Lisää keittokirjaani
Lisää ruokapäiväkirjaan
Saadaan:
8 annosta
Valmisteluiden vaatima aika:
20 min
Kypsennysaika:
30 min
Ateriatyyppi:
Leivät ja Leivotut Tuotteet
Jälkiruoat
Arvostelu:
Average FatSecret member ranking FatSecret-jäsenten arvosteluiden keskiarvo
jäseneltä: rlfd141

Flourless Chocolate Cake

A decadent, guilt free chocolate cake without flour or sugar.

Ainesosat

Ohjeet

  1. Pre-heat oven to 350° F (175° C).
  2. Coat a 9" springform pan with butter-flavored cooking spray.
  3. In bowl of an electric mixer, beat egg whites on high until stiff, glossy peaks form.
  4. Microwave chocolate in microwave-safe bowl on high for 1 to 2 minutes. Stir until smooth.
  5. Scrape into a mixing bowl. Stir in cocoa, nuts, Splenda, sour cream, eggs, and vanilla extract. With a spatula, fold in egg whites.
  6. Spoon batter into prepared pan and gently smooth top. Bake for 30 minutes and cool.
  7. Loosen edges of pan and remove cake. Cake will deflate.
  8. Note: if you'd like, serve warm with low carb ice cream or fresh whipped cream, or simply dust with icing sugar.
822 jäsentä on lisännyt tämän reseptin keittokirjaansa.
 

Arvostelut 
I think eliminating the walnuts ( and their calories ) and underbaking after refridgerating would make a brownie of sorts. You could always sprinkle with splenda if it was not sweet enough. I like dark chocolate so it is good for me!
user vote
02 tammi 17 jäseneltä: Annyoakly
I'd avoid spelenda at the cost of my life its another artificial sweetener that deserves its death promoting properties..Use Stevia or any other "all natural" sweetener to live though many more deserts
user vote
30 heinä 12 jäseneltä: Alando
No flour? This is awesome! This is genius. A chocolate cake without as many carbs or unhealthy white flour!
user vote
30 tammi 12 jäseneltä: chantelb
This is really bitter chocolate which my husband loves---agree that the raspberries are necessary and the chilling in the fridge as well plus a dollop of FF cool whip perhaps would help it a bit.
user vote
27 helmi 11 jäseneltä: jmg1982
this was delicious. I used pecans and egg beaters, wonderful
user vote
18 tammi 11 jäseneltä: kkas
I made this last night but it came out very dry. I couldn't eat it with out having something to wash it down with. It smelled great while cooking but very disappointed with the taste. I am going to try this recipe again but tweek it a bit to help it retain some moisture.
user vote
16 joulu 10 jäseneltä: MaryO102607
I have made this before (slightly different recipe) and I found it is delicious, but can be improved by chilling overnight (the texture becomes very stodgy and satisfying) and adding berries, especially raspberries, to the bottom of the pan, before you pour on the cake mixture. The sweet/tart taste cuts really nicely through the bitter chocolate. If you want something a little sweeter, then try soaking some currants or dried apricots in apple juice over night and using them instead of the raspberries. If you do use fruit, then place a plate in the bottom of the oven, as sometimes spring form cake tins can leak.
user vote
26 loka 10 jäseneltä: buttercreambunny
Maybe I still have an overactive sweet tooth? This was wayyyy to bitter for my taste. YUK :(
user vote
23 kesä 10 jäseneltä: m0oo
Good! But somehow I think I cooked it a little too much. It was slightly dry. To fix I drizzled some sugar free chocolate syrup. Delish, but definitely will add more splenda next time.
user vote
05 kesä 10 jäseneltä: TerriQ
Not exactly the Ancient European diet type of food, but it looks very dietetic with the splenda option, and I can eat it with my wheat allergies.
user vote
01 kesä 10 jäseneltä: Runesinger
1 - 10 (11) Seuraava

     
 

Arvostele tämä resepti



Sinun täytyy kirjatua arvostellaksesi tämän reseptin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 

Etsi lisää reseptejä

Suodata ateriatyypin mukaan

Leivät ja Leivotut Tuotteet Jälkiruoat

Uusimmat reseptit

jäseneltä: tranpham
Helppo ja nopea, vähäkalorinen resepti aamiaiseksi.
jäseneltä: Mirkelo
Yksinkertainen, maukas ja vähähiilihydraattinen resepti.
jäseneltä: Mirkelo
Niin juustomainen ja herkullinen.
jäseneltä: ropposka
Herkullinen ja pehmeä, täydellinen matkamuistojuhliin.

Lähetä resepti

Yhteenveto ravinnosta:

189 kaloria yhdessä Flourless Chocolate Cake annoksessa.
Kalorien jakautuminen: 69% rasva, 16% hh, 15% prot.

Ravintosisältö
Annoskoko
annosta kohti
annosta kohti
% RI*
Energiaa
791 kJ
9%
189 kcal
Rasvaa
16,34g
23%
Tyydyttyneitä rasvahappoja
7,374g
37%
Kertatyydyttämättömiä rasvahappoja
2,092g
Monityydyttymättömiä rasvahappoja
3,741g
Hiilihydraatit
8,5g
3%
Sokereita
0,52g
1%
Kuitua
3,2g
Proteiinia
7,78g
16%
Suola
0,15g
2%
Kolesterolia
59mg
Kalium
135mg
7%
* Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo (8400 kJ / 2000 kcal)
9%
GDA:sta*
(189 cal)
9% GDA
Kalorien jakautuminen:
 
Hiilihydraattia (16%)
 
Rasvaa (69%)
 
Proteiinia (15%)

Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.