Päiväkirja - ccooll, 06 huhti 18

Oonko ainoa joka ei ymmärrä noiden proteiinivanukkaiden /-patukoiden mussuttamista? Samaan kastiin kuuluu myös muut makeutusaine litkut, mutta niiden ei sentään väitetä olevan terveellisiä. (vaikkakin terveellisempiä kuin sokeriversiot, tästäkään en kyllä ole samaa mieltä.)

Näytä dieettikalenteri, 06 huhtikuuta 2018:
676 kcal Rasva: 18,99g | Prot: 21,83g | Hh: 94,04g.   Aamiainen: Pakkasmarja 100% Kotimainen Mustikka, Nalle Kaura & Ruis Puuro, Elixi Pellavansiemenöljy. Lounas: Pirkka Wokvihannekset, Uncle Ben's Täysjyväriisi, K-Menu Kiinalainen Soijakastike, K-Menu Rapsiöljy, Findus Kasvispyörykät. lisää...

10 Kannattajaa    Kannatus   

1 - 20 (40)
Kommentit 
Et ole ainoa. En söisi. 
06 huhti 18 jäseneltä: J0hQ
Mullakaan ei ole tapana syödä noita, Skyr-rahkoja, yms. keinomakeutettuja tuotteita 
06 huhti 18 jäseneltä: koskelo
Antaa porukan syödä mitä haluaa. Jotkut tarvitsevat proteiinilisää joten aivan sama ottavatko he sen patukkana, rahkana vai lisäävätkö jauhona smoothieen. Ite en ymmärrä että jos jostakin ei pidä niin miksi alkaa asiasta jauhamaan? Sivuutat kyseisen tuotteen kaupassa and that’s it. 
06 huhti 18 jäseneltä: mademoiselle.noir
Tottakai jokainen itse päättää mitä syö. 🤔 
06 huhti 18 jäseneltä: J0hQ
Koska halusin kysyä, onko täälä samanhenkisiä ihmisiä kuin min ja keskustella siitä miksi joku syö ja miksi joku ei. Kai maailmaan puhetta mahtuu ja kaikesta voi keskustella asiallisesti. 
06 huhti 18 jäseneltä: ccooll
itse ostan välillä rahkoja, patukoita ja vanukkaita. Rahkoja ja vanukkaita usein sen takia että ne on helppoja ja nopeita ja patukoita joskus herkutteluun varsinkin jos kalorit on vajaalla. En tiiä tekeekö se musta jotenkin huonomman ihmisen mutta työssäkäyvänä opiskelijana en aina ehdi ja jaksa stressata siitä että joka välipala ois täysin lisäaineeton/orgaaninen/jnejne. On se kumminkin parempi kuin että vetäisin karkkeja ja sipsejä niiden sijaan. 
06 huhti 18 jäseneltä: Hanpero
Itselleni ei sovi nuo makeutusaineet ne pistää verensokerit heittelee vielä railakammin kuin tavallinen sokeri ja aiheuttavat pahoinvointia ja vatsan turvotusta. Valiolla on vissiin ainoat kotimaiset proteiinirahkat, joissa ei ole makeutusaineita? Olen maistanut niitä, mutta tavisrahka marjoilla tms. on parempaa(toki siinä ei ole niin paljon proteiinia). 
06 huhti 18 jäseneltä: Henkilö
Aiemminkin itse tästä kyselin, kun asiaa ihmettelin. Joillekin varmasti nämä prot. jutskat sopivat. Itse en syö enkä söisi, koska koen että kaikki tarvittavat saa kun tekee tuoreista raaka-aineista ja itse. Kiire ei mielestäni ole tekosyy, kunnon ruuan valmistaminen ei oikeastaan kestä edes kauan. Toinen asia tietty on se jos ei köökissä viihdy...itse viihdyn. 
06 huhti 18 jäseneltä: chili233
lol.. Kiire mielestäni tekosyy 
06 huhti 18 jäseneltä: chili233
Omasta mielestä kätevä ja nopea tapa hienosäätää päivän makroja. Ja nyt kaipais jotain tieteellisiä faktoja makeutusaineitten vaarallisuudesta. 
06 huhti 18 jäseneltä: Kakuzu94
Siteerataan Uttia joka siteeraa Bill Willisia. Normaalisti kun ihminen saa suuhunsa makean maun, tapahtuu se jotain sokeripitoista syömällä/juomalla, ja keho odottaa tällöin saavansa siis ravintoa. Makean maun havaitseminen lähettää makunystyröistä välittömästi signaalin aivoille, mukaanlukien mielihyväkeskukseen, josta sitten dopamiinin avulla mm. säädellään kylläisyydentunnetta sekä energiankulutusta. Sivunoottina mainittakoon, että leptiini vaikuttaa vastaavalla tavalla, sitoutuen dopamiini D2 -reseptoreihin. Tästä seuraa näläntunteen vähenemistä, energiankulutuksen kasvua ja testosteroni-/kasvuhormoni-/kilpirauhashormonitasojen nousua. Kaikki aika toivottuja juttuja jos halutaan parantaa kehonkoostumusta. Nykyisin löytyy viitteitä, että kalorittoman/vähäkalorisen keinomakeutuksen säännöllinen käyttö häiritsee tätä makean maun aiheuttamaa luonnollista metabolis-hormonaalista boostia. Aivot tavallaan tajuavat, että kroppaa kusetetaan keinomakeutuksella, eikä sen makean maun mukana enää tulekaan ravintoa. Turha siis vähentää näläntunnetta tai boostata kalorinkulutusta. 
