Päiväkirja - Ellallaalaa, 21 tammi 23

Uff. Nyt vähä alko huolestuttaa. Onko tää lopun alkua 😬 Oon siis tällä viikolla ”huijannut” tai ”cräshännyt” kolmesti! Ensiksi keskiviikkona Tacobelliä. Perjantaina pitsaa (onneksi vaan puolikas). Ja tänään illallinen myöhästyi tunnilla jonka seurauksena napsin ruokaa kauppakasseista sieltä sun täältä puhumattakaan heräteostoksista sipseistä, leipään ja juustoon. Jos tästä nyt pitäis jotain oppeja vetää niin luulisin, et oon vetänyt liian tiukkaa linjaa joka sitten kostautuu tälleen. Enkä siis oikeestaan ihmettele. Tarkoituksella aloin kiristää kaloreita kun tuntui tahti puuduttavan hitaalta. Ehkäpä ne ”laihdutuspillerit” oli myös vähän moka. Tavallaan auttavat joo, mutta sitten helposti vetää liian tiukkaa linjaa? Tai jotenkin hallitummin pitäisi saada arkeen tavallista ruokaa ja herkkuja sisään ja silti laihtua. Hmm.

Näytä dieettikalenteri, 21 tammikuuta 2023:
1985 kcal Rasva: 70,42g | Prot: 112,43g | Hh: 222,48g.   Aamiainen: Date, Myllykivi Neljän Viljan Hiutale, Maribel Bio Organic Peanut Butter. Lounas: Hummus, Soijarouhe bolognese, Broccoli, Miyata Shirataki Noodles Original Flavor. Päivällinen: Pirkka Suomalainen Kiinteä Peruna, Katkis-Lohi Kermaviili kastike. Välipalat/Muut: Atria Kevyt 5% Kalkkunanakki, Lidl Punakittijuusto, Taffel Roust Creamy Garlic, Lidl Kaurasydän, Milbona High Protein Pudding Chocolate. lisää...
2574 kcal Harjoitus: Apple Health - 24 tuntia. lisää...

9 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Välillä tulee tuommosia päiviä, tärkeämpää on miten jatkaa. Mikä on tiukka linja? joku tietty kalorimäärä? Ja miten paljon keskimäärin laihdut viikossa? 
21 tammi 23 jäseneltä: LadyLazarus82
Oikeastaan pitkällä tähtäimellä on ihan hyvä pitää välillä korkeamman kalorimäärän jaksoja. Tekee aineenvaihdunnalle hyvää. Monet asiantuntijat tuntuvat tällaista tahallista korkeampien/ylläpitokaloreiden jaksoja suosittelevan. Joten älä jää murehtimaan tätä viikkoa! 
22 tammi 23 jäseneltä: Cloudberries
Kun itse lasken kaloreita niin sisällytän todellakin herkkuja silloin tällöin makroihini. Salaisuus on että ne suunnitellaan osaksi päivän makroja jo etukäteen. Muutenkin aina esitäytän ruoat laskuriin jo edellisenä iltana. Toki nämä etukäteen lasketut jutut aina vähän elävät ja muuttuvat kun päivä kuluu, mutta se auttaa minua huomattavasti saavuttamaan tietyt makrot. Ja herkkuja mahtuu sinne mukaan myös kun ne etukäteen suunnittelee. En tietysti voi tarkkaan tietää kuinka paljon kaloreita on kahvilan pullassa, mutta otan jonkun överipullan tuolta ruokalistalta, arvioin ylöspäin mieluummin kuin alaspäin. Ja lasken myös herkuiksi proteiinipatukat ja -vanukkaat, niitä söin laihduttaessa lähes päivittäin. Auttoivat himoitsemasta vielä epäterveellisempiä juttuja. Kahvilassa saatoin käydä ehkä kerran viikossa tai kahdessa. Kotiin en osta patukoiden ja vanukkaiden lisäksi muita herkkuja yleensä, kauppaan menen listan kanssa ja maha täysinäisenä. Tällaisella menetelmällä sain kyllä painon haluttuun suuntaan. (Nyt tällä hetkellä en laske kaloreita/makroja, mutta palaan taas vähän keväämmällä siihen vähäksi aikaa.) 
22 tammi 23 jäseneltä: Cloudberries
Opettelua ja oman kehon toimintaan tutustumistahan tämä tavallaan on ja siitä näkökulmasta myös nämä jaksot, kun ei oo mennyt suunnitelmien mukaan, on tosi hyödyllisiä. Kunhan ei heitä hanskoja tiskiin vaan katsoo viikon tai pari taaksepäin ja miettii miten ne on mennyt. 😊 
22 tammi 23 jäseneltä: koskelo
Tsemppiä! Oppimismatkahan tämä on. Itsellänikin eilen venähti aamupalan ja lounaan ruokailuväli töissä 4,5 tuntiin, se on minulle aikakin tunti liikaa, niin kostautuuhan se. Ja ei noille tilanteille aina voi yhtään mitään. Murehtimisen sijasta tärkeää on oppia tietämään, että mistä mikäkin johtuu, niin siihen voi yrittää paremmin jatkossa vaikuttaa.  
22 tammi 23 jäseneltä: wadelma
Kiitos kaikille tsempeistä ja neuvoista! Mun tiukkalinja oli jotakuinkin yrittää tähdätä kilo per viikossa pudostustahtiin. Eli miinuksella olis pitäny olla 1100 kaloria per päivä. (En edes useimpia päivinä päässyt tähän). Tiedän nyt et tää on aivan liian kova vaatimus mulle ja kroppakin alko jo huutaa hoosiannaa kun vetelin joka päivä 500 kalorin HIIT treenejä joko salilla, spinningissä tai uimassa. Ja aivan karsee nälkähän sitä on jos treenaa tohon tahtiin ja todella niukoilla kaloreilla vetelee. Järkevämpää siis tähdätä suosiolla jonnekin sinne puolen kilon tahtiin. Lähdin kiristämään kaloreita kun tuo aiempi tahti oli tosiaan useamman kuukauden ollut luokkaa kilo kuukaudessa joka tuntui turhauttavan hitaalta. Kuten totesitte opetteluahan tämä kaikki on. Loppupeleissä ei sillä kait mitään merkitystä ole vaikka homma meniskin hitaasti. Ehkä asian vois nähdä niin että sehän muistuttaa melkeenpä sitä syömistapaa mitä pitäis sit loppuelämä jatkaa. Kilo kuukaudessa on noin 250 kalorin päivittäinen vajaus. About yks kunnon voileipä.  
22 tammi 23 jäseneltä: Ellallaalaa
Kuulostaa hyvältä ja kestävällä pohjalla olevalta suunnitelmalta. Ja onhan näitä tutkimuksiakin ollut, että hitaasti pudottavat ihmiset keskimäärin myös pystyvät ylläpitämään uuden painon paremmin, ja hidas vauhti "syö" myös lihaskudosta vähemmän. 
22 tammi 23 jäseneltä: Cloudberries

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - Ellallaalaa


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.