Päiväkirja - pimpulainen, 26 heinä 18

Tutustun vähitellen ruokapäiväkirjan käyttämiseen tässä sovelluksessa. Tuotteita näyttää olevan tietokannassa aika laajasti - hyvä juttu! Lihan merkkaaminen kuitenkin mietityttää... Onko tosiaan niin, että liha pitää punnita raakana ennen valmistamista jos haluaa tarkat kalorit? En ainakaan vielä löytänyt kohtaa, jossa esim. sen broilerin määrän voisi merkitä paistettuna. Olisi paljon mukavampaa punnita ja merkata ylös lihamäärä vasta kypsänä kun laittaa sen lautaselle. Painohävikkihän on esim. broileria tai jauhelihaa paistaessa niin suuri, ettei anna todellista kuvaa tuotteen "todellisesta määrästä".

Näytä dieettikalenteri, 26 heinäkuuta 2018:
711 kcal Rasva: 12,00g | Prot: 64,00g | Hh: 76,80g.   Aamiainen: Kotimaista Rasvaton Maito, Nutrilett Strawberry Shake. Lounas: Nutrilett Strawberry Shake. Päivällinen: Nutrilett Raspberry Shake. Välipalat/Muut: Nutrilett Raspberry Shake, Nutrilett Raspberry Shake. lisää...
2286 kcal Harjoitus: Pyöräily (hidas) - 18 km/h - 1 tunti ja 22 minuuttia, Lepo - 14 tuntia ja 38 minuuttia, Nukkuminen - 8 tuntia. lisää...

