Kaipaisin vinkkejä hyviin kasvislisäkkeisiin. Syön mieluummin kasvikset lämpöisenä lounaalla ja päivällisellä (aamu- ja iltapalalla syön marjoja) kuin kylmänä salaattina. Olen tähän asti syönyt pirkan erilaisia wokvihannes sekoituksia, mutta nyt kaipaisin vaihtelua. Olisin kiitollinen hyvistä vinkeistä! Eli lyhyesti vielä kriteerit: -Saisi helposti vähintään 200g kasviksia per ateria. -Helppo laskea kalorit. -Herkullista mielellään ilman turhia öljyjä. -Edullista (eli ei esim. pähkinöitä) -Mieluummin lämpöisiä, mutta toki kylmiä salaattejakin saa ehdottaa. Ja siis voi olla joko valmiita pakasteita tms. tai sitten itse valmistettavia tuoreista. Ja olen aikalailla kaikkiruokainen.
|
1052 kcal
|
Rasva: 32,88g | Prot: 47,06g | Hh: 132,08g.
Aamiainen: Banaanit, Alpro Mantelijuoma Makeuttamaton, Cocovi Luomu Chian-Siemenet, Pakkasmarja 100% Kotimainen Mustikka, Nalle Kaura & Ruis Puuro. Lounas: Anamma Kasvispyörykät, Parsakaali (Pakaste), Heinz Tomaatti Ketsuppi, Myllyn Paras Täysjyvä Fusilli Makaroni. Päivällinen: Hesburger Valkosipulikastike, Tomaatit, Avokado, Vaasan Täysjyvä Kauratyynyt. Välipalat/Muut: Vadelmat, Banaanit, Alpro Natural Unsweetened. lisää...
|
|
1 - 20 (21)
Kommentit
Oma lemppari on; ns. paahtovuoka;1 kpl tuore kukkakaali, punasipulia, kirsikkatomaatteja. Kukkakaali leikataan kukinnoiksi, punasipuli lohkoiksi, kirsikkatomaatit kokonaisina, suolaa, pippuria, chiliä tuoreena jos tykkää. Oliviöljyä päälle, uuniin 200 astetta 30-40min, kunnes sopivan kypsiä ja saaneet hieman väriä
09 huhti 18 jäseneltä: chili233
|
Tää on toinen resepti, jota tehnyt mutta vasta silloin kun suomalaiset kesäkurpitsat kypsiä kun nuo ulkomaiset tuppaa olemaan vähän puisia
2 kpl
kesäkurpitsaa
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 dl
pestoa
6 kpl
tomaattia (tai 3 pihvitomaattia)
1 1/2 dl
tuoretta basilikaa (lehtiä)
150 g
fetajuustoa (rasvaa 18 %) (raastettuna)
1/2 tl
mustapippuria (myllystä)
1 dl
juustoa (raastettuna)
Pese ja viipaloi kesäkurpitsat. Hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaatit reiluiksi viipaleiksi.
Voitele uunivuoka. Lado pohjalle puolet kesäkurpitsaviipaleista. Levitä päälle puolet valkosipulista ja pestosta.
Lado seuraavaan kerrokseen puolet tomaateista, basilikanlehdistä ja fetaraasteesta. Rouhi päälle mustapippuria.
Toista uudelleen kesäkurpitsa- ja tomaattikerrokset.
Ripottele vuokaan päällimmäiseksi vielä juustoraastetta ja paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Tarjoa kesäkurpitsa-tomaattivuoka hyvän leivän kanssa kasvisateriana tai liharuoan lisäkkeenä.
09 huhti 18 jäseneltä: chili233
|
Hapankaali, ei ehkä täytä kaikkia kriteereitä. Yhdistän yleensä hapankaalin ja Rainbown suomalainen salaattisekoituspussin.
09 huhti 18 jäseneltä: Pottu72
|
Uunijuurekset: lanttua, palsternakkaa, porkkanaa, punajuurta, bataattia, yms. Uuniin pellille ilmavasti, suolaa ja pippuria, kääntele välillä, voi pirskottaa öljyä uuniin laittaessa.200 C, 45min-tunti. Edullista ja hyvää. Syö monta päivää.
