Päiväkirja - Santtu21, 16 marras 21

Moikka yhteisö!

Tässä alkaa pikkuhiljaa realisoitumaan joulun läheisyys, kun markettien hyllyt taas notkuvat konvehteja ja joulukalentereita puurokalentereista konvehtien kautta ties mihin. Ajattelinkin, että tässä voisi olla monellekkin joulusta nauttivalle ja sitä viettävälle loistavin tilaisuus laittaa itselleen ajatus itämään painon ylläpidosta joulun pyhien ylitse.

Eli ajatuksena se, että paino pysyisi seuraavan kuun normaalissa painonvaihtelussa +/- 2kg (tai mitä hyvänsä se jokaisella on) ja ei mentäisi joulun ruokailuihin voivotellen ja stressaten mittaamisen vaikeutta tai sitten syömisen tuomaa mahdollista morkkista.

Kuitenkin kulttuurillisesti joulu on hieman normaalista poikkeavien ruokien aikaa ja se yhteinen aika, ainakin omissa perhepiireissä, pyörii hyvin paljon syömisen ympärillä. Jos tämän ajan ottaakin sitten ylläpitäen painoa, vähentäen näin ruokapainotteisia ajatuksia, jotka vähän väkisinkin nousevat pitkällä dieetillä pintaan ja samalla antaa kropalle ja mielelle aikaa levätä, jotta voi hyvillä mielin palata projektinsa pariin pyhien jälkeen.

Tässä on paljon mietittävää ja YLLÄPITO on hyvin erilainen asia kuin "syön mitä vaan, milloin vain ja kuinka paljon vaan" koska tuo jälkimmäinen on helposti pyhien +4-5 kg.

Näytä dieettikalenteri, 16 marraskuuta 2021:
2614 kcal Rasva: 65,26g | Prot: 188,87g | Hh: 307,65g.   Aamiainen: Gaam Whey, Kotimaista Kaurahiutale, Nalle Rouhea Ruishiutale, Amona Makeuttamaton Maapähkinävoi, Elixi Pellavansiemenet. Lounas: Kotimaista Rasvaton Maustamaton Jogurtti, X-Tra Maustamaton Maitorahka, Rainbow Makea Maissi, Atria Kevyt Jauheliha 9,5%, Myllyn Paras Makaroni, Oreo Oreo O's Murot. Päivällinen: Kotimaista Broilerin Fileepihvi, X-Tra Tortilla Wraps, Twister Twister Mini, Keitetty Kananmuna, Lehtisalaatti Valikoiduilla Kasviksilla (myös Tomaatit ja/tai Porkkanat), Hyvä Apaja Lohimedaljonki, Perunamuusi (Kevytmaidosta). Välipalat/Muut: Lehtisalaatti Valikoiduilla Kasviksilla (myös Tomaatit ja/tai Porkkanat), Kotimaista Broilerin Fileepihvi, X-Tra Tortilla Wraps, Banaanit. lisää...
1893 kcal Harjoitus: Google Fit - 24 tuntia. lisää...

