Päiväkirja - Ka-Maria, 29 tammi 20

Mitä mieltä olette? olen näköjään "pudottanut" painoa yli puoli vuotta ja tulos on 3-4 kg eli alle 1 kg kuukaudessa. Hyvä on, että jotain pois, mutta silti jotain varmaan tarttis oikeesti tehdä. Olen kokeillut elämäni aikana kaikki Painonvartijoista, Superdieetistä lähtien, mutta pikkuhiljaa paino hinaa aina takaisin. Tietty kolme raskautta ja imetykset, mutta nyt on jo niin paljon aikaa vikasta, ettei sekään kelpaa tekosyyksi.
Luin, että makrot pitäisi olla prot 40 % , hiilarit 30% ja rasvat 30%. Mitä mieltä olette?
Ja toinen kysymys: käyn kaksi kertaa viikossa n tunnin juoksulenkin 1x viikossa salilla, lisäksi työmatkat n 3-4 x viikossa 15-20 min pyöräilyä suuntaansa. Mikä on mun aktiivisuustaso? Askeleita tulee normipäivinä ainakin 10000-15000, löhöpäivät jää alle 10000. Löhöpäiviä kerran viikossa.
Kiitos vastanneille!

Näytä dieettikalenteri, 29 tammikuuta 2020:
1850 kcal Rasva: 74,56g | Prot: 151,28g | Hh: 139,22g.   Aamiainen: Bonne Mansikkasose, Keitetty Kananmuna, Cashewpähkinät, Ingmariini Vähärasvaisempi, Tuorekurkku (Kuorineen), Kotimaista Laktoositon Rasvaton Rahka, Valio Polar Juusto 5%, Vaasan 100% Kauraleipä. Lounas: Wasa Gluteeniton Näkkileipä, Pirkka Tikka Masala Kastike, Lindahls Turkkilainen Jogurtti 10%, Ranskalainen Salaattikastike, Atria Broilerin Fileesuikale, Uncle Ben's Basmatiriisi (Keitetty), Kurkku, Lehtisalaatti Valikoiduilla Kasviksilla (myös Tomaatit ja/tai Porkkanat). Päivällinen: Rainbow Sinappinen Salaattikastike, Naudanjauheliha (10% Rasvaa), Pakkasmarja Puolukka, Tomaatit, Tuorekurkku (Kuorineen), Paprika (Keltainen), Salaatti, Arla Apetina Classic 22%. Välipalat/Muut: Rainbow Dark 80% Tumma Suklaa, Foodin Chia-Siemen, Pakkasmarja Puolukka, Hirvelän Kaura Kuitunen, Kotimaista Laktoositon Rasvaton Rahka, Bonne Mansikkasose. lisää...

