Päiväkirja - Santtu21, 14 tammi 22

Moikka yhteisö! Hesarissa pyörii tälläinen "minä väitän" sarja missä aina kirjoittamaan sattunut henkilö kirjoittaa milloin mistäkin asiasta oman henkilökohtaisen tietämyksensä ja tuntemuksensa kautta artikkelin.

Päätinkin laittaa tällaisen samansuuntaisen jutun kirvoittamaan keskustelua täällä yhteisössä.

Väitänkin siis, että täältä ruokakuvia seuraamalla voi saada ajatuksen siitä, kenellä on suurempi todennäköisyys onnistua omassa projektissaan.

Seurattuani täällä nyt noin 1,5 vuotta postauksia olen huomannut muutamia yhdistäviä tekijöitä onnistujien postauksissa. Onnistujia ovat tässä tapauksessa suurimpien määrien pudottajat, henkilöt jotka eivät ihmettele painon nousua ja laskua, henkilöt jotka ovat saaneet tehtyä kokonaisvaltaisen muutoksen ja "luottavat prosessiin".

Yhdistävinä tekijöinä olen huomannut seuraavia:
1. Ruuat ovat kokonaisvaltaisia, eivätkä liian rajoittavia.
2. Mukaan mahtuu herkkuja ja syömisiä ulkona, sekä nauttimista perheen ja ystävien kanssa
3. Omista suosikkiruuista on opittu tekemään kevyempiä versioita, jotta ei tarvitse vältellä mitään
4. Proteiinia on joka aterialla riittävästi
5. Juotujen kalorien määrä puuttuu postauksista, eli oletan niiden olevan minimaaliset
6. Ruuat ovat "tavallisia" eivätkä mitään superfoodia superfoodin päällä terveyspirtelön kanssa.

Äärimmäisen hyviä esimerkkejä löytyy mm henkilöiden Wilitheman, Misudi, Böbble, Dietcoke6, Hilma71, Teemurrr ja lukuisten muiden joita juuri en nyt muista ja pahoittelen kenet jätin listalta, toivon kuitenkin monen teistä tunnistavan itsensä näistä kriteereistä :)

Käänteisesti saman listan asiat näkyvät valitettavan usein henkilöillä joilla paino ei laske, henkilöillä jotka usein etsivät jotain maagista kaavaa ruokaa tai numeroa jota jahdat sekä kroonisilla "jumittajilla".

1. Liiallinen rajoittaminen ja "sallittujen" ruokien koostuvan lähinnä vihreistä kasviksista
2. Kaikki herkut ovat demonisoituja ja ilta ulkona tarkoittaa "ruotuun palaamista" ja morkkista
3. Kaikki tai ei mitään ajattelu (tälle on myös paikkansa, jos tiedät että jokin asia saa sinut AINA ylisyömään, niin ei kannata välttämättä kokeilla, loistavaa jos tiedät itselläsi sellaisen ja pystyt välttämään!)
4. Proteiinia ei löydy annoksista tai se on rasvaisimmassa ja prosessoiduimmassa muodossa. (Ketoilijoilla ihan mainiota, ei mitään paniikkia)


Herättikö tämä ajatuksia? Toivottavasti osalle ainakin voisi tulla havahtuminen jos tunnistaa huonoja trendejä omista ruokailuistaan. Ja toivottavasti ne jotka saivat poimittua omia asioita onnistujien listalta, niin kannattaa myhäillä edes hetki tyytyväisesti.

Tarkoitukseni ei ole missään nimessä haastaa tällä riitaa kenenkään kanssa, vaan tuoda ilmi omia huomioitani täältä postauksia seuraten, mikäli niillä on kenellekkään mitään painoarvoa :D

Näytä dieettikalenteri, 14 tammikuuta 2022:
2865 kcal Rasva: 59,23g | Prot: 178,93g | Hh: 381,46g.   Aamiainen: Nuts About Nature Maapähkinävoi Smooth, Gaam Whey, Myllyn Paras Ruishiutale, Kotimaista Kaurahiutale. Lounas: X-Tra Edam Viipaleet 16%, Fazer Kaura ja Hapanjuuri, Snellman Naudan Paistisuikale, Rainbow Kookosmaito, Rainbow Oriental Wok Mix, Rainbow Munanuudelit. Päivällinen: Juustoportti Vapaan Lehmän AB-Jogurtti, X-Tra Maustamaton Maitorahka, Oreo Oreo O's Murot, Keitetty Kananmuna, Atria Minuuttisuikale Kanafileestä, Risella Pikariisi. Välipalat/Muut: Sämppy, Salliselta Pellavansiemen, Fazer Vihreä Kuula Suklaakonvehti, Vaasan Täysjyvän Taika Ruis 100%, Gaam Whey, Juustoportti Vapaan Lehmän AB-Jogurtti, Rainbow Corn Flakes. lisää...
2289 kcal Harjoitus: Google Fit - 24 tuntia. lisää...

