Päiväkirja - mademoiselle.noir, 21 syys 18

Hei te viljattomat! Kysyisin nyt että miten viljattomaan ruokavalioon siirtyminen käytännössä tapahtuu? Kertaheitolla vai pikkuhiljaa? Millä viljat korvataan, esim. leipä? Entäpä puurot?

Mulla on ollut kohta 5 vuotta järkyttävät kivut sormissa ja joka pahenee näin kylmänä vuodenaikana. Ensin puutui, mutta nyt särkee eivätkä meinaa toimia. Ensin epäiltiin hermokipua mutta taisipa olla väärä diagnoosi.
Nyt sitten törmäsin infoon että mystisten nivelkipujen syynä voivat olla viljat ja maito. Maitoa en ennen projektia käyttänyt kuin harvakseltaan joten en usko siinä olevan syy tähän. Joten viljatonta voisi mieluummin kokeilla.

En suoraan sanottuna usko pystyväni viljattomaan ruokavalioon, saatikka halua mutta olisi hyvä kokeilla edes. Näkisi auttaako.

Näytä dieettikalenteri, 21 syyskuuta 2018:
1700 kcal Rasva: 65,81g | Prot: 82,86g | Hh: 190,72g.   Aamiainen: Alesto Cashew-Cranberry-Mix, Vadelmat, Lidl Kaurasydän, Dulano Kalkkunanfileeleike, Milbona Tilsiter Juusto, Keitetty Kananmuna, Myllykivi Pikakaurahiutale, Flora Kulta. Päivällinen: Viinirypäleet. Välipalat/Muut: Banaanit, Maitokolmio Proteiinivanukas Pro Fit Valkosuklaa, Dulano Kalkkunanfileeleike, Lidl Kaurasydän, Keitetty Kananmuna, Milbona Levittyvä Sulatejuusto, Flora Kulta. lisää...
2295 kcal Harjoitus: Kuntopyörä - 1 tunti, Lepo - 16 tuntia, Nukkuminen - 7 tuntia. lisää...

