Päiväkirja - ccooll, 09 huhti 18

Kaipaisin vinkkejä hyviin kasvislisäkkeisiin. Syön mieluummin kasvikset lämpöisenä lounaalla ja päivällisellä (aamu- ja iltapalalla syön marjoja) kuin kylmänä salaattina. Olen tähän asti syönyt pirkan erilaisia wokvihannes sekoituksia, mutta nyt kaipaisin vaihtelua. Olisin kiitollinen hyvistä vinkeistä! Eli lyhyesti vielä kriteerit:
-Saisi helposti vähintään 200g kasviksia per ateria.
-Helppo laskea kalorit.
-Herkullista mielellään ilman turhia öljyjä.
-Edullista (eli ei esim. pähkinöitä)
-Mieluummin lämpöisiä, mutta toki kylmiä salaattejakin saa ehdottaa.
Ja siis voi olla joko valmiita pakasteita tms. tai sitten itse valmistettavia tuoreista. Ja olen aikalailla kaikkiruokainen.

Näytä dieettikalenteri, 09 huhtikuuta 2018:
1052 kcal Rasva: 32,88g | Prot: 47,06g | Hh: 132,08g.   Aamiainen: Banaanit, Alpro Mantelijuoma Makeuttamaton, Cocovi Luomu Chian-Siemenet, Pakkasmarja 100% Kotimainen Mustikka, Nalle Kaura & Ruis Puuro. Lounas: Anamma Kasvispyörykät, Parsakaali (Pakaste), Heinz Tomaatti Ketsuppi, Myllyn Paras Täysjyvä Fusilli Makaroni. Päivällinen: Hesburger Valkosipulikastike, Tomaatit, Avokado, Vaasan Täysjyvä Kauratyynyt. Välipalat/Muut: Vadelmat, Banaanit, Alpro Natural Unsweetened. lisää...