37 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Käynnistämättä mitään "kerma-gatea", itse en ainakaan kermasta ota kevyttä versiota. Enkä muistakaan vastaavista, joita käytän harvemmin. Jos käytän jotain ao. tavaraa vain silloin tällöin, niin silloin arvostan "aidompaa" ja rikkaampaa makua. Rasvattomampiin/kevyempiin olen sitten toisaalta vaihtanut ne kaikki emmeet, joita käytän usein. Esim. rahka ja raejuusto, joita syön päivittäin. Samoin piimä, jota menee purkki pari viikossa. Ei kaiken tarvitse olla kevytversiota, kunhan on kohtuullinen käytössä. Kalorit kuitenkin ratkaisee ja kyllä sitä rasvaakin makroihin mahtuu. Kokonaisuus ratkaisee 😊 
14 tammi 22 jäseneltä: Wilitheman
Ooh, nyt vasta huomasin tämän! Ja pääsin mainittujen listalle 😍 olen kyllä samoilla linjoilla, etenkin sen suhteen että ruoka saisi olla aika tavallista, ei rajoittaisi mitään, herkut kuuluu elämään, proteiinia riittävästi ja vesi juomaksi 👍 ja varmaan se joku myyttinen 80-20-suhde arjessa ja rennommassa. 
14 tammi 22 jäseneltä: Dietcoke6
Luin vielä kommentit ja mietin myös sitä pitkän aikavälin onnistumista. Itsellä on tosiaan vielä edessä se siirtymä laihdutuksesta painonhallintaan. Ennenkin olen laihduttanut - ja lihonut takaisin. Ihannepainon ylläpidon salaisuus on siis vielä omalla kohdalla odottamassa löytymistä 😄 mutta hyviä ajatuksia on jo siihen suuntaan 👍 Sitten vielä voimavara-aiheeseen: jos olet vaikka psykoosissa, laihdutus ei ole ehkä ekana mielessä. Monia psyykkisiä ja sosiaalisia syitä on sille, miksi joku kadulla vastaan tuleva ylipainoinen ihminen ei tällä hetkellä laihduta, eikä sitä voi tietää ulkopuolinen 🤔 Aika laaja aihehan tämä on. Tulee vielä mieleen vaikka impulsiivisuus piirteenä ja sen yhteys painoasiaan. Ja vaikka painon perinnölisyys. Jne! En haluaisi ihan olla siinäkään leirissä, joka väittää, että se on vaan niskasta kiinni ja siinä se. Mutta samaa mieltä alkuperäiseen aiheeseen liittyen olen siitä, että onnistuneen laihdutuksen ja painonhallinnan taustalla voivat olla esim. tieto toimivista & kestävistä laihdutus ja painonhallinnan tavoista. Ja niitä kannattaa täälläkin jakaa. 🙂 
14 tammi 22 jäseneltä: Dietcoke6
@ladylazarus82 Uskoisin että kaikista meistä löytyy vähän molempien listauksien asioita, kun eivät ole täysin toisiaan poissulkevia 😁 Olet myös äärimmäisen hyvä esimerkki, kenet onnistuin unohtamaan listalta 🤦pahoittelut siitä. @Auriga83 ymmärrän hyvin mitä tarkoitat! Ei ole helppoa miettiä mitään ylimääräistä kun terminaattori roikkuu kantorepussa ja koittaa aktiivisesti kammeta itseään sieltä pois, tyhjentää hyllyjä ja karjua kuin pieni porsas jota vedetään saparosta. Onneksi noita tuotteita alkaa olemaan enemmän kuin tarpeeksi, että on oikeasti sitä valinnanvaraa. Jos pääset ajatuksen kanssa kauppaan toivon että annat kevytversioille mahdollisuuden ajatuksella että ne on 80-90% vastaava kuin normaaliversio. Eihän ne mausssaan usein pääse ihan samoihin, mutta jos tuolla 10% pudotuksella vaikka pääset painonpudotuksessa eteenpäin mitään muuta muuttamatta, on se ehkä ihan kohtalainen pudotus 😁 Tsemppejä sinulle!  
14 tammi 22 jäseneltä: Santtu21