Kesäruokaa:Aito andalusialainen tomaattikeitto, Gazpacho (ei täytä nyt ihan lämpimän lisäkkeen kriteerejä) 1,2 kg tomaatteja (ylikypsät parhaita), kurkku/kesäkurpitsa, paprika, 3 valkosipulin kynttä, öljyä (n. 3 rkl), suolaa ja viinietikkaa maun mukaan. Tehosekoittimeen kerralla tai osissa. En kuori muita kuin valkosipulit. Kylmää, mutta hyvää ja ravitsevaa, feta- tai leipäpaloja lautaselle.
09 huhti 18 jäseneltä: HRai
|
En ole ihan varma, mitä tässä haettiin, mutta itse suosin kukka- ja parsakaalia! Muutenkin tulee helposti syötyä kasvisruokaa kun vain tekee jonkinnäköisen bulgur- tai couscoussalaatin johon laittaa kasviksia. Uunijuurekset myös suuri rakkaus, ohjeita löytyy varmasti!
09 huhti 18 jäseneltä: liisakkinen
|
Kukkakaalista olen tavannut tehdä myös currykastiketta, kun tuota lihaa olen yrittäny vähentää. :)
09 huhti 18 jäseneltä: liisakkinen
|
Kiitos kaikille vinkeistä! 😊 Iiisakkinen, itse olen kasvissyöjä ja parsakaali on herkkua! Viimeksi tänään söin sitä. 😁
09 huhti 18 jäseneltä: ccooll
|
Lanttupasta, paistamiseen maun mukaan rasvaa. Keitetty parsa. Vihreät pavut.
09 huhti 18 jäseneltä: J0hQ
|
ruokaisat pannukasvikset on sikahyviä 😍
09 huhti 18 jäseneltä: lakkanen
|
ovat siis pakasteesta, muistaakseni kotimaista/rainbow
09 huhti 18 jäseneltä: lakkanen
|
Helppo tapa on höyryttää paloitellut kasvikset kattilassa höyrylävikössä. Tarvitset kattilan pohjalle pari-kolme senttiä vettä ja ripottelet mausteita oman maun mukaan. 15-20minuutin kuluttua lautaselle😋
09 huhti 18 jäseneltä: rinne.mikael
|
Mä tykkään kans höyryttää vihanneksii. Porkkanaa, kukkakaalta ja parsakaalta tulee eniten höyryteltyä. :)
09 huhti 18 jäseneltä: Maan.matonen
|
Parsa uunissa paistettuna
09 huhti 18 jäseneltä: Minnamaaret
|
Sugar snapsit pakastealtaasta on mun lempparit
09 huhti 18 jäseneltä: mirja.kalliosaari
|
Kvinoaa lisukkeeksi. Saatan olla hakuteillä mutta miellän sen ”kasvikseksi”. 😂
09 huhti 18 jäseneltä: Umalsh
|
kaali-porkkana raaste ja purjoa pannulla wokattuna. Ihan parasta ja nopea lisuke.
09 huhti 18 jäseneltä: sipsteri
|
Pitää vielä mainita, kun varhaiskaalit alkaa ilmaantua kauppoihin voi tehdä coleslaw:ta. Viime kesänä löysin tän ja rakastuin, melkein joka viikko syötiin sitä. Tosi täyttävää, halpaa ja säilyy pitkään. Lisäksi sitä tulee tehtyä helposti iso annos. Teen yleensä kreikkalaiseen jugurttiin.
09 huhti 18 jäseneltä: Umalsh
|
Bataattiranskikset tai uunibataatti erilaisilla täytteillä, kasvispihvit jonne voi tunkea aivan mitä vaan kasviksia, munakas kasvistäytteillä ja lisukkeilla, itse tehty kukkakaalipohjainen pitsa jossa kasviksia päällä!!
09 huhti 18 jäseneltä: HannaliisO
|
Umalsh; Et ole hakoteillä quinoa on kasvis ;)
09 huhti 18 jäseneltä: chili233
|
Pannulla tilkassa öljyä paistettu ohuiksi suikaleiksi pätkitty kaali ihmeen hyvää...
09 huhti 18 jäseneltä: ritulissu
|
|
|
|
|
Lähetä kommentti
Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
|
|
|
|