1 - 20 (21)
Kommentit 
Oma lemppari on; ns. paahtovuoka;1 kpl tuore kukkakaali, punasipulia, kirsikkatomaatteja. Kukkakaali leikataan kukinnoiksi, punasipuli lohkoiksi, kirsikkatomaatit kokonaisina, suolaa, pippuria, chiliä tuoreena jos tykkää. Oliviöljyä päälle, uuniin 200 astetta 30-40min, kunnes sopivan kypsiä ja saaneet hieman väriä 
09 huhti 18 jäseneltä: chili233
Tää on toinen resepti, jota tehnyt mutta vasta silloin kun suomalaiset kesäkurpitsat kypsiä kun nuo ulkomaiset tuppaa olemaan vähän puisia 2 kpl kesäkurpitsaa 3 kpl valkosipulinkynttä 1 dl pestoa 6 kpl tomaattia (tai 3 pihvitomaattia) 1 1/2 dl tuoretta basilikaa (lehtiä) 150 g fetajuustoa (rasvaa 18 %) (raastettuna) 1/2 tl mustapippuria (myllystä) 1 dl juustoa (raastettuna) Pese ja viipaloi kesäkurpitsat. Hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaatit reiluiksi viipaleiksi. Voitele uunivuoka. Lado pohjalle puolet kesäkurpitsaviipaleista. Levitä päälle puolet valkosipulista ja pestosta. Lado seuraavaan kerrokseen puolet tomaateista, basilikanlehdistä ja fetaraasteesta. Rouhi päälle mustapippuria. Toista uudelleen kesäkurpitsa- ja tomaattikerrokset. Ripottele vuokaan päällimmäiseksi vielä juustoraastetta ja paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Tarjoa kesäkurpitsa-tomaattivuoka hyvän leivän kanssa kasvisateriana tai liharuoan lisäkkeenä. 
09 huhti 18 jäseneltä: chili233
Hapankaali, ei ehkä täytä kaikkia kriteereitä. Yhdistän yleensä hapankaalin ja Rainbown suomalainen salaattisekoituspussin.  
09 huhti 18 jäseneltä: Pottu72
Uunijuurekset: lanttua, palsternakkaa, porkkanaa, punajuurta, bataattia, yms. Uuniin pellille ilmavasti, suolaa ja pippuria, kääntele välillä, voi pirskottaa öljyä uuniin laittaessa.200 C, 45min-tunti. Edullista ja hyvää. Syö monta päivää. Kesäruokaa:Aito andalusialainen tomaattikeitto, Gazpacho (ei täytä nyt ihan lämpimän lisäkkeen kriteerejä) 1,2 kg tomaatteja (ylikypsät parhaita), kurkku/kesäkurpitsa, paprika, 3 valkosipulin kynttä, öljyä (n. 3 rkl), suolaa ja viinietikkaa maun mukaan. Tehosekoittimeen kerralla tai osissa. En kuori muita kuin valkosipulit. Kylmää, mutta hyvää ja ravitsevaa, feta- tai leipäpaloja lautaselle. 
09 huhti 18 jäseneltä: HRai
En ole ihan varma, mitä tässä haettiin, mutta itse suosin kukka- ja parsakaalia! Muutenkin tulee helposti syötyä kasvisruokaa kun vain tekee jonkinnäköisen bulgur- tai couscoussalaatin johon laittaa kasviksia. Uunijuurekset myös suuri rakkaus, ohjeita löytyy varmasti! 
09 huhti 18 jäseneltä: liisakkinen
Kukkakaalista olen tavannut tehdä myös currykastiketta, kun tuota lihaa olen yrittäny vähentää. :) 
09 huhti 18 jäseneltä: liisakkinen
Kiitos kaikille vinkeistä! 😊 Iiisakkinen, itse olen kasvissyöjä ja parsakaali on herkkua! Viimeksi tänään söin sitä. 😁 
09 huhti 18 jäseneltä: ccooll
Lanttupasta, paistamiseen maun mukaan rasvaa. Keitetty parsa. Vihreät pavut. 
09 huhti 18 jäseneltä: J0hQ
ruokaisat pannukasvikset on sikahyviä 😍 
09 huhti 18 jäseneltä: lakkanen
ovat siis pakasteesta, muistaakseni kotimaista/rainbow 
09 huhti 18 jäseneltä: lakkanen
Helppo tapa on höyryttää paloitellut kasvikset kattilassa höyrylävikössä. Tarvitset kattilan pohjalle pari-kolme senttiä vettä ja ripottelet mausteita oman maun mukaan. 15-20minuutin kuluttua lautaselle😋 
09 huhti 18 jäseneltä: rinne.mikael
Mä tykkään kans höyryttää vihanneksii. Porkkanaa, kukkakaalta ja parsakaalta tulee eniten höyryteltyä. :)  
09 huhti 18 jäseneltä: Maan.matonen
Parsa uunissa paistettuna 
09 huhti 18 jäseneltä: Minnamaaret
Sugar snapsit pakastealtaasta on mun lempparit 
09 huhti 18 jäseneltä: mirja.kalliosaari
Kvinoaa lisukkeeksi. Saatan olla hakuteillä mutta miellän sen ”kasvikseksi”. 😂 
09 huhti 18 jäseneltä: Umalsh
kaali-porkkana raaste ja purjoa pannulla wokattuna. Ihan parasta ja nopea lisuke. 
09 huhti 18 jäseneltä: sipsteri
Pitää vielä mainita, kun varhaiskaalit alkaa ilmaantua kauppoihin voi tehdä coleslaw:ta. Viime kesänä löysin tän ja rakastuin, melkein joka viikko syötiin sitä. Tosi täyttävää, halpaa ja säilyy pitkään. Lisäksi sitä tulee tehtyä helposti iso annos. Teen yleensä kreikkalaiseen jugurttiin. 
09 huhti 18 jäseneltä: Umalsh
Bataattiranskikset tai uunibataatti erilaisilla täytteillä, kasvispihvit jonne voi tunkea aivan mitä vaan kasviksia, munakas kasvistäytteillä ja lisukkeilla, itse tehty kukkakaalipohjainen pitsa jossa kasviksia päällä!! 
09 huhti 18 jäseneltä: HannaliisO
Umalsh; Et ole hakoteillä quinoa on kasvis ;) 
09 huhti 18 jäseneltä: chili233
Pannulla tilkassa öljyä paistettu ohuiksi suikaleiksi pätkitty kaali ihmeen hyvää... 
09 huhti 18 jäseneltä: ritulissu

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - ccooll


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.