46 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Hyvää pohdintaa. Itse tässä jumitustuskassani mietin että mitä jos unohdan hetkeksi tämän painon laskun yrittämisen, mutta en enää edes tiedä miten sen tekisin. Olen onnistunut tekemään tästä oikeasti niin itsestään selvän ja pysyvän tavan, ettei paluuta vanhaan ole. Sokeririippuvuus on mennyttä aikaa ja en ala karkkia syömään uudelleen vaan sen takia että voisin tämän ”lopettaa”. Mietin että kaikkiaan mun sokerin syönti on pudonnut kyllä promilleen vanhasta. 
16 marras 21 jäseneltä: heepoxx
Hyvä avaus! Siltikin, aion syödä ja juoda niin, että tyrät rytkyy joulun aikana 🤣 Sinne asti ja sen jälkeen tiukkaa linjaa ;) 
16 marras 21 jäseneltä: Wilitheman
Mä suosittelen kaikille stressitöntä joulua. Itselle se on siinä mielessä helpompaa, koska lähden viettämään sitä perheen luokse eli kinkut ja laatikot ei seuraa mua joulun jälkeen kotiin😆 eli jos mä syön kolme päivää enempää miettimättä niin se ei haittaa pidemmän päälle yhtään. En myöskään suosittele kituuttamista ennen tai jälkeen joulun, siinäkin luodaan sellaista väärää ruokasuhdetta, että hyvä ruoka pitää jotenkin ansaita. Mä oon tyytyväinen jos mun paino on suunnilleen sama joulukuun lopussa kuin alussa, elää se paino miten tahansa siinä välissä😊 eli en siis havittele suuria pudotuksia joulukuulle, koska omalla kohdalla se ei ole realistista.  
16 marras 21 jäseneltä: böbble
Hyvä aloitus. Tein juuri eilen oman pikku jumitukseni jälkeen suunnitelmia tuleville viikoille (tein tulevalle kolmella viikolle, sitten seuraavalle kolmelle - ja vielä seuraavalle kolmelle). Tulevat kolme viikkoa näyttivät olevan vielä aika perus, vain yksi "poikkeusilta", mutta sitä seuraavaan kolmeviikkoiseen mahtui jopa 7 poikkeusiltaa/päivää (pikkujouluja, juhlia, joulu jne.) minkä lisäksi alkaa joululoma. Mietinkin itsekin kysyä täällä, mitä suunnitelmia/strategioita ihmisillä on vaikka joululounaille/pikkujouluille tms. 🙂 Varmasti aion jatkaa fatsecretiä nämä tulevat ajanjaksot, sain eilen hyvää buustia! 🙂 Mietin alustavasti joululounaille (tulossa 2 kpl + oikea joulu) suunnitelmaa tyyliin "kinkkua, laatikoita ja yksi jälkiruoka" 😄 jos yrittää maistaa kaikkea, niin ei hyvä! Mutta joo. Kiinnostava ainakin kuulla täällä kaikilta tammikuussa, miten juhla- ja loma-aika meni painonhallinnan näkökulmasta 🙂 ja toki nyt on hyvä kohta miettiä etukäteen omaa suhtautumista!  
16 marras 21 jäseneltä: Dietcoke6
Kommentoin vielä, että mielestäni suomalainen jouluruoka on suht ok painonhallinan suhteen: laatikot, kalat, kinkku - ok! Mutta suklaat ym. erilaiset jälkiruuat, alkoholi, mahdolliset makeat lahjat ja kaikki pikkujoulut ym. juhlat tekevät tästä haastavan mielestäni 🤔 
16 marras 21 jäseneltä: Dietcoke6
Minä kans mietin ettei varsinainen jouluruoka tule mulle ongelmaksi. Syön silloin paljon kalaa, laatikoissa on kermaa yms mutta ei niitä paljoa mene. Suklaa on se mun ongelma, en tosiaan ole toukokuun jälkeen syönyt. Todennäköisesti ei tule edes silleen mättämällä mätettyä. Glögiä saa vähemmän sokerista, viiniä ei kuitenkaan litra kaupalla mene. Salaattia on tarjolla joulunakin ja mulle kelpaa se mahan täytteeksi ja muuta vähemmän. Eli samaan tyyliin kun muutenkin, terveellistä enemmän, mutta muutakaan ei kielletä. 
16 marras 21 jäseneltä: heepoxx
Teen jouluruokaa parille jouluaterialle, mutta syöjiä on vain muutama lisäkseni. En siis aio tehdä valtavia määriä perinteisiä jouluruokia. Miesystävä haluaa lanttulaatikkoa ja riisipuuroa, joten niitä teen hänelle. Itse syön mahdollisimman pitkälti keto/karnivoretyyliin joulunakin eli iso kinkku on luvassa. 😅 Jouluvieraille hankin toiveiden mukaan pieniä määriä mitä sitten haluavatkaan syödä. Makeaa en osta, lahjasuklaat menee eteenpäin. Harmillisesti ehdin ostaa kalliin lakukalenterin itselleni ennen ryhtiliikettä, joten pitää miettiä mitä sille teen. 😬😅 
16 marras 21 jäseneltä: J0hQ
Useammat pikkujoulut ja jossain määrin alkoholia ja tekee tosiaan haasteita hallintaan. Täällä 1/3 vasta suoritettu 🥴 Ainakaan sitä virhettä ei kannata tehdä että jättää syömiset vähiin alkoholin kanssa. Ja varmaan jokainen kiloja tiputellut huomaa jonkinlaista eroa miten alkoholi kihahtaa päähän 🙈 
16 marras 21 jäseneltä: teemurrr
