Päiväkirja - mademoiselle.noir, 17 elo 19

Usean kuukauden breikki takana sovelluksesta ja kovasti on tehnyt mieli palata jotta pääsisin jatkamaan syömisieni tarkkailua.
Tässä hommassa on vain se suurensuuri mutta..

Eli sovelluksen avattuani silmiini pomppaa samantien päivityksiä alipainoisuudesta ja tämä ahdistaa suunnattomasti. Syksyllä 2018 alkanut syömishäiriöni on nyt huomattavasti paremmalla tolalla mutta ei unohduksissa. Takaraivossa kummittelee jatkuvasti se miten syömisien tarkkailu ja kalorien laskeminen aiheuttaa kohdallani taas sen suorittamispaineen ja vedän asiat jälleen räikeästi överiksi. Tämän takia en viitsisi katsella postauksia joissa tavoitellaan alipainoa.

Tiedän varsin hyvin ettei muiden juttuja tarvitse lukea mutta nämäkin vain osuivat silmään. Lisäksi haluan antaa oman osani tämän sovelluksen hyvään ryhmähenkeen ja kannustaa muita kuten itseänikin on kannustettu. ❤️

Sovellus on ollut kohdallani tauolla mutta treeni ei, vaikkakin olen liikkunut vähemmän töiden ja sairastelun takia. Jokapäiväiseen arkeen on kuitenkin kuulunut lenkkeily ja porrasjumppa. Turvonnut ja lihonut olen varmasti myös jonkun verran kun kalorit on pitänyt arvioida. Ruokia en ole punninnut juurikin siksi että yritin syömishäiriöitä karistaa kannoiltani.

Viime syksy oli aivan kamala kaamoksen takia joten koitan nyt helpottaa oloani raahaamalla itseni taas salille. Toivotaan että motivaatio säilyy pimenevistä päivistä huolimatta ja että painonpudotus pysyy nyt 100% lapasessa.

58 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
🤗 
17 elo 19 jäseneltä: J0hQ
Hyvin tsemppaat! Hölmöltä voi kuullostaa mutta aika parantaa haavat, anna sitä edelleen itsellesi ja jatka rauhassa hyvältä kuullostavalta tielläsi💓 
17 elo 19 jäseneltä: ritulissu
Olen itsekin syömishäiriötaustaisena täysin samaa mieltä siitä, että täällä pyöriessä voi helposti syöksyä taas sille epäterveelle tielle, jolla moni käyttäjä näyttää tavoitelukemista päätellen tallaavan. Omalla kohdallani toipuminen on ihan hyvällä mallilla kai (pahin kausi selätetty jo vuosia sitten), mutta välillä huomaa pääkopan puristuvan liikaa ja ajatusmallien liikkuvan vanhaan epäterveeseen suuntaan. Onneksi elämään on löytynyt viime vuosina muutakin sisältöä kuin treeni, syömisen rajoittaminen ja itsensä rankaiseminen. Omalla kohdallani on tehnyt hyvää välillä se, että jätän osan aterioista merkkaamatta jo ihan siitä syystä, ettei niitä löydy tietokannasta tai en tiedä tarkkaa ravintosisältöä. Tämän seurauksena saan otettua koko hommaan vähän rennomman asenteen versus se, että kaiken käyttäisi orjallisesti keittiövaa'an kautta. Pidemmän aikavälin hyvinvointi niin fyysisesti kuin henkisestikin on äärettömän paljon tärkeämpää kuin joku vaakalukema. Harva jaksaa henkisten ongelmien kanssa porskuttaa, vaikka kroppa olisi miten (yhteiskunnan määrittämien) ihanteiden mukainen. 
18 elo 19 jäseneltä: ylireetta
Tsemppiä sinulle. Ole armollinen itsellesi. Täällä yksi syömisen kanssa kamppaileva. Ahnimishäiriöinen? Itsensä välittämisestä ja rajojen asettamiset itselle ja omalle hyvinvoinnille on tärkeät. Iloa päivääsi ❤️ 
18 elo 19 jäseneltä: callmelaice
tsemppiä sinne. täällä on jo kirkasvalolamput katsottu valmiiksi ja pakomatka etelään varattu. juoksu auttaa mua paljon pimeimpinä aikoina. 
18 elo 19 jäseneltä: petri s
Tsemppiä. Ootko kokeillu mindfulnessia tai rentoutusta monta krt päivässä? itsellä auttaa se jos painon tarkkailu alkaa viedä liian suurta osaa. 
18 elo 19 jäseneltä: Herttasalme
❤️ 
19 elo 19 jäseneltä: krisukisu
Täälläkin sh-taustaa. Tsemppiä :) En halua neuvoa ketään, jokainen löytää omat keinot, mutta itse nykään ajattelen että se lähtee millä on tullutkin, eli jonkinlaisella ruokakontrollilla (lähinnä BMI:n ylläpito, viitteelliset energiasaannit kulutuksen mukaan (ei ali) ja täsmäsyömisellä (usein, vähän/sopivasti, terveellistä) & sopivalla suunnittelulla. Mutta lisäksi rentoudella JA ihmissuhteiden priorisoinnilla oman ruokaorjuuttelun sijaan jne.  
19 elo 19 jäseneltä: Dietcoke6
Edelliseen kommenttiin vielä lisäyksenä että täsmäsyöminen sopii erityisesti ahmintatyyppiseen häiriöön, joka on ollut oma haasteeni anoreksian jälkeen.  
19 elo 19 jäseneltä: Dietcoke6
❤️❤️ 
21 elo 19 jäseneltä: sartsar
❤️❤️❤️ kiitos kaikille. Pitäisi kovasti jotain kirkasvalolamppuja ostaa ja illalla ihanat kynttilät palaamaan jolloin saa sen fiiliksen että syksy on ihanaa koska 1. Kynttilät 2. Pörrösukat ja huovat 3. Lämmin juotava ja sateenropina iltahämärällä. 🤩 Fitness on kovasti rakentamassa uutta salia heti naapuriini (samalla myös työpaikkaani kiinni) ja mikäs sen mielekkäämpää 😍 pitäisi valmistua syksyllä mutta rakennustyöt ovat viivästyneet tuntemattomasta syystä. Ei paljon löytyisi tekosyitä treenille kun sali kiinni työpaikassa. 🙈 Takapakki ottaa kovasti itsetunnon päälle joten senkin vuoksi on treeniin palattava. Silmällä pidän kuitenkin vain terveellistä painonpudotusta. 
25 elo 19 jäseneltä: mademoiselle.noir

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - mademoiselle.noir


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.