9 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Usein kuulee sanottavan että raakapaino pitäisi olla, mutta ite punnitsen kypsänä koska en todellakaan ala paistamaan pientä määrää kerrallaan joka päivä. Ruoan ravintoarvo muuttuu joka tapauksessa, oli se sitten raakaa, paistettua, keitettyä jne. niin sinällään se menee jokatapauksessa ”väärin”. Tuskinpa ero kuitenkaan on huima. 🤨 
26 heinä 18 jäseneltä: mademoiselle.noir
Kannattaa hakea englanniksi myös ruokia, löytyy vielä enemmän kaikkea, ehkä kypsiäkin? 
26 heinä 18 jäseneltä: J0hQ
Moni ostaa lihatuotteita jotka on marinoituja tai lisätty suolavettä. Esim pekoni. 150gramman paketista jää lautaselle rasvoineen valutettuna 90-120 grammaa. On tietenkin vähän leipurista kiinni paljonko lautaselle jää. Itse ruokaa laittaessa, mittaan sen lopputuotteen painon riippuen tuotteesta. Liha kutistuu mutta keitetty riisi paisuu joten kannattaa itse miettiä miten ilmoittaa päivyriin.  
26 heinä 18 jäseneltä: japolarhe
Mä punnitten lihan aina kypsänä, samalla kun laitan sitä lautaselle. Saman teen pastalle ja riisille sen harvan kerran, kun niitäkin syön. Olkoon sitten miten väärin tahansa. 😏 
27 heinä 18 jäseneltä: Minna Maija
Kiitti kommenteista kaikille. Merkkailin ruokia joskus Keventäjiin ja siitä jäi mieleen, että ero oli melkoinen jos lihan oli kypsentänyt. Googlesta löysin, että lihan painohävikki on n. 20-30%, eli jos esim. broilerin fileen paino on kypsänä 100 g, voisi sen merkitä ruokapäiväkirjaan esim. 130 g. Ei tää kaloreiden laskemisen onneksi tartte liian tiukkapipoista olla, joten järkevät valinnat on tärkeempiä kuin tarkat grammamäärät :) 
27 heinä 18 jäseneltä: pimpulainen
Spagetti ja makaroni ainakin löytyvät myös kypsät kalorit. Melkoinen ero onko kypsää vai raakaa. 
27 heinä 18 jäseneltä: Pottu72
Siis eihän tää nyt mitään rakettitiedettä ole eikä tosiaan tarvi paistella annos kerrallaan. Yksinkertainen nyrkkisääntö on, että 100g raakaa lihaa (esim. broilerin filesuikale tai jauheliha) painaa paistettuna n. 70-80g eli juuri tuo 20-30% painohävikki. Riisi ja makaroni puolestaan n. kolminkertaistavat painonsa keitettäessä --> 100g raakaa riisiä painaa kypsänä n. 300g. Pakkauksissa ilmoitettavat ravintoarvot ovat AINA _raakapainoja_. Eli jos laitat lautaselle vaikkapa 100g kypsää kanaa se on juuri tuo n. 130g. Turhan tarkka ei tosiaan kannata olla, mutta esim. rasvaisempien lihojen sekä riisien ja pastojen kanssa menee kyllä päivän ravintoarvot sekaisin, jos raakapainojen mukaan merkkaa kypsänä syödyt. 
27 heinä 18 jäseneltä: Sannikka1
kun jonku kerta punnitset niin se tulee jo silmämääräisesti..punnitsen ja mittaan "raakana"..mutta ku on sen oppinu ni ei sitä tosiaan tarvi joka kerta tehö 
27 heinä 18 jäseneltä: tinttara75
Jeps, tähän tosiaan oppii kun vähän treenailee :) Mä vaan olen tyyppinä sellainen, että haluaisin merkata mahdollisimman jämptisti ainakin sen, mitä kotona syön. Töissä syödyn lounaan kanssa ei tietenkään tähän pysty eikä tarvitsekaan. Tosin näiden kaloreiden laskemisen sijasta mulle on palllljon haasteellisempaa se, etten hyvin sujuneen päivän jälkeen ala illalla mättämään ruokaa suuhun ilman mihinkään merkkaamista 😝  
27 heinä 18 jäseneltä: pimpulainen
Jämptin tuloksen saat jakamalla kypsän painon raakapainolla. Eli: paistat esim. 700g kanaa ja punnitset kypsän satsin painon, leikitään että 556g. Laskin käteen, 556/700=0,794. Tässä satsissa siis 100g raakaa lihaa painaa kypsänä 79,4 (eli 80 😅) grammaa. 🤗🌻 
27 heinä 18 jäseneltä: Sannikka1
Noinhan se Sannikka tosiaan menee, kiitti. Tuosta laskutoimituksesta pitäis tämänkin tädin selvitä jopa viimeisinä kesälomapäiviä 😂 Työpaikalle en vaakaa vie, joten pitää taas palautella mieleen ruokamäärät silmämääräisesti arviointi. Nyt pääsen vielä helpolla kun meinaan muutaman päivän vielä Nutrata lisättynä vähitellen kevyellä syömisellä. Eilen söin pojan ekan inttiloman kunniaksi muiden grillatessa vähän mansikoita, ananasta ja herneitä. Kyllä maistui hyvälle, mutta mitään ruoanhimoa ei noin pienestä ruokamäärästä vielä tullut, eli helposti pystyn vielä niukalla energialla hetken jatkamaan. Sitten tavalliseen ruokaan toivottavasti onnistuneesti ja motivoituneena 👍 
28 heinä 18 jäseneltä: pimpulainen
Silmämääräinen arviointi on kaiketi just se juttu mihin pitäisi ja kannattaisi pyrkiä. Omalla kohdalla selkäranka on näissä asioissa keitettyä spagettia ja pettää heti tilaisuuden tullen 😅 Olen silmämääräisen arvioinnin sijaan opetellut mittaamaan ruokamääriä ilman vaakaa: esim. kuinka monta ruokalusikallista on sata grammaa jotain, kuinka paljon juomalasillinen, kulhollinen jne jne. Tällä tavalla pysyn edes jotenkin kodin ulkopuolella kartalla syömisistäni. Ja retuperälle heittää silti välillä 😅 Mutta sellaistahan se on, ihmisen elämä 😊 Tsemppiä! 🤗🌻 
28 heinä 18 jäseneltä: Sannikka1

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - pimpulainen


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.