2 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Yleistäen kaikki jotka täällä karppaa, on viljattomalla. Leipää saa tehtyä siemenistä (ilman munia tai maitoa), mantelijauhosta, jolloin yleensä tarvii myös munia. Rieskaa vihanneksista tai omenoista (sis. munia). Mä taisin jättää kaikki heti pois, en enää muista. Puuroa saa tehtyä siemenistä & marjoista & kookoskermasta tms. kasvimaidosta. 
21 syys 18 jäseneltä: J0hQ
olin gluteenittomalla vuoden, jalkaterien säryt kyllä väheni ja lopetin seinään 
21 syys 18 jäseneltä: mirja.kalliosaari
Äkkii voisin kuvitella että niihin nivelkipuihin voisi auttaa pelkän vehnän jättäminen ruokavaliosta. Mutta jos nyt kertaheitolla kaikista luovut niin perinteisesti ulkomaiset viljat käy keliaakikolle ainaski. Hirssi tattari ja puhdas kaura. Niistä saa hyvät puurot ja voi käyttää leipätaikinoissa. Kaupoistahan löytyy hyviä gluteenittomia jauhosekoituksia jotka käy kaikkeen leipomiseen. Ja jos nytkää et ole niin maitotuotteita käyttänyt niitä tarvitse varmaan korvaillakaan. Ilman maitoakin tulee kyllä toimeen. Niin ja perusruuanlaitossa voit hyvin korvata vehnän maizenalla esim. kastikkeet😊 siinäpä jotain. Ja hirssin, tattarin makuun pian tottuu kun niitä jatkuvasti käyttää. 
21 syys 18 jäseneltä: marinorsu
Mulla on sormien palelu vain pahentunut, aina mulla on ollut huono ääreisverenkierto. Viljattomuus ei ole mulla siis mitenkään helpottanut, pikemmin vois sanoa, että päinvastoin, mutta en usko, että tää on ruoka-aineasia mulla. 
21 syys 18 jäseneltä: J0hQ
Mä en ole käyttänyt ruista nyt pitkään aikaan vaan kauraa. Vehnääkään en käytä. Täytyy tosiaan miettiä miten puuro-asian ratkaisen, leivästä kun voi vielä suhteellisen helpolla luopuakin. 🤨 ellen sitten tosiaan ala itse niitä väsätä mutta säilyvyys tuntuu olevan huono. Kipuilu ja kankeus häiritsevät aivan liikaa enkä oikein kestä ajatusta että kärsisin kevääseen asti. 
21 syys 18 jäseneltä: mademoiselle.noir
Kokeile keittää inkivääristä teetä itsellesi. siihen voi mausteeksi lisätä vaikka puolukkaa tai sitruunaa. Kannattaa keittää kattilallinen kerralla. säilyy kyllä jääkaapissa viikonkin. On hyvää hunajan kanssa. Ja pitäisi auttaa nivelkipuihin, ainakin saa veren kiertämään ja tulee lämmin olo. Isäni aina keittelee tuommoista ja auttaa hänen nivelkipuihinsa. En tiedä tehoaako kaikkiin mutta kannattaa kokeilla😊 ja varmaan säännöllisesti käytettyna toimii parhaiten. Tosin olen nähnyt kaupassakin inkivääri-sitruunateepusseja...en sitten tiedä onko yhtä tehokasta🤔 
21 syys 18 jäseneltä: marinorsu
En viljattomuudesta tiiä mut sormien ja käsivarsien puutumista (ja selkävaivoja jne) oli täälläkin aikasemmin 🙋‍♀️ Ei välillä pystynyt ees näpyttämään koneella töissä kun sormet jäykistyi, kramppaili ja meni tunnottomaksi. Ite tälleen urheilupainoitteisena tyyppinä kokeilin vaivoihin 5v. sitten ashtanga joogaa, ja kaikki kivut hävis parissa viikossa! Nykyään joogailut vähemmällä (0-5krt/kk) mut ei oo tullu takas enää noi vaivat 😊 Tota ennen olin saanu lääkäristä kaikkia eri diagnooseja hermopinteestä kilpirauhasongelmiin ja varhaiseen nivelreumaan (vaikka verikokeet aina puhtaat) 🤦‍♀️ Suosittelen siis ashtanga joogan 2 pvän alkeiskurssia ja ohjatuilla tunneilla käymistä! 
21 syys 18 jäseneltä: Manjaana
Motivoivinta voisi olla täydellisen ruokaremontin teko, eli kerralla viljat ja maidot pois. Ja jos uskallusta on niin voisihan kokeilla hiilaritonta, ketogeenista dieettiä. Viljojen pois jättäminen kannattaa varsinkin jos on se autoimmunisairauksille altistava geeni (aika usein reumoireita potevilta se nykyään testataan). Itse olen pitänyt ruokavaliossa nyt turkkilaisen jugurtin ja juuston koska ketogeeninen dieetti on vaikea toteuttaa ilman niitä ja kilpirauhasen takia soijatuotteet ei sovi. Kannattaa siis miettiä voisitko kokeilla hetken vähähiilarista/ketogeenista dieettiä. Minulla on ainakin nivelkivut hävinneet. Ilman leipääkin oppii itseasiassa elämään suhteellisen nopeasti.  
22 syys 18 jäseneltä: Theda17
Tosi paljon kiitoksia teille kaikille hyvistä vinkeistä ja kokemuksista! ❤️ Otan työn alle muutamia eri vinkkejä ja jooga olisi myös enemmän kuin kiva aloittaa sekä sormien tähden, että muutenkin. Ennen tullut joogailtua joten se olisi taas kiva aloittaa. 😍 
22 syys 18 jäseneltä: mademoiselle.noir
Kokeile ihmeessä tuota inkivääri juomaa ja myös muissa ruuissa tuoretta inkivääriä mukaan. Mulla on kans kilpparin vajaa toiminta, ja tiettyinä vuoden aikoina ja sään yms. mukaan tulee varsinkin ranteisiin ja sormiin niveliin kivut. Silloin otan aina ton inkiväärin käyttöön viimeistään, jos hetkeen en ole käyttänyt ja se minul kans auttaa.  
22 syys 18 jäseneltä: vappupirkko
En ole ehdottomasti viljattomalla, mutta lopetin leivän syömisen, ja se on aika helppoa. Kaurapuuroa syön. Omaan siemennäkkäriin laitan ruisjauhoa. Enkä kuole jos joku kastike on joskus suurustettu vehnäjauholla, mutta syön sellaista harvemmin. Voithan jättää ensin leivän pois. Tosin, jos ruoalla on tekemistä sun kipujen kanssa, silloin 100% viljattomuus antaa parhaan viitteen (positiivisista?) vaikutuksista.  
23 syys 18 jäseneltä: TaruSus

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - mademoiselle.noir


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.