Joo, alkoholi on aika paha! Se myös vähentää itsehillintää, ja mulla viimeksi juhlissa tuli just sellainen "kerrankos tässä nyt juhlissa ollaan" - fiilis ja kun otti vähän herkkuja, alkoi sellainen lappaminen, mikä on multa nyt jäänyt kokonaan muuten pois 🤔 mutta sitten esimerkiksi kun tuli tässä syksyllä käytyä ystävien kanssa ravintolassa, se etukäteissuunnittelu, että miettii etukäteen tyyliin "tuon aterian voisin ottaa ja yksi lasi viiniä" tms. suunnitelma kaloriarvioineen auttoi kyllä pysymään kohtuudessa 🙂 
16 marras 21 jäseneltä: Dietcoke6
aion syödä kolme päivää mitä mieli tekee varsinkin suklaata 😋 paino on niin alhaalla ettei haittaa vaikka vähän nousis  
16 marras 21 jäseneltä: LadyLazarus82
itse en alkoholia käytä ollenkaan joten sen suhteen ei tule ongelmia  
16 marras 21 jäseneltä: LadyLazarus82
Sen sijaan että miettisin rajoituksia, yritän keskittyä siihen mitä saan eli hyvä olo (ei ähkyä), vapaa-aikaa kun en leivo jne. 
16 marras 21 jäseneltä: Michelle_8]
Oikeassa olette yhteisön tukipilarit! Ei laatikot/salaatit/kalat/tai edes kinkkukaan kovin kaloritiheitä veijareita ole, mutta kahvipöydän herkuilla kyllä saadaan äkkiä kaloreita kasaan 😂 Ja konvehdeista puhumattakaan. Tuo etä joulu on aivan nerokas Böbble, meillä se taas tarkoittaa joulun kolminkertaistamista, kun on omat ja kumpienkien porukoiden joulu päälle 🤣 Olette myös täysin oikeassa että ei se about 3päivää näy isossa kuvassa juuri ollenkaan. Mutta ehkä ennemmin se negatiivinen lataus sen jälkeen olisi hyvä ennakoida ja rauhoittaa mieltään; samainen jonka täältä voi poimia aina maanantaisin viikonlopun jälkeen "takaisin ruotuun" postauksista.  
16 marras 21 jäseneltä: Santtu21
oikeestaan mua ahdistaa eniten se saamarin kinkunsulatusjumppa-puhe mikä alkaa välipäivinä! saa aika paljon vetää ekstraa joulun aikaan että saa esimerkiksi aidosti viisi kiloa tarttumaan (35 000 kaloria!) toki tulee turvotusta jos ruokavalion koostumus muuttuu jne. oma strategia on että mahdollisimman hyvää ja freesiä ruokaa läpi joulun - ja riittävästi ruokaa niin ei ala paikkailla sitä suklaalla tai muulla. 
17 marras 21 jäseneltä: oolooo
Joulu on vain yksi päivä, miksi mättää jouluruokaa viikko- tai kuukausitolkulla.  
17 marras 21 jäseneltä: Egsise
Mä aloitan ihmiskokeen 1.12 😅 Ostin itselleni Fazerin patukka joulukalenterin (koska se vaan oli pakko saada vaikka siinä ei oo mitään järkee 🙈🙈) Päätin, että merkkaan patukoide kalorit tänne päivittäin ja poltan siitä tulleet kalorit jollain ylimääräisellä aktiviteetilla esim. lenkillä, siivouksella tai uinnilla....saa nähdä, että miten onnistun tai kuinka kauan näin toimia 😅 
17 marras 21 jäseneltä: murupulla
Ajattelen, että itse joulu ei ole mulla hirveä haaste 🤔 Työn takia mun joulu kestää vain kaksi päivää ja ne aion kyllä viettää rennosti syöden. Kinkusta en tykkää...syön kalkkunaa, rosollia laatikoita, kalaa ja salaattia. Niitä vaikka söisi kohtuu paljonkin, niin ei saa kahdessa päivässä vielä suurta vahinkoa aikaiseksi. Joulutortut, konvehdit ja piparit mun täytyy rajata kodin ulkopuolelle, koska niiden suhteen en pysty ainakaan vielä luottamaan itseeni, etten söisi övereitä 😏😔 
17 marras 21 jäseneltä: murupulla
Yksin asuvana en juuri jouluun perusta. En aio hommata pienen kinkun lisäksi mitään jouluruokaa kotiin, syöpöttelyt saa jäädä siihen käyn sukulaisilla kylässä. Juuri olin noin viikon tauolla liikunnasta ja en juuri katsonut, mitä tuli syötyä. Tällä viikolla paino tippunut oikein hyvään tahtiin. Uskoisin, että tuollainen pieni mässäily tekee ihan hyvää kropalle pitkästä aikaa. 
18 marras 21 jäseneltä: apinoidenkuningas90
Mun kompastuskivi on suklaat, ei niinkään kinkku ja rosolli. Mietin, miten kierrän homman tänä vuonna, koska ongelma on ollut se, että vaikka pään sisällä mietin ennen kauppareissua, et mitään makeeta en osta, niin kotona huomaan silti ostaneeni viittä eri herkkua. Ratkaisu on nää nykypäivän kauppakassi-kotitoimitukset. Netissä ei tuu klikkailtua mitään suklaarasioita eikä näe tarjouksia sillai kun kaupassa ne hyökyy vastaan väistämättä. Taidan tilata koko joulukuun jutut netistä ja välttää cittaria/lidliä kuin ruttoa. 
19 marras 21 jäseneltä: hanna_mariia

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - Santtu21


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.