Lisää keittokirjaani
Lisää ruokapäiväkirjaan
Saadaan:
4 annosta
Valmisteluiden vaatima aika:
10 min
Kypsennysaika:
30 min
Ateriatyyppi:
Pääruoat
Välipalat
Lounas
Arvostelu:
Average FatSecret member ranking FatSecret-jäsenten arvosteluiden keskiarvo
jäseneltä: dayberndt

"Breaded" Chicken Shake & Bake

The chicken is much tender than prepared the traditional "breaded" way.

Ainesosat

Ohjeet

  1. Remove skin and bone from chicken thigh. Beat the meat with a meat beater until about 1/3" thick. If piece gets too wide to handle, cut it in two and continue beating to the desired thickness.
  2. Put the pork skins in a zip lock bag and close the bag carefully so there wouldn't be much air left in it. With a rolling pin, crush the pork skins until they resemble breadcrumbs. Add the garlic powder and salt to the pork rinds, close the bag and shake well.
  3. Line a baking pan with aluminum foil and spray lightly with cooking spray. Take a piece of chicken, put it in the zip lock bag with the crushed pork skins, making sure it's not folded, close the bag, then holding on one corner shake so the meat will be covered in the pork skin crumbs. Place on baking pan. Repeat with the remaining pieces of chicken.
  4. Bake at 400 °F (205 °C) for 20-30 minutes or until pork skin crumbs are dark golden (depending on the oven). Do not overcook. To verify if meat is done, poke with a fork - if the juice runs clear not pink, it's done.
  5. Serve warm with a side dish of your choice. Can be kept in the fridge and nuked when needed.
  6. Note: if you want to add an extra "zing", take the pan out of the oven, drop a spoonful of marinara sauce or just plain crushed tomatoes on each piece and spread it with the spoon to cover the whole piece leaving about 1/4" from the edges free of tomatoes; sprinkle a dash of crushed basil on each piece, and top with a spoonful of shredded cheese. Put back in the oven for an extra 5-7 minutes. Serve warm.
193 jäsentä on lisännyt tämän reseptin keittokirjaansa.
 

Arvostelut 
sounds great!!
user vote
05 maalis 19 jäseneltä: Dennymau
Thank you for the info I will try it. Dan
user vote
19 touko 18 jäseneltä: dannoci
I've used pork skins on chicken before it's quite tasty and very low calorie.
user vote
24 helmi 16 jäseneltä: J0udee303
YOU BET THIS IS A GOOD ONE wow in all my years i never thought of doing this thank you so much
user vote
26 tammi 16 jäseneltä: SJWNana

     
 

Arvostele tämä resepti



Sinun täytyy kirjatua arvostellaksesi tämän reseptin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 

Etsi lisää reseptejä

Suodata ateriatyypin mukaan

Pääruoat Välipalat Lounas

Uusimmat reseptit

jäseneltä: ElRous
Pehmeä, herkullinen ja hieman makea jälkiruoka.
jäseneltä: piasusannan
Yksinkertaiset ja pörröiset ketokeksit, jotka voit valmistaa helposti.
jäseneltä: raisaaromaa
Tuoreen makuinen, tuoksuva ja terveellinen välipala.
jäseneltä: eevi_
Tämä raikas ja ravitseva salaatti on täydellinen alkupalaksi jokaiselle aterialle.

Lähetä resepti

Yhteenveto ravinnosta:

128 kaloria yhdessä "Breaded" Chicken Shake & Bake annoksessa.
Kalorien jakautuminen: 50% rasva, 0% hh, 50% prot.

Ravintosisältö
Annoskoko
annosta kohti
annosta kohti
% RI*
Energiaa
535 kJ
6%
128 kcal
Rasvaa
6,86g
10%
Tyydyttyneitä rasvahappoja
2,188g
11%
Transrasvaa
0g
Kertatyydyttämättömiä rasvahappoja
2,14g
Monityydyttymättömiä rasvahappoja
1,279g
Hiilihydraatit
0g
0%
Sokereita
0g
0%
Kuitua
0g
Proteiinia
15,12g
30%
Suola
1,09g
18%
Kolesterolia
54mg
Kalium
123mg
6%
* Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo (8400 kJ / 2000 kcal)
6%
GDA:sta*
(128 cal)
6% GDA
Kalorien jakautuminen:
 
Hiilihydraattia (0%)
 
Rasvaa (50%)
 
Proteiinia (50%)

Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.