäntapa?

21 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Itse voin aloittaa, että pyrin nyt ruokailuissa noudattamaan lautasmallia kun kasvikset meinaavat muuten jäädä välistä. 
15 syys 22 jäseneltä: paahtoleipäjuustolla
Reilu aamupala(vaikka 800 kaloriakin)terveellinen tietty+3L vesi jokapäivä+punnaa ruoka ja kalorit ylös myös jokapäivä(paitsi jos juhlat tai viikonlopun herkkuhetki) 
15 syys 22 jäseneltä: Jenzu95
Jos jää "nälkä" ruuan jälkeen lisää saa syödä vain kasviksia,marjoja tai hedelmän. Pyrin juomaan edes 2l vettä päivässä. Punnitsen ruokani, kokeilin eka ilman puntaria, mutta ei onnistunut (ennen kyllä on onnistunut).  
15 syys 22 jäseneltä: Kevyempi minä
syön aamupalan klo 10 mennessä ja siitä eteenpäin säännöllisesti 3-4 tunnin välein (aiemmin en syönyt ennen puolta päivää tai aamupala). Aamupalalla on 150g marjoja ja hedelmiä ja tällä hetkellä myös rasiallinen pikkutomaatteja, lounaalla on aina iso salaatti, jonka syön pääosin ennen lämmintä ruokaa. Syön nykyään myös proteiineja (aiemmin elin pastalla ja ruisleivällä). Noi on sellaiset konkreettiset isot muutokset ruokailun suhteen. En halua liian tarkkaan määritellä elämääni, mutta selkeästi olen tarvinnut siihen rutiineja ja mulla toimii nuo. Ajattelen, että rutiineissa on se hyvä, että vaikka menis muut asiat miten sattuu, niin niiden ansiosta kokonaisuus on silti kunnossa. 
15 syys 22 jäseneltä: wadelma
Mulla ehkä tärkein muutos on ollut sokerin vähentäminen (karkit, pullat ja lisätyn sokerin välttäminen muutenkin esim. jugurteissa, mysleissä jne). Toinen on säännölliset ruokailut, joilla saa pidettyä nälän poissa ja naposteluille ei ole tarvetta. Liikunta (kävely/pyöräily) on tullut mukaan myös mun arkipäivään ja kun on paino pudonnut ja kunto parantunut, huomaa miten paljon helpompaa on sitä arkiliikuntaakin tehdä, käyttää rappuja, jättää auto kauemmas parkkiin jne. Ruokakaaapissa suosin päivittäisissä ruuissa niiitä terveellisempiä vaihtoehtoja, mutta kaikki ei-niin-terveellinenkin on sallittua, mutta silloin huomio annoskokoon ja siihen ettei nyt joka päivä vedeltäis. 
16 syys 22 jäseneltä: heepoxx
Ai kauhea kun on laaja ja vaikea kysymys! :D Mitähän sitä on tullut tehtyä, vaikea näin summata lyhyesti. Mutta ainakin omien heikkojen kohtien tunnistaminen ja sitten työskentely sen eteen, että voittaa ne. Annoskokojen pienentäminen. Proteiinin lisäys. Kaloritiehys-metodi. Puolet lautasesta ei-tärkkelyspitoisia kasviksia. Sokerin/herkkujen vähentäminen. Kauppaan ei mennä koskaan nälkäisena ja aina on ostoslista mukana (ja siinä pysytään). Kodin/oman ympäristön muokkaaminen omia tavoitteita tukevaksi. Säännölliset ja suht runsaat ateriat, joista tulee maha täyteen, vie napusteluhalut yleensä pois. Tärkeää on myös terveellisten valintojen tekeminen, esim. täysjyvätuotteet ja vähemmän prosessoidut ruoat, joskin tämä ei itselläni ole ollut muutos, vaan aina mukana kulkeva mieltymys - niin keskeinen osa itseäni että en meinannut edes muistaa sitä tähän kirjoittaa. Lisäksi olen joissakin tuotteissa, kuten juustoissa ja margariineissa, siirtynyt jo vuosia sitten kevyttuotteisiin. Et kysynyt tätä mutta kyllä itselläni liikunta ja yleinen arjen aktiivisuuden lisääminen ovat myös tärkeitä olleet, sen huomaa heti painosta ja kehon koostumuksesta, jos liikunta jää tauolle. 
16 syys 22 jäseneltä: Cloudberries
Hmm. Jos pitää lyhyesti sanoa, niin täsmäsyöminen (6 ateriaa päivässä, osa tietty välipaloja, tämä ehkäisee ahmimista / ylenmääräistä syömistä), light juomien suosiminen, sitten henkilövaaka ja elintarvikevaaka päivittäisessä käytössä. Nyt kokeilen herkkulakkoa (makeille herkuille). Lisäksi sen hyväksyntä, että painonhallinta jatkuu koko elämän. Ja lautasmalli!!!  
16 syys 22 jäseneltä: Dietcoke6
kyllä se on kokonaisenergiasaannin seuranta ruokia punnitsemalla ja oppimalla mitä on missäkin ruuassa kunnes sen taitaa ja osaa annostella mitä kroppa vaatii 
16 syys 22 jäseneltä: ronnqvist91
Mä tarvitsen ne ihmekonstit 😂. Omien heikkouksien tiedostaminen: Sokerista/makeasta ja hiilareista (lähes) täydellinen luopuminen. Mun täytyy ns totaalikieltäytyä, sillä en kykene kohtuukäyttöön - kokeiltu on. Riittävästi proteiinia & rasvaa ja yleensäkin riittävästi ruokaa. Ruoan pitää olla hyvää, jotta painonhallinta ei tunnu kärsimykseltä. Pysyminen siinä tilanteeseessa (yllämainituin keinoin), ettei ruoka/herkut/mieliteot/syöminen ole oikeastaan mielessä päivän aikana. 
17 syys 22 jäseneltä: J0hQ

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - paahtoleipäjuustolla


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.