9 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Lisään vielä, että nyt makrojakauma on ollut hiil 60%, prot 20-30% ja loput rasvoista. Onko sillä oikeasti merkitystä, että miten kalorit jakautuu?  
29 tammi 20 jäseneltä: Ka-Maria
Sillä ei ole mitään väliä painonpudotuksen kannalta, niin kauan kuin syöt kaloreita vähemmän kuin kulutat. Jotkut ovat ketolla jossa rasva on 75% hh 5% protskua20-30% ja paino putoaa hyvin. Jotkut taas syövät enemmän protskua. 
29 tammi 20 jäseneltä: Jellama
Kaikkein tärkeintä on kalorivaje (perusaineenvaihdunta aktiivisuus huomioiden miinus n. 500 kcal), sen jälkeen varmaan makrojen jakautuminen. Omalle keholle sopivan tyylin löytää vain kokeilemalla mutta hiilaripainotteinen vähärasvainen sopinee parhaiten lihaksikkaalle paljon treenaavalle ja rasvapainotteinen vähähiilarinen (ketotyyppinen) sopii ehkä paremmin reippaammin ylipainoiselle, vähemmän aktiiviselle tyypille. Aktiivisuustasosi vaikuttaa ihan hyvältä, täällä Fatsecretissa laittaisin keskimmäiselle tasolle kalorilaskurissa. Sanoisin, että jos olet mennyt kalorivajeella puoli vuotta ja on mistä tiputtaa niin enemmän olisi pitänyt lähteä. Laskisin hiilareita. Proteiinia ei varmaan perusihmisen tarvitse syödä enempää kuin gramma per (tavoite)painokilo. Jos sen laittaa ensin makroissa kohdilleen ja sitten säätää rasvan ja hiilarin suhteessa toisiinsa.  
29 tammi 20 jäseneltä: Ohrapuuro
Ja samaa mieltä kuin Jellama että makrot ei ole se pointti vaan kalorivaje mutta jos olet mennyt oikeasti vajeella (ja kuitenkin syönyt riittävästi) eikä enempää lähde niin kokeilisin muuttaa jotain. Liikunta on hyvä lisä mutta paino putoaa keittiössä.  
29 tammi 20 jäseneltä: Ohrapuuro
Minun dieettikalenteri ja painohistoria, ei ole julkisia, mutta tilanne aika samankaltainen. Minulla on lähes sama lähtöpaino kuin sinulla, painavimmillani 84kg, elokuussa aloin tänne merkitä syömiset, silloin painoin 81kg. Käyn 3-5 kertaa viikossa tunnin reippaan kävelylenkin ja töissä tulee askelia 10000-20000 päivästä riippuen. Laitoin noilla "urheilulla" toisiksi alimman aktiivisuustason ja ohjelma antaa minulle 1700 kaloria. olen koko ajan syönyt silti n.1300 kcal, suhteessa n.50% hiilarit, n.25% rasvaa ja 25% proteiinia. Mielestäni syön hyvin ja riittävästi, joskus on vähän nälkä olevinaan, mutta eiköhän dieetillä saa ollakin. Sokerillisia herkkuja syön n. kerran kuussa. Minulla on paino laskenut tällä kaavalla koko ajan aika maltillista tahtia, nyt puolen vuoden kuluttua paino on 69kg ja kauheasti sen alle en edes pyrikään. Nyt yritän harjoitella sopivaa ruokamäärää ylläpitoon ja saa vielä vähän pudotakin. Aina ja kaikkialla sanotaan, että pitää syödä paljon, että ei mene keho säästöliekille jne, mutta ihmisiä ja tapoja on erilaisia vaikka kuinka. Minulla ei ole nälkä, niin syön sen mitä kroppa tahtoo. Olo on pysynyt tosi hyvänä, en mielestäni ole mitenkään liian vähillä sapuskoilla ollut, sokeria ja vaaleaa leipää ja pulla välttelen kyllä. Niin ja nainen ja 49-vuotias olen, eli peruskulutus ei minulla mielestäni ole kauhean suuri, alan helposti tästä lihoa, jos syön yli 1500 kcal päivässä(joulunpyhinä tuli kokeiltua ja kilo tuli heti lisää parin päivän santsauksesta).  
29 tammi 20 jäseneltä: mrhau
Arvioitko syömiset vai punnitsetko tarkkaan? Pidätkö tarkkaa ruokapäiväkirjaa? Mikäli tavoitteeksi tänne on merkitty painonpudotus, laskee fs siihen jo kalorivajeen. Toki se on laskennallinen arvio, tarkemman kulutuksen saa esim. älykellolla tai aktiivisuusrannekkeella. 
29 tammi 20 jäseneltä: J0hQ