@wilitheman kyllä nytten on tulvaportit auki 🤣 Joo aivan täysin validi toimintamalli! Ja toimii loistavasti kun löytyy niin murhaavan tarkka laskelma, kuin sinulla on ollut käytössä 😏 laajempi ymmärrys kokonaisuudesta ja sen hallitseminen muutenkin kuin yksittäisten päivien kohdalla. @dietcoke6 Niputit jälleen hurjan monta tärkeää asiaa yhteen! Ajattelin itse ihmisiä jotka haluavat laihduttaa, koska se ehkä on kuitenkin 98% tämän sovelluksen käyttäjistä 🤔 olen kyllä täysin samaa mieltä sinun tarjoaman laajemman näkökulman kanssa! On lukuisia ihmisiä kenelle laihdutus ei vaan ole se juttu eikä tarvitsekaan ja se on täysin fine.  
14 tammi 22 jäseneltä: Santtu21
Kiitos rehellisestä kirjoituksesta. En tiedä mitään,siis yhtään mitään,urheilusta,oikein syömisestä,laihduttamisesta oikein ja painon vaihtelusta esim.urheilun vuoksi ja siksi tämä appi. Minua inspiroi täällä tarinat onnistumisesta,kuvat ihanista ja terveellisistä aterioista joita haluan kokeilla itsekin. Kiitos huomautuksesta että teen tämän täysin väärin (ironia). 
15 tammi 22 jäseneltä: SMV1978
Nikn, totta 😄 täällä fatsecretissa kun ollaan niin voi olettaa, että kaikilla on se laihdutus tai painonhallinta mielessä 👍 
15 tammi 22 jäseneltä: Dietcoke6
@SMV1978 ainakin suunta sinulla on ollut tavoitteisiisi oikea, joten pakko sinun on jotain tietää ja tehdä asioita oikein 😉 Loistavaa jos löydät inspiraatiota, vinkkejä ja motivaatiota omaan projektiisi 👍🏻 
15 tammi 22 jäseneltä: Santtu21
Mulla on ne proteiinit ongelma, miten saan niitä tarpeeksi? En syö kanaa, soijalle oon allerginen. Proteiinirahkat ovat pahoja ja koostumus ikävä. Mitä siis söisin että en saa liikaa rasvaa, mutta tarpeeksi proteiinia? 
15 tammi 22 jäseneltä: Krista_H
Kristalle muutama protsku idea :) 1. Raejuusto on yksi ehdottomia ykkösiä-> helppo sekoittaa mukaan keittoihin, puuroon, smoothieihin tai syödä vaikka salaatissa tai ihan sellaisenaan 2. Liha, esim naudan fileesuikale on 100g 130kcal ja 22g prot eli pääsee yllättävän lähelle kanan ravintoarvoja 3. Jos proteiinivanukkaat ja rahkat ei ole sun juttu, niin miten olisi valion kaakaon makuinen proteiinipirtelö? Itsellä ainakin ihan ykkösvalintoja jos tarvitsee nopean välipalan :) 4. Maitoproteiinilla tehdyt proteiinijauheet-> helppo sheikata sellaisenaan veteen tai maitoon tai sekoittaa puuroon, jughurttiin, omavalintaisen hedelmien kanssa pirtelöksi 5. Kikherneet ja erinäiset pavut Toivottavasti joku näistä nappais :) tsemppiä macrojen kanssa 
15 tammi 22 jäseneltä: Tinka.arr
Tinkalta tulikin jo loistavia vinkkejä, lisään listaan possun fileesuikaleet ja ulko/sisäfileet molempien ollessa vähärasvaisia ja ihan kelpo proteiinisisällöllä. Sitten sei tai muu vaalea vähärasvainen kala on luokkaa 17g/100g ja käytännössä ei muuta 😅 tonnikala, kananmunat ja erityisesti valkuaiset tässä tapauksessa.  
15 tammi 22 jäseneltä: Santtu21
Kiitos vinkeistä teille! Lähikaupasta löytyi proteiinijauhetta ja raejuustoa näin ensihätään. Hyvä idea tuo kala, sitä mielellään söisinkin enemmän. 
15 tammi 22 jäseneltä: Krista_H
Raejuuston suurkuluttajana se on itsellä korkein yksittäinen proteiinin lähde. Kannattaa aika mielikuvituksella sitä käyttää, niin saat helposti prodea :) Itse sekoitan sitä mm. joka aamu 100gr puuron sekaan 🥰 
15 tammi 22 jäseneltä: Wilitheman

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - Santtu21


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.