Päiväkirja - wadelma, 01 tammi 22

Täällä ollaan 😊

Sellaisella taustalla liikkeellä, että olen aina ollut jonkin verran ylipainoinen. Ekan lapsen jälkeen laihdutin onnistuneesti itseni 62 kg painoiseksi (lähtö 72). Siitä se lähti nousuun vähitellen yhdistelmällä työ, opiskelu ja lisää lapsia. Aikaa tuosta ekasta laihdutuksesta on yli 15 vuotta. Tuolloin laihdutin Painonvartijoiden ohjeilla. jaksoin keskittyä aina 6 viikkoa kerrallaan, sitten pidin taukoa ja taas seuraavat 6 viikkoa. Muutama aika epäonnistunut yritys on välivuosiin mahtunut, mutta myös suhteellisen tuoretta onnistumista.

2019 keväällä tuli korona ja huolestuin painoindeksistäni, painoin 92 kg. Aloin täysin oman menetelmän painon pudotukseen /elämäntapamuutokseen. En kieltänyt itseltäni mitään, mutta kauppatavarat tulivat kerran viikossa ja siellä oli kevyttä ja terveellistä, mikä piti olla syötynä ennen seuraavaa kauppapäivää. käytännössä muutin muutakin. Aamupala ennen klo 10 ja klo 18 jälkeen ei syödä jos ei oikeasti ole nälkä, eli tavoitteena syödä iltapala viimeistään klo 18. Perus puuroa 5 kertaa viikossa aamupalaksi. Lisäksi kaupasta tilasin mm. viilejä, rahkoja, marjoja, salaattia, marjakeittoja, kasviskeittoja. Laihduin 1,5 vuoden aikana 14 kg ja en tosiaan mitään itseltäni kieltänyt, vaan lisäsin "pakollisia" ruokia. Jotain tässä taas on tapahtunut, kun paino on noussut yli 5 kg tuosta, syksystä 2020.

Nyt tavoitteena on kunnianhimoiset -20 tai -22 kg. En sittenkään ole ihannepainossa tai ihan edes normaalipainossa, mutta silloin kun painoin sen 62 kg, koin sen olevan sopiva. Apua haen edellä mainittujen asioiden lisäksi kalorien laskemisesta ja liikuntahaasteista (nyt joulukuussa oli kyykkyhaaste ja marraskuussa jo alkanut porrashaaste, joka jatkuu edelleen). Käyn lisäksi kuntotanssissa 2 kertaa viikossa, miten vuorotyöltä pääsen. Pitkät kävelylenkit on ollut myös harrastus ajoittain, mutta en kyllä niitä jaksa nyt talvella aloittaa.

Miltä kuulostaa? Vinkkejä tarjolla? Millaisia haasteita keksitään, lähteekö joku mukaan?

Näytä dieettikalenteri, 01 tammikuuta 2022:
1312 kcal Rasva: 38,85g | Prot: 76,39g | Hh: 161,70g.   Aamiainen: Maitokahvi, Tuorepuuro. Lounas: Pirkka Tomaatti-Vuohenjuustokeitto, Felix Thousand Island Salaatinkastike, Salaatti. Päivällinen: Rainbow Klementiini, Freshona Maustekurkkuviipaleita Etikkaliemessä, Kartanon Kotimainen Kalkkunaleike, Vaasan Ruispalat. Välipalat/Muut: Leader Protein Shake Chocolate Heaven, Luumurahka, Turun Väkevä Sinappi, Kartanon Kotimainen Kalkkunaleike. lisää...

17 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Tämä sovellus laskee minulle kalorit 2000, mutta ranneke sanoo, että kulutus on 2000 jommalla kummalla puolen, päivän aktiivisuudesta riippuen. Asetin sovellukseen katoksi 1500, mutta tavoittelen 1200-1500 väliä ja sillä periaatteella olen viikon jo puuhastellut. Olen 155,5 cm pitkä, leposyke 48 ja lämpö 35,8, niin varmaa siksi kulutan vähemmän kuin sovellus arvioi. Luotan enemmän rannekkeen arvioon. Niin ja olen joskus aiemmin epäonnistunut kaloreiden laskennassa varmaan juuri siksi, että sovellus käski syödä kulutusta enemmän. 
01 tammi 22 jäseneltä: wadelma
Hyvältä kuulostaa! 🙂 Tsemppiä! 👍 
02 tammi 22 jäseneltä: Dietcoke6
Ja tosiaan sovelluksen ehdottama kalorimäärä on suuntaa antava, ja moni täällä taitaa kokea sen olevan yliarvioitu 👍 sinun nykyinen kaloritavoitteesi kuulostaa hyvältä, ja nosta sitä tarvittaessa, jos tuntuu liian pieneltä. 🙂 
02 tammi 22 jäseneltä: Dietcoke6
Kiitos 😊  
02 tammi 22 jäseneltä: wadelma

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - wadelma


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.