Mulla on toiminu se kun en ole mieltäni masentanut puntaria seuraamalla. olen mennyt elokuun lopusta lähtien viikkokeskiarvoissa alle 2200 kcal, käytännössä ehkä 1900 kcal. punnitsen mitä syön ja koitan pysyä fatsecretin suosituksissa hiilarin , proteiinin ja rasvan suhteen. tiedän aika tarkkaan ruokien sisällöt. eikä se nyt niin väliä ole. burger kingissäkin olen käynyt, samoin kuin raxissa. en punninnut itseäni lähtötilassa enkä ole punninnut tuon jälkeenkään. kiire ei ole, koko loppuelämä on aikaa. luotan suosituksiin, arvioihin ja kulutuslaskureihin. jotain on tapahtunut kun vyötä olen kiristänyt 14-17 cm jälkien perusteella ja viimeisen 2 kk ajalta 7 cm. vuosirenkaatkin pienentyneet, vaatteet väljiä, yms yms. ystävät on kautta rantain kysyneet, miks oon eri näköinen kuin aiemmin, yms yms niinkuin todettu, helpoin tapa, myös minulla, on vähentää kaloreita 500-700 kcal verran kuin lisätä liikuntaa vastaavalla määrällä . 3000 kcal viikossa vastaa reilua kiloa kuukaudessa. 700 kcal liikunta vastaa minulla 45 min reipasta uintia, tunnin kävelyä tai tunnin pyöräilyä. tsemppiä ja malttia  
29 tammi 20 jäseneltä: SohvaKoutsi
En pääsääntöisesti punnitse, katson välillä pähkinät ym isokaloriset puntarilla. Pidän 6/7 ruokapäiväkirjaa eli käytännössä koko ajan: ravintolareissuja en merkkaa. Jouluna pidin taukoa merkkaamisesta ja siitä jäikin ainakin se kilo.  
29 tammi 20 jäseneltä: Ka-Maria
Olen pitänyt nyt pitkään 1800 kalorin syöntejä. Mietin, et tarvinko enemmän. Toisaalta katson, että "herkku" ja ravintolapäivät 1x/2 viikkoa tasaa kaloreita ehkä noin 1000 kaloria.  
29 tammi 20 jäseneltä: Ka-Maria
Älykellossa kulutus on n 2500-2600 kaloria. Töissä en voi kelloa pitää, joten en koskaan saa todellista kulutusta esim työpäiviltä.  
29 tammi 20 jäseneltä: Ka-Maria
Minulla paino enimmillään 84,5 kg ja varmasti myös enemmän, kun en uskaltanut puntarille mennä ennen kuin olin vähän syömistä seurannut.  
29 tammi 20 jäseneltä: Ka-Maria
Sanoisin että ilman punnitsemista kalorit tulee merkattua alakanttiin. Merkkaisin ja punnitsisin muutaman päivän ihan kaiken, kahvimaidosta alkaen, että näkee kuinka paljon tulee. Siitä sitten laskee siihen ohjelman antamaan kalorimäärään ruuat.  
29 tammi 20 jäseneltä: Ohrapuuro
500 kcal vaje pitäs tarkottaa 1.6 kg/kk. joku ei täsmää. voisko kertyä nestettä? täältä löytyy laskuri joka ottaa epävarmuuksia huomioon https://www.niddk.nih.gov/bwp äkkiseltään kun tuolta katsoin niin osuu vaihteluvälille. 
29 tammi 20 jäseneltä: SohvaKoutsi
Ehkä pitää ottaa toi punnitseminen nyt viikon verran kuvioihin. Teen ruokaa koko perheelle niin on välillä vaikea arvioida määriä. Täytyy taas ryhdistäytyä. Tänään oon syönyt vähemmän hiilihydraattisesti. Tulee syötyä enemmän kasviksia ja ei tule himoja. Taidan mennä näin!  
29 tammi 20 jäseneltä: Ka-Maria
itse en välitä FS antamasta kalorirajasta. Seuraan päivän kulutusta suht aktiivisesti ja pyrin muokkaamaan syömisiä sen mukaan. Pyrin olemaan -500 -> 800kcal miinuksella. Kannattaa punnita tarkasti KAIKKI mitä syöt. Hyvin monesti omat arviot menee metsään jos ei ole kunnolla silmää asialle. Itse pidän huolta vaan että syön tarpeeksi proteiinia ja kasviksia. Rasvoja / hiilareita en seuraa. Perusajatus on kuitenkin että ihminen lihoo vain syömällä ja kaloreita tulee TODELLA helposti syötyä liikaa. 
29 tammi 20 jäseneltä: TomFiN85
Mulla ei ruokavalioista toimi mikään muu ku ketogeeninen. Ja oheistuotteena paino lähtee ropisten. Suosittelen  
29 tammi 20 jäseneltä: n1nn
Silmämääräisesti mittaamisesta vielä. Yksi käyttäjä postasi taannoin kuvan salaatista ja arveli kalorit 200-300. Porukalla kun tutkittiin niin vähintään 700kcal. 
30 tammi 20 jäseneltä: Ohrapuuro

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - Ka-Maria


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.