Päiväkirja - NeitiJ, 27 marras 18

Eräs ihminen herätti mut eilen siihen että nyt loppuu laihdutusajattelu ja vajeella eläminen hetkeks kokonaan.

Kun kerroin että tuntuu että mikään ei enää toimi että paino tippus hän ehdotti että "Mitä jos olisit hetken aikaa kulutuskaloreilla ja alottasit sitten dieetin ikään kuin alusta?"

Niin. Mullahan on painonpudotusta kolmisen vuotta takana enemmän tai vähemmän kitukaloreilla (ei välttämättä mikään 1200 kcal vaan ihan vaan vajeella eläminen tarkottaen mun dieetikaloreiks n. 1600-1700 kun kulutuskalorit on siellä 2100 pintaan) joten ei kai se mikään ihme oo jos kroppa on luiskahtanu säästöliekille. Se selittäs ton miks kilppari alko temppuileen sun muuta.

Tästä päivästä eteenpäin siis maltillista 100 kcal nostoa kunnes ollaan siel kulutuskaloreis ja kulutuskaloreilla koitan syödä muutaman kuukauden tai enemmän.

Kyllä mä täällä palstalla silti pyörin 😁

25 Kannattajaa    Kannatus   

1 - 20 (25)
Kommentit 
oon lueskellut sun juttuja ja niitä vasten tuo päätös vaikuttaa todella fiksulta! onneksi olkoon! 
27 marras 18 jäseneltä: täti omena
Hyvä ratkaisu, tsemppiä!  
27 marras 18 jäseneltä: ritulissu
Kiitos 😁 Te voittekin sit aina muistuttaa mua tästä jos alan puhumaan taas painonpudotuksesta tai vajeista 😂  
27 marras 18 jäseneltä: NeitiJ
Kuulostaa hyvältä 👍🏻👍🏻 
27 marras 18 jäseneltä: J0hQ
Ehdottomasti, hyvä ajatus!  
27 marras 18 jäseneltä: läski-ämmä
Ois vaan ollu hyvä tajuta tääki asia kesäkuussa 2016 kun vaaka näytti 70 kg eli 11 kiloa vähemmän mitä nyt 😂 Eikä vaan jatkaa vajeella menoa...  
27 marras 18 jäseneltä: NeitiJ
👍😊 
27 marras 18 jäseneltä: chili233
👍👌🙂 
28 marras 18 jäseneltä: KittaS
en kyllä ymmärrä tätä ihmisen fysiikkaa,miten paino nousee jos syö "ei mitään"ja kuntoilee vielä siihen päälle.ilmastako se paino tulee? 
28 marras 18 jäseneltä: timoniemi
Timoniemi: miinuskaloreilla elimistö voi mennä säästöliekille ja perusaineenvaihdunta laskea hurjasti. Googlaamalla löytyy tietoa.  
28 marras 18 jäseneltä: täti omena
Timoniemi: huomaathan, että kukaan täällä ei ole väittänyt syövänsä "ei mitään", kuntoilevansa ja silti lihovansa. Olisi suotavaa, että kommentoi toisten postauksia sen mukaan, mitä niissä oikeasti lukee.  
28 marras 18 jäseneltä: täti omena
No mulla on hormonit heittäny kärrynpyörää kun oon syöny liian vähän. Kilpirauhanen ei oo tykänny ja sehän johtaa lihomiseen väistämättä ku aineenvaihdunta on perseellään.  
28 marras 18 jäseneltä: NeitiJ
En nyt ala tästä sen enempää kertoileen mutta jodia sisältävät kilpparihormonit vaikuttaa ihmisen kasvuun, kehittymiseen sekä tärkeisiin aineenvaihduntaan liittyviin toimintoihin kuten rasvan, valkuaisen ja luuston aineenvaihduntaan, sydämen toimintaan ja elimistön lämmöntuotantoon. Kilpparin häiriöt hidastaa aineenvaihduntaa, nostaa stressihormonin eli lihomishormoni kortisolin tuotantoa, johtaa myös lukuisiin aineenvaihduntahäiriöihin maksassa, munuaisissa ja veren rasvapitoisuudessa. Että jos noihin ei puututa, niin lihomista tapahtuu. Joten ei, se paino ei tule ilmasta.  
28 marras 18 jäseneltä: NeitiJ
Kilpirauhanen tarvii myös rautaa toimiakseen kunnolla ja raudan puute voi tulla just siitä että kun syö liian vähän ei saa kaikkia tarvittavia ravintoaineita mitä kroppa tarvii. Ja tietysti sit imeytymishäiriöistä (ja b12 vitamiinin puutoksesta) ja suoliston huonosta kunnosta vois kirjottaa oman lukunsa, koska nekin estää painon putoamista.  
28 marras 18 jäseneltä: NeitiJ
Se imeytymishäiriöhelvetti pitää kokea kyllä itse että sen tajuaa 😁 
28 marras 18 jäseneltä: NeitiJ
Kertoisitko miten jodia sisältävät kilpparihormonit vaikuttavat luuston aineenvaihduntaan? Ja myös miten ne vaikuttavat kortisolin tuotantoon?? En löytänyt mistään tietoa asiasta. Kilpirauhasen häiriö voi myös olla toimintaa lisäävää ja tällöin tapahtuu aika lailla päinvastaisia asioita kuin vajaatoiminnan puolella. Ja tuota suoliston kuntoa mietin, kaikenlaiset imeytymishäiriöt käsittääkseni pudottaa painoa, ei lisää sitä? 
28 marras 18 jäseneltä: hotcarrot
Juu onhan se liikatoiminta sit erikseen.  
28 marras 18 jäseneltä: NeitiJ
No ainakin b12- vitamiinin imeytymishäiriö vaikuttaa energia-aineenvaihduntaan. Kokemusta on.  
28 marras 18 jäseneltä: NeitiJ
Ja kirjotin nyt asiasta ku nää luki kirjassa "syö, liiku ja rentoudu hormonityyppisi" mukaan. Taitaa lukea myös Haylie Pomroyn "Nopea aineenvaihdunta" kirjassa.  
28 marras 18 jäseneltä: NeitiJ
Mut mä en jaksa ruveta riiteleen täällä että jos joku saa siitä iloa niin ihanaa,mutta mä vaikenen nyt.  
28 marras 18 jäseneltä: NeitiJ

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - NeitiJ


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.