06 huhti 18 jäseneltä: azetutu
Joo, itse käytän kun laihduttajana ja puntilla käyjänä meinaa protskun saanti jäädä liian alhaiseksi. Enkä ole innokas lihan syöjä, ja etenkin noihin välipaloihin kaipaa vaihtelua. Ja patukka töissä kätevä välipala kuskata mukana. En minäkään noista makeuttajista ole ihastunut mutta minun elimistön ei nyt ainakaan päällepäin sano mitään.....ja ei kai ole paheitten kärkipäästä.  
06 huhti 18 jäseneltä: ritulissu
Ei ainoastaan ruoan terveellisyys, vaan myös sen eettisyys on omassa ruokavaliossa ja elämänvalinnoissa muutenkin ratkaisevia. Ei tietenkään aina onnistu 100%, mutta pääasiassa kyllä. Onneksi nykyään on niin paljon valinnanvaraa kaupoissa, toreilla, rekoryhmissä jne, että ei ainakaan ole vaikeaksi tehty oikeiden valintojen tekeminen. 
06 huhti 18 jäseneltä: Nette83tku
Linkit ei ilmeisesti tule läpi, mutta jos on perusvalmiudet käyttää internetin hakukoneita, löytyy tieteellisiä tutkimuksia makeutusaineiden haitoista kyllä ihan ilman akateemisia valmiuksiakin. Mutta nämä on näitä, ihmiset tehkööt mitä huvittaa. Tuhon tiellä on tämä planeetta joka tapauksessa. 
06 huhti 18 jäseneltä: Nette83tku
jos kiirettä voi toisen puolesta sanoa tekosyyksi niin voi olla tyytyväinen omaan kiireettömämpään elämäänsä :) 
06 huhti 18 jäseneltä: Hanpero
Mä ostan protskupatukoita lähinnä siksi, koska ykköstyypin diabeetikkona verensokeri saattaa toisinaan laskea vaarallisen alas ja tämän vuoksi mulla on aina hyvä olla joku hiilihydr.pitoinen syötävä mukana. Protskupatukka on kätevä, koska on helppo kuljettaa laukussa (vrt. pillimehut) ja säilyy hyvin (vrt. hedelmät). En välitä niin noista glukoositableteista/vast., ovat ällöjä 😁 Mieluummin nakerran pienen palan proteiinipatukasta. PepsiMaxia ym. vastaavia limuja sen sijaan lovetan ja juon niitä omaksi ilokseni 😃 
06 huhti 18 jäseneltä: 711n4
Syököön ihmiset mitä haluaa mutta sitä en tajua kun jotkut sanovat niitä tervellisiksi. Kun ei niissä ole mitään terveellistä niinkun ihan oikeasti. Se että jossain tuotteen paketissa lukee ”runsaasti proteiinia” ei tarkoita sitä että se on terveellistä. Eihän se kroppa välttämättä heti reagoi makeutusaineisiin mutta pitkä kestoiseti en usko että sillä on mitään positiivistakaan vaikutusta on. 
06 huhti 18 jäseneltä: jyylie
Monet valittaa että on kiire ja ne on niin helppoja. Yleensä kaupasta löytyy muutakin kuin proteiini patukoita ja rahkoja😂 kaupat on täynnä kaikkea missä on proteiinia joka on ihan luonnollisessa muodossa. 
06 huhti 18 jäseneltä: jyylie
Hanpero; sanoi ihan omasta kokemuksesta, että kiire on tekosyy olla laittamatta kunnon ruokaa. Poika oli pienestä pitäen moniallergikko, tein rontti 13-tuntista työpäivää yksinhuoltajana ja jouduin tekemään kaikki ruuat hänelle itse. Joten ihan laiskuutta se on jos vaan kätsysti ottaa jonkun protsupatukan. Se on eri asia esim 711n4 diabeetikkona, niin on hyvä olla protsupatukka mukana Mukavempi sitä kuljettaa kuin omenaa hätätilanteiden varalle ja säilyykin taskussa paremmin;). Tää protsuhömpötys on niin muodissa nyt kun aatteleen että paahtopaistinkin kyljessä lukee "sisältää paljon proteiiniä" ;DDDDD 
06 huhti 18 jäseneltä: chili233
Mulle on ihan sama mitä kukanenkin syö. Oma elimistö on kuitenkin niin sekaisin monien sairauksien( ja niihin määrättyjen lääkkeiden) vuoksi, että nyt vaan kokeilen mikä on paras vaihtoehto. 
06 huhti 18 jäseneltä: Henkilö

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - ccooll


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.