Päiväkirja - Santtu21, 09 huhti 21

Popsiiko väki paljon lisäravinteita purkista? Vitamiineja, kollageeneja, kalaöljyjä tms tuotteita? Onko alkuperällä väliä ja mitä hyötyjä olette huomanneet niillä?

Näytä dieettikalenteri, 09 huhtikuuta 2021:
2006 kcal Rasva: 39,63g | Prot: 187,63g | Hh: 211,06g.   Aamiainen: Vaasan Ruispalat Ohut Herkku, Pakkasmarja Mustaherukka, Milbona Kreikkalainen Jogurtti 2%, Fazer Onnen Apilat Kauramuro, X-Tra Maustamaton Maitorahka. Lounas: Pirkka Suomalainen Omena, HK Viljaporsaan Marinoitu Kasslerpihvi, Kotimaista Broilerin Fileesuikale Maustamaton, Rainbow Parsakaali-Kukkakaali-Porkkana. Päivällinen: Vaasan Ruispalat Ohut Herkku, Rasilaisen Valkosipulihapankaali, Rainbow Ohuet Vihreät Pavut, Parsakaali, Lehtisalaatti Valikoiduilla Kasviksilla (myös Tomaatit ja/tai Porkkanat), Hirvi/Peura, Flatbread. Välipalat/Muut: Irtokarkki, Panda Maitosuklaa, Snickers Snickers Protein, Paahdettu Hirvi/Peura, Vaasan Ruispalat Ohut Herkku, Whey'mo Protein Shake Creme Caramel, X-Tra Maustamaton Rasvaton Rahka. lisää...
1190 kcal Harjoitus: Google Fit - 24 tuntia. lisää...

4 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
@hot0 jooh kyl niillä paikkansa on, mutta meinasin jos epäilet niiden toimintaa niin silloin ne voivat olla jo helposti hyödyllisen extran ulkopuolella. Oon edelleen hämmästynyt sun voimakkaasta reaktiosta kreatiiniin, mistä jo aiemminkin puhuttiin sun postauksessa. Ite en huomaa mitään "normielossa" ei yhtään nestettä ei yhtään finniä ja annostus itellä on siel 5-8g/vrk riippuen siitä paljonko maltan lipittää.  
09 huhti 21 jäseneltä: Santtu21
@santtu21 jossain youtubessa oli, että n 20%lla kreatiini ei vaikuta mitenkään ja silloin on sama lopettaa. 2 diabeetikoilla tuon on sanottu parantavan verensokerin hallintaa tjsp. 1 diabeetikoille ei suositella. Samoin b12 käytän diabetes lääkityksen takia. Proteiinia lähinnä salin jälkeen ja onhan se näppärää, kun saa puhtaasti proteiinia käyttöön ja helposti säädettyä päivittäistä määrää. Kokonaisuutena 150g prot, 150g hh ja 50-80 rasvaa. N 1800 cal kulutuksella mennään nyt ja sopivasti tippuu paino viikossa.  
09 huhti 21 jäseneltä: Hot0
@Santtu21 niin, riippuuhan kaikkien aineiden imeytymiset siitä minkä kanssa niitä syö. Ja siks noi monivitamiini yms. tabletit joita itekin syön ei imeydy lainkaan samalla tavalla ku ruuasta saatuna samat määrät tekis, ne tulis niin erilaisina paketteina. Mut ei kai se oo niin tarkkaakaan, valtaosa niistä aineista tulee ruuasta anyway ja syön niitä siks ettei kaikkii hivenaineita myydä erikseen. Jos myytäiskin, niin menis niin säätämiseks, ettei mua jaksa sille tasolle saakka kiinnostaa. 
09 huhti 21 jäseneltä: Fourteens
@fourteens se on kans yks trendi sana "bioaktiivisuus" tai "bioavailability" (en nyt saa päähäni suomenkielistä vastinetta) ja löytynee varmaan hakemalla ihan tutkimustakin, paljonko kapselista imeytyy vs ruuasta näitä hivenaineita. Ainoa on rasvaliuoksten vitamiinien dilemma, et jos niitä saa älyttömästi liikaa, niin ne voi olla toksisia, mut eipä noissa valmisteissa niitä pahemmin oo 
09 huhti 21 jäseneltä: Santtu21
@hot0 jos löydät viel nii paas linkaten, haluisin ihan uteliaisuuttani kurkkaa et mihin pohjaavat 
09 huhti 21 jäseneltä: Santtu21
Ei se kapseli vs ruoka oo varsinaisesti se pointti miks imeytyy eri tavalla, ainakaan yksin. Sekin vaikuttaa, et tulee niin montaa ainetta, joilla on vaikutuksia toistensa imeytymiseen, yhtä aikaa. Ku esim. kalkkia on aikuiselle kai mahdotonta tliannostella, paitsi jos d-vitamiini mahdollistaa sen imeytymisen liiallisessa määrin. Ilman d:tä liika kalkki poistuu. Mut kalkin ja fosforin suhde toisinnsa on kans tärkee ja magnesium liitty sinne vielä jotenkin. Rauta imeytyy tehokkaammin jos samassa tulee c-vitamiinia, mut huonosti kalsiumin kanssa, jne. Ku tuotteessa on pari- kolmekymmentä eri sinetta, vielä osa vähän eri muodossa ku ruuassa, vastaus varmaan on et kukaan ei tiedä mitä diitä imeytyy. Se kun riippuu siitäkin, mitä se tyyppi on ruokanaan syönyt ja miten sen elimistö reagoi. Ei mulla oo antaa linkkiä, jotain monisteita on kasa jossain säilöttynä.  
09 huhti 21 jäseneltä: Fourteens
Eiku hot0:lya kysyitki sitä yt linkkiä. Menin jo sekasin kuka mä oon. Mut totta, rasvaliukoisia on vaikee yliannostella. A-vitamiini kai potentiaalisin riski, jos syö isoina yliannoksina, d:tä elimistö taitaa sietää yllättävän paljon ja pitkään ilman haittaa aikuiselle. Viimeks kun oon käynyt pakkotoistossa lukemassa, kreatiini oli vielä ihan arvossa pidetty lisäravinne bodaripuolella. 
09 huhti 21 jäseneltä: Fourteens
@fourteens kreatiini tosiaan on juu yks niist harvoista, joilla on myös tieteellistä pohjaa, eikä vaan lihapäiden pöhinää puntilta. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2048496/?report=reader tosta vähä jo vanha review asiasta. Siks noi ruoka-aineitten analysointi ja imeytymiset onkin niin mahdottoman vaikeita tutkimuskohteita. Siihen kun ympätään vielä mikrobiomi niin ollaan vielä enemmän alkutekijöissä. Samanlaiset asiat vaikuttaa kropassa samoilla tavoilla ja kulkee samoja reittejä. Siks esim toi kalkki (Ca2+) ja rauta (Fe2+ aktiivisena) ei sovi samaan aikaan kun imeytyy toinen paremmi kuin toinen. Siihen päälle se että Ca2+ -suolat on todella huonosti vesiliukoisia, niin ne on tälläselle vesipohjaiselle eliölle vähän hankalia.  
09 huhti 21 jäseneltä: Santtu21

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - Santtu21


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.